chreasy Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) Jakiś z d*py wzięty ten 3Dmark11 score, taki wynik to był przy 1850Mhz na ciekłym azocie. Czy ja dobrze pacze, że ktoś podkręcał i7-2600k bclk a mnożnika nie tknął? to przez > Lucidlogix with the multi gpu solution najwieksze oficjalne "cheaterskie" narzedzie do benchmarkowania :P. to nic, ze obraz przycina, mruga, ogolnie tnie. jest o polowe wiecej fps. np. bf3 Avg: 57.976 - Min: 53 - Max: 66 oc Avg: 77.094 - Min: 53 - Max: 97 ocv Nie jest dopracowany Virtu MVP na z77. Może nowsze biosy powinny to zmienić?! Edytowane 28 Marca 2012 przez chreasy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 trzeba poczekać na poprawione programy do kręcenia żeby można było podnieść napięcie Obawiam się, że czytałem gdzieś, że EVGA wgrywa bios nieumożliwiający zmianę napięcia, udostępniła wersję umożliwiającą ten zabieg tylko dla "pokazowych" overclockerów. Jest szansa, że wycieknie on gdzieś do netu. 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szemhazej Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Obawiam się, że czytałem gdzieś, że EVGA wgrywa bios nieumożliwiający zmianę napięcia, udostępniła wersję umożliwiającą ten zabieg tylko dla "pokazowych" overclockerów. Jest szansa, że wycieknie on gdzieś do netu. Cóż... jak zwykle chodzi o kasę... widzę ma być 5-7 modeli EVGA na bazie 680... i chesz mieć odblokowane OC... kup sobie droższego GTX'a - classified, który w specyfikacji ma "OC BIOS Mode"... ale tak jak piszecie... trzeba będzie polować na biosiki w necie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 (edytowane) w nocy byłem trochę czerstwy i pisałem od rzeczy dlatego dzisiaj chciałbym się Was podpytać. otóż chodzi mi o sekcję zasilania karty. mam na niej poprzyklejane radiatorki, wsadziłem między finy czujnik od panela i pokazywał mi na nie podkręconej karcie około 50*C na samym radiatorze - czy to jest dużo dla sekcji zasilania? dzisiaj zamocuje jeszcze czujnik na spodzie karty żeby poobserwować temat. w msi afterburnerze ustawiłem sobie ręcznie pracę wentylatora tak żeby przy 40*C na karcie od razu wkręcał się 55% żeby przedmuchać trochę sekcję zasilania. podczas grania w bf3 karta miała 50*C sekcja zasilania około 47*C a karta ustawiła wentyle na min czyli 30%. na "boxowym" chłodzeniu karta dopiero przy 60*C zaczynała podkręcać turbinę. Edytowane 28 Marca 2012 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vinoo Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 Jak będziesz miał powyżej 100° pod obciążeniem to wtedy zacznij się martwić o zasilanie. BTW, taki czujnik między finami + nawiew nie poda ci dokładnej temp. Sprawdź temp. VRM albo wciśnij palucha gdzie trzeba ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Marca 2012 palucha wciskałem i się nie poparzyłem choć gorąco było :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 ZOTAC GeForce GTX 680 Extreme Edition Pictured | techPowerUp Wygląda dobrze. Ciekawe po co nvidia wprowadziła te piętrowe wtyczki, skoro tylko przeszkadza to w zamontowaniu chłodzenia i wszystkie niereferencyjne konstrukcje z tego zrezygnują. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 palucha wciskałem i się nie poparzyłem choć gorąco było :) Jak nie parzy, to gitara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 (edytowane) W mojej grafie max. stabilny offset to +171 na max. napieciu przynajmniej do marka 2011. A to mój wynik marka 2011: P10354. Niestety procek 2500K ogranicza marka. Bede miał IB to wynik bedzie kilkaset punktów większy. NVIDIA GeForce GTX 680 video card benchmark result - Intel Core i5-2500K Processor,ASRock Z68 Extreme4 Gen3 score: P10354 3DMarks Edytowane 29 Marca 2012 przez Lysyn 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Gainward GeForce GTX 680 Phantom 2048MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card [4260183362517] Phantom na horyzoncie. Pomijam cene , bo to chore, ale karat posiada zasilanie 8+6 pin, czyzby lepsze OC?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Znajac palitowe podkrecanie to pojechali z napieciem i musieli zmienic zasilanie bo przestali sie miescic w specyfikacji na 2x6 ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ProBlackHawk Opublikowano 29 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2012 Palit GeForce GTX 680 JetStream Review Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pan_Borowik Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Palit GeForce GTX 680 JetStream Review Abstraciach!ąc od wyników, dawno nie widziałem tak przejrzystego testu (układ elementów, budowa wykresów), bardzo przyjemnie się to czyta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 Jakie GTX680 z WC są aktualnie do kupienia ? Evga by się mogła pośpieszyć z HydroCopper Classified (4GB vram) lub chociaz zwykla edycje hydrocopper. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lysyn Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) Niestety w 680 brakuje zasilania. Podkrecilem karte na max napieciu na max +171 offset. 0 artefaktów ale niestety mark 2011 staje w czasie testów W sumie zasilanie ma kiepskie. Bez tego nie podkrecisz. Mysle ze na dobrym zasilaniu 1400 bez problemu pojdzie. 7970 miała lepsze zasilanie. Takze uwazam ze sekcje zasilania ma bardzo kiepska. W sumie przystosowana jest tylko do minimalnego podkrecania. Edytowane 30 Marca 2012 przez Lysyn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 30 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2012 (edytowane) POV-TGT GeForce GTX 680 Beast Watercooled 2048MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card [TGT-680-A1-2-BST-W] POV-TGT GeForce GTX 680 Beast Watercooled 2048MB GDDR5 600 euro z vatem i podatkami czyli niecałe 2 500 zł. http://www.evga.com/articles/00669/#GTX680HydroCopper nie mogli obciąć tej głupiej plastikowej wieży i dać gniazd zasilania obok siebie ? Edytowane 30 Marca 2012 przez Dwd89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RomF Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 POV-TGT GeForce GTX 680 Beast Watercooled 2048MB GDDR5 PCI-Express Graphics Card [TGT-680-A1-2-BST-W] 600 euro z vatem i podatkami czyli niecałe 2 500 zł. Gdy te 600 to było euro to byłoby jeszcze Ok ale to są funty. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dwd89 Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 o rany. faktycznie. oni chyba na głowę upadli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 Panowie co brac GTX680 referent czy MSI 7970 Lightning ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZlyDzien Opublikowano 31 Marca 2012 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2012 przy takim wyborze bralbym lightning. jakosc wykonania czasem okazuje sie bezcenna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Panowie co brac GTX680 referent czy MSI 7970 Lightning ??? Jak by owe karty byly w takiej samej cenie wybralbym MSI 7970 Lighting. Aczkolwiek wybor jest dosc trudny . Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Mario2k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) Roznica to £20 wiec zadna. W grach styka mi moja gtx580, wiecej i tak mi nie trzeba, chodzi mi tylko i wylacznie o smarki, bo chcialem sie pobawic i nic wiecej. AMD w smarkach wypada gorzej, ale z drugiej strony cisza tez dla mnie wazna i referent od GF bedzie glosniejszy. Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Blackwhite Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zakladajac ze obie karty beda chodzily na zblizonych taktach , powiedzmy 1150MHz na GPU to wydajnosciowo beda szly leb w leb , raz wygra 7970 innym razem GTX680 caly trik polega na nowym wynalazku NVidi GPU BoosT gdzie gpu czasami bryka na 1200MHz jak by tak na stale ustawic takty obu kart to roznica w wydajnosci bedzie prawie nie zauwazalna a nawet bedzie ciut szybciej na radku . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 No tak, ale w smarkach Radek slabszy, a o nie wlasnie mi chodzi.Chce troche powalczyc w rankingach. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemtin1 Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 (edytowane) ??????? No to powalczysz w rankingach hd7970? :blink: Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez GeMtin1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2012 Jako ze to temat o GTX 680 to z czystym sumieniem mozna polecic ta karte bo niczym nie ustepuje nowym radeonom szukaj wersji podatnej na oc , ( testy w necie ) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość marantz5003 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) Wszyscy ci, którzy liczyli na Zotac GTX 680 z 2GHz niestety się rozczarują. Producent ogłosił, że karta pracuje z częstotliwością 1,2Ghz lecz 2GHz będzie możliwe do osiągnięcia na napięciu 1,5v i chłodzeniu ciekłym azotem. Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez marantz5003 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blackwhite Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Przeciez to bylo oczywiste,ze na powietrzu nie da rady 2 GHz osiagnac?Kto sie ludzil,ze tak bedzie? LOL 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Przeciez to bylo oczywiste,ze na powietrzu nie da rady 2 GHz osiagnac?Kto sie ludzil,ze tak bedzie? LOL Znajdzie sie kilku loli co wierzyli w te bajki ,ktos bez podstawowej wiedzy i doswiadczenia z OC . 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2012 (edytowane) albo fanboye, którzy wierzą we wszystko :wink: Edytowane 2 Kwietnia 2012 przez kaijitsu 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...