Skocz do zawartości
kucyk

Filmy - co warto obejrzeć?

Rekomendowane odpowiedzi

Co do 60 sekund - wiele osob stawia ten film bardzo wysoko - dajac mu oceny od 8 do 10...

jak dla mnie ten film jest beznadziejny - ledwo 4/10 bajeczka samochodowa nic wiecej...

Tak wysokie noty wynikają z tego, ze twórcom filmu udało sie zgromadzić na planie wiele motoryzacyjnych klasykow, a niektorzy oceniają bardziej samochody niz sam film :) .

Moze jakieś uzasadnienie?

Nie licz na to. W przypadku takich filmow oceny zawsze są skrajne - albo sie to czuje, albo nie. Dla mnie np. Kill Bill to arcydzielo kinematografii (najlepszy film Tarantino i jeden z lepszych w ogóle), podczas gdy dla większości populacji to kicz i bezsensowna siekanka:>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak wysokie noty wynikają z tego, ze twórcom filmu udało sie zgromadzić na planie wiele motoryzacyjnych klasykow, a niektorzy oceniają bardziej samochody niz sam film :) .

Nie licz na to. W przypadku takich filmow oceny zawsze są skrajne - albo sie to czuje, albo nie. Dla mnie np. Kill Bill to arcydzielo kinematografii (najlepszy film Tarantino i jeden z lepszych w ogóle), podczas gdy dla większości populacji to kicz i bezsensowna siekanka:>

No jak dla mnie film 60 sekund jest nedzny, nawet nie wiem czy nie za wyskoko go ocenilem w poprzednim poscie...

Co do Sin City - mi tez osobiscie sie nie podobal - specyficzne ujecie tego filmu i sposob w jaki biegnie akcja - nie tego oczekiwalem, film jest dziwny 5/10... taka jest moja ocena.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 60 sekund - wiele osob stawia ten film bardzo wysoko - dajac mu oceny od 8 do 10...

jak dla mnie ten film jest beznadziejny - ledwo 4/10 bajeczka samochodowa nic wiecej...

Ja już po filmie... i się zaskoczyłem myślałem że będzie to coś lepszego, dopiero pod koniec coś się zaczęło dziać... Ale muszę przyznać że podczas oglądania zaraz przypomniał mi się „Monster Garage” chyba się domyślacie dlaczego (Long Beach) :wink: Edytowane przez qura16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ten film ogladalo po 2f2f i w tej kategorii mierza go.

Ten film jest o klase lepszy. Poczatkowa muzyczka jest swietna.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wielu ten film ogladalo po 2f2f i w tej kategorii mierza go.

Ten film jest o klase lepszy. Poczatkowa muzyczka jest swietna.

No wiesz... Poczatkowa muzyczka jest swietna tez w "Aniolkach Charliego" ale to nie znaczy, ze caly film jest swietny...

Ale zeby nie bylo: w "Czasie Apokalipsy" jest swietna muzyczka poczatkowa a reszta filmu jest juz tylko coraz lepsza. Polecam. 9/10.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Film został zrobiony w naprawdę niesamowity sposób. Dla mnie nie jest ot kolejna ekranizacja komiksu, tylko komiks z dodanym ruchem. Bardzo mi się podobał.

Wszyscy znajomi mi to powtarzaja, jednak jak ktos nie czuje tego niesamowitego sposobu, film mu sie nie spodoba...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Matrix się przed chwilą skonczył. Który to juz raz go oglądałem to nawet nie zlicze.

Ja dzisiaj oglądałem Matrixa po raz 57 albo 58, nie jestem pewny... <_< Ogólnie znam prawie wszystkie kwestie na pamięć a i tak mnie bawi :) Kocham ten film :) Szczególnie scenę w holu i z helikopterem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oglądał ktos nowy film z Carrey'em? [;

Nie wiem... czy wybierać się na to do kina.

Pisalem juz o nim

Padaczka

Co do Sin City i Kill Billa to fajne filmy. Troche zakrecone co dodaje im smaku.

Co do 60sekund, f&F, 2f2f, torque, bikerboys i innych temu podobnych mam raczej zle zdanie. Filmy te sa dla mnie plytkie i malo widowiskowe. Calosc klimatu stanowia samochody/motory a nie caly scenariusz i gra aktorow. Podsumowujac filmy dla osob lubiacych poogladac maszynki a nie filmy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"odmienne stany swiadomosci" wrescie po dlugich latach dorwalem ten film, wiem ze wyszla w polsce wrescie edycja dvd,co do filmu to juz w latch 80 zrobil na mnie wrazenie,teraz po dluuuugiej przerwie zrobil to ..ponownie,film jest fantastyka mowiaca o badaniach nad ludzka swiadomoscia w specjalnym izolowanym zbiorniku wodnym, glowny bochater podaje sie rowniez w meksyku specjalnemu rytualowi i spozywajac specjalna miksture ma cofnac sie jak najdalej do pierwotnej swiadomosci ,jakie z tego wychodza wnioski i efekty uboczne zobaczcie sami.

Film nie jest dla wszystkich,trzeba lubic fantastyke oraz pamientac ze film pochodzi z lat 80 ,jednak efekty w nim pokazane na tamte czasy sa najwyzszej klasy,jesli ktos chce przezyc podroz metafizyczna i zobaczyc co jest na poczatku naszej pierwotnej swiadomosci to goraco polecam

ocena 9/10

sin city- 9/10

60 sekund - 3/10 tego typu filmy mozna ogladac podczas golenia lub strzyzenia trawinka ;)

Edytowane przez gladiac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale tylko jedynka, pozostale czesci juz tak rewelacyjne nie sa.... ehh

Reaktywacja jest prawie tak samo dobra jak jedynka, z tą róznicą, ze trzeba uwazac zeby efekty specjalne nie przysłoniły fabuły:> W Rewolucjach bracia niestety troche na łatwizne poszli, ale i tak sie dobrze ogląda.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie mialem wrazenie ze rewolucje na poziomie reaktywacji... prawde mowiac to scena lozkowa neo z trinity rozwalila caly klimat i caly film... :/ a rewolucje... coz... a rewlucje to juz wogle kicha....

za to jedynka... och ach uch.. film stulecia :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ja wiem. Dla mnie nic nie przebije 1. Ja przy Reloaded sie troszke nudzilem. Przy Rewolucje bylo juz troche lepiej. Scena z miastem robotow zrobila na mnie wrazenie.

Chodzi ci o Zion czy o to jak Neo poszedl walczyc z glownym komputerem ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Briareos

Moze jakieś uzasadnienie?

Film jest nudny, tandetny i nic sobą nie reprezentuje. Istna głupota. Możesz się oczywiście ze mną nie zgodzić razem z rzeszą fanów tego filmu. Osobiście mi się nie podobał i nie widzę w nim nic pozytywnego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gość Briareos
Flightplan - dobry film. Spodziewałem się, że będzie bardziej "zakręcony". Nie rozczarowałem się jednak i obejrzałem do końca. 7/10

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi