kriegaffe Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Witam, Pytanie - czy do następującej konfiguracji: Płyta ASRock B85 Killer Procesor i5-4570 Karta graficzna Nvidia GTX770 albo podobna od AMD 8gb RAM (2x4) Wystarczy mi zasilacz, który już posiadam: Xilence 700W ATX 2.3 Real Power Silenthttp://www.xilence.de/en/products/power-supplies/gaming-series/redwing-series-700w-r3.html http://www.pc-specs.com/psu/Xilence/Xilence_Redwing_Series_SPS-XP700_R3/810 Bardzo będę wdzięczny za pomoc! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Markowa 500'ka załatwi sprawę. Model, który posiadasz robi jakiś bliżej nieznany Andyson. Krótko mówiąc chińszczyzna. Edytowane 5 Marca 2014 przez radiergummi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriegaffe Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Czy to oznacza, ze powinienem kupić coś innego, czy mogę ryzykować? Chińszczyzna, czy nie, parametry ma, jak mi się zdaje, całkiem rozsądne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Ile dałeś za ten wynalazek? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriegaffe Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 W 2011 roku zapłaciłem za niego niemal 300 zł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Lepiej nie ryzykować i kupić markowy PSU 500-550W . Xilence to firma niezbyt godna zaufania , do tego do nie dawna produkowali tzw. no name , Andyson to też nie jest super sprzęt - produkuje zasiłki dla różnych marek budżetowego segmentu , często to badziewie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriegaffe Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 A co ryzykuję zostawiając ten zasilacz? Oczywiście poza spaleniem go? W przeszłości zdarzyło mi się spalić dwa lub trzy zasilacze i nigdy nic więcej nie ucierpiało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiG29 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Ryzykujesz utratę życia organów wewnętrznych PCta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Przesadzacie! Weź go podłącz i zmierz napięcia. Taki zestaw bez o/c weźmie pewnie niecałe 300W, więc zasilator da radę. Zobacz jak napięcia wyglądają w idle i pod małym obciążeniem :) pzdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niezły Apacz Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Zasilacz z certyfikatem 80+ Bronze,więc wygląda że nie jest zły,choć jak na linię +12V to jest słabo. Jeśli chodzi o samą moc to wystarczy,nawet do mocniejszego sprzętu. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Ma tylko certyfikat 80+ (najniższy szczebel poniżej Bronze). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriegaffe Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) Z oficjalnej strony (pierwszy link w moim pierwszym poście): Certificates: POCT, TÜV, 80 Plus Bronze W drugim linku też jest napisane, że 80+ bronze. Edytowane 5 Marca 2014 przez kriegaffe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 (edytowane) http://s0.stdns.ru/up/description/cache/price_item_full_watermark/139498_4.1327996147.jpg Producent sam chyba nie jest zdecydowany co produkuje: Features: Silent: Whisper silent 120mm fan Highly efficient - 80PLUS® certified efficiency Technical Data Certificates 80 Plus Bronze Fan 1 x 135mm Redwing Pozostaje też kwestia zgodności ze stanami haswella. Edytowane 5 Marca 2014 przez Leon166 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriegaffe Opublikowano 5 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2014 Myślę, że na początku tylko podają główny zarys, że posiada certyfikat 80plus, dopiero potem w szczegółach, czy też technikaliach precyzują, że jest to certyfikat klasy bronze. Przynajmniej ją tak rozumiem tą nieścisłość. Czy tak czy inaczej, chyba zaryzykuję. Najwyżej, jeśli okaże się lipny, spali się i kupię jakieś porządny. Ma sens takie działanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leon166 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Myślę, że na początku tylko podają główny zarys, że posiada certyfikat 80plus, dopiero potem w szczegółach, czy też technikaliach precyzują, że jest to certyfikat klasy bronze. Przynajmniej ją tak rozumiem tą nieścisłość. Czy tak czy inaczej, chyba zaryzykuję. Najwyżej, jeśli okaże się lipny, spali się i kupię jakieś porządny. Ma sens takie działanie? Zauważ, że wentylator też jest inaczej podany - raz 120mm potem 135mm. Na zdjęciu tabliczki jest certyfikat bronze więc wygląda, że taki jest. Zasilacz mało znany, więc nikt na 100% ci go nie poleci. Zasilacz jest mocny i całkiem nietani - sugeruje to, że jest dobry i powinien sobie poradzić (ale pozory mogą mylić). Problem jest taki, że kiepskie zasilacze potrafią "zabrać" ze sobą inne komponenty komputera i o ile można odżałować stratę zasilacza to jak spali przy okazji grafikę za tysiaka to już robi się nieprzyjemnie. Dla świętego spokoju sprzedałbym go na twoim miejscu i kupił sprawdzoną konstrukcję - 500-550W spokojnie starczy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Obawa przed nieznanym, to jest problem. Zasilacz wygląda na całkiem przyzwoity. Certyfikat Bronze dostał w 2008 roku. W tym czasie nie była to raczej norma. Wg raportu 80plus przy obciążeniu 600W na linii 12V, napięcie trzyma dzielnie. Otwórz zasilacz, przedmuchaj, sprawdź czy kondensatory nie są popuchnięte. Jak jest ok, podłączaj bez obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Przed zakupem nowego zasilacza warto pośledzić zagraniczne fora pod kontem tego, co masz, bo jeżeli jest to andyson, to może być za równo więcej niż dobrym zasilaczem, jak i totalnym szrotem - robili i takie, i takie (robili min. dla HP, w tym serwerowe) Jeżeli ma certyfikat 80+, to już znaczy coś pozytywnego, bo ten certyfikat kosztuje i nawet uznane marki dla oszczędności wypuszczają zasilacze 'spełniające normę 80+', ale bez certyfikatu. Alternatywnie, otwórz go i zrób zdjęcia, jest kilka osób, które na podstawie tego, co będzie widać, ocenią jakoś konstrukcji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shadow616 Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Czy mi się wydaje czy o tym zasilaczu to już dywagujemy na dwa topici? http://forum.purepc.pl/topic/358468-pytanie-o-w%C4%85skie-gard%C5%82o-procesora-co-zrobi%C4%87kupi%C4%87/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kriegaffe Opublikowano 6 Marca 2014 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2014 Czy mi się wydaje czy o tym zasilaczu to już dywagujemy na dwa topici? http://forum.purepc.pl/topic/358468-pytanie-o-w%C4%85skie-gard%C5%82o-procesora-co-zrobi%C4%87kupi%C4%87/ Tam temat tyczył się czego innego, na temat zasilacza tylko zboczył. Tutaj natomiast dowiedziałem się wszystkiego czego chciałem, dzięki wszystkim za odpowiedzi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...