Skocz do zawartości
Alchemik

Morgan

Rekomendowane odpowiedzi

Mam D 1300 i K7s5a , chciałbym zwiększyć vcore , ale w necie , chipie , i innych czasopismach znajduje tylko albo jak pociąć mostki dla "starych" Duronów albo dla A XP. czy procka wyjmuje się ze specjalnymi antystatycznymi rękawicami , bo kumpel tak mówił . i o co chodfzi z tym przepalaniem mostków , czy nie spalę procka ?

D 1300 @ 1400 , geforce 120@145 150@185 .

W 3DMarku 2000 mam po podkreceniu 5600 to mało czy dużo ?.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

http://www.ocinside.de/go_e.html?/html/wor..._resistors.html

ale zanim wezmiesz sie za przepalanie zobacz bo powinien dzialac "drutmod" dla zmiany napiecia http://bbs1.danawa.co.kr/ysy/market_free/d...tb10-76664-.jpg

(wiecej w tym watku http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=27072 co prawda o T-bredach ale na Morganach tez powinno sie dac)

jak polaczysz tez wszytkie mostki L1 to powinno dzialac tez ustawianie mnoznika przy pomocy drucikow :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak na twojego procka i karte - rozumiem że to jest GF1 to wynik w 3Dmarku 2000 całkiem całkiem. A apropo podonszenia vcore to o ile ja sie nie myle to vcore sie podnosi w biosie - mostki są do podnoszenia mnożnika

MOstki są też do ponoszenia napiecia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mostki są od : napięcia, mnożnika, magistrali FSB, a w antkuXP także od zamiany na antka MP.

a wynik jak na D1300@1400 i GF256 DDR jest super. moja karta niby jest sporo mocniejsza a tylko 4400 uzyskałem. poczekamy na nową płytkę to może będzie lepiej.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim zdaniem wynik w 3DMarki 2000 jest sredni. Ja na D600@900 i GF256 ale DDR uzuskiwalem 6000pkt. Co prawda mam lepsza karte ale on ma szybszy proc.

Alchemik zrob test na 3DMarku 2001

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja sie przypne -> Mam Athlona 1700@2600 na Radeonie 9000 PRo i tylko 7900 pkt. w 3d marku... O co chodzi? Dlaczego tak malo...

3d mark2k nie kozysta z zaawansowanych funkcji karty polepszajacych wydajnosc tylko z samej brutalnej mocy obliczeniowej i uzywa do tego instrukcji DX7.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 3DMARKU 2001 mam tylko 3500 (przestarzała karta ).

W Sandrze 2001 mam : ALU 3719

FPU 1824

(Na lekko obciązonym kompie , kilka stron www , paint , wlaczony ale nie grajacy winamp )

Brzoza przetestuj swojego procka bo coś mi się wydaje ze z taka magistrala moze twoj procek mojemu doruwnac .(twój 157 mój 107)

Nara

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mostki odpowiadaja za Vcore, FSB jak i mnoznik. A co do ciecia nie nalezy uzywac narzedzi elektrycznych ;) najlepiej pojsc do jaiegos grawera ale nie wiem czy z D1300 warto cos robic. Mi sie nie chce nawet z D800 a tu cos jednak mozna zwojowac. Wymien lepiej proca.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mostki odpowiadaja za Vcore, FSB jak i mnoznik. A co do ciecia nie nalezy uzywac narzedzi elektrycznych ;) najlepiej pojsc do jaiegos grawera ale nie wiem czy z D1300 warto cos robic. Mi sie nie chce nawet z D800 a tu cos jednak mozna zwojowac. Wymien lepiej proca.

jak to ci sie nie chce z D800 nic robic

jaja se robisz????

na tym solteku co masz to zamalowujesz olowkiem cztery mostki L1 i mozesz mnoznik zmieniac i fsb zaglowac na tej plycie

nie rozumiem cie czlowieku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możliwe jest zmienienie w moim Duronie mnożnika ?

Np. na 14 x ?

I czy jezeli podniose vcore i zmniejsze mnożnik Duron poszedł by na 133 fsb ( jakims cudem ?)

U mnie nawet na 112 jest niestabilny a na 124 black screen .

Czy moge cos wogule zrobić na tym *** bo kasy na xp to ja na razie nie mam .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy możliwe jest zmienienie w moim Duronie mnożnika ?

Np. na 14 x ?

I czy jezeli podniose vcore i zmniejsze mnożnik Duron poszedł by na 133 fsb ( jakims cudem ?)

U mnie nawet na 112 jest niestabilny a na 124 black screen .

Czy moge cos wogule zrobić na tym *** bo kasy na xp to ja na razie nie mam .

popatrz na moj podpis. a tak po za tym to swojego puszczalem na 166, ale memorki nie wyrabiaja na tej szynie. ktos z forum ma durnia na szynie 200!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W 3DMARKU 2001 mam tylko 3500 (przestarzała karta ).

W Sandrze 2001 mam : ALU 3719

FPU 1824 

(Na lekko obciązonym kompie , kilka stron www , paint , wlaczony ale nie grajacy winamp )

Brzoza przetestuj swojego procka bo coś mi się wydaje ze z taka magistrala moze twoj procek mojemu doruwnac .(twój 157 mój 107)

Nara

Tam, mam wyzsza magistrale ale Ty masz 450MHz wiecej na procu! I to daje znac o sobie!

Sandra: 3360//1375 i 3DMark 2001 3050pkt. Wyniki sa w granicach bledy na obu magristralkach. Teraz jade na tej nizszej (146)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...