WOOJTAS Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 To jest zdzierstwo i oszustwo. W dobie komputerow na swiecie internet jest tani, w Europie w dostepie do internetu przoduje szwecja, a polska gdzie jest na samym koncy europy moze przewyzszamy albanie moze bo i to nie jest pewne. Dlatego zwracam sie z prosba do dyrekcji Tp s.a. aby obnizyla ceny polaczen z internetem (choiaz wiem ze to nie mozliwe) LUDZIE TRZEBA COS Z TYM ZROBIC!!!! MOZE I MY WYJDZIEMY NA ULICE JAK BEZROBOTNI BO TO PRZECIEZ TO SAMO!!!!NA INTERNET W POLSCE STAC TYLKO BOGACZY!!!!DZIEKUJE SKONCZYLEM IDE SIE POWIESIC :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PANTHER X Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 smutna prawda ale prawda - a z ta pikieta niebylo by tak zle - sadze ze TPSA przezyla by lekki szok jakby ludzie powychodzili we wszystkich miastach - wkoncu duzo osob albo ma net albo chcialaby go miec . Tyle ze odzew tyh protestow czesto jest nikly co niezmienia faktu ze bylby to pierwszy protest inteernautow w celu obnizenia cen w histori ;) ( przynajmniej w polsce) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Dopóki tpsa będzie miała monopol i będzie blokowała konkurencję to takie pikiety nic nie zdziałają. Trzeba zacząć od przełamania monopolu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 (...)prosba do dyrekcji Tp s.a. aby obnizyla ceny polaczen z internetem (choiaz wiem ze to nie mozliwe) (...)Nie no jesteś bardzo przekonywujący - napewno ceny padną, jak ja ze ze smiechu :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Niema to jak zdrowa rywalizacja a tepsa niema żadnego ZNACZĄCEGO rywala, ale nie bujcie się koledzy wejdziemy do UE i owiele poteżniejsze firmy telekomunikacyjne utrą nosa tepsie :twisted: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Szkoda mi niektórych jak widze że mają internet z tepsy i płacą tyle kasy za g.... łacze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
davidD Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 internet na razie nie potanieje - wręcz przeciwnie, zaraz po naszym wejściu do UE VAT na internet... zwiększy się z 7 do 22% :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOOJTAS Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Dobrze ze sa chociaz pakiety Tp bo jak by ich nie bylo to bym chyba wcale do internetu nie wchodzil a tak moge chociaz 33h wchodzic bo tylko taki pakiet mam :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chomik47 Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 No cóż, smutna prawda - wchodzimy niby do Europy to zamiast ułatwiac dostęp do internetu to jest wręcz odwrotnie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SuWaK Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 Tak jak pisaliscie Tepsa jest monopolista i niewidac innej przyszlosci w Polsce... Raz na jakis czas rzuca cos ludziom takie pakiety albo samodzielna instalacje Neo+. :( Ale co z tego ze zaplace za instalke te 399 zeta jak musze placic abonament 199 zl :evil: Jakiego przecietnego zjadacza chleba stac na taki wydatek ... :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
|\/|ASO|\| Opublikowano 25 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 25 Czerwca 2003 A ja oglądałem w Agrobiznesie że ceny za usługi telekomunikacyjne spadną po wejsciu do uni, internet 30% dzwonienie o 70 %. Heh niechce mi się jakoś w to wierzyć :) Mogł by wejść jakiś szwedzki operator na polski rynek :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yeti 666 Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Jest jeszcze Dialog który ma naprawde niezłe pakiety i super ISDN. Żałuje że się przedsiadłem z modemu w dialogu na stałke z Hyperiona (któru dzierżawi łącze od polpacku {tp s.a.}) Teraz wolałbym ISDN z dialogu ale niestety odwrotu już nie ma :(. Najgorsze jest to że obie te firmy (hyperion i tpsa) traktują ludzi jak za komuny jak ci się nie podoba to spadaj wpisowe i tak ci przepadni. Ciekawi mnie kto by wygarła jak by zrobić ranking na najlepszego ISP. Bo na najgorszego to TP s.a. ma chyba pierwsze miejsce w kieszeni. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOOJTAS Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Czy ktos wie na temat SDI czy to jest szybsze od modemu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[yarazz] Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Otóż tani, szybki internet w Polsce pozostaje w sferze marzen, gdyz w sejmie dziala liga TPSA ktora skutecznie blokuje ustawy mogace wplynac na zachwianie hegemonii tepsy. Nie jest to oficjalnie potwierdzone ale zauwazylo to wielu ludzi - ostatnio nie przeszla jakas ustawa (najpierw byla bardzo dlugo odwlekana) dzieki ktorej w Polsce na uslugi teleinformacyjne bylby wolny rynek i telekompromitacja nie mialaby monopolu ale coz, ma swoich ludzi w sejmie i sie nie udalo. Takie strajki nic nie pomoga - wejdz sobie na hacking.pl/hacked.php albo na phreack.pl i luknij ile stron lokalnych oddzialow tepsy zostalo do tej pory schaczone - wszystkie :DD Skoro juz postulaty, manifesty, wlamy na serwery, ustawy w sejmie nie pomagaja to co moze pomoc .... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Nawet i ja mam coraz gorzej :/ Płacę mało al enei mama publicznego ip :( Co to się porobiło w tym burackim kraju :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xon Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Czy ktos wie na temat SDI czy to jest szybsze od modemu ? http://www.telekomunikacja.pl/internet/sdi...di/opis_uslugi/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janusz_K Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ale jedna rzecz mnie martwi. Wszyscy narzekaja na ceny za internet w TPSA a ze niby w Europie jest duzo tanszy. A przeciez wiekszosc akcji TPSA ma o ile sie nie myle jakas francuska firma !! Polacy nie maja juz wiekszosci akcji tepsy wiec nie ma sie teraz nas co czepiac tulko pojechac francuzow. Hakowac im serwy :) i takie bajery :) to by bylo moze bardziej skuteczne. A pozatym jak sa czasami reklamy w TV tepsy to tam jest jakis koles nimy jakis dyrektor czy kto i mowi z jakims innym akcentyem (nie polakko) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ernieball Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 czy moze ktos podac jakiegos linka dla porownania z cennikiem uslug internetu w krajach europejskich ? Niemcy Holandia, Francja... itp.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Ale narzekacie, czy uwas nie ma innej mozliwości podłączenia do netu niż tepsa. Mieszkam w Lublinie i tu mozliwości podłączenia do netu jest sporo. Mój blok ma okablowanie 2 sieci internetowych. Część osób korzysta z jednej, częśc z drugiej. Do tego kilku sasiadów z mojego bloku internet ma z telewizji kablowej(kablówki też są 2 ale tylko w jednej jest internet),ceny abonamentu są niskie. A jak by ktoś jeszcze chciał może podłączyć z tepsy. I na co tu narzekać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 heh, ja mieszkam w centrum krakowa, bloki w promieniu 200 metrow ode mnie i tam wszystkiego do wyboru do koloru, tyle ze ja mieszkam na osiedlu domkow jednorodzinnych i tam nic, ani netu ani kablowki, tylko telefon z tepsy, wiec jedynym wyjsciem neo+ :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
palski Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 To co zarobi tepsa idzie na pokrycie długów francuzów, dlatego ceny są takie wygórowane. Czemu żabojady mieliby zdzierać ze swoich rodaków, skoro mogą z nas :? P.s. Ale narzekacie, czy uwas nie ma innej mozliwości podłączenia do netu niż tepsa. NIE :cry: :cry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fulko Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 mam wujka we francji , akurat jak franc telekom kupował tepse to był u mnie i mówił że to najbardziej dziadowska firma u nich i że traci klientów i że bankrut (państwo ich utrzymuje) np u niego to przyszła jakaś firma tel założyli za friko pokazali katalog i kazali wybrać telefon za friko a za internet to płaci 20 euro za miesiąc (email i www w pakiecie) mówił że najmocniejsze są niemieckie firmy powiązane z ichnią energetyką i że one dają najtańszy net może ktoś z niemiec się wypowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majki Opublikowano 26 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 26 Czerwca 2003 Slyszalem ze od nowego roku TPSA straci mozliwosc blokowanie firm zachodnich na nasz rynek (UE). Co za tym idzie - na poczatku roku lub w pierwszym polroczu bedzie wysyp firm proponujacych internet na korzystnych warunkach. Potrwa to miesiac-dwa i wtedy trzeba bedzie sie lapac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Przepraszam ale wiekszosc z Was bzdurzy powtarzajac to co pieprza niedoukowane dziennikarzynki z roznych gazetek bulwarowych a la Wyborcza, SE, Chip i Komputer Swiat ktorzy o telekomunikacji nie maja zielonego pojecia. Mit #1: tani DSL w niemczech. Jasne pieknie wyglada "Super Angebot - DSL nur 25 Euro" Tylko ze trzeba czytac drobny druk. U umlautowcow i w wiekszosci krajow odroznia sie abonament na warstwe fizyczna i abonament internetowy. Czyli za ADSL w niemczech nalezy zaplacic abonament providerowi (srednio miedzy 20 a 40 euro) oraz operatorowi linii (najczesciej Deutche Telekom) za T-DSL co kosztuje w zaleznosci od tego jak drogi mamy abonament telefoniczny (20 do 40 euro - 20 za analog, 40 za T-ISDN z pelnymi bajerami) kolejne 20-35 euro. Razem daje minimum 40 euro [przy lipnym providerze i najdroszym T-ISDN). Czy to duzo taniej niz w polsce? nie sadze. Szczegolnie ze rozlacza co 12 albo 24 godzin i popularny jest overbooking. A niemcy i tak naleza do tanszych krajow w europie jesli chodzi o telekomunikacje Mit #2: tani internet w stanach Moze i nie jest drogo ale via telefon analogowy (lokalne w abonamencie - 20 dolcow plus 20 dla providera) DSL fakt ostatnio jest 1,5 down / 256 up. W Louisianie u sensownego providera z mozliwoscia dzielenia na kilka komputerow w domu i stalym IP - 85 dolcow. Jasne mozna kilkadziesiat dolcow taniej np bellsouth ma taka powalajaca oferte. Powalajacy jest tez overbooking na laczach - po paru minutach idle cie rozlacza i w szczycie powtorne polaczenie moze doprowadzic kazdego do szalu Mit #3: niedostosowanie cen do zarobkow Jasne zarabiamy mniej i nie da sie tego ukryc. Niestety prawda jest taka ze kazda siec ogolnoswiatowa ma serdecznie w pupie czy sprzedaje lacze do Bangladeszu z PKB 1000 $ na leb, Polski 8K czy Lukemburga 40K. To nie organizacje charytatywne i licza poprostu kase. Tak samo osprzet sieciowy, swiatlowody i cala reszta. Jeszcze nikt nie wymyslil internetu na sygnaly dymne. Jedyna roznica to ze u nas taniej polozyc kilometr kabli bo robocizna tansza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dARIO Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 To nie organizacje charytatywne i licza poprostu kase. Tak samo osprzet sieciowy, swiatlowody i cala reszta. Jeszcze nikt nie wymyslil internetu na sygnaly dymne. Jedyna roznica to ze u nas taniej polozyc kilometr kabli bo robocizna tansza+ to że robotnicy muszą jeździć mercedesami na awarie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Akurat Mercedes kosztuje od 50K USD ;) Ale Pickupem z silnikiem V8 juz bardziej prawdopodobne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOOJTAS Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 Wiecie co moze wszyscy razem przestaniemy wchodzic do internetu i skonczy sie to tak ze w polsce nie bedzie nawet 1 miliona internatow i moze wtedy obniza ceny abysmy zaczeli wchodzic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 WOOJTAS: chcesz zebym zostal bezrobotny ;P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WOOJTAS Opublikowano 27 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca 2003 NIe no no cos ty?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...