El Śmiałek Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ludzie, proszę, zarzućcie jakimiś sprawdzonymi sposobami na zwiększenie wydajności kompa. Mam PIV 2400, 512 DDR RAMu i Radeona 9700 Pro i w 3D Marku 2001 mam zaledwie 12 300 pkt. Sytuacja wygląda tragicznie w grach, gdzie częstokroć szybkość spada do 10-20 fps (Gothic II, Vice City) i to wcale nie na najwyższych ustawieniach. Proszę tylko pominąć rzeczy oczywiste w stlyu formatu, defragmentacji i opróżniania windowsowych folderów typu temp czy history... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 pokombinooj ze sterami strasznie slabiotki masz ten wynik jak instalowales stery do grafy to na czysta winde czy na stara po nvidii to tez moze byc powod slabych wynik.. tak BTW to w 3dm01 powinienes miec z 15 k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dexter Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Masz P4 i R9700PRO i narzekasz na predkosc 8O 8O 8O 8O 8O Kurde ja ze swoim XP1700+ i R9000 nie widzialem jeszcze slideshow. Gram sobie spokojnie w 800x600 i jest git. Nie wiem co poustawiales ze masz takie wyniki ale pewnie 1600x1200 6xFSAA i 16xAF 8O Jezeli tak to sie nie dziw. Pozdro Dexter Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NeonPPC Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Sterowniki........jak mozna miec 20 fps w VC na takim piecu ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPC Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Nie wiem co poustawiales ze masz takie wyniki ale pewnie 1600x1200 6xFSAA i 16xAF 8O Jezeli tak to sie nie dziw. Pozdro Dexter przecie napisal ze nie na wysokich ustawieniach ludziska czytajta posty do konca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 Ty tez pominales pare oczywistych kwestii jak: - twoj o/s - drivery, ktore instalowales (cat., drv do mobo itd.) - ustawienia BIOSu dot. ramu,agp itd. Moze wtedy bedziemy mogli ci pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 6 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2003 poprostu trzepnij sobie formata i gotowe ,później Catalysty 3.4,dx9.0a i gotowe . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
El Śmiałek Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Ty tez pominales pare oczywistych kwestii jak: twoj o/s Aktualnie proc działa z normalną magistralą (533) i oczywiście z nominalną wartością 2,4 Ghz... drivery, ktore instalowales (cat., drv do mobo itd.)Aktaulnie mam Catalysty 3.4, ale przy wymianie sterów nigdy nie odinstalowywałem starych i chyba to nie bylo najlepsze wyjście... ustawienia BIOSu dot. ramu,agp itd.A może tak konkretniej? RAM mam niepodkręcony, zaś AGP usawione na x4 i 64 MB... Moze wtedy bedziemy mogli ci pomoc.Mam nadzieję... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_emak Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Może sprzet sie przegrzewa, ale to raczej malo prawdopodobne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Z tego co wiem to PIV jak się przegrzewa to lubi sobie zjechać częstotliwością w dół i to może być przyczyna-sprawdz temperaturkę. 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
draak Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 Z tego co wiem to PIV jak się przegrzewa to lubi sobie zjechać częstotliwością w dół i to może być przyczyna-sprawdz temperaturkę. 8) To jedyne co przychodzi mi do glowy :? Zadna to w sumie pomoc ale tez i problem z gatunku nierozwiazywalnych na odleglosc (raczej... :( ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QBorg Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 ustawienia BIOSu dot. ramu,agp itd.A może tak konkretniej? RAM mam niepodkręcony, zaś AGP usawione na x4 i 64 MB... Ustaw ilosc pamieci dla karty AGP na min. 128 albo nawet 256 wtedy powiino byc lepiej, te 64Mb to za malo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 A może przez przypadek trzepnąłeś sobie w ustawieniach bezpośrednich karty np. 6x FSAA...?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hajmon3 Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 taaaa jakby trzepnal sobie fsaa x6 to zapewniam cie ze wynik nie bylby 12000 z doswiadczenia wiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpak Opublikowano 7 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2003 http://www.pl.tomshardware.com/howto/20010..._tuning-18.html zrob wszytkie opce z tego linku w biosie ... agp jak mozesz to na 8x tak jak juz bylo mowione 256 mb dla karty w biosie format nigdy nie zaszkodzi ... najpier stery do plyty potem dx 9.0a i stery castale 3,4 lub omegi najnowsze .. pozatym sprawdz temp procka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...