Skocz do zawartości
brachol

Darksiders II

Rekomendowane odpowiedzi

Ja narazie jestem w momencie zbierania fragmentow miecza w jedynce i stoje na tym etapie juz od dosc dawna - tymbardziej ze mapka jest czysto podgladowa i jesli nie gralo sie ciagle na bierzaco to trudno pozniej sie polapac z kad dokad i ktoredy mozna przejsc ;p Ale bede musial sie zebrac i przejsc a pozniej do sklepu po 2 Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No przeszedłem Darksides I Dołączona grafika cudna gra, nie wiem czemu wcześniej w nią nie zagrałem, przy końcówce to aż miałem ciary na plecach ^^ teraz z czystym sumieniem można obadać 2 część.

PS. pieprzony Steam nie zaliczył mi sporo achievementów (w tym chyba 3 bossów no i przejście gry) wiem, że nie mają one większego znaczenia ale i tak fajnie je mieć Dołączona grafika

Niestety, pod tym względem D1 kuleje. Wiele osób narzekało na braki osiągnięć (część aby zdobyć trzeba przechodzić grę jeszcze raz). Nie jesteś sam :) Też kilku nie mam a szkoda. Jeśli chodzi o osiągnięcie dot. zakończenia gry - kilka postów wyżej jest coś napisane na ten temat. W grze za ukończenie D1 ma być dodatkowy item.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka miodna, dodatkowe elementy RPG nie są dla mnie zaletą, ale o ile ograniczają się do prostego drzewka rozwoju i "zbieractwa" nie są też wadą. Jakość grafiki mi w tej grze nie przeszkadza, za to projekty lokacji miażdżą. Z innych zalet to jak dla mnie dużo ciekawsze łamigłówki jak grałem w poprzednią część jak i inne slashery tak tutaj naprawdę są pomysłowe. Port na PC faktycznie fatalny, ale z gry nie wywala, a do reszty można się przyzwyczaić, część rzeczy może poprawią patchami.

Pierwszy Preorder jaki zamówiłem i nie żałuje... tylko spać nie ma kiedyDołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz w każdej lokacji odblokowanego Vaulgrina to serpent hole'ami można szybko je zebrać, bo przeważnie fragmenty są blisko niego Dołączona grafika

Niby tak, ale ja staram sie jeszcze wszystkie fragmenty zbroi i tych sztandarow (czy jak to zwa) pozbierac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I napisz czy gra oryginalna. Jak nie to nie marnuj naszego czasu. A jak tak to zacznij od podania specyfikacji. W szczególności na jakiej karcie graficznej to odpalasz i jakim procesorze oraz jaki system (windows 7 czy XP). Potem będziemy myśleć.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O_o 500mb patch

Darksiders 2 PC Update 2!

Vigil has been working hard to research and address each bug report in the forums – thank you for all the input! Update 2 has been released today and should resolve many of the issues you are experiencing.

Details:

• In this Update your key mappings will revert to defaults.

• Added Key Bindings option to the Pause Menu. (Previous location on the Moves List still there)

• The V-sync graphics option is now functional.

• Reaper Form now triggers correctly when using a Keyboard.

• Video Settings save to the Steam Cloud correctly.

• You can now sacrifice items below the 3rd row in the Possessed Weapon menu.

• Target Reticules align properly at all screen resolutions.

• Addressed crashes in Blackstone, including at the 2nd lever and during the Lilith cut-scene.

• Various gameplay progressions fixes.

As always, thank you for your patience! Our team is working hard to address reports quickly & will keep you updated on the progress

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

Głód i Zaraza to ponure rodzeństwo zwykle działające w zgranym duecie, które przynosi ze sobą kolejne nieszczęścia, głównie zaprzyjaźnioną Wojnę oraz Śmierć - Czterej Jeźdźcy Apokalipsy są wówczas w komplecie. Braterstwo ostatniej dwójki to zresztą motyw przewodni Darksiders II, czyli kontynuacji bardzo udanej produkcji wypuszczonej na komputery trochę od niechcenia, jednak potrzeba ratowania firmowego budżetu okazała się wówczas silniejsza. Suma summarum Darksiders wyszło nadspodziewanie nieźle, zaś kiedy gwiazda bohatera jedynki (Wojny) zaczyna przygasać, na arenę zmagań dumnie wkracza następny z jeźdźców... Śmierć. Sequel jednego z najlepszych slasherów 2010 roku od początku zapowiadał się znakomicie, a przecież już poprzednikowi niewiele brakowało do perfekcji, chociaż konwersja z konsol nie była wcale idealna. Teraz ponownie wkraczamy do świata opanowanego przez mroczne moce, gdzie stawimy czoła niewyobrażalnym niebezpieczeństwom, żeby nie napisać... śmiertelnym. Gotowi na spotkanie ze specjalistą od broni drzewcowej, kostuchą tudzież Ponurym Żniwiarzem?

Recenzja Darksiders II - Śmierć tańczy, śpiewa i krew przelewa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktoś z Was spotkał się z sytuacją, kiedy nie słychać wypowiedzi postaci w dialogach? Pobrałem wczoraj grę przez Steama i zastanawiam się czy jest jakaś możliwość naprawy tego, bo pograłem trochę i dość dziwnie jest, jak dialogi mogę tylko czytać.

Oczywiście w ustawieniach wszystkie efekty, dźwięki są na full. I słychać jak np. Ayla mówi coś w stylu: "To znowu ty, Jeźdźcu", kiedy koło niej przechodzę.

EDIT:

Z tego co udało mi się znaleźć:

W folderze SteamsteamappscommonDarksiders 2mediasounds_streamedPC powinny byc dwa pliki- "core.pck" i "pl.pck"

U mnie nie ma pl.pck, więc gdyby ktoś miał i mógł gdzieś wrzucić, byłbym wdzięczny. Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyczytałem na forum steam'a że plik en.pck jest odpowiedzialny między innymi za polską lokalizację. Napisali też, żeby zmienić język na inny, np. rosyjski, pozwolić żeby się zsynchronizowało, a potem przywrócić na polski i kolejna synchronizacja.Tylko u mnie jest wybór Angielski lub Polski - po zmianie na pierwszy znika plik en.pck, po przywróceniu na PL pobiera jakieś 390MB i się pojawia (en.pck).

Chwilowo jeszcze tego nie sprawdzałem, ale niebawem poznam rezultat.

EDIT: Po zmianie na angielski nadal nie ma wypowiedzi/dialogów, więc przestawiam na polski,żzeby chociaż z napisów orientować się o czym mowa..

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi