POWER BY AMD Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 na frazie jest link http://www.hardwaremania.com/reviews_eng/a...8n/sk8n-1.shtml do testu opterona i co wy na to bedą z niego ludzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
forest kila zbila Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 hmm zobaczymy czy hamer wyciagnie ~2,5ghz jakos nie bardzo wierze w nowego procka od amd a uwierzcie ja z amd od zawsze i chcial bym wierzyc ... za to mobo to fajny patent podoba mi sie projekt z pamieciami na gorze i zasilaniem z boku mozna to sensownie wlozyc do budy ;-) troche to przypomina starutkie at nie ?? ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 2.5 ghz wyciagnie ale chyba w 0.09u albo w ostatnim najbardziej wyzylowanym modelu w 0.13u.A ciekawe dlaczego na nim pisze AMD 2001 a nie jak zawsze 1999.Co ta data ma wspulnego z Athlonem 64 (zapoczątkowanie pomysłu na tego athlona ??) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 czemu miał by nie wyciągnać? A te SOI czy jak to sie zwie .. przeciez ma ułatwic osiąganie wyzszych predkosci.. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
diolek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 w 3dmarku2001 roznica miazdzaca Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ten procek jest za....jebisty i może byc jeszcze lepszy przy wyższych częstotliwościach.Napewno pobije P4 i to zdecydowanie.Ale cena napewno będzie ładna Te wyniki sa poprostu zawaliste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 No co do ceny to raczej powinno byc jak dotychczas(powiedzmy bo na peno nie bedzi etak tani jak athlon po tamim czasie. :?). NA pocztku drogi.. pojawi sie przeciez rozniez nowy penium.. i pzniej bedzitjak teraz, czyli AMD 2 razy tanszy od konkurenta! :) Mam nadzieje ze tak bedzie.. :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 napewno najlepszy bedzie w grach i w grach zaden procek go nie pobije .Ale w takich programach to moze byc juz słabiej .Ale licze na niego ze spełni swoje zadanie (młotem w intela hehe ).No izeby sie jeszcze dobrze podkreciał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Ciekawe jak bedzie chodzil w 64 bitowych aplikacjach bo za pare lat i tak sie wszyscy na nie przeżycimy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Hehehe......ale to jest Opteron, a nie Athalon 64 :P Więc możecie sobie spekulować, ja tam uważam, że go sp...... :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songoku Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja i tak jestem pełen podziwu dla AMD .Jakie amd ma obroty roczne 700 mln dolarów ? no cos koło tego .A intel co 8 mld dolaró to 10 razy wiecej .A amd nawet przy tak małej ilosci kasy umie sobie poradzic ,i radzi sobie całkiem dobrze.My mozemy tylko trzymac kciuki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja i tak jestem pełen podziwu dla AMD .Jakie amd ma obroty roczne 700 mln dolarów ? no cos koło tego .A intel co 8 mld dolaró to 10 razy wiecej .A amd nawet przy tak małej ilosci kasy umie sobie poradzic ,i radzi sobie całkiem dobrze.My mozemy tylko trzymac kciuki :D Dokładnie! :D FORCA AMD!!!! :D Kurde, w Stanach już dawno sobie Opterona można kupić, a u nas.... :| Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja i tak jestem pełen podziwu dla AMD .Jakie amd ma obroty roczne 700 mln dolarów ? no cos koło tego .A intel co 8 mld dolaró to 10 razy wiecej .A amd nawet przy tak małej ilosci kasy umie sobie poradzic ,i radzi sobie całkiem dobrze.My mozemy tylko trzymac kciuki :D Dokładnie! :D FORCA AMD!!!! :D Kurde, w Stanach już dawno sobie Opterona można kupić, a u nas.... :| Podaj namiary gdzie, to moze sie zastanowie, bo mozliwe ze bede mial spory przyplyw gotowki :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 OK, zara poszukam to dam znać co i jak :) Update: o już coś mam: http://www.newegg.com/app/viewproduct.asp?...ription=opteron Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 OK dzieki. W sumie myslalem ze bedzie wiecej kosztowac. Kto wie panowie, moze za jakies 2 tygodnie przedstawie wam pierwsze testy Hammera 8) Ale to tylko jesli moj pomysl wypali i bede mial robote :) 3mcie sie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Nooooo to powodzenia i czekamy! :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Nic nie gwarantuje! Mowie jesli wypali moj pomysl. Jak narazie to od jutra zaczynam szkole (znowu). Od 7 rano do 11:30 takze do robotki to popoludni ewentualnie. Ehh... tak to jest jak w polsce nie uczylo sie angielskiego i teraz trzeba odrabiac... Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikaelus Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Na pewno ci się uda! ;) :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elpresspl Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Mam taką nadzieje. :) Dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turtles5 Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Lipny ten test bo porownuja Opterona do Bartona o tej samej czestotliwosci. Logiczne, ze Opteron bedzie lepszy. Ja chcialbym zobaczyc porownanie do Bartona i do P4 taktowanych nominalnymi częstotliwościami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Lipny ten test bo porownuja Opterona do Bartona o tej samej czestotliwosci. Logiczne, ze Opteron bedzie lepszy. Ja chcialbym zobaczyc porownanie do Bartona i do P4 taktowanych nominalnymi częstotliwościami To fakt że mógłby być jeszcze w tym teście barton 2800+ i p4 2800Mhz to by se w tedy porównało wydajnośc ale nie długo pewnie bedzie wiecej takich testow to napawno ktos jakoś sensowniej pokaże nowego athlona na le konkurencji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grass Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja bym chetnie zobaczyl test porownawczy tego procka na tle bartona taktowanego nominalnie a nie z obnizonym taktowaniem ... w koncu nowy produkt powinien byc chyba wydajniejszy od dostepnych na rynku juz od jakiegos czasu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RS Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 1,4 ghz to w Athlonie 1,7+ 1,4 ghz to w Opteronie 2,8+ czyli tak na oko wychodzi ze kolo35 mhz dodatkowych na Opteronie to daje dodatkowo 0,1 ghz+ tak ? Dobrze kombinuje, czy o 3 piwka za duzo ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 2.5 ghz wyciagnie ale chyba w 0.09u albo w ostatnim najbardziej wyzylowanym modelu w 0.13u.A ciekawe dlaczego na nim pisze AMD 2001 a nie jak zawsze 1999.Co ta data ma wspulnego z Athlonem 64 (zapoczątkowanie pomysłu na tego athlona ??) 2001 to data patentu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 ja i tak jestem pełen podziwu dla AMD .Jakie amd ma obroty roczne 700 mln dolarów ? no cos koło tego .A intel co 8 mld dolaró to 10 razy wiecej .A amd nawet przy tak małej ilosci kasy umie sobie poradzic ,i radzi sobie całkiem dobrze.My mozemy tylko trzymac kciuki :D wybacz ale AMD ma cholerne straty. Obroty AMD sa na poziomie ZYSKOW Intela. Nie widze powodu do zadowolenia, bo gdyby mialo kase to 64bitowe CPU byly juz dawno na rynku (opoznienia z zpowodu cienc zalogi). Przypominam ze Mlotki ukazaly sie niemal z rocznym opoznieniem :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lancer Opublikowano 30 Czerwca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2003 Hehehe......ale to jest Opteron, a nie Athalon 64 :P Więc możecie sobie spekulować, ja tam uważam, że go sp...... :P Dokladnie. Opteron ma dla przykladu 2-kanalowy kontroler DDR a Athlon64 tylko 1kanalowy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 eeeeeeeee taM!! to kupi się opetrony zamiast athlonów64!! ;)Sadze ze nawet cena nie będzie wiele wyzsza od zwykłego athlona :? To nie inetl kochani forumowicze .. ;) kekek sor ale pozno jzu i wogole ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slayer Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 1,4 ghz to w Athlonie 1,7+ 1,4 ghz to w Opteronie 2,8+ czyli tak na oko wychodzi ze kolo35 mhz dodatkowych na Opteronie to daje dodatkowo 0,1 ghz+ tak ? Dobrze kombinuje, czy o 3 piwka za duzo ? :D O jeden łyk za dużo ;) Athalon 1700 to 1.466 Ghz, a 1600 to 1.4 Ghz 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majdan Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 1,4 ghz to w Athlonie 1,7+ 1,4 ghz to w Opteronie 2,8+ czyli tak na oko wychodzi ze kolo35 mhz dodatkowych na Opteronie to daje dodatkowo 0,1 ghz+ tak ? Dobrze kombinuje, czy o 3 piwka za duzo ? :D Wszystko pokręciłeś , Opterony nie są oznacze przez numer modelu jak to będzie miało miejsce w Athlonie 64.opterony są oznaczane jakimiś tam cyferkami np.144 co informuje że procesor może działać maksymalnie w konfiguracji jednoprocesorowej i jest taktowany zegarem 1,8GHz .Natomiast jeśli chodzi o numer modelu w Athlonie64 to jest wyliczne według wzoru Zegar*3/2+400 , czyli Athlon 1,6Ghz będzie miał numer modelu 2800+. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
POWER BY AMD Opublikowano 1 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2003 1,4 ghz to w Athlonie 1,7+ 1,4 ghz to w Opteronie 2,8+ czyli tak na oko wychodzi ze kolo35 mhz dodatkowych na Opteronie to daje dodatkowo 0,1 ghz+ tak ? Dobrze kombinuje, czy o 3 piwka za duzo ? :D Wszystko pokręciłeś , Opterony nie są oznacze przez numer modelu jak to będzie miało miejsce w Athlonie 64.opterony są oznaczane jakimiś tam cyferkami np.144 co informuje że procesor może działać maksymalnie w konfiguracji jednoprocesorowej i jest taktowany zegarem 1,8GHz .Natomiast jeśli chodzi o numer modelu w Athlonie64 to jest wyliczne według wzoru Zegar*3/2+400 , czyli Athlon 1,6Ghz będzie miał numer modelu 2800+. Dokładnie 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...