Małpożer Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Z W kwestii turbiny. Zwróć uwagę na to, że ja nie skupiam się na testowaniu mid endu itd. Tylko absolutnego topu. Jak się bierze karty do topu, to po to żeby mieć topową wydajność a nie lecieć na pół gwizdka, żeby ciszej było :) Jak jest za głośno to się woduje, albo zakłada np. Morpheusa + wentyle. No i wlasnie z turbina lecisz na polgwizdka. Sam wczesniej gdzies pisales, ze karta throtlowala... A maxwelowy tytan wyszedl sporo po premierze 9x0, wiec mieli czas na poprawki ;) Po ilosci tranzystorów Vegi + nowe pamieci widac że oprawi Tytana P i to bez wiekszych problemów .Sam bym kupił ale mi to niepotrzebne jak 90% gier jest nudna i gra sie z godzine w tygodniu. Brak amortyzacji sprzętu xDWez juz skoncz czerwony fanboyu, az dziw ze Cie nie rzuca od wejs ia w temat dedykowany zielonym :/ Ilosc tranzystorow nie ma prostego przelozenia na wydajnosc. Liczy sie tez architektura, a ta w amd przechodzi minimalny lifting z serii na serie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie jestem fanbojem bo zawsze ma to co najlepsze to raz a dwa liczba tranzystorów ma tu najwieksze znaczenie bo architektura jest już znana i lifting to nie był jak poleaciała wydajośc 2 x do góry w teselacji x 64 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Nie jestem fanbojem bo zawsze ma to co najlepsze to raz a dwa liczba tranzystorów ma tu najwieksze znaczenie bo architektura jest już znana i lifting to nie był jak poleaciała wydajośc 2 x do góry w teselacji x 64 Masz TX Pascal teraz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 To była odpowiedz o fanbojach :rolleyes: A tytana Pascala nie mam ale moze bede miał albo tytana volte i bedzie to z pewnoscią moja ostatnia już grafa z tego typu bo bedzie tylko aby tam była . Obecne gry to badziewia , sprzet to samo .Nie wymyśla na nowo koła JA JESZCZE MOGĘ ALE MI SIE JUŻ NIE CHCE xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Wiesz, no fajnie pograć w "Wiedźmina 3" na totalnym uber wraz z HW AAx8 w 4k, mając te 80/90 fps ;-) SLI z TX P to zapewnia, no a nie powiesz mi, że taki "Wiedźmin 3" to badziewie ;-) Skoro sprzęt obecny jest badziewiem, to ciekaw jestem co Ty tam w sygnaturce ukrywasz ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Ja sie siedzi koło grafy która bucha 300 watami lub 500 w SLI i sie ma po 3000 RPM to jesli chodzi o sprzet to owszem jest to badziewie . A wiedzmin ? Gra jak gra . Z pewnoscią było sporo gorszych ale i lepszych gier również Moja sygnatura to Celeron 300A na slot 1 BX i Voodoo Banshe od Diamond Monster Fusion xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Aaaaaa w ten sposób , rozumiem ;) No tak, bo miałeś u siebie taki zestaw i wiesz DOKŁADNIE jak to działa itd. No dobrze, nie mam pytań :) W takim razie zwracam honor ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 A jak to ma niby działać .Kolejne % do wydności i tyle . Widziałem ten twój PC z 15 wentylatorami rozłozonymi bez składu i ładu i te dziliony Rpm na grafie .Musiałbym zalać to 15 metrami sześciennymi betonu aby było zjadliwe . Sorry nie mogłem sie powstrzymać .Ciaaałł xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 (edytowane) A jak to ma niby działać .Kolejne % do wydności i tyle . Widziałem ten twój PC z 15 wentylatorami rozłozonymi bez składu i ładu i te dziliony Rpm na grafie .Musiałbym zalać to 15 metrami sześciennymi betonu aby było zjadliwe . Sorry nie mogłem sie powstrzymać .Ciaaałł xD Hahaha!!! Punchline roku ;-) Spoko, przecież ja się nie obrażam :D Śmieje się. Wiadomo, że jak się topowców nie woduje to głośne być potrafią. Ale nie jest to aż taka głośność, jak się nie którym wydaje. U mnie to jest tak, że gram w słuchawkach a i buda jest duża, tłumi mocno. Wentyli mam sporo owszem, ale nie są głośne :) Ja tam lubię trochę szumu, dodaje klimatu ;-) Natomiast teraz się w końcu zebrałem , znalazłem EVGA Hybridy na TXy M i już do mnie jadą. Co do do kolejnych procent wydajności, to jak najbardziej się zgadzam. Tak to wygląda. NV wydaje kolejne karty, mające te same TDP i zarazem będące gorętszymi od poprzedników. No a TX Pascal to nie jest pełny rdzeń, jeżeli będzie pełny to dopiero niezła grzałka nadciągnie :) Edytowane 12 Sierpnia 2016 przez Gosu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2016 Gorętsze to one sa bo chip jest mniejszy i ciezej odebrac ciepło a TPD to jest duszone biosem i widac tylko czubek góry lodowej dzięki boost Generalnie mozna by zrobić ciche na 3 slotowcu takim jak ma inno ichill ale niby po co jak róznice mozna sobie zostawić w kieszeni tak samo jak i na sekcji zasilania . Mogłaby zadziałać Unia Europejska .Do 200W powietrze , powyzej AIO lub poziom decybeli do 35 w pełnym obciazeniu .Wszystkim sie juz zajeli . Prostowali banany , zmienili slimaka w rybe ale tym jakoś nie chca .Za to mamy głosne i gorace grafy .Oczywiście z ciepłem już sie nie da nic zrobić oprócz wystawienia PC w drugi pokój lub klime Powiem szczerze ze jesli konsole keidyś beda nieco robiene w wzór Pc tj będa miały klawiature i myszke to sie przesiadam bpo PC to okazuje sie muzeum do grania fajnie było by mieć taką grafe xD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Od kilku dni użytkuję Inno3D gtx1060 compact x1 nabyty w agito za 1170zł. 20x zapętlony FireStrike Extreme: Max boost 1885MHz. Stabilizuje się w okolicach 1800MHz. Chłodzenie marne. Wentylator przy 2000rpm staje się już trochę uciążliwy. OC: 2088/9000 i wyżej nie sprawdzałem, gdyż i tak taktowanie rdzenia "pływa". Można je trochę ustabilizować ponosząc PWR Limit na 116%, wtedy zostaje tylko VRel w gpu-z. Z obserwacji via OSD afterburnera wynika, iż zegar stabilizuje się w okolicach 2050MHz. Zysk w smarkach to ~5-13% i taką przewagę karta posiada nad GTX 970 @ 1500/8000, czyli do pełnego GM204 OC trochę zabraknie. Kilka 3DMarków. 1060 OC vs 970 OC FS: http://www.3dmark.com/compare/fs/9751745/fs/8851825 TimeSpy http://www.3dmark.com/compare/spy/264181/spy/12465 Generalnie dostaje się tyle, ile się płaci. Kiepskie chłodzenie, pływające taktowanie rdzenia, marną jakość wykonania. Inno3D dorzuca kody na 3DMarka advanced + VRMarka, można to sprzedać za kilkadziesiąt złotych i za kartę wychodzi ~1150zł - całkiem znośna cena. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Meccaryn 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Wyglada na słaba karte .Głośno i ciepło a do tego dotyka power limitu . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Głośno i ciepło, a aktualnie tylko 22*C w pokoju. W letnie upały pewnie by jeszcze kilka MHz urywało, ze względu na dobijanie do temp targetu (83*C na stocku, można podnieść do 92 wraz z power limitem). Jest tryb pasywny w idle, to jedyny plusik tego chłodzenia. Generalnie za te ~1150zł po odliczeniu kodów do smarków można oko przymknąć na niektóre aspekty, ale przy dzisiejszej cenie (1230-1250zł) absolutnie tego wynalazku nie polecam. Dużo lepszym wyborem, o ile ktoś ma ochotę ładować się w GP106, będzie EVGA w wersji superclocked. 2GHz boost out of box, 1500rpm pod obciążeniem, generalnie lepsza jakość produktu + legendarny serwis evga, a przed weekendem sprzedawały się po ~1320zł np. w Komputroniku. Niestety aktualnie chyba nigdzie nie jest dostępna. edit: Można by na to zapakować pewnie jakiegoś arctic mono plus, ale wtedy koszt wychodzi podobny do EVGA i pewnie traci się gwarancję, a tej jest 36miesięcy. edit2: Pamięci nie są chłodzone, jest jakaś blaszka na sekcji zasilania. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Meccaryn 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Witam Nie dawno zmieniłem GPU z GTX780 na GTX1070,z racji tego zainstalowałem parę gier aby nacieszyć się full detalami ;) Niestety po mimo wysokiego fps są widoczne ścinki obrazu, tzn licznik fps-ów pokazuje 90-150 a gra regularnie szarpie, tak się dzieje np w Dynig Light czy w GTA V obojętnie czy detale są na max czy na minimum czy rozdzielczość FHD czy 800x600 gry po prostu skaczą, nie istotne też czy jest włączony V-sync czy nie. Temperatury również w normie GPU max 70*C a CPU max 61*C Na starym GTX 780 takiego efektu nie było. Sterowniki najnowsze, BIOS najnowszy, wyniki w 3D marku są ok 13 900 w Fire Strike. Walnięta karta ? czy moze coś innego jest nie tak ? Dodam że tego efektu nie mam na w Asseto Corsa tam jest wszystko OK. Natomiast w reszcie gier szarpanie jest odczuwalne bardziej lub mniej po mimo wysokiego fps, ktoś ma jakiś pomysł ? Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 W7? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Ten typ tak ma:), a poważnie potrzeba teraz monitora w g-sync. I jak kolega wyżej zauważył win7 ma takie przycinki na win10 ten problem jest mniejszy. Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez Setnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak W7 ... po za tym to nie wina monitora bez przesady :P Edytowane 13 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Spróbuj przeinstalować stery Intela do płyty na nowsze, jak nie pomoże to pozostaje Ci Win10. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2016 Efekt jest bardzo podobny to tego na filmie tylko u mnie dzwięk jest OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markfos Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 To jest częsty problem na Pascalach, dobrze znany, dotyczy DPC latency, w przyszłym tygodniu pojawią się nowe sterowniki częściowo to eliminujące ale sama NV na swoim forum pisze, że pracują cały czas nad tym, nie jest to podobno błahy problem i może to jeszcze zając kilka tygodni zanim to całkowicie naprawią. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Sterowniki NVIDII do najnowszej serii kart GTX 1070 i 1080 są podobno maksymalnie niedopracowane w Windows 7. Użytkownik konkurencyjnego portalu miał ścinki na gtx 1070 na tym systemie w Wiedźminie 3. Po zmianie na Windows 10 problem całkowicie ustapił. Odnośnie filmiku, który podałeś. Silnik Frostbite 3 napędzający Battlefield 4 miał problemy z wielowątkowością procesora. Ja na core i7 miałem mikroprzycięcia, które zniknęły po wyłączeniu tej funkcji w biosie. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez Passt Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Przymierzałem się do wymiany karty na 1080 i ten temat mnie trochę zmartwił bo nie miałem planów na razie przechodzić z w7 na w10;/ (gry, które mam do ogrania na chwilę obecną nie wymagają dx12 oraz nowe problemy windowsa w ostatnim buildzie skutecznie mnie odtrącają). Ktoś może coś więcej powiedzieć jak bardzo częsty jest ten problem czy dotyczy wybranych gier czy raczej większości. Lub z czym jeszcze to może mieć związek bo było tu wspomniane że problem też w wiedźminie się pojawiał u kogoś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 14 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2016 (edytowane) Nie wiem co jest nie tak może po prostu mam już zbyt mocno zasyfiony system i przydał by sie reinstal, na filmach z gier na YT ludzie mają GTX 1070 + Win 7 i wszystko śmiga jak należy. Więc problem nie dotyczy każdej konfiguracji. Z drugiej strony chodzą słuchy że winę za to ponoszą prawdopodobnie nie dopracowane sterowniki pod WIN 7. ze strony Nvidi. Edytowane 14 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonnou Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Próbowałeś hotfixów najnowszych? https://forums.geforce.com/default/topic/951723/announcing-geforce-hotfix-driver-368-95/ Wrzuciłem je na moją 1060tkę, ale i tak w grach nie zauważyłem przycinania. edit: Z tym, że pracuję na win10. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez Meccaryn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 (edytowane) Tak próbowałem już tych sterów i efekt jest tylko na wykresach :D, przed i po instalacji ==> ALE w grach dalej to samo po mimo dużego fpsu regularne ścinki. Edytowane 15 Sierpnia 2016 przez shakal84 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Mógłbyś powiedzieć czy problem u ciebie dotyczy wszystkich gier czy tylko niektórych? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Niestety jak już pisałem, teraz trzeba monitor zmienić i windows na 10 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Mógłbyś powiedzieć czy problem u ciebie dotyczy wszystkich gier czy tylko niektórych? Tylko nie których najbardziej GTA V, Dyning Light, Fallout 4 identycznie jak DL, w najnowszym NFS też idealnie nie jest tak samo RIDE również od czasu do czasu przytnie. Natomiast przedostatni Tomb Raider, BF4, Asseto Corsa, Project Cars, StratCraft2, CS:GO, Dirt Rally wydają się OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Tak patrze teraz na sutter na gtx-ach i widac ze wprowadza go boost . Bo 60 katek przy stanie P8 wyglada inaczej niz 60 klatek na P0 .Dziwne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 I to jest sedno całej sprawy. Na AMD miałem to samo. Na 290'tce musiałem podziałać aby zawsze trzymał jednakowe taktowanie w 3d. Teraz brackiemu kupiłem 480'tke i bajzel taki sam. Kilka minut w ustawieniach i nawet mało wymagające gry płyną jak trzeba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...