kubikolos Opublikowano 26 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Grudnia 2013 Wgraj najnowszy BIOS do płyty głównej. P.S. z tymi najprostszym rzeczami to ja bym uważał bo już mieliśmy tu na forum różnych "specjalistów" Tap tap tap GT-N7000 BIOS mam F13 jest jeszcze F14B ale to jest BETA. Wgrać tą BETĘ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Dobra szafirek zamowiony, teraz czekam 2 tygodnie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
haszek Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Cichy i chłodny R9 290 http://www.anandtech.com/show/7601/sapphire-radeon-r9-290-review-our-first-custom-cooled-290/4 Wszystkie testy wygladaja obiecujaco. Ceny tych kart z niereferencyjnym chlodzeniem sa teraz takie same jak gtx780 (380£/1850zl), wiec juz nie wyraznie tansze. Biorac pod uwage ze 780 tez kreca sie niezle, a krecone daja rowniez przyzwoite rezultaty, ktora karte lepiej brac? Czy Radki dalej maja spadki fpsow (niskie minimalne) ,freezey?? Czy amd to naprawilo w koncu w sterownikach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 27 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2013 Ten model u nas z pelna wersja BF4 to jakies 1690zł wersja bez gry 1650zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 @chemiczny_ali Założyłeś chłodzenie ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Nie jeszcze nie. Jestem u rodziny, dopiero po nowym roku będę w chacie to coś pokombinuję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Myślicie ,że po nowym roku grafiki zejdą coś z ceny?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 U mnie ściana.. :( Rdzeń więcej nie wyrabia, powalczę z memorkami - wynik, ale i tak cieszy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 A ja czekam niecierpliwie jak dziecko na swoja... :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zamówiłem, Sapphire TRI-X r9 290X, na 12 stycznia na być, może zagości na dłużej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 28 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 28 Grudnia 2013 Ja zwykla 290... Niby 10 stycznia maja byc, ale jakies znikome ilosci ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 (edytowane) czy wszystkie r9 270x są na elpidach ;/?gigabytemsiasussapphire (wersja r9 270 - przypuszczam, ze 270x ma to samo, a nie moge znalezc innego foto.) EDIT: Memory overclocks are generally quite low on the R9 270X Series because they all use Elpida memory, which doesn't overclock as well as chips from Samsung or Hynix. -- TechPowerUp EDIT2: xfx Edytowane 30 Grudnia 2013 przez Yogi311 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 Tylko refrent miał Hynixy.Tap tap tap GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 30 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2013 teraz juz sam nie wiem w takim razie czy brac msi czy gigabyte ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 MSI jest rewelacyjna.Tap tap tap GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yogi311 Opublikowano 31 Grudnia 2013 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2013 tak też zrobię, głośność gigabyte mnie nie przekonuje, ale z drugiej strony przy tej msi bede musiał odpalać wentyl na tyle i przodzie.... zresztą jak przyjdzie to bede rzezbić (; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vienio_cza Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Chyba coś nie jest tak z moją kartą Asuss R9 280x DirectCU II Top, boje się że za bardzo się grzeje w stresie.Przeglądnąłem masę stronek testów wyżej wymienionej karty i nigdzie nie osiągała takich temp. jak u mnie. Przy wartościach producenta w idle- 40C, stres-84C(52% obtory) 68C(100% obroty) Przy OC 1200MHZ, 7000MHz w idle- 47C, stres- 84C(57% obroty) 80C(100% obroty) Przy OC nic się nie dzieje pewnie można by spokojnie ponieść taktowania wyżej ale boję się o temperature. używam oprogramowania ASUS GPU Tweak.Oddać kartę na gwarancje czy próbować ją jakoś przeczyścić, choć jest kupiona kilka dni temu.....help Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2014 Do 280X trafiają wszystko to co zostało z 7970. Możesz trafić na GPU z niskim napięciem i niskim wyciekiem lub jak masz pecha to trafiasz na grzałkę.Tap tap tap GT-N7000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 @jonathan Po zobaczeniu iż proponowana data to 14.01.14(ostatnia aktualizacja) w Polsce, zaczynam szukać poza Polską. Koledzy, jeśli ktoś zna adres gdzie te karty(Sapphire TRI-X r9 290X) można zamówić proszę o informację(gdziekolwiek). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Wszystko wykupione ;/ Kazda ilosc jaka sie pojawi, od razu znika Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) To taki zaje.... są ??? A mogłem nie sprzedawać 290 :( ... Edytowane 3 Stycznia 2014 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 (edytowane) proponuje kubel zimnej wody i poczekac... ja tam żałuję że go sobie nie wylałem na łeb gdy kupiłem referenta 680 praktycznie w pierwszym żucie na polskę (z małej specjalnie) a trzeba było poczekać miesiąc lub dwa i kupić wypasionego nie referenta :D Wysyłane z mojego GT-S6500 za pomocą Tapatalk 2 Edytowane 3 Stycznia 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lanc Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 To taki zaje.... są ???A mogłem nie sprzedawać 290 :( ...Ludzie się rzucili na radeony do kopania kryptowalut. Praktycznie od połowy grudnia nie da się dostać w sklepie internetowym / stacjonarnym hd7970/r9 280x i wyższych modeli. A jeśli już jakieś są dostępne to karty są albo zbyt drogie albo znikają momentalnie. Tapatalk 4 @ SGS 3 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 3 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2014 Jak tak patrze to na allegro nawet 6970 brak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Narandal Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 @jonathan Po zobaczeniu iż proponowana data to 14.01.14(ostatnia aktualizacja) w Polsce, zaczynam szukać poza Polską. Koledzy, jeśli ktoś zna adres gdzie te karty(Sapphire TRI-X r9 290X) można zamówić proszę o informację(gdziekolwiek). Hiszpania może być? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xavier78 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 (edytowane) I tak taniej jak w u nas, przy kursie 4,25. Edit: Jak tak przeglądam strony to w tych pieniądzach(+100PLN) można kupić nówkę 780 TI... I co tu robić ? Edytowane 4 Stycznia 2014 przez xavier78 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorch62 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Brać 780ti :-) Wysłane z mojego LT22i przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafiki20 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Brać panie Brać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slaviola Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Ja kupiłem właśnie wczoraj EVGA GTX780ti SC ACX i jestem mega zadowolony... Prócz delikatnie piszczących cewek wszystko śmiga aż miło :D, a też w sumie chciałem czekać na jakiegoś dobrego 290x non-ref - nie żałuję swojej decyzji. Także bierz 780ti - świetny wybór :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorch62 Opublikowano 4 Stycznia 2014 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2014 Do czego to doszło. W temacie o Radeonach polecają Nvidie. :-D 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...