jacek-g Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 poszukuje komputera do filmów full hd 1080p, który podłączę do TV Sony KDL 65w855cktóry z polecanych się nadaje? oczywiście musi odtwarzać płynnie, bez przycięć filmy FULL HD który z polecanych będzie się nadawał???? dzięki za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Taki wizor nie daje razy z filmami hd po usb, lanie? W filmami hd poradzi sobie każdy z polecanych zestawów. Pytania, jakie masz dodatkowe oczekiwania wobec takiego komputera. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek-g Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 (edytowane) daje radę po usb ale ja chce mieć windowsa, i z dysku odtwarzać filmy, pobierać materiały video z internetu itd. mam obecnie taki mały stary htpc ale ma on jakąś zintegrowaną kartę i płynnie odtwarza filmy max. 480p przy wyższej rozdzielczości tnie... o uruchamianiu z dysku filmów blu ray ważących 40 giga nie wspominając, Edytowane 26 Sierpnia 2015 przez jacek-g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Praktycznie każdy intel sandy bridge i wyżej pięknie dekoduje HD na wbudowanym iGPU. Niektóre mają problemy z filmami 24fps i czasami się desynchronizuje głos z obrazem. Kup celerona G1820 i zapomnij. Nawet filmy zakodowane niestandardowym kodekiem, który z jakiegoś powodu nie chce odtworzyć się ze sprzętową akceleracją, będą dekodowane programowo przy obciążeniu CPU na poziomie 40-50% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek-g Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Dzięki szefie, Chyba poszukam jakiejś używki dell'a na sandy Bridge w takim razie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Sam mam od kilku lat celerona G550 pod telewizorem, nie chce mi się go wymieniać bo zasadniczo robi to, co ma robić z nawiązką. Ma buga - któryś z profili H264 powoduje zielone artefakty, muszę wtedy wyłączać HW acceleration. Jakoś 1:50 filmów się to zdarza. Procka za 30zł na allegro można wyrwać. Haswell ma kilkanaście W mniej, co w małej obudowie potrafi się przełożyć na kilkanaście *C. Ja mam dość dużą, całkiem nieźle wentylowaną obudowę, w której pomimo 4x barracuda temperatury nie przekraczają 45*C, więc mi to nie robi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 26 Sierpnia 2015 Taka ciekawostka: Intel Pentium G3420 radzi sobie nawet z 4K (oczywiście na zintegrowanym GPU). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toms83 Opublikowano 27 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 27 Sierpnia 2015 No i Haswelle po igpu prawidłowo podają 23.976 fps. Wcześniejsze zaokrąglały do 24 fps. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek-g Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2015 (edytowane) Proszę o podpowiedziedz, kupując poniższy zestaw ale rezygnując z karty graficznej na rzecz dysku 2.000 gb czy komputer zda egzamin jako odtwarzacz? Wole kupić jednak trochę lepszy zestaw bo mój ostatni htpc chyba nawet z tej strony tylko na procesorze AMD jednak nie odtwarza płynnie filmów w 1080p. http://www.purepc.pl/zestawy_komputerowe/jaki_komputer_kupic_zestawy_komputerowe_na_sierpien_2015?page=0,23 Edytowane 30 Sierpnia 2015 przez jacek-g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zda, z tym że i3 jest tu wg mnie niepotrzebnym wydatkiem, można zastąpić go Pentiumem. Podobnie zasilacz można dać 200W jeżeli docelowo także ma nie być karty grafiki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 30 Sierpnia 2015 Zestaw jak najbardziej ok. Zauważ jednak, że buda jest dość spora, mimo że to itx. Jeśli rozmiary to nie problem - ok. Zestaw na AMD poradziłby sobie ze wszystkim pewnie na OpenELEC. Zestaw z mojej sygnatury ledwo zipie z yt 1080p, podobna epoka pod tv z jednordzeniowym sempronem 140 taktowanym bodaj 2,3GHz odtwarza 1080p z yt przy obciążeniu cpu poniżej 20%. Do postawienia tego wystarczy pendrive 1GB. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek-g Opublikowano 31 Sierpnia 2015 Zgłoś Opublikowano 31 Sierpnia 2015 (edytowane) powiedzcie mi jeszcze proszę czy ten zestaw będzie bardzo hałasował? chyba że ktoś poleci mi do tej obudowy jakiś inny zasilacz który będzie bardzo cichy? będę wdzięczny... Edytowane 31 Sierpnia 2015 przez jacek-g Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...