serwal4 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Można powalczyć o: http://allegro.pl/item315436266_sparkle_ge...256mb_gdr3.html http://allegro.pl/item318838562_gigabyte_8..._gwarancja.html http://allegro.pl/item318891638_galaxy_860...cu_led_bcm.html http://allegro.pl/item318780605_galaxy_860...3_600_1600.html Jak nie to: http://allegro.pl/item316631167_palit_rade...dr3_dvi_tv.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 (edytowane) Wg. mnie Palit 8600GT Sonic+ najlepiej używkę poniżej 300zł. aaalbo X1950PRO. Wszystko zależy od ceny. 8600 i tak do DX10 się nie nadaje. Nie masz się co łudzić. Obydwie karty można dostać w okolicach 300zł. P.S. w 2600 raczej bym się nie pchał. Edytowane 25 Lutego 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysgro Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Witam Mam w tej chwili e6600 (zaniedlugo e8400), plytke pod sli, zasilacz corsair 520W i czekajacy w szafie OCZ 700W, grafa 8800gtx z HR03plus, komp cichy, na infinity i fanderach. Jak sadzicie, czy dokupic drugiego 8800gtx do SLI z kreconym e8400 (grac lubie duzo, monitor 1650x1080) czy poczekac na, niewiadomo w sumie jak szybkiego, 9800gtx czy inszego nowego potwora nvidii? Cz wedlug Waszych wiadomosci 8800gtx SLI z szybkim procem i 4gb ramu przegoni jednego nowego 9800gtx? pozdrawiam krzysgro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Ja bym sprzedał tego GTXa i kupił 2xGT512/GTS512 w SLI. I na razie powinno styknąć. Chociaż jak masz kase to nawet dokup drugiego GTXa czociaż do SLI GTSy lepsze bo mniej grzeją się a wydajność podobna. I raczej konfig z dwuma wydajnymi kartami pogoniu nadchodzące potworki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysgro Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Z kasa nie ma na szczescie problemu, pozostaje tylko ja sensownie i z glowa wydac :) Patrzac na obecne ceny gtxow (mozna wyrwac ponizej 1000pln) opcja SLI kusi coraz bardziej. Sa jakies problemy z podkrecaniem obu kart jednoczesnie? Czy stare prawidlo gloszace, ze trzeba miec dwie IDENTYCZNE karty jest nadal aktualne czy tylko maja miec te same parametry (mam bfg)? pozdrowka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzikidaniel Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Nie muszą być identyczne. A z OC na mocnej zasiłce nie powinno być problemu. Więc udanego grania i bicia rekordów w markach ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 25 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 25 Lutego 2008 Poczekać. 88GTX narazie mniej lub bardziej starczy. I zastanawiać się nad zmianą grafy jak sprawa się wyjaśni (czyli czy naprawdę 9800GTX +/- 8800Ultra, ceny itd). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ja bym był za opcją poczekać. Do końca nie wiadomo co przyniesie 9800. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Panowie - nie siedzę ostatnio w kartach więc krótka piłka Warto galaxy 7900 gs 1.4 ns z założonym accelero s1 na gwarancji jakieś 7 miesięcy jeszcze za 200 zł ? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 (edytowane) Zależy. Jeśli możesz dołożyć jeszcze troszkę to warto powalczyć o 8600GT. Poniżej 300zł można wyłapać. Za 319zł masz PALIT 8600GT Sonic+ "zwykły" 8600GT około 260zł. Jeśli jednak to max ile możesz dać to chyba warto. Edytowane 26 Lutego 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Jak dla mnie to dobra oferta. Ciężko wywalczyć 8600GT ddr3 za mniej niż ~240zł... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IGI Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Ok kupiłem Bardziej dla tego accelero niż dla samej karty ;) Myślę że się opłacało - mojego 7300 gt powinienem sprzedać za jakieś 130-140 zł więc dokładam 60 zeta i mam dobre chłodzenie + szybsza grafa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 26 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2008 Bardzo dobrze zrobiłeś ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 a ja mam takie pytanko na co zmienic moje 7900gs, zeby pograc hdr+aa, jak wiadomo ta karta nie obsluguje obu na raz ;), no i przydalo by mi sie juz troche wiecej mocy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 (edytowane) Najlepiej to zmień platformę i kup 2x1GB ramu ;] Potem możesz pomyśleć o jakimś 88GT ;] Na tym 2x512 już daleko nie zajedziesz, a kupować dodatkowe DDR1 jest mało opłacalne. No chyba, że wyszukasz jakąś fajną kostkę 1GB do 100zł. Edytowane 27 Lutego 2008 przez Szawel Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGhost Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 kostki bede zmienial na 2x1gb platformy narazie nie ruszam, chyba ze wpadnie dodatkowo "kilka zl" na E2200 + abita, ale to 4% co do grafiki to chyba faktycznie trzeba kupowac 88 bo nic innego z tego co sie rozgladalem, to nie ma sensu wymieniac (tylko ta cena ;/ ). Jesli juz trzeba bedzie dozbierac do 88 to GT czy GTS hehe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DoctorPulse Opublikowano 27 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2008 jakiej firmy 8800GT szukać? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
serwal4 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Jak zmieniasz chłodzenie to najtańszą. Jak nie to Palit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GURU500 Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) GAINWARD GeForce 9600GT 512MB DDR3/256bit TV/DVI/HDMI PCI-E (1.0 ns) (650/1800) Za 577,00 PLN... warto kupić już teraz czy lepiej jeszcze z dwa tygodnie poczekać? Dokladnie ja tez czekam az ceny .. w sumie powinny spasc jeszcze ( niedlugo 9800gt ) Ja bym doradzal cierpliwosc :) Edytowane 28 Lutego 2008 przez GURU500 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metalfan Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Witam! Szczerze mówiąc to nie wiem ile czasu dziś już spędziłem w internecie na rozgryzaniu co by tu kupić żeby było dobrze. Obecnie mam to, co sygnaturce. Może niepotrzebnie się pospieszyłem z zakupem, ale płytę + procesor kupiłem miesiąc temu za 330zł (netto, podatek sobie mogę odpisać) - 225 za to, co sprzedałem po wymianie. Wydaje mi się, że ~100zł za zmianę z archaicznej płyty głównej i P4 2,4GHz na obecną konfigurację, to dobra inwestycja. Przy okazji pamięci zaczęły chodzić na 400MHz w dual channel i AGP na x8 zamiast x4 (nie śmiejcie się <_< ). Teraz z kolei kombinuję żeby sprzedać płytę główną, RAM, oba dyski i kartę graficzną i zainwestować w: Asus P5K Pro 370zł + OCZ 2x1GB PC800 CL4 Platinum rev.2.0 / Patriot 2x1GB PC800 CL4 LLK (może od razu ktoś poradzi co lepsze?) 170zł + 2x WD/Seagate 250GB 7200RPM 16MB Cache SATA2 (ewentualnie na razie jeden, a potem dokupię drugi jak się nie wyrobię z kasą, ale wolę partycje rozkładać na dwóch mniejszych dyskach - bez RAID - zwłaszcza biorąc pod uwagę Linuxa) 2x215zł + ... No właśnie, dlatego piszę tu a nie gdzie indziej, bo największy problem mam z kartą graficzną. Najpierw w ogóle myślałem o kupnie X1950Pro na AGP, ale... już nic lepszego na AGP nie będzie (no niby jest HD3650 teraz, ale kosztuje... :) ), a poza tym zmiana płyty to mnóstwo możliwości, których zawsze mi brakowało. Procesor na razie zatrzymam sobie, bo nie mam kasy i na zmianę zasilacza jeszcze do tego - może po wakacjach :) Po prostu cała operacja ma polegać na tym, że dokładam z kieszeni niewiele do dużo lepszego sprzętu (biorąc pod uwagę ceny netto) i za jakiś czas mogę sobie przejść na Vistę (choć może i teraz nad tym pomyślę, bo system będę stawiać od 0 - zależy co SP1 do Visty i SP3 do XP dadzą tak naprawdę), dołożyć RAMu itd. - po prostu być na bieżąco. Wracając do karty graficznej. Później pomyślałem, że wezmę X1950Pro na PCI-E, ale... jest np. 8800GS w niewiele wyższej cenie - pytanie, co to za wynalazek, że tyle kosztuje (inne GS są droższe)? Inna sprawa, że pomyślałem że może trochę się nadszarpnę i kupię coś wreszcie z nieco wyższej półki żeby mieć zapas mocy na jakiś czas: Galaxy 8800GT chyba jednak zbyt wykastrowany (256MB) Asus 8800GS (z tego co czytałem, to jest naprawdę OK) Gigabyte HD3870 z DDR3 tyle, że straszycie z tymi sterownikami... A może coś zupełnie innego? Co mi poradzicie w cenie MAX do 600zł (a najlepiej taniej, choć przeboleję ostatecznie)? Zależy mi na dużej wydajności w grach (COD4, Bioshock itp. i jako-takiej w Assasin's Creed jeśli to możliwe - w 'full-detalach' grałem chyba tylko za czasów 486 i wcześniejszych więc nie zamierzam się tym przejmować ;) ), stosunkowo małym poborze prądu (dlatego odpada np. seria HD2900 - zasilacza nie zmienię teraz) i w miarę cichym chłodzeniu. Wentylację w obudowie mam bardzo dobrą - na procku 30st. bez stresu (do 45) a na karcie graficznej niewiele powyżej 50st. podczas katowania. Z góry wielkie dzięki - po prostu aż mnie łeb rozbolał od tego :blink: Edytowane 28 Lutego 2008 przez metalfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresmo Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Witam. W najbliższej przyszłości planuję kupno karty. Chciałbym wydać na nią w okolicach 300 zł, najlepiej żeby była nieużywana, nowoczesna i obsługiwała starsze gry (np. 7-letnie).Aha i koniecznie z AGP! Zastanawiam się nad GF 7600GT lub Radeon 2600XT. Czytałem trochę na temat tych kart, pierwsza jest troszke starsza ale podobno bardziej wydajna. Druga za to obsługuje najnowsze standardy. Co polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metalfan Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 (edytowane) Witam. W najbliższej przyszłości planuję kupno karty. Chciałbym wydać na nią w okolicach 300 zł, najlepiej żeby była nieużywana, nowoczesna i obsługiwała starsze gry (np. 7-letnie).Aha i koniecznie z AGP! Zastanawiam się nad GF 7600GT lub Radeon 2600XT. Czytałem trochę na temat tych kart, pierwsza jest troszke starsza ale podobno bardziej wydajna. Druga za to obsługuje najnowsze standardy. Co polecacie?Tradycyjnie: jaki masz pozostały sprzęt (zasilacz, procesor, RAM)? Sam gram na podkręconym 7600GS np. w Call of Duty 4 z dość dobrą grafiką... PS. Czemu 7-letnie? Takie gry to Ci Radeon 9800 z powodzeniem obsłuży... Edytowane 28 Lutego 2008 przez metalfan Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kresmo Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Tradycyjnie: jaki masz pozostały sprzęt (zasilacz, procesor, RAM)? Sam gram na podkręconym 7600GS np. w Call of Duty 4 z dość dobrą grafiką... PS. Czemu 7-letnie? Takie gry to Ci Radeon 9800 z powodzeniem obsłuży... athlon xp 3200+, 1gb ddr 400 mhz, porzadny zasilacz :) gram w różne gry, stare i nowsze, w te najnowsze to żadko. aktualnie moja karta to Radeon 9500 ale niedawno poszedł mi w nim wentylator i karta się chwile smarzyła. od tego czasu jak gram na wysokich detalach to pojawiają sie artefakty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gonzus Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad 7300GT DDR3 :wink: Karta dobrze sie kręci,śmiało można ją polecić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ochre Opublikowano 28 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2008 JA w sumie bardzo podobnym pytaniem co kolega wyżej: Mam mobo a7n8x-E deluxe asusa i semprona 3000+ (taki niby Barton - socket A) do tego grafe 9550 (+ Tagan 380). Radka chce zmienić na cos lepszego. (dodatkowo dokupię ramu zeby miec te 2gb --> obecnie mam 1...). Myślałem o hd2600xt ale czy to sie oplaca w ogole ?? Proc nie bedzie hamował jej za bardzo ?? Zamiast tej mogę po prostu <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> 7300GT.... Ale jak będę miał parę fpsów więcej na radku to te 100 zl doloże ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 A ja mam takie pytanie ;) P.S nie czytałem całego topicu ( bo dużo tego ) , więc nie wiem czy to już było :P Którą karte bardziej opłaca się kupić ? tą http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,52729/ czy tą http://www.komputronik.pl/Karty_graficzne/...pelny,id,50536/ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enzovelionn Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 Osobiście polecam Asusa. Jednak karty bardzo sie nie różnią, tylko pamiątką. Słyszałem że 1024 gorzej się sprawdza niż 512. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BeCkS Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 No właśnie o to mi chodzi ;) która lepiej będzie się sprawować w grach ;) Ta Gainwarda ma troche większe takty :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 29 Lutego 2008 Zgłoś Opublikowano 29 Lutego 2008 @Ochre, te 2600XT to raczej będzie na wyrost do twojego proca ;] Nie masz co tyle kasy dawać. 7300GT powinno ci wystarczyć. Przynajmniej ja o 2600XT bym myślał dopiero przy X2 3600+ powiedzmy, albo jakimś 1 jajku na 2.5 co najmniej. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tymin Opublikowano 2 Marca 2008 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2008 Witam mam ten sam problem co koledzy wyzej Otóż chce kupić graf. do 300-450 zł pod ten sprzęt co mam z góry mówię że wiem o tym iż te grafiki mogą nie być wykorzystywane w całości, ale mam pytanie czym to będzie skutkować i jak to będzie wygladać podczas grania (w dzisiejsze świezaki) :P I pytanie co kupić myslę nad: HD2600xt x1950pro a z gf coś typu 7600gt kolejne pytanie, jak to jest z dx 10 w nowych grach, czy on juz jest stosowany czy jeszcze daleko do tego :P ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...