Jump to content
ath

World of Warplanes

Recommended Posts

Jak ktoś już pogra to prosiłbym o opinie czy samoloty nadal zachowują się jak cegły ;]

Powiem tak - po przesiadce z WT możesz mieć takie wrażenie, bo tam sterowanie jest na prawdę bardzo uproszczone, ktoś napisał, że samoloty latają jak przyczepione sznurkiem do kija od szczotki. ;> Tutaj jest trudniej, opanowanie samolotu wymaga większej wprawy dlatego WoWP bardziej mi się podoba od WT i mam zamiar popykać przez jakiś czas po premierze.

Chłopaki chciałbym zacząć grę w World of Warplanes przede wszystkim w celu zdobycia żetonów do premki w WoT ale mam nadzieję też przekonać się do tej gry. Jakie przydatne na początek rady mielibyście dla całkowitego nowicjusza w samolotach? Chodzi mi odnośnie rozgrywki. Będę wdzięczny za wszelką pomoc.

Edited by bokus

Na początek proponuję pobawić się samolotami szturmowymi / bombowymi np. ruskie Kochyerigin TSh-1 / Tsh-3 czy słynne IŁ-y . 

Wg. mnie przyjemniej się gra niż myśliwcami , przynajmniej na niskich poziomach .

Szczególnie jak atakujesz cele naziemne / nawodne , choć jak masz szczęście to jakiegoś nadgorliwego fightera też zdejmiesz .

Kwestia uszkodzeń to tak jak w WoT , liczą się dmg a nie uszkodzenia krytyczne jak w WT . 

Ja zbiorę 2-3 miechy premki + samolocik premium, który pojawił się w dzisiejszym patchu. ;> Dzisiaj wyjątkowo zgarnąłem całą pulę, bo dawali x2 żetony także już się poświęciłem. :D A normalnie to 10 celów + 3 fragi + 3 win i wychodzę.

Pierwsze wrażenie po aktualizacji - co oni zrobili z grą , nie  da się w ogóle grać - ile razy trafiam do gry to od razu gleba .

Dziś zagrałem jeszcze raz i gra się tak jak się grało , IL-2 daje radę ; przy okazji można trochę kaski zarobić sprzedając nie potrzebne maszyny .

@Michaelius 

Chodzi ci o problemy z launcherem , ruskim lektorem i dziwnymi napisami ?

Bez launchera można się obejść . 

W tym tygodniu podwójne żetony za bombardowanie

http://worldofwarplanes.eu/pl/news/3/battle-missions-special/

Misja bojowa 1: Bomby poszły!

Od 8:00 we wtorek, 8 października do 7:30 w piątek, 11 października

Zyskajcie podwójną liczbę żetonów za 1., 3. i 10. zniszczony cel naziemny.

Misja bojowa 2: Liczba zwycięstw

Od 8:00 we wtorek, 15 października do 7:30 w piątek, 18 października

Zyskajcie podwójną liczbę żetonów za 1., 3. i 10. zniszczony samolot.

No bo na EU ludzie się rzucili na WG i już nie ma śladu po tym. Chodziło o to, że jeśli rozegra się od dzisiaj 75 dostajesz 2,5k golda, za 250 bitew 5k golda i za 350 bitew 10k golda po premierze. Ofc. był dopisek, że musi być czynny udział w bitwie. Pewnie bali się, że ludzie na EU za bardzo się wkurzą i zamiast EU dać podobny specjal to wywalili całkiem.

Edited by demon92