Małpożer Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Ja narazie jestem w momencie zbierania fragmentow miecza w jedynce i stoje na tym etapie juz od dosc dawna - tymbardziej ze mapka jest czysto podgladowa i jesli nie gralo sie ciagle na bierzaco to trudno pozniej sie polapac z kad dokad i ktoredy mozna przejsc ;p Ale bede musial sie zebrac i przejsc a pozniej do sklepu po 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 jak masz w każdej lokacji odblokowanego Vaulgrina to serpent hole'ami można szybko je zebrać, bo przeważnie fragmenty są blisko niego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2012 No przeszedłem Darksides I cudna gra, nie wiem czemu wcześniej w nią nie zagrałem, przy końcówce to aż miałem ciary na plecach ^^ teraz z czystym sumieniem można obadać 2 część. PS. pieprzony Steam nie zaliczył mi sporo achievementów (w tym chyba 3 bossów no i przejście gry) wiem, że nie mają one większego znaczenia ale i tak fajnie je mieć Niestety, pod tym względem D1 kuleje. Wiele osób narzekało na braki osiągnięć (część aby zdobyć trzeba przechodzić grę jeszcze raz). Nie jesteś sam :) Też kilku nie mam a szkoda. Jeśli chodzi o osiągnięcie dot. zakończenia gry - kilka postów wyżej jest coś napisane na ten temat. W grze za ukończenie D1 ma być dodatkowy item. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Imperator Kret Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Jak dla mnie druga część nie dorasta do pięt Darksiders. Zrobili z tego typowe RPG. Pierwsza część była genialna w prostocie, w dwójkę zwyczajnie nie mam ochoty grać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demon92 Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Dla mnie to jest wielki plus, że dodali elementy RPG. Jeśli o mnie chodzi gra spełnia moje oczekiwania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Dla mnie jest jedna rzecz w której przewyższa swojego poprzednika i jest to soundtrack. Niesamowity klimat Jasper Kyd znowu stanął na wysokości zadania, uwielbiam to co on tworzy! http://www.jesperkyd.com/music/darksiders-2/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Gierka miodna, dodatkowe elementy RPG nie są dla mnie zaletą, ale o ile ograniczają się do prostego drzewka rozwoju i "zbieractwa" nie są też wadą. Jakość grafiki mi w tej grze nie przeszkadza, za to projekty lokacji miażdżą. Z innych zalet to jak dla mnie dużo ciekawsze łamigłówki jak grałem w poprzednią część jak i inne slashery tak tutaj naprawdę są pomysłowe. Port na PC faktycznie fatalny, ale z gry nie wywala, a do reszty można się przyzwyczaić, część rzeczy może poprawią patchami. Pierwszy Preorder jaki zamówiłem i nie żałuje... tylko spać nie ma kiedy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 U mnie już się ściąga via Steam, ale jest jedno "ale" ... Płyty nie czyta mi w napędzie A coś mi rano mówiło - zrób preload ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Anuluj i odpal setup z płyty. U mnie działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Misiek, płyty mi w ogóle nie czyta ;) Obróci się 2x i błąd odczytu ;) Tak czy siak - zostało do pobrania jeszcze 200MB ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2012 Doh. 200MB a później 3h snu dziennie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2012 jak masz w każdej lokacji odblokowanego Vaulgrina to serpent hole'ami można szybko je zebrać, bo przeważnie fragmenty są blisko niego Niby tak, ale ja staram sie jeszcze wszystkie fragmenty zbroi i tych sztandarow (czy jak to zwa) pozbierac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kazamuki Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Witam gdy włączam gre to mam jak by w chmurach był normalnie można grac ale jest tak prosze o pomoc http://i45.tinypic.com/n3an0g.jpg[/img] http://i46.tinypic.com/zxpshh.jpg[/img] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ancient Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Podaj specyfikacje komputera na jakim uruchamiasz grę. Czy to jest sam początek czy tylko konkretny etap? V sync wyłączone? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2012 I napisz czy gra oryginalna. Jak nie to nie marnuj naszego czasu. A jak tak to zacznij od podania specyfikacji. W szczególności na jakiej karcie graficznej to odpalasz i jakim procesorze oraz jaki system (windows 7 czy XP). Potem będziemy myśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 O_o 500mb patch Darksiders 2 PC Update 2! Vigil has been working hard to research and address each bug report in the forums – thank you for all the input! Update 2 has been released today and should resolve many of the issues you are experiencing. Details: • In this Update your key mappings will revert to defaults. • Added Key Bindings option to the Pause Menu. (Previous location on the Moves List still there) • The V-sync graphics option is now functional. • Reaper Form now triggers correctly when using a Keyboard. • Video Settings save to the Steam Cloud correctly. • You can now sacrifice items below the 3rd row in the Possessed Weapon menu. • Target Reticules align properly at all screen resolutions. • Addressed crashes in Blackstone, including at the 2nd lever and during the Lilith cut-scene. • Various gameplay progressions fixes. As always, thank you for your patience! Our team is working hard to address reports quickly & will keep you updated on the progress Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buziak Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Cos tam niby ten patch poprawia ;) Ja na razie zauwazylem tylko, ze smierc w menu wyglada juz lepiej :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 29 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2012 mi tam sterowanie wcześniej bardzo nie przeszkadzało bo i tak gram na padzie, ale dobrze że pracują nad bugami bo już mi się kilka razy zdarzyło przeskoczyć przez ścianę czy takie tam ^^ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Głód i Zaraza to ponure rodzeństwo zwykle działające w zgranym duecie, które przynosi ze sobą kolejne nieszczęścia, głównie zaprzyjaźnioną Wojnę oraz Śmierć - Czterej Jeźdźcy Apokalipsy są wówczas w komplecie. Braterstwo ostatniej dwójki to zresztą motyw przewodni Darksiders II, czyli kontynuacji bardzo udanej produkcji wypuszczonej na komputery trochę od niechcenia, jednak potrzeba ratowania firmowego budżetu okazała się wówczas silniejsza. Suma summarum Darksiders wyszło nadspodziewanie nieźle, zaś kiedy gwiazda bohatera jedynki (Wojny) zaczyna przygasać, na arenę zmagań dumnie wkracza następny z jeźdźców... Śmierć. Sequel jednego z najlepszych slasherów 2010 roku od początku zapowiadał się znakomicie, a przecież już poprzednikowi niewiele brakowało do perfekcji, chociaż konwersja z konsol nie była wcale idealna. Teraz ponownie wkraczamy do świata opanowanego przez mroczne moce, gdzie stawimy czoła niewyobrażalnym niebezpieczeństwom, żeby nie napisać... śmiertelnym. Gotowi na spotkanie ze specjalistą od broni drzewcowej, kostuchą tudzież Ponurym Żniwiarzem? Recenzja Darksiders II - Śmierć tańczy, śpiewa i krew przelewa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
twistet Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2012 Bardzo fajnie napisane :) znajdę więcej czasu to ogarnę full recenzję Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 29 Września 2012 Zgłoś Opublikowano 29 Września 2012 Argul's Tomb jest już do pobrania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, kiedy nie słychać wypowiedzi postaci w dialogach? Pobrałem wczoraj grę przez Steama i zastanawiam się czy jest jakaś możliwość naprawy tego, bo pograłem trochę i dość dziwnie jest, jak dialogi mogę tylko czytać. Oczywiście w ustawieniach wszystkie efekty, dźwięki są na full. I słychać jak np. Ayla mówi coś w stylu: "To znowu ty, Jeźdźcu", kiedy koło niej przechodzę. EDIT: Z tego co udało mi się znaleźć: W folderze SteamsteamappscommonDarksiders 2mediasounds_streamedPC powinny byc dwa pliki- "core.pck" i "pl.pck"U mnie nie ma pl.pck, więc gdyby ktoś miał i mógł gdzieś wrzucić, byłbym wdzięczny. Edytowane 10 Lutego 2013 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLANTMEN Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 Jeśli pobrane ze Steam to powinno wystarczyć sprawdzenie spójności plików. Swoją drogą u mnie tego pliku też nie ma. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2013 (edytowane) Wyczytałem na forum steam'a że plik en.pck jest odpowiedzialny między innymi za polską lokalizację. Napisali też, żeby zmienić język na inny, np. rosyjski, pozwolić żeby się zsynchronizowało, a potem przywrócić na polski i kolejna synchronizacja.Tylko u mnie jest wybór Angielski lub Polski - po zmianie na pierwszy znika plik en.pck, po przywróceniu na PL pobiera jakieś 390MB i się pojawia (en.pck). Chwilowo jeszcze tego nie sprawdzałem, ale niebawem poznam rezultat. EDIT: Po zmianie na angielski nadal nie ma wypowiedzi/dialogów, więc przestawiam na polski,żzeby chociaż z napisów orientować się o czym mowa.. Edytowane 10 Lutego 2013 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...