kadrewi Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Witam, szukam dobrych słuchawek wookółusznych, miałem poprzednio superlux hd 681 i spisywały się jak na moje potrzeby bez zarzutu-ale był mały minus na zewnątrz słychać było wszystko głośniej niż w nich (wogule nie tłumiły otoczenia), dalej wybrałem philipsa shl 3000wt, te tłumią w porządku, ale za to nie da się ich trzymać na uszach dłużej niż godzina, uszy odpadają przez ich "miękkie poduszki", a na dodatek przy maksymalnej głośności zniekształcają wysokie tony. Słuchawek potrzebuje do muzyki (wyłącznie w domu), zależy mi na głębokich basach i co najwarzniejsze, aby były wokółuszne-zamknięte, kwota jaką mam do dyspozycji to około 150 zł Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flyer150 Opublikowano 18 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2014 http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-muzyczne/ http://www.audiofanatyk.pl/polecane-sluchawki-nauszne-do-gier/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadrewi Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Dzięki za odpowiedź, te strony które podałeś widziałem szybciej, ale zbytnio nie pomogły w wyborze, przejzałem inne fora i zastanawiam się nad 3 modelami:Denon AH-D310AKG K512calJednak najbardziej zastanawiam się nad akg, jakie jest Wasze zdanie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Do słuchania w domu słuchawki zamknięte? Ja bym postawił na otwarte/pół-otwarte, ze względu na bardziej neutralne brzmienie. No chyba, że w domu jest głośno, lub nie chcesz przeszkadzać innym domownikom... ;) 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadrewi Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2014 Powiem inaczej, nie lubię jak dookoła słychać muzykę głośniej niż ja sam w słuchawkach, jeżeli nie zależało by mi na tym wybrał bym po prostu głośniki :D, miałem te półotwarte od superluxa i mam nie najlepsze wspomnienia co do tłumienia (pół otwarte) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chemik16 Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 to weź jakieś zamknięte od superluxa ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Ja mam otwarte Senheisery i na zewnątrz słuchać bardzo nieznacznie. Ale za to można dłużej słuchać bo mniej męczą niż zamknięte. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadrewi Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2014 Ja postanowiłem wziąć zamknięte, może i jest to według innych zła decyzja, moje pytanie jest takie jak powyżej, które z tych 3 wybrać i dlaczego :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadrewi Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 25 Sierpnia 2014 Wczoraj zamówiłem cal-e, jutro przywiezie je kurier, przekaże opinie :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kadrewi Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Tak jak pisałem dzisiaj dostałem cal-e, i wydaje mi się że był to dobry wybór, dźwięk jest czysty, nieco zbasowany, efekt taki jak oczekiwałem, aczkolwiek mogło by być nieco więcej niskich tonów. Wygląd z zewnątrz jest bardzo dobry, jedyne co przeszkadza mi w nich to bardzo rysująca się i brudząca obudowa. Ważne jest aby słuchane pliki były ww formacie flac, słychać sporą różnice między mp3 a w.w formatem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafa Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Problem może leżeć w Twoim wzmacniaczu słuchawkowym (lub tym czymkolwiek napędzasz słuchawki) . Ważne jest aby słuchane pliki były ww formacie flac, słychać sporą różnice między mp3 a w.w formatem To oczywiste. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dammeron Opublikowano 27 Sierpnia 2014 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2014 O ile mp3 poniżej 320kb to zgodzę się, że odróżnisz od flac, o tyle przy CAL-ach różnicy pomiędzy właśnie 320kb, a flac, bardzo ciężko usłyszeć. Do tego trzeba trochę lepszego sprzętu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...