BoomBek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Drganie jest słabo widoczne ale jest w sec filmu. Czyli mam oddać ją na gwarancję? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Jest to podstawa do oddania na gwarancje. Widać z tymi radkami są problemy i nie tylko w przypadku MSI. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoomBek Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Sierpnia 2014 Ok już napisałem zgłoszenie na morele.net. Dzięki za odpowiedzi, można zamknąć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BoomBek Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 (edytowane) Mam problem. Morele wysłało mail, że mam wysłać im produkt wraz z kopią faktury i kartą gwarancyjną. Problem w tym, że nie dostałem tej karty :/ Przeszukałem wszystko i nie ma. Najlepsze jest to że od żadnego komponentu nie mam karty gwarancyjnej, chyba że jest jedna od wszystkiego. Jak myślicie wymienią/naprawią mi grafe bez tej karty? Edytowane 7 Sierpnia 2014 przez BoomBek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 7 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2014 A nie lepiej by ci było morele zapytać? Napisz im, że karty nie masz i odsyłasz z kopią faktury. Sprzedawca odpowiada za sprzedany towar przez 2 lata. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kip3r500 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 (edytowane) Witam, mam pytanie i pewien problem, otóż kupiłem kilka dni temu nowy komputer z kartą graficzną Karta graficzna MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB i tutaj pytanie, czy jest różnica między tymi kartami? Czyli Karta graficzna MSI Radeon R9 280X GAMING 3GB, a AMD Radeon HD7900 Series. Teraz druga sprawa, to gdy w programie do wykrywania urządzeń na komputerze sprawdzam karte graficzną, to mam: http://scr.hu/2irw/e3vq6 http://scr.hu/2irw/gmhql http://scr.hu/2irw/fmnot Czy to są dwie jakieś różnie karty graficzne, czy jedna ta sama? Edytowane 10 Sierpnia 2014 przez kip3r500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Radeon HD 7970 = R9 280X, wszystko się zgadza, AMD pozmieniało nazwy i wydano "nowy" produkt. http://www.purepc.pl/karty_graficzne/test_kart_graficznych_radeon_r9_280x_modele_niereferencyjne 2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kip3r500 Opublikowano 10 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2014 W takim razie dziękuję za pomoc :). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2014 Ja mam nówkę kupioną w lutym (R9 290 Tri-x). Od tego momentu mam losowe zwiechy (zapętlony dźwięk) lub resety. Całkowicie nieprzewidywalne. Czasami się zawiesi 2 razy w ciągu dnia, a czasami chodzi dobrze przez kilka tygodni. Może się zawiesić w połowie flimu na Youtube, podczas przeglądania internetu, albo grania. Nie ma żadnej reguły. Może tygodniami chodzić b. dobrze. Wczoraj miałem zwiechę w Windows przy odpaleniu gpu-z. To raczej nie jest problem z wadliwymi sterownikami. W linuxie też 2 razy mi się zawiesiła w x-plane 10. Nawet nie wiem jak to zareklamować. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerrox Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2014 Ja mam Sapphire R9 290 Tri-X i nic mi się nie dzieje, najwidoczniej coś się gryzie w sterownikach - odinstaluj je, przeczyść rejestr ze śmieci - zainstaluj ponownie. Jak kupiłem grafikę/komputer poprzez sklep to pisz do nich z zapytaniem reklamacji itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek24PL Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam jako że przymierzam się do zakupu karty graficznej chciałbym się pytać jaka różnica by była między tymi kartami: http://www.morele.net/karta-graficzna-xfx-radeon-r9-280-double-dissipation-3gb-gddr5-384-bit-933-5000-2xmdp-hdmi-2xdvi-r9-280a-tdfd--640202/ http://www.morele.net/karta-graficzna-gigabyte-radeon-r9-280-oc-3gb-384bit-dvi-hdmi-dp-gv-r928wf3oc-3gd--634799/ http://www.morele.net/karta-graficzna-msi-radeon-r9-280x-gaming-3gb-ddr5-pci-e-384bit-dvi-hdmi-2mdp-box-r9-280x-gaming-3g-599404/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 R9 280 to nic innego jak rebrandowane HD7950 a R9 280X to rebrand HD7970GE , poszukaj sobie testów na necie to będziesz wiedział . Generalnie R9 280X jest trochę szybsza ale też droższa . Jak wygląda reszta sprzętu - procek i zasilacz szczególnie . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciek24PL Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 I5 4590 Corsair vs 550w Crucial 2x4gb 1600 I MSI H97M-G43. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krisu82 Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Mam pytanko.Czy dało by rade wrzucic bios od xfx r9 290 black edition do xfx r9 290 core edition i czy wszystko by chulało jak trza ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Jeśli obie karty używają tych samych pamięci to nie powinno być problemów Tapatalk Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MariuszDW Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Do mojego poprzedniego posta dodam, że jeszcze, od czasu do czasu, mam artefakty przy odtwarzaniu filmów. Akurat się trafiło, to złapałem telefon i nakręciłem: https://www.youtube.com/watch?v=4F48E2NSHdY Odświeżenie strony rozwiązuje problem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 A na plycie jakis sterownikow nie dostales? Probowales je instalowac? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZONK000 OC Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 24 Sierpnia 2014 Jesli karta na gwarancji to pewnie bym ja odeslal, jesli nie to zmienil bym na poczatek paste termoprzewodzaca. Przy nagrzewaniu wiatraki moga powoli zwiekszac obroty, grunt zeby karta nie przekraczala jakiejs podanej przez producenta temperatury (np 70 stopni), dochodzac do tej temperatury powinien byc dosc wyrazny wzrost obrotow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fuckers Opublikowano 30 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2014 (edytowane) zmieniłem chłodzenie na mojej 290 martwi mnie lekko wygięte PCB ale ogólnie wreszcie ciszej no i temp są o wiele niższe Wie ktoś jak odblokować voltage w guru oc 2? w MSI Afterburner da się zmienić ale wywala mi błąd gdy mam włączone sweetfx w watch dogs Zobacz tego moda ja tak zrobiłem i jest super :) http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?288608-R9-290X-Gelid-Icy-Vision-using-modified-AMD-metal-plate-for-better-VRM-cooling Edytowane 30 Sierpnia 2014 przez Fuckers Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Witajcie, wczoraj udało się wyhaczyć 280x gigabyte (rev.2) za 500zł. Gościu ma jeszcze 2 karty, więc zapewne z koparki. Wczoraj pograłem troche w BF3 i BF4, żadnych problemów. Jednak po około godzince wywaliło mi Bluescreena z info, że wysypał się sterownik ATI, nazwy pliku dokładnie nie pamiętam. Dzisiaj wszystko chula. Windows 8.1, wcześniej siedziała hd5770, tylko odinstalowałem stery i zainstalowałem na nowo. W karcie siedzi bios 015.038, na techpowerup mają 015.041. Powiedzcie, czy też wrzucacie najnowszy bios do karty (może to tylko moje zboczenie :P), nie wiem co wnosi ten bios, czy może poprawia jakoś stabilność. Płyta asrock z77 extreme4. Gpu-z pokazuje mi, że karta pracuje w trybie pcie 2.0 x16. Sterownik ati też pokazuje, że najwyższe dostępne ustawienie to PCIE 2.0... Czy przypadkiem ta karta nie powinna chodzić na 3.0 (wiem, że to nic nie wnosi do wydajności, ale coś mi tu nie gra) Procek mam i7 2600k, może SandyB jest tutaj problemem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aurora001 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 Format windy primo... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zaodrze244 Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Witajcie, wczoraj udało się wyhaczyć 280x gigabyte (rev.2) za 500zł. Gościu ma jeszcze 2 karty, więc zapewne z koparki. Wczoraj pograłem troche w BF3 i BF4, żadnych problemów. Jednak po około godzince wywaliło mi Bluescreena z info, że wysypał się sterownik ATI, nazwy pliku dokładnie nie pamiętam. Dzisiaj wszystko chula. Windows 8.1, wcześniej siedziała hd5770, tylko odinstalowałem stery i zainstalowałem na nowo. W karcie siedzi bios 015.038, na techpowerup mają 015.041. Powiedzcie, czy też wrzucacie najnowszy bios do karty (może to tylko moje zboczenie :P), nie wiem co wnosi ten bios, czy może poprawia jakoś stabilność. Płyta asrock z77 extreme4. Gpu-z pokazuje mi, że karta pracuje w trybie pcie 2.0 x16. Sterownik ati też pokazuje, że najwyższe dostępne ustawienie to PCIE 2.0... Czy przypadkiem ta karta nie powinna chodzić na 3.0 (wiem, że to nic nie wnosi do wydajności, ale coś mi tu nie gra) Procek mam i7 2600k, może SandyB jest tutaj problemem ? Sandy = pcie 2.0 BTW jak karta wali artami to nadaje się tylko na śmietnik nie stety. Nie wiem kiedy się ludzie nauczą ze używanych kart ati się nie kupuje chyba że od kogoś pewnego który nią nie kopał tuneli hahaha Edytowane 1 Września 2014 przez zaodrze244 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 1 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 1 Września 2014 (edytowane) Karta nie wali artami. Raz dostałem BS w windzie Edytowane 1 Września 2014 przez adamlop Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 (edytowane) Jesienna ofensywa na rynku kart graficznych została właśnie zainicjowana, ponieważ AMD oficjalnie wprowadziło do sprzedaży Radeona R9 285, uzupełniając dotychczasową ofertę o kolejny produkt. NVIDIA zapewne w najbliższych tygodniach zaprezentuje GeForce GTX 800 albo 900 i rywalizacja zacznie nabierać rumieńców, czego wszyscy sobie szczerze życzymy. Oby dzięki temu wydajne modele przed premierami Wiedźmin 3: Dziki Gon, Grand Theft Auto V oraz Far Cry 4 okazały się bardziej przystępne cenowo niż obecna generacja. Wprawdzie Radeona R9 285 trudno uznać za zwiastuna zupełnie nowej jakości, bowiem mamy do czynienia z kolejnym rozdziałem dobrze znanej historii, ale najważniejsze żeby producent umiejętnie wyważył współczynnik opłacalności. Dzisiejsza premiera pozwoli to wstępnie zweryfikować... AMD Radeon R9 285 - Premierowy test Sapphire R9 285 Dual-X - PurePC.pl Edytowane 2 Września 2014 przez Caleb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 2 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2014 Wszystko będzie zależało od ceny. Co mnie najbardziej zaskoczyło to fakt, że ten chip nie jest obciętym Thaiti z szyną 256 bit a czymś zupełnie nowym. Slajdy sporo wyjaśniają: http://videocardz.com/51462/amd-officially-announces-radeon-r9-285-never-settle-space-edition Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek1985 Opublikowano 5 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Września 2014 Ma ktos moze 290 xfx dd ?Interesuje mnie jak u niej z temperaturami bo czytalem gdzies ze za bardzo sie grzeja,a moge kupic takowa dosc tanio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadman Opublikowano 7 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2014 Witam kupiłem kartę Gigabyte R9 280X na allegro, karta pochodziła z koparki, oznaczenie GV-R928XOC-3GD Bios F60 pamięci ELPIDA A teraz do sedna sprawy. karta posiada 2 biosy, w slot numer 2 wgrany jest bios low voltage, oczywiście karta zawiesza wtedy wszystkie OCCT i FURMARKI i gry, bios zrzuciłem z pomocą GPUZ i otworzyłem VBE7, zdjęcie poniżej W slocie numer 1 jest chyba oryginalny BIOS, OCCT i FURMARK został pokonany bez najmniejszego problemu, Dayz SA na ultra full hd zero problemów, ogólnie karta smiga bez problemu, dlaczego napisałem chyba, zobaczcie zdjęcia poniżej A teraz moje pytania dlaczego program GPU CAPS czyta wartości z biosu low voltage, czyli max 1.019? Dlaczego OC GURU i GPU CAPS żle czytają prędkości wentylatorów w idle? Dlaczego karta pod obciążeniem wyciąga 1,163v, powinno być chyba 1,200v, chyba że wyższe wartości są zarezerwowane do oc? Proszę jakiegoś mastera o wypowiedzenie się, Ktoś kto posiada tą samą kartę mógłby porównać moje biosy z swoimi programem VBE7. Oraz porównać napięcia i obroty wentyli w programie GPU CAPS. link do biosów https://www.sendspace.com/file/4e0ujw Dzięki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapi89 Opublikowano 19 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2014 (edytowane) Kurczę mam dylemat. Karta Asusa 290 dcu II, niestety ma tendencje do przegrzewania. Oczywiście zależy od gry. Taki watchdogs spokojnie karta osiąga 93'C. Furmark wygrzewa vrm do 115'C poczym włącza się throttling. Radiator parzy, obudowa dobrze wentylowana. Reklamować? Czy może to kwestia ustawień, bo np po zmniejszeniu napięcia do 1.2 V tempy trochę się spadaja Tapatalk Edytowane 19 Września 2014 przez kapi89 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Saszarasza Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Witam. kupiłem używanego Radeona r9 290 od Gigabyte windforce. Po podłączeniu nie wyświetla się obraz, działają wentylatory na karcie graficznej. Stara grafika hd7790 działa ok. Zaktualizowałem BIOS i zrobiłem reset ale nie pomogło. Podłączone wszystkie wtyki zasilające PCI-E. Podejrzewam ,że zasilacz jest za słaby ale chyba powinien chociaż pokazać pulpit? Napięcie na lini 12V, +11,68V. PSU Corsair CV 450W CPU i5-2310 RAM 8GB RAM MOBO MS-7707 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpachla2 Opublikowano 23 Września 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Września 2014 Powinien wyświetlać bo karta pobiera szczytową moc dopiero pod obciążeniem a jak nie jest obciążona to pobiera znikomą ilość prądu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...