Lanc Opublikowano 30 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2013 Proc. U mnie bez OC karty przy i5 750 @ 3.6Ghz mam ponad 6,5k pkt. Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 31 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2013 Proc. U mnie bez OC karty przy i5 750 @ 3.6Ghz mam ponad 6,5k pkt. Posted via Tapatalk @ Evo 3D mołys podrzucić linka do wyniku ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2013 (edytowane) Napięcie zmieniales? Najnowszy trixx ze strony sapphire działa bez problemu z kartą. U mnie stabilne 1190/1270. Na standardowym chłodzeniu robił stable 1150mhz przy 1,225v Posted via Tapatalk @ Evo 3D 1,210v . Przeglądając wyniki z overclockers itp gdzie sporo osób robi bez problemu 1200mhz na rdzeniu bez podnoszenia napięcia (nawet obniżają) nie mam powodu do radości. Nie liczyłem na cudo typu 1325MHz / 6000MHz @ 1.215v ale żeby powyżej 1000mhz zaczynały się problemy bez przesady... Edytowane 2 Kwietnia 2013 przez FuzzyWuzzy 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) Ja mam HD 7870 od sapphira i mam dziwne zjawisko: gpu na 1120@ 2.06v i mem 1450 chodzi wszystko pięknie gpu mogę podnieść nawet do 1180Mhz ale już nie stabilnie już kombinowałem z różnymi napięciami i czasem chodzi 2 godziny bez zwisu a czasem wywali się po 1 min. Zmniejszałem gpu na 1170Mhz - 1150Mhz 1140mhz itd , kombinowałem z napięciami i nie idzie zrobić stabilności na wyższym niż 1120mhz taktowaniu. Power limit też już był w różnych pozycjach raczej jak go podnoszę to karta jest coraz bardziej mniej stabilna. Dobrze działa w zakresie do 5 . Dziwne jest to że artefaktów brak tylko zwis że nawet reset nie działa. Zasilacz nawet zmieniłem na Be Quieta dark power 10 650W i nic to nie dało. Testowałem różne sterowniki. Miał ktoś tak??? Edytowane 4 Kwietnia 2013 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Spróbuj obniżyć memki np do 1300 i wtedy sprawdzaj rdzeń. Bardzo możliwe, że ci za wysokie oc pamięci blokuje resztę (zjawisko dosyć powszechne w kartach graficznych) Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablo Hudinii Opublikowano 4 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2013 (edytowane) przy podkręcaniu rdzenia dawałem nawet def. 1250Mhz dla pamięci - też o tym myślałem, ale to nie to. Zastanawiam się czy w opcjach biosu Asrock P67 Pro3 jest jakaś opcja która ma wpływ na napięci PCI-E bo może płyta nie daje stabilnego napięcia. Edytowane 5 Kwietnia 2013 przez Pablo Hudinii Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Hej W najbliższym czasie planuje modernizacje komputera. Zastanawiałem się nad CF z 2x 7950 lub 7870. Pytanie czy zasilacz uciągnie? Ile pobiera 7950 pod maksymalnym obciążeniem? Można uwzględnić lekkie OC! Obecna konfiguracja: -Gigabyte GA-Z77P-D3 -Core i5 3450 -Corsair Vengeance 2x4gb -SSD Samsung 830 128gb -be quiet! straight power E9 450W Mam jeszcze do dyspozycji Cooler mastera GX550W. Z góry dziękuje za pomoc. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez FuzzyWuzzy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gMolimo Opublikowano 9 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2013 (edytowane) Czy ktoś miał problem z kursorem myszki w grach i pulpicie, tzn zacinający się kursor? Odkąd przeinstalowałem Windows problem się pojawił, wcześniej tego nie było. Przeważnie przy OC 7850 chociaż kilka razy bez tego przypadłość wystąpiła. Czasami wszystko normalnie chodzi przez kilka h później wszystko świruje. Restart pc nie zawsze pomaga. Zmiana napięcia nic nie pomaga, zmiana sterowników też nic, porty USB dla myszki też nic. CPU nie kręcony, Zasilacz OCZ 500W. Edytowane 9 Kwietnia 2013 przez gMolimo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Crossfire na tym zasilaczu+oc? Zapomnij. Sent from my HTC Wildfire S A510e using Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Z 7950 się spodziewałem jednak żeby nawet 550W nie poradziło sobie z CF 7870? Jakie jest absolutnie minimum pod te karty? E9-700W Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 650W to moim zdaniem minimum, jakie powinno się mieć na CFX. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam szanownych forumowiczów. Poszukuje zasilacza pod CF 7870. Obecnie używam be quiet! straight power E9 450W mam jeszcze w zapasie Cooler mastera GX550W. Pytanie czy sobie poradzą a jeśli nie jakie jest absolutne minimum? moja konfiguracja: -Gigabyte GA-Z77P-D3 -Core i5 3450 -Corsair Vengeance 2x4gb -SSD Samsung 830 128gb Z góry dziękuje za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 A dlaczego sądzisz, że CrossX jest dobrym rozwiązaniem dla Ciebie? W jakiej rozdziałce grasz? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam wszystkich,zakupilem vapor x 3gb 7970.Moje pierwsze spostrzezenie: jest glosna,glosniejsza od mojego starego saphire 7870.Ale to idzie przebolec bo i tak bede gral na sluchawkach,martwi mnie natomiast to ze po ustawieniu zegarow 1100/1600,osiaga 80 stopni w furmarku,a uzycie gpu skacze w gore i w dol.Trafilem gorszy egzemplarz czy powinienem reklamowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2013 Witam wszystkich,zakupilem vapor x 3gb 7970.Moje pierwsze spostrzezenie: jest glosna,glosniejsza od mojego starego saphire 7870.Ale to idzie przebolec bo i tak bede gral na sluchawkach,martwi mnie natomiast to ze po ustawieniu zegarow 1100/1600,osiaga 80 stopni w furmarku,a uzycie gpu skacze w gore i w dol.Trafilem gorszy egzemplarz czy powinienem reklamowac? Może trochę więcej info? Jaka reszta kompa, jaki zasilacz? Dobrze by było, gdybyś wrzucił też wykres taktowań i napięć z GPU-z. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 I5 2500k 4.2,650 W corsair txMobo msi g45,8 gb ram,obudowa cm enforcer(troche ciasna,karta wchodzi na styk) file:///C:/Users/bart/Desktop/gpu.gifC:\Users\bart\Desktop\gpu.gif GPU-Z Sensor Log.txt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 A dlaczego sądzisz, że CrossX jest dobrym rozwiązaniem dla Ciebie? W jakiej rozdziałce grasz? Pozdrawiam 1920x1080. Na 2560x1440 to sobie mogę co najwyżej w lola pograć :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 I5 2500k 4.2,650 W corsair txMobo msi g45,8 gb ram,obudowa cm enforcer(troche ciasna,karta wchodzi na styk) Wg. wskazań GPU częstotliwości rdzenia i pamięci są stabilne, więc karta nie powinna zwalniać. Porównywałeś może wyniki uzyskane przez Ciebie w benchmarkach z tymi, co ludzie opisują w recenzjach? A co do temperatury, to ciężko porównywać. Po testach widać, że tempy oscylują koło 70*C, ale może masz problem z dobrym przewiewem w budzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 70 jest do zniesienia,gorzej jak ustawie 1250/1600 wtedy w furmarku jest 80 stopni,moze fakrycznie to buda,tylko nie bardzo mam mozliwosci zrobic cos ztym bo nie ma miejsca na boczny wentylator. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Jak ustawiasz 1250/1600, to nie dziw się, że masz ok 80. Tempy, jakie ja podałem osiągają na standardowych 1000/1500. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2013 Czyli wszystko w normie?Tak naprawde to nie potrzebuje az takich taktow bo tak jak jest starcza w grach,chcialem tylko zobaczyc jakie ma mozliwosci OC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FuzzyWuzzy Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Crossfire poszedł z 2x Sapphire 7850 2gb. Przyrost wydajności był zadowalający jednak przerzucam się na 1GPU. Wyjdzie minimalnie mniej wydajnie za to powinno być bardziej energooszczędnie. Żałuje tylko że najnowszego metro nie przetestowałem :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2013 Wystarcza i Nie wystarcza :) odpal BF3 Multi w Ultra to karta ukleknie ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 (edytowane) Historia związana z Radeonem HD 7990 przypomina trochę fenomen UFO, ponieważ najmocniejszy przedstawiciel rodziny Southern Islands wielokrotnie pojawiał się i znikał, niczym niezidentyfikowany obiekt latający. Urządzenie pokazywano na zamkniętych konferencjach, ktoś przemycił nieautoryzowane zdjęcia, wyciekła jakaś specyfikacja, ale konkretnej daty premiery nie usłyszeliśmy przez kilkanaście miesięcy... Pewnie większość obserwatorów straciła już nadzieję na zobaczenie referencyjnego HD 7990, skoro architektura GCN jest obecna na rynku od prawie osiemnastu miesięcy, ale najwyraźniej AMD lubi zaskakiwać. W ostatnich tygodniach Czerwoni trochę nieoczekiwanie odkopali temat, ruszyła lawina przecieków, prezentacje dla wybranych i ostatecznie oficjalne potwierdzenie - dwugłowe monstrum jednak się pojawi. Debiut karty graficznej o kryptonimie Malta miał nastąpić dzisiaj o 6.01 czasu lokalnego, więc jeśli czytacie poniższe słowa, to wszystko poszło zgodnie z planem Dlaczego akurat teraz firma z Sunnyvale uznała, że nadszedł właściwy czas na wytoczenie najcięższych dział przeciwko konkurencji? Powodów takiego stanu rzeczy jest zapewne kilka, niemniej dwa z nich prawdopodobnie noszą nazwę GeForce GTX 690 oraz GTX Titan. Zresztą, jakiekolwiek nie byłyby motywy producenta, to ostateczne dopełnienie oferty trzeba uznać za spektakularne. Radeon HD 7990 jest przecież niczym innym, jak dwoma HD 7970 GHz Edition umieszczonymi na jednej płytce PCB... Test Radeon HD 7990 vs GeForce GTX 690 vs GeForce GTX Titan Edytowane 24 Kwietnia 2013 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 690 działa płynniej niż 7990... -> http://www.tomshardware.com/reviews/radeon-hd-7990-review-benchmark,3486-13.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Smutne toto ale i prawdziwe , obecne stery nie daja sobie rady z CF w moim wypadku 2x7970 w BF3 w Multi rzecz jasna wszystko na ultra spadki do 70 fps sa dosc czeste powiedzialbym na niektorych mapach nagminne , stery sa zwalone i podczas gry drugie gpu poprostu przez jakies 30-40% czasu pracuje na polowe mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 24 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 24 Kwietnia 2013 http://forum.guru3d.com/showthread.php?t=377590 Masz i nie płacz , zanim amd ulepi dobre stery to zawita 2014 w kalendarzu i nowa seria Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 sidebandJeszcze jesienia mialem CF z 2x 7950 Vapo-X i na owczesnych sterach mialem wszystko OK nawet zrywanei klatek bylo mniejsze niz na obecnych , wszystko kwestia kontroli jakosci czy oni w ogole maja kontrole jakosci w teamie tworzacym sterowniki ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sideband Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Przecież od zawsze wiadomo ati , to nadal ati tylko pod szyldem amd zawsze radziło sobie tak sobie ze sterami. Co powiesz , ze do tej pory nie poprawili sterów pod mobilne karty , stery pod mobilki są sporo gorsze od tych pod desktopowe karty. Dolicz do tego problem z wysokimi opóżnieniami na jednej karcie , wyciekami pamięci etc Oni dopiero zaczynaja działać jak im się cieło zrobi na d.. Nv też ma swoje problemy tylko rozwiązują je znacznie szybciej , jest dużo specyficznych błędów , które są nawet ciężkie do wygenerowania przez support , ale część błędów olewają tak samo jak amd. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 przez ten ich lipny support wykładają kasę na gry zamiast na porządnych programistów... lamerstwo 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...