Lysyn Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Tylko nie wiadomo kiedy to bedzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guderian Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 ws jest gdzies do kupienia w pl ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) http://hardforum.com/showthread.php?t=1578865 nowe biosy dla reszty asusów do pobrania, meldujcie zmiany i udoskonalenia ;) Edytowane 15 Lutego 2011 przez ptys Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Official ASUS BIOS and Program Updates - [H]ard|Forum nowe biosy dla reszty asusów do pobrania, meldujcie zmiany i udoskonalenia ;) Ja miałem wgrywać wieczorem, ale z tego co wyczytałem na hardforum speedstep nie działa jak trzeba na tej wersji, więc jednak odpuszczam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Ja miałem wgrywać wieczorem, ale z tego co wyczytałem na hardforum speedstep nie działa jak trzeba na tej wersji, więc jednak odpuszczam. U mnie wszystko dziala jak nalezy. Mnoznik ladnie schodzi do 16 a napiecie <1v :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nnn2007 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 U mnie wszystko dziala jak nalezy. Mnoznik ladnie schodzi do 16 a napiecie <1v :wink: A przestałeś mieć już te inne problemy z mobasem? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Dzisiaj wyjalem baterie na 10 minut i mobo znowu dziala bez problemow. Tyle ze nie ustawialem juz profilu XMP tylko wszystko recznie: - mnozniki turbo dla kazdego rdzenia oddzielnie - 45 - ram na 1600MHz - napiecie ramu 1,6v - offset na -0,05 (jeszcze moze zejde nizej) Po wylaczeniu kompa i odczekaniu chwili bootuje juz bez problemu. :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Wyszły oficjalne biosy 1305: Official ASUS BIOS and Program Updates - [H]ard|Forum 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 wgrałem i speedstep nie działa za to poprawiło sie oc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 Mozesz napisac cos wiecej? Jak to nie dziala speedstep? W ogole nie zmniejsza mnoznika do 16 i vcore? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 w ogole Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 (edytowane) P8P67 Deluxe / Pro / EVO / Standard / Sabertooth - 1305 - Change Log - - Improved OC performance using Multipliers or Auto Overclocking - Improved BCLK and DRAM OC capabilities when enabling the “Internal PLL Overvoltage” option in BIOS. Note - Sleep/Hibernate will not operate properly due to Intel Specs. - Improved USB performance, Improved P67 XMP profile compatibility (please note, memory with X58/P55 XMP profiles will generally work but is not optimized for P67 and will usually cause problems when overclocking in several cases) - Per Core Save Fixed - Disable/Enable BT - Minor Bug Fixes including new Auto Rules for C-States (C3/C6) when overclocking. If you are overclocking, C-States will be disabled for enhanced performance. - Intel RAID will not support bootable volumes greater than 2.2TB yet, Intel plans a firmware update shortly to allow this operation. AHCI and IDE are not affected. - Enhanced AI Suite II compatibility dla mnie jakoś bez sensu... Edytowane 17 Lutego 2011 przez klami85 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 spoko wszystko działa ale trzeba załaczyć c-states na enable, na auto jest wyłączone Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 17 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2011 dla mnie jakoś bez sensu... u wielu osob pozostawienie c3 i c6 na enabled powodowalo zwisy w idle, takze poszli po najmniejszej linii oporu... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZoltareX Opublikowano 19 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2011 Mam pytanie: Czy coś jest nie tak z MAX Bandwidth? DRAM frequency - 1066.7MHz Mam płyte Asus P8P67 Deluxe z biosem 1305. Ustawiłem XMP Profil 1(2133MHz) 1.65V. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 chłopy wielka prośba dla posiadaczy asusów i corsair vengeance prosze dajcie fotke z ustawienia timingów na 1600mhz (wszystkich timingów nawet na auto jak wam płyta ustawia) mam cholera problem z pracą na 1600mhz losowe zwiechy bc2, prime bionic czy orthos może działać godzinami i nic Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 (edytowane) Mozesz napisac cos wiecej? Jak to nie dziala speedstep? W ogole nie zmniejsza mnoznika do 16 i vcore? działa w ogole pozostaw na auto c-state zarządzaj ustawieniami oszczędzania poprzez ustawienia windows, schodzi do idle z Mhz i Vcpu w oszczędzaniu i zrównoważonym-- offset musi być włączony. Maksymalna wydajność zegar po OC z vcpu. Co nie działa to offset zależnie od obciążenia przy c-state, przy obciążeniu wali max Vcpu a nie jak wcześniej. A jednak działa offset przy c1 i c3 włączonym na sztywno Edytowane 22 Lutego 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Captain_Hook Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Może wiecie w którym sklepie mają P67 Asusa w nowej rewizji? ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Dostawy mialy dopiero co ruszyc, a ze polska jest jeszcze za murzynami to pewnie z pol miesiaca conajmniej minie. A jeszcze sporo osob bedzie chcialo zapewne jak najszybciej stare rewizje wymienic :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klami85 Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 chłopy wielka prośba dla posiadaczy asusów i corsair vengeance prosze dajcie fotke z ustawienia timingów na 1600mhz (wszystkich timingów nawet na auto jak wam płyta ustawia) mam cholera problem z pracą na 1600mhz losowe zwiechy bc2, prime bionic czy orthos może działać godzinami i nic 1) Wczytaj sobie timmingi z XMP, zamiast zostawiać na auto. 2) Ja mam ustawione idąc od góry 9-9-9-24-1, reszta z XMP. (Pamięci Vengeance 2x4GB 1600MHz, 9-9-9-24) 3) Skoro pamięci nie podkręciłeś i śmigają na def. 1600MHz to upatruj przyczyny tych zwiech gdzie indziej (Podkręcony proc, grafa, zasilacz?) 4) Zdefiniuj prime może działać godzinami? Ja zostawiłem go na 12h dla pewności, czasem potrafi się wywalić i po kilku godzinach. Jak przeszedł Ci powiedzmy 3-4h to wcale nie znaczy, że jest stabilny w 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 Ptys podobne jazdy mialem w BC jeszcze na q9650, p5q dlx i kingstonach. Co bylo przyczyna? Do teraz tego nie wiem, ale w innych grach takich cyrkow nie bylo. Przynajmniej teraz (odpukac...) nie mam takich problemow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 prime godzinami to 8-10 godzin, też mam kłopot tylko z bc2 w innych grach ok, choć raz zaliczyłem BSOD z z kodem 124 czyli ustawienie pamięci juz się boję jak dostanę dodatkową kostke i obsadze 16gb na płycie jak nie bedzie działać to pośle to ciach!o do piachu, co do ustawień timingów to mam ustawiony profil xmp i reszte tak jak Kamil85 dlatego prosiłem o screena żeby porównać czy reezta timingów jest wczytana prawidłowo (wiem że przy najnowszym biosie kolesie z asusa kombinowali przy profilach xmp aby zoptymalizować je pod względem działanie a socket 1155) więc moja prośba o fotkę z biosu nadal aktualna, z grafika na 100% ok bo na socket 1366 nie miałem żadnych problemów na tych ustawieniach, zasilacz też wykluczam gdyż dawał radę i7 920 @ 4ghz i 1.32v a wiec sporo wiecej papu potrafił podać jak teraz potrzeba do tego napięcia stabilne jak skała (mierzone miernikiem) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) Z tymi corsairami jest masa problemow na asusach, sprobuj czy 1333 mhz bedzie chodzilo ok. U mnie 1866 na default dopiero po ostatnim updacie biosu zaczely robic... Edytowane 22 Lutego 2011 przez kkNd! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 1333mhz nie ma problemów ale nie po to kupiłem 1600mhz aby na 1333mhz działały, na 1866 (dodam że te same kostki na platformie z siga bez problemu smigały na wyższych ustawieniach) w ogóle ich nie moge odpalić, jesli sytuacja nie zostanie rozwiazana pożegnam asusa na rzecz gigabyte ud5-ud7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 mozesz sprobowac zwiekszyc vccio, przy wiekszej ilosci kostek chyba powinno potrzebowac wiekszego napiecia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 (edytowane) prime godzinami to 8-10 godzin, też mam kłopot tylko z bc2 w innych grach ok, choć raz zaliczyłem BSOD z z kodem 124 czyli ustawienie pamięci juz się boję jak dostanę dodatkową kostke i obsadze 16gb na płycie jak nie bedzie działać to pośle to <span style='color: red;'>[ciach!]</span>o do piachu, co do ustawień timingów to mam ustawiony profil xmp i reszte tak jak Kamil85 dlatego prosiłem o screena żeby porównać czy reezta timingów jest wczytana prawidłowo (wiem że przy najnowszym biosie kolesie z asusa kombinowali przy profilach xmp aby zoptymalizować je pod względem działanie a socket 1155) więc moja prośba o fotkę z biosu nadal aktualna, z grafika na 100% ok bo na socket 1366 nie miałem żadnych problemów na tych ustawieniach, zasilacz też wykluczam gdyż dawał radę i7 920 @ 4ghz i 1.32v a wiec sporo wiecej papu potrafił podać jak teraz potrzeba do tego napięcia stabilne jak skała (mierzone miernikiem) podbij vcpu bo 124 nie jest od pamięci 0x50 timinigi,vccio 0X109 zasilanie pamięci te są od pamięci Dokładny opis błędów 0x124 = add/remove vcore or QPI/VTT voltage (usually Vcore, once it was QPI/VTT) 0x101 = add more vcore 0x50 = RAM timings/Frequency add DDR3 voltage or add QPI/VTT 0x1E = add more vcore 0x3B = add more vcore 0xD1 = add QPI/VTT voltage “0x9C = QPI/VTT most likely, but increasing vcore has helped in some instances” 0X109 = add DDR3 voltage 0x0A = add QPI/VTT voltage Edytowane 22 Lutego 2011 przez Maxforce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 podbiłem vccio do 1.09v i jest ok zaciachy zniknęły ale ciach!iany proc mi sie trafił Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 podbiłem vccio do 1.09v i jest ok zaciachy zniknęły ale <span style='color: red;'>[ciach!]</span>iany proc mi sie trafił przecież od dawna wiadomo że przy większej ilości pamięci jest ciężej z ustawieniami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptys Opublikowano 22 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2011 w tych czasach 8gb to chyba już standard i tak powinni projektować te kontrolery aby działało to bez problemów ciekawe jak bedzie przy 16gb w najgorszym przypadku procek pojdzie na gwarancje ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maxforce Opublikowano 23 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2011 w tych czasach 8gb to chyba już standard i tak powinni projektować te kontrolery aby działało to bez problemów ciekawe jak bedzie przy 16gb w najgorszym przypadku procek pojdzie na gwarancje ;) chyba nie jest standardem i jeszcze długo nie będzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...