grzechotnik Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 p.s. Jakie kamienie najlepiej wg Was pakować w miecze? Co każdy potrafi można oczywiście przeczytać, ale jedne z atrybutów działają lepiej niż inne. Macie jakieś preferowane opcje ? Ja w miecze pakuję po trzy kamienie Większy Weles (zawsze wybieram miecze z trzema slotami), bo dają boosta do wszystkich znaków. W sumie to wydaje mi się optymalne, bo efekty krytyczne, jak krwawienie, mam zapewnione przez rozwój odpowiednich umiejętności, więc szkoda mi na nie marnować slota w mieczu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 moim zdaniem najprostsze rozwiązania są najlepsze, bo w walce i tak nie ma czasu kombinować, quen+pertada zamrażająca+jaskółka+grom lub zamieć i wystarczy, quen daje bonusowe 1-2 uderzenia od przeciwnika bez obrażeń i to zwykle wystarcza na zakończenie konwersacji z nimi ... a gra faktycznie została utrudniona ale to i dobrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheDarkKnight Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zadanie poboczne z Płotką jest przezabawne. Dawno się tak nie uśmiałem, zwłaszcza że w tym queście co chwila łamana jest czwarta ściana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 8 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 8 Czerwca 2016 Dla tych co chciel ina koncert muzyki z wiedzmina, ale sie nei zalapali lub nie mogli -> https://www.youtube.com/watch?v=jlXRhsPF2Pc Jakosc slabawa, ale mozna przynajmniej podpatrzec ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Jak jest z użyciem ramu w W3? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 3GB potrafi brać jak się długo ciągnie sesję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 9 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 9 Czerwca 2016 Tylko? (6gb w minimalnych a 3 ciągnie, dziwne ) Precyzując pytanie chodzi mi o zwykły ram nie vram. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.PaVLo. Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 U mnie użycie do 5-6GB w FHD z wysokimi detalami i pakietem lepszych tekstur. VRam to użycie w okolicach 2.5-3GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 sama gra (bez windows i inne) jakieś 3-4GB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 10 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2016 U mnie bez żadnych modów zainstalowanych i rozdzielczości 1440p co akurat ma chyba marginalne znaczenie albo wręcz żadne, na początku sesji gra alokuje 2GB z lekkim hakiem, po pól godzinie zazwyczaj jest już zalokowane około 2.3GB, no a po wielogodzinnej sesji około 3GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 U mnie na 750Ti 2GB gra rzadko przekracza 2GB Vram. RAM o dziwo nawet do 4 GB nie dobija. Ogólnie świetnie zoptymalizowana gra pod delikatne konfigi. Pozwolę sobie wrzucić dwa filmiki z rozgrywki na moim komputerze: A tego nigdy nie zapomnę... XD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2016 Jakieś patche do KiW już zapowiedzieli? Dalej problemy jakie opisywaliście na początku? Wstrzymuję się bo za nerwowy jestem ... ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xardas228 Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Ja tam oprócz dwóch problemów z brakiem zakończenia questa z zakładki "Poszukiwania" żadnych nie miałem ( A na te pomógł save ). W usunięciu problemów z losowym wywalaniem się gry do pulpitu ( Wiedźmin i GTA V ) pomogło na obu komputerach usunięcie Geforce Experience. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Havoc Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 Dobra, kurde bo już wysiedzieć nie mogę. Odpaliłem GOG'a przez Ukraińskie proxy i cały pakiet się już ciągnie za circa 100zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zuhi Opublikowano 12 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Czerwca 2016 (edytowane) Dodatek zaliczony, jedno z zakończeń wybrane. Nie mogę zakończyć zadania Eksperyment więzienny, pomimo oszabrowania pudełka ze skarbem, poza tym gra świetna! Tylko raz mi się sama z siebie wyłączyła, brak innych bugów, itp. Edytowane 12 Czerwca 2016 przez Zuhi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) Zastanawiam się, czy czasem twórcy nie walnęli buga w mieczach arcy wiedźmińskich, nie dodając % walnięcia przy krytyku (+75%, czy +85%). Edytowane 13 Czerwca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 też dali z tym ciała, bo inne miecze z tym bonusem są w sumie bardziej atrakcyjne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 13 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Czerwca 2016 (edytowane) A no, znalazłem niedawno mieczyk srebrny z hitem ponad 1000 i dodatkowym +85% przy krytyku. Dodatkowo bonus do krwawienia, krytyków i zatrucia, jak mnie pamięć nie myli, jakiś na F. Stalowy gwardzisty, też ma chyba lepsze staty. Jak wrócę to napiszę. EDIT Arcy niedźwiadka ma uwaga... +100% premii przy krytyku Arcy gryf ma +50% premii. Kot nie ma wcale, hahaha. Ja mam srebrny Fen'Aeth +85% premii przy krytyku i walnięcie 846-1034 bazowo. Wymagany poziom 83. Edytowane 14 Czerwca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Małpożer Opublikowano 15 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2016 patch 1.22 -> http://wpc.4d7d.edgecastcdn.net/004D7D/mkt/document/Changelog-1.22-PL_2y6p5iwl2x.pdf Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Już zainstalowany :) Jak na razie wszystko OK i nawet mody do 1.21 działają na tym nowym patchu :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 jak dla mnie jak wszystko działa to nie ma co robić update, po co kusić los :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 @up. Racja. Nie naprawiaj tego, co nie jest zepsute. Dzisiaj kończę KiW, a po update niespodzianki mogą być, lepiej nie ryzykować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 17 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2016 Wszystko działa jak należy, ni ma stracha. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 Powiedzcie mi czy jest lepszy sposób na regenerację życia niż umiejętność smakosz? Dowolne jedzenie regeneruje żywotność przez 20 minut. Nawet jaskółka nie jest tak skuteczna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Eliksir Dekokt Raffarda Białego w zasadzie uzupełnia całe życie od razu. Jaskółka to przy tym pikuś. Dodatkowo masz umiejętność, że każde wypicie eliksiru dodaje +1000 do życia. Żarcie generalnie mało efektywne, acz oczywiście konieczne w drodze przy drobnych potyczkach, jak nie chcesz zużyć eliksir. Odwar z Echidny też jest niezły. Edytowane 1 Lipca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 Jak przechodziłem grę za pierwszym razem to pociągnąłem na bułkach i jaskółce :) 1. Możesz mi podpowiedzieć jaka to umiejętność? Zakładam, że odnowienie, które na pierwszym poziomie przywraca 5% żywotności przy zażyciu każdego eliksiru. 2. Na razie włóczę się po Novigradzie. Czy Dekokt można gdzieś tam znaleźć czy już bardziej na wyspach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 bardzo rzadko w walce nie starcza 5 jaskółek i tarcza, praktycznie możesz przyjąć jakieś 10-15 potężnych klapsów (zakładając, że nie stoisz w miejscu) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NostradamuSek Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) Jak przechodziłem grę za pierwszym razem to pociągnąłem na bułkach i jaskółce :) 1. Możesz mi podpowiedzieć jaka to umiejętność? Zakładam, że odnowienie, które na pierwszym poziomie przywraca 5% żywotności przy zażyciu każdego eliksiru. 2. Na razie włóczę się po Novigradzie. Czy Dekokt można gdzieś tam znaleźć czy już bardziej na wyspach? Dekokt masz u zielarzy. Jeden w Novigrodzie, drugi z prawej strony Novigrodu, mała chatka, można ją przegapić, chyba blisko zadania potwór z Novigrodu (ten podstawowy, kur.. ile się go naszukałem) i trzeci na Skelige u druidów, jak mnie pamięć nie zawodzi. Natomiast +1000 życia za łyknięcie eliksiru, masz w dodatkowych wewnętrznym kole mutagennym. Ja obecnie to chyba jestem nie do zarżnięcia. Nie dość, że łupnięcie z krytem na poziomie ok 10 000, to bonusy z koła masakrują wszystko. Nie wiem, jak by mieli mnie ubić obecnie wykorzystując dodatkowo eliksiry. Edytowane 1 Lipca 2016 przez NostradamuSek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
860lacov Opublikowano 1 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2016 (edytowane) To dodatkowe koło pojawi się kiedy zacznę któryś z dodatków? edit. Ok. Doczytałem, że to kwestia dodatku KiW Edytowane 1 Lipca 2016 przez hot_lopez Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leven Opublikowano 5 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 5 Lipca 2016 (edytowane) Mam pytanko... Jestem w DLC KiW i wykonuję misję (przypadkowo) "Ścieżki Przeznaczenia" Jest tam do wykonania 5 zadań. Mam wykonane 3. Pozostała Mądrość i Współczucie. Problem w tym, że wcześniej dokonałem złego wyboru i pozabijałem ludzi przez grotą, co praktycznie eliminuje mnie ze zdobycia miecza. Mądrość - zdobędziesz je, jeśli bez rozlewu krwi rozwiążesz konflikt w zadaniu Braterska miłość. Czy można jeszcze w jakiś inny sposób wykonać zadanie Mądrość ? Edytowane 5 Lipca 2016 przez leven Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...