promen Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 jesli odpali na 1.3 - 1.35 to zostawic tak juz ? jesli nie odpali to juz nici z odblokowywania ? hmm cpuz pokazuje ze mam 1.384, wiec mam obnizyc napiecie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2011 CPU-Z pokazuje napięcie rdzeni, a nie CPU-NB (NB Voltage). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 no i lipa po zmianie na 1.3 i 1.35 nadal tak samo dochodzi do wyboru trybow windy i zamiast ladowac system reset ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 A zmieniłeś napięcie NB czy procka? Bo z Twojego poprzedniego postu widać, ze pomyliłeś te dwie rzeczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Marca 2011 zmienilem napiecie NB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 Może spróbuj jeszcze z rdzeniem 0, 2 i 3. Jak nie pomoże, to pewnie proc ma niesprawne dodatkowe jajka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 19 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2011 okej sproboje pozniej jesli nie pomoze to nici z odblokowania chociaz jednego ? ;( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Core0 ALWAYS ENABLED Core1 DISABLED Core2 ENABLED Core3 ENABLED i na standardowym napieciu nb pc w ogole nie startuje, miga dioda od monitora Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Możesz jeszcze spróbować różnych (starszych/nowszych) wersji BIOS-u. Ale raczej mała szansa, żeby pomogło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 ASRock > Products > Motherboard > 880GMH/USB3 R2.0 > Download ktory pobrac? najlepiej pod winde? dodam ze mam teraz P1.50 2010.12.06 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreteda Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Witam, posiadam pewien problem, a mianowicie: moja płyta to AsRock 870 Extreme 3 procesor to phenom II 955 (bez BE) 125W c3 zasilacz seasonic gdy ustawię napięcie Vcore w biosie na 1.3V to w windowsie w programie CPU-Z pokazuje mi 1.3V, natomiast gdy ustawię 1.45V to pokazuje 1.55V (C'n'Q wyłączony). Czy może wiadomo czy moja płyta zawyża napięcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 Napięciami w cpu-z nie masz sie wogóle co sugerować , ja mam faktycznie 1,36 na procku a cpu-z pokazuje 1,2v. Jak chcesz wiedzieć jakie masz napiecie dokładnie na CPU to miernik w łapki i mierz. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kreteda Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 miernika niestety nie posiadam, dodam, że jak ustawiłem 1.4V w biosie to w biosie pokazywało 1.44V miernik możliwe, że jutro bd miał, ale potrzebna mi dzisiaj ta wiedza;P jutro mogę zmienić procesor bo dostałem bez BE a zamawiałem z BE i chce sprawdzić do ilu ten sie kręci. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2011 znalazlem cos pod plyty GB 1 SPOSÓB Wchodzimy do biosu, przyciks [DEL] Wchodzimy do [MB Inteligent Tweaker(M.I.T.)] potem [Advanced Clock Calibration] i zaznaczamy: [EC Firmware Selection] na [Hybrid] a [Advanced Clock Calibration] na [Auto] 2 SPOSÓB Wchodzimy do biosu, przyciks [DEL] Wchodzimy do [MB Inteligent Tweaker(M.I.T.)] potem [Advanced Clock Calibration] i zaznaczamy: [EC Firmware Selection] na [Hybrid] a [Advanced Clock Calibration] na [Auto] Wracamy się i wchodzimy do [DRAM Configuration] i ustawiamy [DCTs Mode] na [unganged] JEŚLI WCIĄŻ NIE DZIAŁA Wchodzimy do biosu, pierwsze co robimy to naciskamy CTRL + F1 , poczym zamiast 6 opcji w lewej kolumnie mamy już 7. Następnie wchodzimy w odkrytą zakładkę [Advanced Chipset Features] i ustawiamy [sB750 Spread Spectrum] na [Enabled] Przy okazji najlepiej wyłączyć nieużywane funkcje jak [Onboard 1394] czy [Drive A] itp. tylko jak to sie ma na asrockach ? probowal ktos, sa w ogole te opcje? i czy jest jakas szansa w moim przypadku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pr1est Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 cpu vcore - podbij 1,4V a nawet 1,45V, licząc vdropa to w sumie i tak dużo nie jest, cpu-nb - 1,3V starczy, nb - 1,2V, jak nadal niestabilne to już nic nie wymyślisz - podkręć 2jajka na 4Ghz i różnicy w większości gier nie będzie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 nb voltage i cpunb to to samo? bo nie mam cpunb mam tylko nb voltage i nb freq multipler po ustawieniu cpu voltage na 1.4 nb voltage 1.3 i ust: core1 0 core2 1 core3 1 core1 1 core2 0 core3 1 core1 1 core2 1 core3 0 nadal dzieje sie tak samo, do wyboru trybu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 Może spróbuj opcji z obniżonym mnożnikiem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 mhm dzieki. mozna sprobowac, tylko ktora opcja i na ile ?;< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 No pojechałeś po bandzie. CPU Frequency Multipler ustawiasz na 12,5 to uzyskasz 2,5GHz jak w tamtym temacie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promen Opublikowano 21 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Marca 2011 a nie lepiej dla dodatkowych rdzeni tylko takie taktowanie? chyba jest taka opcja o ile dobrze pamietam ostatnie wejscie do biosu ;d Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Zauważyłem, że radiator na NB na moim Asrocku M3A770DE nie jest przyklejony 'na stałe' tylko rusza się na boki - czy to 'normalne'? W dodatku jest cholernie gorący, z resztą radiator na SB tak samo parzy. Nie da się utrzymać ich dłużej niż 10-15sec. To samo pytanie - 'ten typ tak ma'? Proc to PII 555 BE C3 X2@X4. Wszystko stock, 'jedynie' odblokowałem rdzenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2011 Tak ruszanie się radiatora jest normalne... a co do temperatury to moja 785GXH radiator ma około 55C.. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejay999 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 (edytowane) Jak/gdzie to sprawdzić i jakich temperatur nie przekraczać? Edytowane 27 Marca 2011 przez deejay999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 (edytowane) Musiałbyś posiadac miernik temperatury elektroniczny.... ( pirometr ) Jesli jednak nie masz a chcesz by temperatury były nizsze to zadbaj o prawidłową wentylację obudowy... P.s Dobrze ze nie masz gigabyte na 7xx to wtedy asrock przy nim to zimny trup ;) Edytowane 27 Marca 2011 przez Kwazor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzczYpior_n1 Opublikowano 27 Marca 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2011 Tym radiatorem też sie zainteresowałem po kupnie płyty i go dość często macałem :P Może to dziwne, ale nieraz był chłodny a nieraz gorący nawet w spoczynku na stock, nie wiem od czego to zależało, myślałem że od styku z chipsetem bo też my się chybotał na boki :) Po wymianie budy na Anteca i zarzuceniu 5 wentylatorów do środka zamknąłem bok i przestałem się interesować tym chipsetem bo gdzie jak gdzie ale w takich warunkach nie może sie nic mu stać, jak nawet procek odblokowany do X4 @ 3,6ghz chodzi w pasywie :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
berserkerpl Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Witam Właśnie zmonotwałem zestawik opart o Asrocka 870 extreme3. Niestety pojawił się problem przy konfiguracji RAID. W biosie gdy probuje ustawic dyski pod raid wskazuje mi tylko na porty 5 i 6. Na plycie porty numerowane sa od 1-5. Ktoś spotkał się z tym problemem ? Proszę o pomoc, z góry dziękuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 3 Kwietnia 2011 To, że w BIOS-ie dyski "znikają" po przestawieniu trybu na RAID jest normalne. Zajrzyj do instrukcji! O ile dobrze pamiętam, to w celu konfiguracji RAID-u bootowało się komputer z płyty ze sterownikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2011 (edytowane) Fotki ASRock 890FX Deluxe5 (opakowanie, płyta i EFI) Edytowane 7 Kwietnia 2011 przez luk1999 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwazor Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Panowie tryb Ganged i ungagned...no ok ale w biosie nie ma opcji wyboru ( sig ) i na stałe jest ungagned ... Ma ktos pomysł jak przełaczyć się w ganged ? ( potrzeba mi tego trybu na 40 sekund testu ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pietia(lania) Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2011 hmm a ram masz w dualu ? przeloz na singla i powiniene wskoczyc ganged Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...