...John Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Neo x ma rację, to powinno leżeć w sporcie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 12 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2006 A ja mam pytanie z innej beczki, co ma motoryzacja do rowerow? ;) Rowery po to maja pedaly by pedalowac a nie lac w rower substancje ropopochodne ;) Edit: hinco O ktory model tej piasty authora Ci chodzi dokladnie? Bo jest kilka. Na przod to czy na tyl? Obrecz b.dobra, kumpel smigal 15 km w terenie pare dni temu kiedy gume zlapal na przodzie, jechal z flakiem na przodzie i felga nie zlapala nawet minimalnej centry. Szprychy sam posiadam dt champion 2.0 i fajnie sie na nich skacze. Jesli kolo bedzie dobrze zaplecione to problemow z nim nie bedziesz mial :) Co do amora, do lekkiego xc i jezdzie po miescie w zupelnosci wystarczy, do skakania stanowczo nie chodz znam osoby ktore na tym skacza :) Napewno lepiej suntour niz rst, przynajmniej troche pozniej luzy zlapie :) Niestety nie spodziewaj sie rewelacji za 200 zl :) Już dawno kupiłem :P Nieważne :P Capa t6 (luzy od nowości miała:|) Mammoth+jakaś tania piata i szprychy kaseta shimano, przerzutka przód alivio, narazie tyle zmian ; ] Narazie wszystko pięknie chodzi oprócz małych luzów na amorze ; ] Zdecydowałem sie na taki zestaw przez cene, zapłąciłem coś 250 zł w hurtowni pod krakowem :PPP Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Jezdzilem na tej rst capa t6 3 miesiace po czym musialem ja wymienic bo dostala takich luzow ze poprostu strach bylo na tym jezdzic :) Przy hamowaniu przednimi v-kami balem sie zeby przednie kolo nie wyladowalo w moim kroczu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Jezdzilem na tej rst capa t6 3 miesiace po czym musialem ja wymienic bo dostala takich luzow ze poprostu strach bylo na tym jezdzic :) Przy hamowaniu przednimi v-kami balem sie zeby przednie kolo nie wyladowalo w moim kroczu ;)Też zaczynam sie tego bać ; ] ale jak narazie luzy doszły do pewnego momentu i narazie stoją ; ] Składam na 4 kółka, więc wymiana jak bedzie to nie prędka ; ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Składam na 4 kółka, więc wymiana jak bedzie to nie prędka ; ]Tez tak kiedys zbieralem :) Jednak stwierdzilem ze jazda samochodem po warszawie do szkoly, pracy, do tego ladowanie w to kupe kasy na benzyne i ubezpieczenie jest bez sensu. W ten sposob oszczedzam miesiecznie 200-400 zl ktore moge sobie wydac na impreze czy zapiekanke na miescie ;) A ile jeszcze zostaje ;) A do tego nie waze 150 kilo i mam troche umiesnienia na nogach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hinco Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2006 Tez tak kiedys zbieralem :) Jednak stwierdzilem ze jazda samochodem po warszawie do szkoly, pracy, do tego ladowanie w to kupe kasy na benzyne i ubezpieczenie jest bez sensu. W ten sposob oszczedzam miesiecznie 200-400 zl ktore moge sobie wydac na impreze czy zapiekanke na miescie ;) A ile jeszcze zostaje ;) A do tego nie waze 150 kilo i mam troche umiesnienia na nogach ;)W mieście to spoko, ale ja mieszkam w małym miasteczku, do np LO mam 5km ( i tak chodze na odnózach) do pierwszego sklepu po tzw bułki 3-4km, siłka 4km do tego mam taki styl życia że codziennie coś jade załatwić itp, do tego róznica wzniesień z 200-300m. Z rowera nie zrezygnuje, ale potrzebowałbym kolarzówki do miasta, nie pojade ciezkim fullem :P Rower znowu zagościł w moim życiu i czuje sie znacznie lepiej :) Nawet humor sie poprawił i doły mi zwisają ; ] A do tego dziewczyne zaraziłem rowerem, sama czasami mnie wyciąga więc jeżdże dużo, a 4 (audi a4 :P ) kółka bede miał na przyszłość, studia, praca itp Gdybym mieszkał w centrum jak Ty czy moi koledzy chociaz, też raczej bym nie robił prawka, bo głupi wyjazd do miasta to nie dość że samo paliwo to i te pi*** płatne parkingi które są wszędzie, ubezpieczenie, utrzymanie.. droższe niż zakup samochodu.. BTW, jak utrzymujecie kondyche w zimie? ja planuje siłownie lekką zapodać żeby bary poszerzyć i wzmocnić plecy ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Gdybym mieszkał w centrum jak Ty czy moi koledzy chociaz, też raczej bym nie robił prawka, bo głupi wyjazd do miasta to nie dość że samo paliwo to i te pi*** płatne parkingi które są wszędzie, ubezpieczenie, utrzymanie.. droższe niż zakup samochodu.. BTW, jak utrzymujecie kondyche w zimie? ja planuje siłownie lekką zapodać żeby bary poszerzyć i wzmocnić plecy ;] Nie mieszkam w centrum, do centrum mam okolo 30 min rowerkiem, mieszkam prawie na obrzezach Warszawy :) A prawko robie bo lubie jezdzic, jak dostane samochod to pojade, ale kupic? Ojjj nie, jeszcze dlugo nie :) A na wakacje pociagiem mozna jechac, na dodatek nie raz taniej niz samochodem :) Kondycha w zime.... takze rower, cala zime przejezdzilem na rowerze :) Jazda w sniegu jest duuzooo bardziej meczaca niz po suchej jezdni, wiec po co silownia? ;) Pod koniec zimy przyznam sie ze juz mialem dosc tego sniegu i "modlilem" sie zeby wreszcie drogi zrobily sie przejezdne w sposob szybszy niz 15-20km\h ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2006 (edytowane) SKRADZIONO Kross Sign DS Bialy Siema. Kumplowi skradziono dzisiejszej nocy Kross sign DS Bialy, zeszloroczny model. Specyfikacja rowerku jest tutaj http://www.kross.pl/pl/rowery/rower_ex/specyfikacja.php?id=3 Fotka z przed 2 miesiecy http://p75.grono.net/96/110/gallery-7161322.jpg Nic nie byl zmieniane. Charakterystyczna rzecza bylo to ze z przodu mial hamulce tektro a z tylu jakies inne.. nie pamietam marki.. cos na A... do tego rama owinieta izolacja zeby lancuch nie obijal. Skradziono w dzielnicy Warszawa Wawer z garazu domku jednorodzinnego. Podejrzewamy ze musial to byc ktos z okolicy kto wiedzial co i jak. Na podworku biega pies siegajacy mi do pasa ktory dziamgoli jak glupi i ciezko sie go nie wystraszyc. Ktos wszedl na teren posesji, rozcial siatke i wyszedl z samym rowerkiem nie zabierajac raczej nic innego. TAk wiec bylo to wsio ladnie zaplanowane.. ktos musial znac psa... Pozdrawiam i rozejrzyjcie sie jak mozecie. Wiem ze takich rowerkow po warszawie jezdza dzisiatki a moze sie trafi... Pozdrawiam numer ramy tego signa: L051216312 Edytowane 28 Października 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gnz Opublikowano 24 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Listopada 2006 dziś w spodku Diverse Night of the Jumps... wygrałem wczoraj w konkursie na interii podwójne zaproszenie na ta impreze ;] ktoś może z was sie wybiera ? ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Just4Fun Opublikowano 25 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 (edytowane) Mial je ktos w lapkach:)? http://www.viper-bikes.de/Models_Dual/mad%20boy.html http://www.viper-bikes.de/Models_Dual/sick%20boy.html Edytowane 25 Listopada 2006 przez Just4Fun Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 28 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2006 (edytowane) Dziś w spodku Diverse Night of the Jumps... wygrałem wczoraj w konkursie na interii podwójne zaproszenie na ta impreze ;] ktoś może z was sie wybiera ? ;] Nie, bo to ma silnik ;) Mial je ktos w lapkach:)? http://www.viper-bikes.de/Models_Dual/mad%20boy.html http://www.viper-bikes.de/Models_Dual/sick%20boy.html Nie mialem okazji na tym jezdzic... aczkolwiek rama wyglada ladnie... dales 2 rowerki na zupelnie innym osprzecie (hamulce, amor, obrecze, piasty) wiec i roznica cenowa bedzie... ogolnie wolal bym cos bardziej sprawdzonego do skakania... na 3 blatach z wlasnego doswiadczenia wiem ze strasznie miekkie to... sam jeszdze na 3 blatach ale to dlatego ze nie mam teraz kasy na nic nowego :) na allegro wyczailem dzisiaj po 1300-1400 kross sign DS z duro na przodzie a nie RST.. a to juz moge polecic bo troche sie na tym najezdzilem i naskakalem :) EDIT: http://www.allegro.pl/item143245941_nowy_r...gwarancja_.html Edytowane 28 Listopada 2006 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
got3n Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 W tej cenie najlepszym wybofem bedzie Kross Level A4 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 Mam taki problem, że nagminnie przebijam tylną oponę. Jakie są możliwe przyczyny? Sprawdzałem oponę, nic nie jest raczej wbite, dziurek chyba też nie ma. Obręcz miała kilka zadziorków, ale wyszlifowałem je już. Więcej pomysłów nie mam. ma ktoś jakieś doświadczenia dziwne, albo dobre rady w tej kwestii? Jestem zdesperowany bo w zeszłym roku poszły ok. 3-4 dętki. A w tym jeszcze nie jeździłem na rowerze, a już załatwiłem 2. (Choć jedną praktycznie na własne życzenie...) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Obręcz miała kilka zadziorków, ale wyszlifowałem je już. Więcej pomysłów nie mam. ma ktoś jakieś doświadczenia dziwne, albo dobre rady w tej kwestii? Jestem zdesperowany bo w zeszłym roku poszły ok. 3-4 dętki. A w tym jeszcze nie jeździłem na rowerze, a już załatwiłem 2. (Choć jedną praktycznie na własne życzenie...) może szprychy w obreczach przebijają dętkę ?? Edytowane 13 Marca 2007 przez slavOK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 13 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2007 (edytowane) Nie mam painta, bo bym narysował i by było jasne jak to wygląda, ale mam obręcz Alex Rims DH19 która w przekroju wzdłużnym (i po rozpłaszczeniu ;-) ) wyglądałaby tak: _________________ _________________ <------dętka ------------------------- <-----gumowa cienka opaska na obręcz =.===.===.===.= <-----obręcz z dwoma ściankami | | | | <---szprychy Dętka nie może mieć żadnego kontaktu z nyplami szprych, bo są one osadzone pod wewnętrzną ścianką obręczy. Może z tą opaską jest coś nie tak? Nie wygląda ona solidnie... Mam już nową, plastikową michelin, ale nie wiem czy rozwiąże problem, bo zapomniałem patzryć z której strony dętki są dziurki. Zanim zmieniędętkę chcę wiedzieć co powinienem sprawdzić i na co zwrócić uwagę. shit, zlało się... no nic. możecie sobie tylko wyobrażać jak to wygląda. ;-) Edytowane 13 Marca 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
...John Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 Sprawdź czy przy zakładaniu czegoś nie dziurawisz. Zakładam, że nie, ale skoro felga i opona ok to co? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bryce Opublikowano 14 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2007 (edytowane) Podstawa to napompuj dętkę i powiedź skąd ucieka powietrze, możesz ja zanuzyć w wodzie wtedy ładnie widać i można spekulować w czym problem. Edytowane 14 Marca 2007 przez bryce Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 15 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 Znam to. Mam wszystkie poprzednie dętki i sprawdzę. A następną dętkę kupię wraz z kompletem łatek i sobie przy okazji ponaprawiam poprzednie gumy. Będą na zmianę jak problem nie ustąpi. ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 22 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Marca 2007 http://youtube.com/watch?v=AWhQJAoR37Y ładne dropy :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość SAVER Opublikowano 23 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Marca 2007 (edytowane) Znam to. Mam wszystkie poprzednie dętki i sprawdzę. A następną dętkę kupię wraz z kompletem łatek i sobie przy okazji ponaprawiam poprzednie gumy. Będą na zmianę jak problem nie ustąpi. ;-) A może jeździsz na za niskim ciśnieniu i zwyczajnie dobijasz dętkę do opony? Tzw snakebite ;) Co może byc więcej? Może opaska na obręcz za luźna? Kiedyś miałem taką sytuacje. Okazało się że w sklepie sprzedali mi opaske na koła 28" zamiast 26 " :D Drobiazg a ciągle miałem problem z dętką. Edytowane 23 Marca 2007 przez SAVER Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 24 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Marca 2007 mialem identyczny problem... byly 3 dni pod rzad w ktorych lapalem kapcia 3 razy dziennie... nic nie pomagalo... a zakladalem opone plastikowymi lyzkami... ogladalem ja z kazdej strony... wytrzasalem... wyczyscilem... wqrzylem sie i po prostu pojechalem kupic nowa opone i detke... opona cst 2.35 + detka... wyszlo mnie 40 zl ale dluzszego czasu mam spoqj... dodam ze opona dosc niskiej jakosci.. szybko sie sciera... ale gum nie lapie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 25 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 25 Marca 2007 Znam to. Mam wszystkie poprzednie dętki i sprawdzę. A następną dętkę kupię wraz z kompletem łatek i sobie przy okazji ponaprawiam poprzednie gumy. Będą na zmianę jak problem nie ustąpi. ;-)Po co kupowac łatki - taniej wycinać z rekawiczek lateksowych lub z prezerwatyw :lol: a SuperGlue lub inny klej który po zaschnięciu jest spreżysty mozna kupic w "każdym kiosku" I co sprawdziłes gdzie ucieka powietrze - jak od zewntrznej, to może starą dętkę rozetnij (po wewnętrznej) i nałóż ją na nową jako osłonę :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 e tam prezerwatywy czy rekawiczki bedzie kupowal :P jak ma 5 detek rozwalonych to jedna detke tnie i z niej robi latki :P zostaja 4 ale sprawne :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sysak Opublikowano 26 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2007 (edytowane) Dobra. Dzisiaj się zmobilizowałem i zrobiłem z rowerem. Problemem był wyrwany wentyl. To już trzecia dętka w której to się stało. Wcześniej przyczyną była ostra krawędź wokół tej dziurki na wentyl w obręczy, ale nie spodziewałem się, że po zeszlifowaniu i obklejeniu dziurki miękką taśmą dwustronną dalej będę miał ten problem. Może za bardzo "rozruchałem" wentyl na boki przy pompowaniu i się oderwał. ;-) Anyway. Kupiłem dętkę, łatk i nową opaskę na obręczi. Dętkę IRC zostawiłem na później, a skleiłem sobie mojego starego dziurawego odelżanego GEAXA. Przy zakładaniu opaski okazała się ona za długa. (?!) więc wyciąłem z niej ten kawałek z dziurką na wentyl i podkleiłem do poprzedniej. Napompowałem to trochę, a jutro podjadę na BP i dobiję do 4 barów kompresorem. Oby sklejony GEAX żył długo... EDIT: Dzisiaj śniło mi się, że GEAX znów się przebił. Oby to nie był sen proroczy. :D Edytowane 31 Marca 2007 przez Sysak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wamak Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ludzie, uważajcie jak jeździcie po leżących gałęziach. Właśnie dzisiaj jadę sobie w lesie, przejeżdżam po gałęzi, a ta się tak wkręciła, że prowadnica przerzutki zaczepiła się o szprychę, efekt: -wygięty hak przerzutki -pogięta prowadnica przerzutki i parę drobniejszych uszkodzeń -pancerz uszkodzony (przerzutka go zmiażdzyła przyciskajac do ramy) -koło do wycentrowania Super, po prostu super. Narazie zabrałem się za prostowanie haka i prowadnicy, może coś z tego będzie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakuś_ Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Ludzie, uważajcie jak jeździcie po leżących gałęziach. Właśnie dzisiaj jadę sobie w lesie, przejeżdżam po gałęzi, a ta się tak wkręciła, że prowadnica przerzutki zaczepiła się o szprychę, efekt: -wygięty hak przerzutki -pogięta prowadnica przerzutki i parę drobniejszych uszkodzeń -pancerz uszkodzony (przerzutka go zmiażdzyła przyciskajac do ramy) -koło do wycentrowania Super, po prostu super. Narazie zabrałem się za prostowanie haka i prowadnicy, może coś z tego będzie. jakbym miał uważać na każdą gałęzie leżącą na drodze to bym w ogołe nie jeździł ;P po prostu miałeś straszliwego pecha. btw ja uwielbiam jeździć po lesie, kamieniach i korzeniach z dużą prędkością nie patrząc co i gdzie leży:p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Witam. Mam możliwość kupienia używanego rocznego Bombera Mx pro ETA za 1k PLN. Amor używany w terenie płaskim, przez znajomego. Więc mam pewność, że nie jest zajeżdzony. Czy opłaca się taki zakup za taką cenę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavok Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 a nowki nie chodzą za takie pieniądze czasami ?? http://allegro.pl/search.php?string=Bomber...new=0&pay=0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kakuś_ Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Witam. Mam możliwość kupienia używanego rocznego Bombera Mx pro ETA za 1k PLN. Amor używany w terenie płaskim, przez znajomego. Więc mam pewność, że nie jest zajeżdzony. Czy opłaca się taki zakup za taką cenę? jaki ma skok? btw. czy ktoś wie jaki kolor naklejek mają tegoroczne Bomber'y ? też czerwone jak 2006 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gustaf Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 jaki ma skok? btw. czy ktoś wie jaki kolor naklejek mają tegoroczne Bomber'y ? też czerwone jak 2006 ? Skok to 100mm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...