Gość henek45 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Witam, co jest teraz opłacalnego w cenie 100-150 zł. cooler pod SB? Tak patrzyłem na zestawy komputerowe i tam jest do każdego zestawu jest dodawany xigmatek gaia 1283sd, ale nie bardzo jestem do niego przekonany.. Co w takim razie polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanko Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) Może SilentiumPC Fortis Ci podejdzie. Za 120 zł np. tu : " http://www.gral.pl/SilentiumPC+Fortis_165.html " Edytowane 15 Lutego 2011 przez Stanko Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 Jak masz odpowiednio szeroką budę to SilentiumPC Fortis daje rady. Ja od wczoraj jestem posiadaczem Arctic Freezer 13 i jestem zadowolony chociaż wyboru nie miałem za dużego ze względu na wąską obudowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość henek45 Opublikowano 15 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2011 (edytowane) nie no tego badziewia silentium pc fortis(mam he923, więc wiem co mówię) to nie chce brać, coś innego może? A obudowę mam coolermastera więc wszystko wejdzie raczej. Ten arctic freezer 13 wygląda interesująco ze względu na prosty montaż i brak potrzeby demontażu płyty głównej, a jakieś jego testy gdzieś znajdę? Edytowane 15 Lutego 2011 przez henek45 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JejoX Opublikowano 21 Lutego 2011 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2011 Badziewie słabsze o średnio 3* o d Mugena. Dlaczego badziewie?Źle wykonane czy mało wydajne, bo fortis jest o klase wyzej niz twój HE923. Ja polecam Tobie Zalmana Performe z allegro.Jest to jeden z najwydajniejszych coolerow na rynku(tylko troche słabszy od mugena) Jesli nie zalezy ci na ciszy, to bierz Spire Eclipse II- praktycznie najwydajniejszy cooler na rynku. Polecam tez mugena ale to mega kloc, co nie zmeinia faktu , ze bardzo wydajny kloc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikkepl Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 (edytowane) Podłącze się do tematu by nie robić bałaganu. Jakie wydajne i przyzwoicie ciche chłodzenie możecie polecić mi do i5-2500K? Obecnie posiadam Xigmatek Gaia SD1283 z którego jestem bardzo niezadowolony i chcę je sprzedać (nówka). Chcę by chłodzenie było bardzo wydajne oraz miało przyzwoitą kulturą pracy. Budżet to 200 zł. Musi się ono zmieścić w mojej obudowie Cooler Master Dominator CM 692 II Advanced. Planuje zrobić w niej istny huragan tak, żeby jak najlepiej schłodzić kartę i procka. Co możecie mi bardzo wydajnego polecić w kwocie 200zł? Edytowane 22 Maja 2011 przez mikkepl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Thermalright Ultra-120 eXtreme Rev A + Fander Roxo (1578895001) - Aukcje internetowe Allegro + Bolt 1155 http://allegro.pl/thermalright-ultra-120-extreme-rev-a-1156-hit-i1618234500.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikkepl Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 A co powiesz o tym: THERMALRIGHT ULTRA-120 EXTREME REV. C ? ? ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciem Opublikowano 22 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Maja 2011 Możesz zakupic http://www.proline.pl/?p=CGG+ARROW i do tego drugi wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikkepl Opublikowano 24 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2011 Ostateczny wybór padł na Prolimatech Megahalems rev.B i to jego kupiłem dodatkowo 2x Silentium Zephyr 120mm. Mam nadzidję, że dobrze sobie poradzi z chłodzeniem Sandy Bridge i5-2500K. Wielkie dzięki wszystkim za pomoc :-) Pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...