Siloss Opublikowano 11 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2004 Ano nie było :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 Z jaich sterów korzystacie?? Ze strony nvidi czy asusa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 12 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2004 NVIDIA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_666 Opublikowano 14 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2004 1.bios nie wykrywa mi dysku twardego (wd pod sata) ale windows xp włącza się.co robić może wgrać innego biosa? 2.nie mogo podkręcić procka ponieważ za każdym razem po restarcie Asus włącza się w tryb bezpieczny.(barton 2800+) 3.Temperatura procka dochodzi do 50 stopni na pentagramie cu 80 mamontowałem dodatkowe wentylatorki w obudowie i nic się nie zmieniło nawet szlifowałem radiator i nic. POMOCY Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 ad1. To normalne. ad2. A jak podkrecasz - do ilu? Jak przesadzisz to jest tak jak opisujesz... ad3. Temp w idle? W stesie? BTW to nie jest jakas szczegolnie wysoka temp. - nie przejmuj sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Rzecz jasna płyta Pietrka zapewnie jest full wypasowa, ale zawsze żal jak ktoś od nas odchodzi (wkrótce dotyczyć będzie to zapewnie Hanu :( ) Zapewne... Ale jeszcze jestem. BTW - Pietrek, czy Twój problem nie ma swojego topiku? :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndyN Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Rzecz jasna płyta Pietrka zapewnie jest full wypasowa, ale zawsze żal jak ktoś od nas odchodzi (wkrótce dotyczyć będzie to zapewnie Hanu :( ) Zapewne... Ale jeszcze jestem. BTW - Pietrek, czy Twój problem nie ma swojego topiku? :wink: Hanu, możesz wyjawić planowaną konfigurację kompa? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stemek Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 Znając życie Hanu czeka na płytki na NF4 i ich porównanie do VIA 880Pro tak jak ja :) merytorycznie oczywiście Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siloss Opublikowano 15 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2004 @Hanu nie mam swojego topicu :( podobny problem znalazłem tylko na jakimś zachodnim forum, niestety nie podano rozwiązania :D ale jutro reklamuje płytę bo to ona jest chyba winnej mej zrzedłej miny :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Doprawdy? A to: MÓJ TOPIK :))) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 mam plytke A7N8X-E-Deluxe i mam pytanko czy ona obsluguje napiecie 1.6 i nizsze??? a jesli tak to jak je wlaczyc??? bo mi pokazuje 1.65 najnizsze na procku w biosie :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Najnizsze obslugiwane to 1,6V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luchuma Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 i jeszcze jedna sprawa :) Asusprobe pokazuje ze napicie na procku wynosi 1.7 a w biosie mam zaznaczone 1.65 czy to normalne???? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Napeicie na tej plycie zawsze jest troche zawyzone. To normalne ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bila Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 To jest mój pierwszy post na tym forum, więc proszę o wyrozumiałość bo pytanie będzie chyba z zakresu tych "lamerskich". Mam płytę A7N8X Deluxe, pamięci DDR 256MB PC3200 MHz, procesor AthlonXp 2500. Już piszę o co chodzi. W trakcie startu komputera w momencie wyświetlania pierwszych informacji i znajdowania podzespołów wyświetlany jest równiez komunikat następującej treści: Memory Frequency is at 200 MHz. Czy z uwagi na to, że pamięci to 400 MHz nie powinein być wyświetlany komunikat o częstotoliwości pamięci 400MHz? Pytałem o to w sklepie w którym składałem cały komputer i albo nie chcieli mi wytłumaczyc o co chodz, albo nie wiedzieli. Proszę "starszych" o odpowiedź. Pozdrawiam - Zbyszek. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 200MHz to efektywnie 400MHz (DDR). Wszystko jest OK. Polecam poczytac FAQ (zarowno ten 'nasz', na pierwszej stronie, jak i dział FAQ na forum) - na pewno sie przyda. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bila Opublikowano 16 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2004 Tak, czytałem juz coś o efektywnej częstotliwości pamięci - Dual Dable Rate, jednak zauważyłem, że na innych płytach asusa wyświetlana jest nie wartość nominalna tylko efektywna właśnie (np. 333MHz) i zastanawiałem się czy z moją płytą wszystko w porządku. Jeżeli tak ma być w tym modelu to O.K. - mogę spać spokojnie. Dzięki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Dokupiłem pamięc 512MB 400MHz co prawda KINGMAX( miałem już taką pamięć ale komp działał w singlu teraz mam duall) i brak poprawy w 3DMark 03 - no może kilkanaście punktów . słyszałem że więcej pamięci poprawi działanie gier ale poprawę było by chyba widać w 3DMarku. Na 1 stronie czytałem o poprawie wydajności singiel - duall - 2 do 20% . Chyba mam pecha i u mnie poprawa to 0%, czy można coś zmienić aby poprawa była większa ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulv Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 byzik> 3dmark2k3 testuje głównie kartęgraficzną i tu nie zobaczysz olbrzymiego przyrostu punktów. Możesz porównać sobie wydajność mp w 3dmarku 2k1 gdzie do końcowej oceny brana jest cała wydajność systemu. Albo sprawdz w Everest lub Sandrze ale jak jest napisane będzie do 20% w przeciwieństwie do pentiumów gdzie dual daje niezłego kopa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
byzik Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 rozumiem , dzięki w Everst sprawdzałem odczyd z pamięci zmiana z 2980 na 3055 zapis do pamięci z 1090 na 1170 to jest tylko kilka procent Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 17 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Listopada 2004 Pytałem o to w sklepie w którym składałem cały komputer i albo nie chcieli mi wytłumaczyc o co chodz, albo nie wiedzieli. Nie no, "rence opadywują" 8O Takich LOLków jest w sklepach masa i moim prywatnym zdaniem powinni wprowadzić jakieś egzaminy zawodowe :wink: BTW - Bila, wszystko jest w jak największym porządku. Ma być wyświetlane 200 ( czyli 400 w DDR). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twiti Opublikowano 18 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Listopada 2004 Mam asus a7n8x-x czyli bez dual niestety plyta nie posiada mozliwosci ustwienia w biosie temperatury przy jakij ma sie wylaczyc komputer w razie awari chlodzenie. Tak sie zastanawiam sa to prawie identyczne kontrukcje tylko maja nie wszystko pomontowane moze sa jakies zmodowane biosy co daj taka opcje umnie? Albo poleccie mi jakis software co to zrobi pewnie i skutecznie jesli cos takiego sie stanie odpukac w niemalowane :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubwi Opublikowano 20 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2004 Z tego co wiem to na płytach serii a7n8x nie ma możliwości zmiany wysokości temp. zabezpieczającej procka przed przegrzaniem. Asus dodaje do swoich płyt c.o.p., czyli sprzętowe zabezpieczenie przed przegrzaniem ale nie da się ustawić progu samemu. Była już o tym rozmowa w tym wątku. Dodam tylko że raz ta opcja przydała mi się, po tym jak jeden z programów do kontroli temp. obrotów wentyli i napięć zatrzymał wentyla na procu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kokos 555 Opublikowano 21 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2004 yo u mnie A7N8X-X ciągnie bez niczego 11x200 na bartonie 2500+ i jestem z niej bardzo zadowolony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bilas Opublikowano 22 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Listopada 2004 Sory za maly OT, ale chcialbym poznac Wasza opinie ;) Przymierzam sie do zakupu pamiatek. Myslalem o A-Data Vitesta 566MHz DDR z Allegro: http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=35050873 W ciągu kilku najblizszych miesiecy planowalem przesiasc sie na A64 S939, a te pamiatki bylyby chyba odpowiednie dla tej platformy? Oczywiscie narazie pracowałyby w A7N8X ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinii Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Niedlugo chyba zostane sam w tym topicu, bo u mnie na razie zmian na horyzoncie nie widac...:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Swietne pamięci - zrobione na Smsungach TCCD. NIe wiem czy fikaja jak Geile UltraX, ale mimo wszystko warto za te 1100. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 witam mam probem! bar che kupil plyte Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2 400 Ultra) i do niego mozna dokupic Asus WIFI-B/Ralink ale nie wiem jak to dziala tzn jak mam to podlaczyc i do czego? a poobno mozna to dokupic do nawet mojej plytki ASUS A7N8X:) to prwada? mozecie mi podac szcegolowe informacje? bracki chial kupic juz z modulem ale nie sa dotepbne tak wiec che kupic Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2 400 Ultra) do niego modul czy bedzie szysko ok?? potrzebuje szybko odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wheelerfan Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 Niedlugo chyba zostane sam w tym topicu, bo u mnie na razie zmian na horyzoncie nie widac...:(Nie martw się :D zostaniemy we dwóch bo ja mam głęboki deficyt kasowy i prędzej jak w 2006 roku nic nowego nie kupię :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmax Opublikowano 23 Listopada 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2004 juz wszytsko wiem! HANU wszytsko wyjansil mi na gg! on sie zna na rzeczy! za co goraco mu dziekuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...