exodus.mc Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Witam, Bardzo proszę szanownych forumowiczów lepiej się znających na hw w ocenie poniższego zestawu i dokonania ew. poprawek http://www.morele.net/inventory/info/ijEByp/ z gory dzięki ps - nic nie przekladam ze starego kompa - maszyna do grania i normalnego użytkownia - na początku pewnie bez kręcenia - może kiedyś, na chwilę obecną powiedzmy, że nie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 2 TB wersję tego dysku widzę za 51 zł więcej (akurat w proline) - nie opłaca się kupować małych talerzowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kam_g Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Skoro do 3,5k netto, to zapewne chcesz kupić na firmę i odliczyć vat, nie jestem pewny ale wydaje mi się że w zestawie musi być wszystko (monitor, oprogramowanie, klawiatura, mysz itp), bo podczas kontroli mogą być problemy... Jeżeli przekroczysz te 3,5k to vat i tak odliczysz od razu cały, tylko w koszty nie wrzucisz całości (trzeba będzie amortyzować). Ale jak już pisałem, pewny nie jestem. Jeżeli jednak tą kwotę 3,5 netto sam sobie ustaliłeś i nie ma to związku z odliczaniem vatu to sorry ;-) Moim zdaniem do normalnego użytkowania i grania za drogi procesor (może warto zamienić na 3570k). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OCM4n14k Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 (edytowane) Zdecydowanie lepiej zmienić procesor na i5 i z zaoszczędzonej kasy kupić lepszą kartę graficzną. Brałbym też tańszą płytę na Z77. Nie myślałeś nad SSD? To bardzo poprawia pracę komputera. Edytowane 25 Października 2012 przez OCM4n14k Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Przesadziłeś z procesorem, płytą główna i zasilaczem. Na tych podzespołach możnaby zaoszczędzić 800zł i przeznaczyć to np na SSD samsung 830 256GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2012 Albo 128GB i szybsza grafa pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 hej, komp na firme - zgadles kam_g - nie chce amortyzowac - nie moja decyzja Czlowiek mowi ze tak mozna - ja osobiscie sie nie znam. Wiem ze monitor bedzie kupiony na druga fakture i razem z nim jakas klawa i monit (jezeli masz jakies zrodlo prawne to pls rzuc linkiem) Czyli tak - proc zmieniam na i5-3570K, zasilacz na Be Quiet! SYSTEM POWER (BN091), dysk na Seagate Barracuda 2TB (ST2000DM001), plyte na Z77 Wynikowo jest 3k netto Doradźcie jaką lepszą grafe i ssd na system pls Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
humanoidal Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Dysk Vertex 4 lub Samsung 830 128GB Grafa HD7870 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 jak jest z montażem 2,5 w normalnej budzie - np. w tej co wybralem? Trzeba jakies sanki brac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baksju Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Sanki do Vertexa 4 dostałem w komplecie, pewnie w Samsungu jest tak samo ale nie chce obiecywać na 100%. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) najnowszy konfig - pls o look i ew. sugestie http://www.morele.ne...ry/info/Qme4Ny/ ps - czy zasilacz nie za slaby? - czy ramu nie za duzo? - czy o tej mobo mowiliscie ? (jest kilka z77) - czy dobry cooler ? Edytowane 26 Października 2012 przez exodus.mc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 Ja wybrałbym ten RAM: http://www.morele.net/pamiec-g-skill-ddr3-8gb-1333mhz-cl9-f3-10600cl9s-8gbnt-502503/ 8GB nawet do bardzo wymagających programów w zupełności starczy. Reszta OK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) hmm czemu 1333 a nie 1600 ? Edytowane 26 Października 2012 przez exodus.mc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) pls tez o info czemu nie i7... jak sie dowiedzialem grac ma byc malo grane (wiem ze 7850 jest duzo gorsza od 7870 ale i tak powinna pozwolic na troche zabawy). Z kolei moniejszy procek bylby przydatniejszy przy np. kodowaniu video. http://www.morele.ne...ry/info/O9TwG9/ gdybyscie mogli mi tak realnie nakreslic (przyklad) jak mi spadnie wydajnosc grafiki. cena przekracza minimalnie 3,5 ale zakup do max tygodnia i cos sie jeszcze moze obtanic . Jezeli nie to ew. inny dysk lub 1TB bede bral. Jak sadze mobo powinno podolac, zasilacz tez. Ale oczywiscie czekam na Wasze rady. ps z drugiej strony nie wiem jak jest w zaprzeganiu gpu ati do pracy przy enkodowaniu video (bo moze to jest wyjscie...) Edytowane 26 Października 2012 przez exodus.mc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 RAM zmień na taki jaki podawałem. Przepłacasz za bajery, które nic ci nie dadzą. Jeśli nie pracujesz na kilku monitorach, to ta karta graficzna http://www.morele.net/karta-graficzna-sapphire-radeon-hd7850-1024mb-ddr5-256b-d-h-d-pci-e-11200-16-20g-506170/ zupełnie starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) ok ale czemu proponujesz wolniejszy ram ? moglbym mi powiedziec bo moze czego nie czaje myslalem ze 1600 lepiej niz 1333 ... ? ok zmieniam na 1333 - wszystkie zestawy z purepc taka maja wiec pewnie TAKA ma byc i nie bede dochodzil czemu (procek ma w specyfikacji 1333/1600) wezme poprostu dwie kosci ktore podawales :) co do grafiki to jak pisalem - w cos tam beda chcieli pograc, ale nie musi byc na maks detali etc - caly czas mysle :/ konfig ostateczny http://www.morele.net/inventory/info/1KyPfP/ opinie mile widziane - ich brak bedzie takze pewna opinia ;) DZIEKI!! ps nadal nie kapuje z tym ramem... Edytowane 26 Października 2012 przez exodus.mc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BlackMachine Opublikowano 26 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2012 nadal nie kapuje z tym ramem... Pewnie chodzi o to, że w przeważającej części zastosowań nie ma żadnej różnicy między 1333MHz a 1600MHz, 1333MHz zwykle jest trochę tańsze, więc nie ma zbyt wielu powodów, by dopłacać do 1600MHz Na Twoim miejscu przemyślałbym jeszcze kwestię OC procesora. Do tego będzie Ci potrzebne dodatkowe chłodzenie, a gdy zaczniesz myśleć o jego ewentualnym zakupie, szybko Ci się odechce całej zabawy. Skoro już teraz przewidujesz, że prawdopodobnie nie będziesz podkręcał, w przyszłości raczej się to nie zmieni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
exodus.mc Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 http://www.morele.net/inventory/info/fQuAgq/ - najnowsze - niestety zaczelo sie marudzenie. Jednak w przeciagu 3 dni mam zamawiac. Widzicie cos do poprawki ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gando Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 zestaw bardzo dobry co do gpu to nie wiem czy ktoś wyżej wspomnial o bonusie na HD7900 - http://www.morele.ne...ocja_swiateczna - "Przy zakupie karty graficznej AMD Radeon™ HD SERII 7900 otrzymasz za darmo gry Far Cry 3, Hitman Absolution oraz Sleeping Dogs i dodatkowo kupon rabatowy 20% na grę Medal of Honor Warfighter" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...