ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Mam pytanie podkręcam procesor SpeedFan'em, no i wszystko jest OK, ale jak wylącze kompa, potem wlącze to ustawienia wracają do standardowych. Wie ktoś może co robie żle? Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Jezeli chcesz miec na stale, to w BIOSie sopbie pokrec, softem to ......... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 O to chodzi że nie bardzo wiem jak to zrobic :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 O to chodzi że nie bardzo wiem jak to zrobic :oops: Looknij na poczte, powinno ci to pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 W Biosie wejdz na zakładke CPU PnP Setup i tam zmieniaj magistrale 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 W cpu mam już 133/133 i wyżej nieidzie. A biosu nie zmieniam bo jeszcze cos zjeb... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Z tego co wiem to twój cpu standardowo ma 133 a w biosie nic nie zjeb...esz.W biosie spokojnie mozesz go w góre dzwignąc, najwyzej komp sie nie uruchomi i zostanie ci kasowanie biosa(zworką na płycie koło baterii :lol: ) tylko nie za wysoko żebyś PCI i AGP niepopalił. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Nie moge wyżej niż 133/133 Zablokowane jest :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A i jeszcze reed thx za maila :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ściągnij sobie cheepobiosa to bedziesz mógł. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Mam już ściągniętego :lol: A jakim programem zaktulizowałeś bios?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Masz bios AMI więc masz do wyboru tylko jeden AMIFLASH ( jest nawet na cd ze sterami do płyty). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 He kumam już :lol: Ale narazie nie zrobie dyskietki systemowej bo mam system XP a on dosa niema :cry: Musze wina przeinstalowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 nic nie musisz przeinstralowywać bo xp umozliwia formatowanbie dyskietek z przeniesieniem plików dosa( zajrzyj do formatowania flopa tam jest taka opcja i działa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Wiem że tam jest ale myślałem zę tak się nie da :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ta jak chcem zrobić dyskietke ms-dos to wyskakuje : Wystąpił nieoczekiwany błąd we-wy. :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
john_doe Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 ClareS --> to moze chlopie poczytaj sobie forum bo jeszcze siebie cos zwalisz... i na twoim miejscu skupibym sie na kreceniu grafiki bo to u ciebie strasznie hamuje system w 3d....... a i jest duzo latwiejsze........ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Grafike podkręcilem z 143/175@230/207 i 0 artefaktów. Sprawdzałem Artifact Tester 5 i wszystko ok :lol: No i do tego w lipcu kupuje FIC'a 9500pro i wtedy juz 3d bezie full wypas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 A pozniej zmien mobo i bedziesz mial full wypas nie tylko w 3D ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ta jeszcze płyte, pamięci i procek :lol: Teraz się zastanawiam jaką płyte brać żeby poszła z tym prockiem co mam i Athlonem Xp (Na taki pewnie zmienie) no i żeby była wydajna 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Odnosnie mobo to sprawa jest prosta- poczytaj nasze forum i topici o plytach na nf2. Bedziesz wiedzial co kupic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Wiem wiem ale pierw trza kase nazbierać :roll: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 hej ClareS boisz sie ze zwalisz cos w BIOSie a chcesz aktualizowac bios?? a fu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginger78 Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 a i jeszcze z tymi dyskietkami systemowymi to jest tak ze niby systemowa ale jak sie przez nia wejdzie do dosa to nie dzialaja zadne komendy typu format itp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ClareS Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Nieboje się :lol: poprostu nie jestem w tym ekspertem i chciałem się dowiedzieć co i jak :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 a i jeszcze z tymi dyskietkami systemowymi to jest tak ze niby systemowa ale jak sie przez nia wejdzie do dosa to nie dzialaja zadne komendy typu format itp Widze że jak sie nie zna dosa to sie później głupoty wypisuje, systemowa jest i działa jak należy. To jest dyskietka z samym dosem(systemem) czyli io.sys i command.com. Komenda format nie ma prawa działać bo jest to oddzielny program (format.com). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darekk Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Ta jeszcze płyte, pamięci i procek :lol: Teraz się zastanawiam jaką płyte brać żeby poszła z tym prockiem co mam i Athlonem Xp (Na taki pewnie zmienie) no i żeby była wydajna 8) Jak bedziesz sie bral za procka (0,13 T-bred) to polecam looknac na http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=270...r=asc&start=420 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 11 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2003 Czlowieku, tam sie nie moze nic zepsuc :) Najwyzej si sie spali zasilacz, a potem procek, plyta, AGP wiec i karta grafiki, nastepnie RAMY (bo poszedl impuls) wiec nawet i modem moze pojsc!!! Poza tym jak ci sie zapali zywym ogniem i masz przypadkiem firanki kolo kompa to zapali ci sie dom a moze sie przezucic na inne budynki!!! Powinienes sie cieszyc ze jeszcze zyjesz!!! A tak na serio to nie ma obawy, sproboj zaktualizowac, przeciez musi sie udac. Potem jak po podniesieniu FSB/MNOZNIKA ci sie zwali to mozesz Zworka przywrococ ustawienie i po klopocie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...