dr_Misiek Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Wszystkie opcje są na domyślnych ustawieniach, zmieniłem jeszcze CPU PLL Voltge z 1.8V na 1.91250V i wyłączyłem SPREAD SPECTRUM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 (edytowane) no to nie dziw sie, że są duże spadki napięcia pod obciążeniem. Włącz Load-Line Calibration Edytowane 10 Lutego 2011 przez jacekcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Mnie juz doprowadza do szewskiej pasji, ze za kazdym wylaczeniem kompa (po resecie tego nie ma) musze wchodzic do biosu i ustawienia zapisywac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 no to nie dziw sie, że są duże spadki napięcia pod obciążeniem. Włącz Load-Line Calibration Faktycznie pomogło, ale proc przy 47x100 nie zbotował windy nawet przy 1,45V :mur: Chyba nie ma sensu ustawiać większego napięcia 24/7 dla dodatkowych 200MHz. Zdaje mi się że lepszym rozwiązaniem będzie poszukanie niższego napięcia dla 45x100 i utrzymywanie niższych temp., choć nie ukrywam że kusi mnie stabilne 5 GHz 24/7 :lol2: ... ale to pewno nie na tej sztuce B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 masz bios z listopada 2010 roku, na ktorym nie da sie wlaczyc cpu pll overvoltage... nie wiesz jak wgrac nowy czy co? ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 masz bios z listopada 2010 roku, na ktorym nie da sie wlaczyc cpu pll overvoltage... nie wiesz jak wgrac nowy czy co? ;) Wiem jak wgrać bios, ale owa funkcja daje się włączyć bez problemu, no chyba że nie działa poprawnie mimo włączenia to by było zasadne zmienić bios. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
E57 Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 nowsze biosy od Asusa są lepsze, stare zawierały dużo błędów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 10 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2011 Zajmę się tym na weekendzie tym czasem mam już ustawiona 100% konfigurację procesora: 45x100 @ 1.275V B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 nie zapomnij o offsecie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr_Misiek Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 nie zapomnij o offsecie ;) Możesz przybliżyć temat, bo nie mam pojęcia o czym piszesz :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Mnie juz doprowadza do szewskiej pasji, ze za kazdym wylaczeniem kompa (po resecie tego nie ma) musze wchodzic do biosu i ustawienia zapisywac. Jaką masz rewizję płyty głównej (napis na PCB "Rev. 1.xx")? Spróbuj wgrać najstarszy bios do Deluxe, ja tylko na nim siedziałem i ZERO problemów z czymkolwiek. P.S. Jechałem na Kingstonach więc może to miało jakiś wpływ na stabilność/kompatybilność. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Jaką masz rewizję płyty głównej (napis na PCB "Rev. 1.xx")? Spróbuj wgrać najstarszy bios do Deluxe, ja tylko na nim siedziałem i ZERO problemów z czymkolwiek. P.S. Jechałem na Kingstonach więc może to miało jakiś wpływ na stabilność/kompatybilność. Samemu mam taki sam problem. A najdziwniejsze ze bez problemow wczesniej tak chodzilo na tym samym biosie :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2011 Możesz przybliżyć temat, bo nie mam pojęcia o czym piszesz :rolleyes: Zajrzyj do tematu o SB strona chyba coś koło 35-40 :wink: W skrócie chodzi o to, że te 1,275V czy jak tam ustawisz procek dostanie tylko praktycznie przy czterech jajkach obciążonych w 100% (LinX, Prime etc.), a podczas neta, filmów, muzy będzie 1,6GHz przy napięciu coś koło 1V. W grach będzie 4,5GHz ale przy napięciu od 1V do 1,275V. Przy czym przez większość czasu będzie coś koło 1,2V :wink: pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Sa jakies nowe biosy? Moja plyta zaczyna szalec przy ladowaniu windowsa... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 kucyk: a coś pozmieniał że masz takie problemy z windą? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Zaobserwowaliscie ze jak masz pamieci na auto to czasem system sie zwiesza ale nie ma najmniejszych problemow z bootowaniem, natomiast uruchamiajac profil XMP jest problem z bootowaniem (trzeba wchodzic do biosu i zapisac ustawienia na nowo, nieraz potrzebny jest restart bo plyta sama nie wstaje), ale za to windows sie juz nie wiesza :blink: Tak jest przynajmniej u mnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) sprawdzę to i wieczorkiem odpiszę jak jest na Deluxe u mnie. teraz szukam najmniejszego VCore/Offset dla 47x. a jakie napięcie dajesz dla XMP1600? Edytowane 12 Lutego 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacool Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 XMP - płyta sama ustawia V zgodnie z profilem :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
centy Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Ja mam ustawienia dla ramu wpisane ręcznie i jak na razie jest ok. Bios 1302 coraz bliżej http://hardforum.com//showpost.php?p=1036835807&postcount=923 Edytowane 12 Lutego 2011 przez centy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 ja też przy XMP wpisuje samemu V, bo defaultowo daje 1.65 a to podobno troszkę za dużo dla Sandry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kucyk Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) kucyk: a coś pozmieniał że masz takie problemy z windą? no wlasnie nic, mam jazdy z botowaniem, wiesza sie podczas ladowania windowsa, ale jak sie juz za 3 razem windows zbotuje to jest stabilny jak skala :-| Edytowane 12 Lutego 2011 przez kucyk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 a jaki bios? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Zaobserwowaliscie ze jak masz pamieci na auto to czasem system sie zwiesza ale nie ma najmniejszych problemow z bootowaniem, natomiast uruchamiajac profil XMP jest problem z bootowaniem (trzeba wchodzic do biosu i zapisac ustawienia na nowo, nieraz potrzebny jest restart bo plyta sama nie wstaje), ale za to windows sie juz nie wiesza :blink: Tak jest przynajmniej u mnie... sprawdziłem: u mnie ten problem nie występuje. Jadę na Kingstonach KHX1600C9D3K2/4GX @XMP1600@1.63V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Sa jakies nowe biosy? Moja plyta zaczyna szalec przy ladowaniu windowsa... <_< Unread Yesterday, 09:51 PM Gary Key ASUS Technical Support, 26 Days Status: Gary Key is offline Update- Two new UEFI releases on first page for the LE and MIVE boards. Waiting on approval to post the 1302 as a beta for the P8P67 Pro, EVO, Standard, Sabertooth and WS boards. After lengthy discussions with HQ and Intel, they want the next official UEFI release to contain the new PCH firmware. We started the qualification process today on 1304 with this firmware plus changes in the 1302 release along with some additional memory performance and USB compatibility enhancements and slight tweaking to the new C3/C6 auto rules when overclocking. I will have an update Sunday night. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 bez Deluxe?:( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 Witam. U mnie procek calkiem ladnie sie podkrecił 4850Mhz (47x103,2)na 1.34V. Mam jednak drobny problem z pamięciami, na auto wszystko jest ok, pamięc i 1375Mhz na 1,5v, jesli wymusze taktowanie pamieci na "oczko" wyższe 1650Mhz 1,65v komp nie bootuje po wyłączeniu. po ustawieniu takich parametrow i restarcie wstaje i jest 100% stabilność, jednak brak bootowania po wylaczeniu jest upierdliwy. czy ktoś miał moze podobny problem i znalazł rozwiązanie? Miałem to samo. Odłącz zasilanie i zrób Clear CMOS. U mnie pomogło. Na oficjalnym forum ASUSa o tym jest cały temat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 (edytowane) Jest nawet taka zasada, że przed użyciem płyty głównej powinno się zrobić co najmniej CLEAR CMOS, a najlepiej wyjąć baterię na kilka sekund. P.S. Jak wygląda najnowsze stanowisko Asusa w sprawie mobasów na P67? Bedą wymieniać ALBO zwrot kasy czy tylko wymiana? Edytowane 12 Lutego 2011 przez nnn2007 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makak_ Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 W tym wątku post 44 masz odpowiedź. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 12 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2011 W tym wątku post 44 masz odpowiedź. thnx makak_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Jest nowy BIOS do P8P67 PRO w wersji beta 1302 - KLIK Niebawem wyjdzie wersja do P8P67 Deluxe, EVO, Standard, Sabertooth and WS. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...