monkey65 Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Witam Kupiłem niedawno kartę graficzną gtx 770 msi lighting jeszcze jej nie podkręcałem bo chciałem zobaczyć jak to cudo radzi sobie z lekko podniesionymi zegarami przez msi więc wiem że jest stabilna. Niestety w syntetykach otrzymuję ona bardzo mało pkt za Physics http://www.3dmark.com/3dm11/7248965 około 7000pkt to bardzo mało w porównaniu z gtx 670 http://www.3dmark.com/3dm11/6793631 który otrzymuję za to ponad 8000pkt, wiem że to tylko odświeżona architektura i nie mam co liczyć na jakieś potężne różnice w wynikach ale to jest jednak słabszy wynik od słabszego brata. W panelu sterowania nvidi zmieniłem że physics ma liczyć gpu. Z góry dziękuje za wsparcie, Pozdrawiam Mateusz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RemiKo_ Opublikowano 2 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 2 Października 2013 Witam, oba wyniki są poprawne. Źle rozumiemy pojęcie testu Physics w przypadku 3DMarka 11. Nie testujemy tutaj karty graficznej (jak to miało miejsce w 3DMarku Vantage w teście CPU Test 2 - PhysiX) tylko sam procesor, w Twoim wypadku jest to Haswell Core i5 4670K pracujący przy standardowych taktowaniach. Dodatkowo każdy z tych testów został wykonany na innej platformie i nie możemy porównywać tych wyników bezpośrednio do siebie. Po kolei: - procesor Ivy Bridge i5 (GTX 670) vs Haswell i5 (GTX 770) - overclocking Ivy Bridge'a do 4.5GHz i pozostawienie Haswell'a na stocku (3.8GHz Turbo) - wynik testu fizyki (w teście Physics oraz Combined) odbywa się z użyciem procesora a nie karty graficznej Dlatego podkręcony Ivy Bridge i5 do 4.5GHz jest szybszy o 1200pkt. w teście fizyki oraz 800pkt. w teście Combined niż niepodkręcony Haswell i5. Myślę że rozwiałem wszelkie wątpliwości. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monkey65 Opublikowano 3 Października 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2013 Bardzo dziękuje za odpowiedz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...