kucyk Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Ill.Always.Know.What.You.Did.Last.Summer OMFG, ileż można wałkować to samo i to w takim stylu :mur: filmu nie polecam największym wrogom, co za padaka, ani straszny, ani śmieszny, gość biega z hakiem i znika, ludzie standardowo zachowują się jak totalni idioci, a o popełnienie takiej fabuły mógłbym posądzić równie Kowalskiego spod nocnego, no sieka poprostu sieka - 2/10 za to że dotrwałem do końca, aby zbluzgać Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Wybieram sie jutro do kina... ale nie wiem na co jeszcze: Co polecicie z filmow znajdujacyhc sie na tej stronce? Moze Stay Alive? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Ja przewaznie gdy wybieram sie do kina to mam juz upatrzony repertuar. No chyba, ze wlasnie idziesz "do kina", a nie na film :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 13 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2006 (edytowane) Taki spontan z kumplami... trzeba film dopasowac do nas ;) A moze Straznik lub 16 przecznic? edit. Maly seansik byl. Imperium Wilkow - o 20 byla premiera na canal+. Bardzo ciekawy filmik, troszke zakrecony, trzymajacy w napieciu. Jean Reno pokazal ze jest jednym z najlepszych aktorow na swiecie, a we Francji chyba najlepszym (choc niezbyt wielu ich znam ;p). Polecam. 8.5/10 Święci z Bostonu - filmik z 1999 roku, a ja go dopiero dzis zobaczylem ;( Na szczescie filmik wypasiony. Braciszkowie sa poprostu genialni. Zabijanie traktuja jak najlepsza zabawe, co moze troszke dziwic, a w niektorych sytuacjach smieszyc. Do tego te modlitwy, blogoslawienstwa dodaja niesamowitego klimaciku. Mimo tego film opowiada o dosc istotnych sprawach. Niby jestesmy za "swietymi" ale cos nam mowi ze jednak to wszystko nie jest wporzadku. Kto nie ogladal to do wypozyczalni! 9/10 Tokio Drift - bleh. Kolejna bajeczka o chlopczyku ktory walczy z mafia, wyrywa zajebista leseczke, ma elo kumpli i wogole jest fajnie do czasu. Jedyne co dobre w tym filmie to: mustang i slodkie japoneczki ;p 3.5/10 Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez xpektor Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pustostan Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Witam. Mam do was takie male pytanko. Ostatnio z kolezanka sobie robie wieczorne horrorowe sensne jednak ciezko trafic na jakis mocny i straszny film :( Carrie Briana de Palmy Lsnienie (The Shining) Kubricka Koszmar z ulicy wiazow (Nightmare on Elm Street) - najstraszniejsze sa 1 i 3 wdg mnie Egzorcysta - ten oryginalny, z 1972 roku bodajze Dziecko Rosemary (Rosemary's Baby) Polanskiego Dracula Francisa Forda Coppoli Nosferatu: Wampir (Nosferatu: Phantom der Nacht) Wernera Herzoga Cos (The Thing) Carpentera Te filmy po ciemku przeraza Twa kolezanke tak, ze bedzie sie w Ciebie wtulac ze strachu, a Ty ze scisnietymi jadrami (takze ze strachu) bedziesz ja zapewniac, ze wszystko jest w porzadku, bo Ty sie nie boisz. Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Pustostan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Taki spontan z kumplami... trzeba film dopasowac do nas ;) A moze Straznik lub 16 przecznic? Strażnika nie oglądałem ale 16 przecznic tak. Jakoś nie przypadł mi do gustu. Willis nie gra już tak jak kiedyś. W sumie w filmiku pare fajnych akcji i to chyba tyle. Najbzrdziej drażnił mnie Mos Def ze swoim głosikiem. NIe mogłem strawić tego gościa. Może i fajnie wczuł się w rolę ale ten głos. Ogólnie jak nie ma nic innego do obejrzenia to można zobaczyć. 4/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 (edytowane) Zastanawia mnie czemu tak uczepiłeś się jego głosu :lol2: co w nim takiego dziwnego? 16 przecznic obejrzałem dziś i nie jest to film zapierający dech w piersiach ale całkiem przyzwoity. Oglądało się bardzo przyjemnie, dobra rozrywka na deszczowe popołudnie :D 7.5/10 Edytowane 14 Sierpnia 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zastanawia mnie czemu tak uczepiłeś się jego głosu :lol2: co w nim takiego dziwnego? Bo tak strasznie nienaturalnie brzmiał, jakby koles próbował udawać dziecko i jeszcze seplenił. W niektórych momentach jak krzyczeli na siebie z Mosleyem to było ok ale ogolnie to jakoś tak dziwnie wyszło. Nie wiem czy Mos ma taki głos czy w tym filmie tak udawał ale mi to nie przypadło do gustu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Tak mu rezyser kazal zagrac. Taka sama sytuacja jak z policjantka w Fargo. Co drugi "krytyk" na filmwebie komentuje jak to go "beznadziejna" aktorka denerwowala. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pustostan Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Taka sama sytuacja jak z policjantka w Fargo. Co drugi "krytyk" na filmwebie komentuje jak to go "beznadziejna" aktorka denerwowala. Wdg mnie byla genialna :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xpektor Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2006 Wkoncu... spasowal nam czaswowo 16 Przecznic. Film calkiem calkiem. Za rok kazda ze stacji bedzie go nadawala co pol roku jako megahit ;p Glos tego calego Mosa, jak dla mnie byl genialny. Gdy zazynal mowic linijke o przystanku autobusowym po raz drugi to niewytrzymalem wybuchu smiechu. Zajebisty byl ;p 6.5/10 Trzeba czekac do 25 sierpnia. Miami Vice i Zabojczy Numer... i jeszcze 18stego ma byc jakas premiera, tylkoz apomnialem czego w tym momencie ;\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Tak mu rezyser kazal zagrac. Taka sama sytuacja jak z policjantka w Fargo. Co drugi "krytyk" na filmwebie komentuje jak to go "beznadziejna" aktorka denerwowala. NIe ogladałem Fargo wiec nie wiem. Niestety nie miałem też przyjemności oglądania Mosa w innych filmach albo po prostu go nie pamietam wiec nie wiem jak normalnie mówi. Może i tak mu reżyser kazał zagrać ale nie wiem czy to było w celu wprowadzenie jakiegoś elementu śmiesznego, rozrywkowego czy czegoś podobnego. A może miało to na celu przedstawienie Mosa jako takiego luzaczka co jest elo pro :D . Sam już nie wiem. Mi po prostu takie zachowanie nie pasowało do tej roli ale to moje zdanie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qba Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 A dla mnie wlasnie pokazal klase aktorska. Po Hitchhikers Guide to the Galaxy pokazal, ze raperzy nie koniecznie musza zawsze grac gangsterow. A tutaj pokazal, ze nawet jak graja kogos kto ma problemy z prawem, to nie musi to byc od razu "thug". Glos mu wyszedl genialnie i sprawil, ze ja przynajmniej od razu polubilem postac przez niego grana. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeWho Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Co drugi "krytyk" na filmwebie komentuje jak to go "beznadziejna" aktorka denerwowala.Nie ma co czytać opinii dzieci neostrady ;) Wdg mnie byla genialna icon_smile3.gifIMO również. @ZIBI_PL oprócz tego co podał Pustostan dodam Ringu ( japońskie ) 3 części. Lśnienie Micka Garrisa – też świetnie się ogląda. Nie wiem jakie horrory lubisz – ze skrzypiącymi drzwiami, uciekającymi blondynkami na strych i efektem zaskoczenia na PUJ!!!!!!!!!!Arghhhhhhhh :D ? Czy może chcesz powoli wkręcać się w fabułę aby napięcie stopniowo rosło a na końcu majtki Wam spadły? ( joke :P ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 @ slayne: mozesz chociazby posluchac jego muzyki zeby zobaczyc jaki ma glos :) Imo zagrał bardzo dobrze i świetnie wczuł się w rolę dodając filmowi klimatu, dzięki czemu wypadł 100% lepiej od drętwego Willisa ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slow Opublikowano 15 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2006 (edytowane) Ogladnalem dzisiaj Psy jedynke i dwojke - musze powiedziec, ze bylem milo zaskoczony - spodziewalem sie czegos gorszego. Smieszna sprawa bo wiekszosc tekstow znam na pamiec a filmu nigdy wczesniej nie ogladalem ;) Oprocz tego w dzisiejszym maratonie ogladnalem jeszcze: Scary Movie 4 (niestety coraz mniej bawia mnie tego typu filmy) oraz ponownie Monty Python and the Holy Grail - ten drugi jak najbardziej polecam ;) Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez SlowsilVa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Ostatnie wakacje - z Queen Latifah i LL Cool J. Taka delikatna komedia romantyczna. Jezeli z dziewczyna to polecam, samemu nie. Opowieści z NARNII - ciezko sprecyzowac. Kolejny film Disneya nic szczegolnego, oklepane juz tematy. Niby dla dzieci ale nie chcialbym aby moje dziecko ogladalo ten film bo sa tam sceny batalistyczne jak w LOTR (jedynie krwi nie widac). Znow za duze dziecko tego chyba nie obejrzy a dla doroslych to tak jak widzicie mnie nie poruszylo. Lepsze sa bajki z Disneya. - 5/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrek Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Oglądał ktoś z Was takie filmy jak : Lucky Number Slevin (Zabójczy numer) lub The Sentinel (Strażnik) ? Oba z 2006 roku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Oglądał ktoś z Was takie filmy jak : Lucky Number Slevin (Zabójczy numer) lub The Sentinel (Strażnik) ? Oba z 2006 roku. Skoro sa oceniane w tym watku po kilka razy to podejrzewam, ze tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slayne Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 @ slayne: mozesz chociazby posluchac jego muzyki zeby zobaczyc jaki ma glos :) Imo zagrał bardzo dobrze i świetnie wczuł się w rolę dodając filmowi klimatu, dzięki czemu wypadł 100% lepiej od drętwego Willisa ;] moze zaopatrze sie w pare jego kawałkow i filmow w ktorych gral i zobacze co i jak a Willis gral rzeczywiscie drętwo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacka Opublikowano 16 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2006 (edytowane) Oprocz tego w dzisiejszym maratonie ogladnalem jeszcze: Scary Movie 4 (niestety coraz mniej bawia mnie tego typu filmy) oraz ponownie Monty Python and the Holy Grail - ten drugi jak najbardziej polecam ;) Ten drugi jak dla mnie to film wszechczasów :D Edytowane 16 Sierpnia 2006 przez Tha.Doggfather Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 (edytowane) Silent Hill - ale swietny film. Nie zawsze mi sie podobaja horrory typu "prawie" gore. Ale ten byl niesamowity. Mam kilka pytan i beda one ospojlerowane. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 1. Kim byla Sharon ? 2. Czy one zginely w tym wypadku przed Silent Hill i przez caly film byly petajacymi sie duszami ? 3. Czy to byla fabula z pierwszej cz. gry czy polaczone wszystkie ? 4. Nie skumalem do konca momentu z tym sierocincem (pewnie tu sie znajdzie odp. kim byla Sharon) 8/10 Edytowane 18 Sierpnia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilo23 Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2006 Strażnik tak myślałem że coś będzie związane z Reganem doborowa obsada i fabuł tez nie zła moim zdaniem warto oglądnąc B-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 X-Men - gorszy od 1 i 2 ale mi sie podobal, moze dlatego ze lubie takie filmy dla mnie 7/10 Sztuka Zrywania - bardzo dobry film, zaskoczyl mnie , 7/10 Piaraci i Skrzynka umarlaka - Dobry ale nie porywajacy, pierwsza czesc jednak lepsza 6/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mic_s Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 The Sentinel - dość dobry film, obsada znakomita. Typowe luzne amerykanckie kino. 7+/10 16 blocks - ogólnie dosc interesujący, ale ile mozna tłuc wątek zmęczonego zyciem, obojętnego na wszystko gliniarza? Choc raz chcialbym w tego typu filmie zobaczyc goscia ktoremu zalezy na czyms więcej niz whisky. 7/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zavader Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Ja ostatnio oglądałem: * 16 Blocks - bardzo udane kino według mnie - warto sobie obejrzeć. Może troszke oklepana fabuła, ale kilkanaście fajnych zwrotów akcji nie pozwala sie nudzić. Do tego bardzo dobra gra aktorów. Dla mnie całkiem ciekawy - polecam. * Sexipistolx - Bandidas - Ale śmiechowy film ;] Fabuła dopisana chyba na siłę do całej reszty... Fajna muzyczka, proste dialogi, sporo akcji... Ktoś po prostu chciał pokazać dwie ładne aktoreczki, i specjalnie do tego w 15 minut wymyslił im film. Ale obejrzeć można - jako przerywnik od życia ;] *Sztuka Zrywania - The Break-Up - bardzo mało ciekawy - ani zabawny, ani romantyczny, ani obyczajowy. Według mnie średnio wart obejrzenia. Nawet Jeniffer Aniston średnio ratuje słaby scenariusz i głupie sytuacje. Jakieś 5/10. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 19 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2006 (edytowane) Silent Hill - ale swietny film. Nie zawsze mi sie podobaja horrory typu "prawie" gore. Ale ten byl niesamowity. Mam kilka pytan i beda one ospojlerowane. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 1. Kim byla Sharon ? 2. Czy one zginely w tym wypadku przed Silent Hill i przez caly film byly petajacymi sie duszami ? 3. Czy to byla fabula z pierwszej cz. gry czy polaczone wszystkie ? 4. Nie skumalem do konca momentu z tym sierocincem (pewnie tu sie znajdzie odp. kim byla Sharon) 8/10 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « 1. Dzieckiem Allesy, jej "dobra polowka" 2. Interpretowac mozna na wiele sposobow. IMO nie umarly bo nie odnaleziono ich cial, przeniosly sie do "drugiego" Silent Hill. A czemu nie wrocily? "Matka jest bogiem w oczach dziecka". Rose pod koniec sceny w kosciele kaze Sharon zamknac oczy, jednak ta tego nie robi, przez co sprzeciwia sie nakazowi Boga i musi zostac w Silent Hill. Rose zostaje razem z nia poniewaz "wybrala Sheryl" (scena w szpitalu). 3. Nie jest to fabula z pierwszej czesci 4. Nie wiem czego tam nie skumales [; Edytowane 19 Sierpnia 2006 przez Jin* Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 (edytowane) Dzieki Jin. Wiec kolejne pytania bo cos sie nie zgadza. » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Jak Sharon mogla byc dzieckiem Allesy skoro ta zostala poparzona gdy byla mala dziewczynka ? A motywu z sierocincem nie rozumiem z powodu wlasnie Sharon - kim byla Edytowane 20 Sierpnia 2006 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jin* Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 » Naciśnij, żeby pokazać/ukryć tekst oznaczony jako spoiler... « Allesa zostala zgwalcona w szkole przez woznego gdy ukrywala sie w kiblu przed dzieciakami ze swojej klasy i urodzila wlasnie w szpitalu (gdy Rose jest w szkole i miasto sie przemienia z kibla wychodzi wlasnie wozny :]). Ewentualnie, Sharon pojawila sie jednoczesnie z Mroczna Allesa ("Dobra polowa"). Btw. biorac pod uwage, ze Silent Hill to horror na podstawie gry to naprawde jest genialny [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbass Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2006 Moja super Ex-Dziewczyna - sredni ale lekki i przyjemny, troche przebajerowany, myslalem ze bedzie to cos innego, na nude w sam raz. 5+/10 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...