ciumak Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Mam R7850 Szafirka 2gb i dziś uraczył mnie takim pięknym obrazem przy włączonej gierce we flashu: http://img37.imageshack.us/img37/9953/dsc00001.JPG Ogólnie mam problemy z wieszaniem się bardzo częstym komputera ale ten problem już wałkowaliśmy tutaj na forum. No ale takiego cuda jeszcze nie miałem. Wcześniej jeszcze jak nie było problemów z wieszaniem sie PC to zauważyłem że podczas grania w D3 bo w sumie tylko w tą grę grałem :) strasznie potrafił się przycinać choć na początku tego nie robił... Karta jest na gwarancji i zastanawiam się czy jej nie oddać... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Oddaj bo to wina karty według mnie, kiedys miałem wadliwego GeForce'a MX2 powodował podobne problemy. Potem oddałem na gwarancje i otrzymałem nowke bezproblemu mi smigało. Swoja drogą bawił się ktoś "KONTROLĄ SZYBKOŚCI KLATEK" na nowych sterownikach 13.1 ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Przecież to jest V sync Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Wiem wiem ale pytam sie tylko czy ktos wlaczal to bezpośrednio ze sterownika:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumak Opublikowano 5 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2013 Dzięki Makduf tak zrobię. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Nie masz za co dziekowac, to byl jeden z moich problemow ktory wyzdrowial po zrobienio konkretnych akcji, nie musi byc powiedziane ze Tobie pomoze. Jednak na wszelki wypadek moglbys podac konfiguracje komputera ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kacimiierz Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Tak tylko w ramach uzupełnienia, zdecydowałem się na 7850 w wersji 1GB od gigabyte, ma niby nawet jakieś lekkie oc w cenie 650zł. Wyczytałem na kilku forach, że w sumie różnica nie jest wielka, nawet wg jednego testu karta z 1GB po OC miała ciut wiecej FPS niż karta z 2GB, trochę to wbrew logice, nie wiem też na ile to było wiarygodne bo specem nie jestem. Różnice w cenie dołożyłem do dodatkowych 4gb ram, czyli w sumie 8. Pozdrawiam. :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DeathTomahawk Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Tak tylko w ramach uzupełnienia, zdecydowałem się na 7850 w wersji 1GB od gigabyte, ma niby nawet jakieś lekkie oc w cenie 650zł. Wyczytałem na kilku forach, że w sumie różnica nie jest wielka, nawet wg jednego testu karta z 1GB po OC miała ciut wiecej FPS niż karta z 2GB, trochę to wbrew logice,Czemu wbrew logice. Skoro tekstury mieszczą się w jednym gigabajcie, to dwa nic nie zmienią. A, że producenci często przy kartach z powiększoną ilością pamięci stosują gorsze moduły(dłuższe czasy dostępu) to karty te wypadają gorzej. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciumak Opublikowano 6 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2013 Makduf http://forum.purepc.pl/topic/350664-grzejacy-sie-phenom-ii-965/page__st__30 tu masz całą dyskusję na temat mojego problemu. Może dołożysz jeszcze coś od siebie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 (edytowane) mam problem, zakupiłem w zeszłym tyg nowy zestaw z kartą gigabyte 7850 1gb oc, tą z polecanych w zestawach. Niestety jedno łożysko w 2d terkocze, ktoś wie czy to podlega gwarancji? Edytowane 8 Lutego 2013 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makduf Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Wydaje mi sie że gdzies był podobny temat i niestety odpowiedz była na nie, lecz nie jestem pewny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzążew Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 Hej kobitki i mężczyźni! :D Jakie układy 7870 polecacie? Gadać, jakem miły :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 8 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2013 trudno może furmark ja przesmaruje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 Jak się wam kręcą radki 7850 panowie? Mój zrobił max 1160mhz na 1,210v - rewelacji ani tragedii nie ma, choć po cichu liczyłem na 1200 core ;] Szukam też informacji czy na Sapphire 7850 oc ( 920 zegar) - który podobno ma konstrukcję niereferencyjną - wejdzie Accelero S1 PLUS. Hej kobitki i mężczyźni! Jakie układy 7870 polecacie? Gadać, jakem miły 7870 xt ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) miałem Gigabyte ale kręcił się strasznie słabo(gpu około 1140, mem 1250), ale ten typ podobna tak ma dlatego jedzie już sapphire 1gb, może będzie lepiej i problem z łożyskami zniknie:) przyszedł sapphire, jeśli chodzi o głośność to jest o niebo lepiej w 2d (20% wentyla), jeszcze sprawdze OC na szybko 1200gpu 1340mem. Edytowane 27 Lutego 2013 przez gronio89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 27 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2013 (edytowane) Moj sie kreci jak w podpisie, pare stron wczesniej wrzucalem chyba 3dmarka. Edit: Napiecie 1.145v Edytowane 27 Lutego 2013 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) To mam trochę kaszankę widzę Macie te zegary w grach czy do benchy? Syntetyki mi też zrobi na 1200 ale wali bsodami w Crysisie np. Dobrze chociaż, że ramy poszły w miarę. 1160/1450 jest w pełni stabilne ale szkoda męczyć kartę na 1.21v - 24/7 będzie 1100/1450 i 1,14v Jeśli wam się chce to podajcie też ASIC z gpuz - ja mam 82,2% ( trzeba kliknąć na znaczku karty w lewym górnym rogu jak co ) . Edytowane 28 Lutego 2013 przez sledziq Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Mógłbyś sprawdzić jakie masz memki na tym twoim szafirku? U mnie są elpidy i robią max 1250 ;/ Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Hynixy. Z tego co czytałem to one i Samsungi są ok, Elpidy zazwyczaj troche gorzej ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 No to miałem nie farta, bo memki niestety przy 1270 juz sypią artami ;/ Rdzeń tez u mnie średnio działa. Max stabilnie to 1140 co najlepsze karta robi to na 1,15v. Podniesienie do 1,225 nic nie daje, bo crysis czy dirt2 wysypuje się po paru minutach gry. Temp w okolicach 60*. Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 To rdzeń mamy podobnie padaczny hehe... choć tyle, że ram na tym szafirku jest domyślnie na 1250 wrzucony. Jakiego ty masz producenta kartę? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Szafirek 1GB double fan - wersja non oc (nie widziało mi się dopłacać 30 zł za takty jakie karta o tak zrobi). Kupiona parę dni temu w Agito za 635 zł. 860/4800 stock takty. Posted via Tapatalk @ Evo 3D Edytowane 28 Lutego 2013 przez Lanc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gronio89 Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 kupiłem taka sama dobra cena i karta przyzwoita. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Sam bym nie dopłacał ale swoja wyrwałem używkę kilkumiesięczną za 450zł heh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Dżizas... OC 30% = gniot? U mnie na 1Ghz nie jest stabilnie we wszystkich grach i nie narzekam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sledziq Opublikowano 28 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2013 Dżizas... OC 30% = gniot? U mnie na 1Ghz nie jest stabilnie we wszystkich grach i nie narzekam. no racja trochę przesadzamy ale jak się fora o 7850 przegląda to 90% userów deklaruje >=1200 core i się człowiek jakoś tak nastawił. Anyway karta wypas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 5 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2013 Czy ktoś z Was miał problemy przy wysłaniu formularza na gry od AMD? Wypełniłem formularz, ale po kliknięciu w "get your game key" dostaję błąd: We're Sorry. There was an error processing your submission, please check all values and post again.". Czy ktoś miał podobny problem? Pisałem do supportu AMD, ale oczywiście nikt nie raczy odpisać.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Bez problemu mi wysłało te podanie i kody dostałem tego samego dnia. Może dostałeś zły kod od sklepu? Posted via Tapatalk @ Evo 3D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:::SiekieR:::.. Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Musisz wybrac Promocja reloaded, jesli mowa o crysis 3, tomb raidera i bioshock Wysyłane z mojego ST25i za pomocą Tapatalk 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
St.Anger Opublikowano 6 Marca 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2013 Wybrałem promocję Reloaded. Chyba jeszcze raz skontaktuję się ze sklepem i poproszę o nowy kod. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...