Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 No ale 60 katek to przecież 60 latek .Skoro w grze starcza 135mhz zamiast 1500 to nie wiem o co kaman ..... Moze CL na Vram ? Nagrałbym to ale niestety shadow play działa w base clock a nie w idle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Wyszły nowe stery od NV 372.54 i [gluteus maximus] :( dalej to samo DL i Fallout 4 przycinają. Pora przygotować sie na reinstal "7" a jeżeli to nie pomoże przesiadka na "10". Bo już nie mam pomysłów co dalej robić. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 A jak właczysz shadow play to jakie masz mhz na gpi i vram ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzechotnik Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 (edytowane) @shakal84 Shadowplay i experience wywal, jeśli używasz. Miałem przez to podobne przeboje, z tym że na gtx780 ;), pomimo że nic nigdy nie nagrywałem. Sama obecność shadowplaya w jakiś sposób powodowała mikroprzycięcia. Edytowane 16 Sierpnia 2016 przez grzechotnik Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Nic nie pomaga przeinstalowałem sterownik już chyba z 15 raz, tym razem zainstalowałem sam sterownik bez "dodatków" i nadal to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość damian25 Opublikowano 16 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2016 No te nowe stery wydaje mi sie sa mocno zmienione . Nawet omijaja bios :P Zbijaja MHZ pomimo ze sa zblokowane na GPC ale problemem jest Vram jednak tj jego czestotliwośc lub i Cl . Przy 810mhz jest potezny suter na 60 kalatkach a na 4000 mhz jest płynnie . A nie sorki jednak GPC nie było zblokowane .Tyle biosów już tam było . No ale jednak czestotliwośc vram to jest problemem . Jak działa pełna para to jest gicio Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zainstalowałem system "7" od zera, i teraz Dynig Light śmiga bez problemowo. Na najnowszych sterownikach NV. Później sprawdzę resztę gier. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Daj znać jak sprawdzisz. Chociaż i tak najważniejsza informacją było by których sterowników czy softu nie instalowałeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Tzn ? Po reinstalcji systemu po prostu instalowałem po kolei stery od MOBO później od GPU (372.54) przy instalacji sterów od GPU odznaczyłem nie które komponenty aby się nie instalowały po instalacji wygląda to tak ==> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 @shakal w innych grach też brak przycięć po reinstalacji Windowsa?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Cóż zainstalowałem GTA V i dalej na samym początku rozgrywki (akcja w banku) ścina. Natomiast dalej jest już ok zetnie tylko raz na jakiś czas. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Ja bym zwrócił ta kartę i kupił od innego producenta Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 No to wyjątkowo słabe wieści że reinstalacja systemu nie pomaga. Robiłeś jeszcze jakieś testy poza gta? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shakal84 Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2016 Hm na zwrot już chyba za późno :D jeśli już na gwarancje. Ale Dynig Light za to chodzi bez problemowo, bo wcześniej nie dąło się grać, więc reinstal jednak pomógł. W GTA V może to wina Windowsa 7 nie wiem już sam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Passt Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 A Wiedźmin 3 chodzi Ci bezproblemowo?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elros Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Podłączam się pod prośbę sprawdzenia wiedźmina bo ludzie na innych forach narzekali na wiedźmina też poza gta. Mógłbym prosić redakcje o sprawdzenie tego tematu bo widzę że problem jest głębszy z windowsem 7 i dotyczy sporej liczby użytkowników jak przejrzałem inne źródła. I jakoś nie widać aby nvidia rozwiązała problem mimo wydania nowych sterowników które miały pomóc ale niestety brak poprawy znacznej bądź rozwiązania problemu. (nie wiem czy jakiś moderator popchnie to wyżej lub czy redakcja tu zagląda) Nie chcę przesiadać się na windows 10 na razie w obliczu wszystkich problemów, niedoróbek, telemetrii i coraz dziwniejszej polityki rozwoju tego systemu ( w w7 nie instalowałem aktualizacji z telemetrią). Wystarczy że go w pracy zainstalowałem testowo. Planowałem wymienić już trochę leciwego gtx 560ti na 1080 i ten problem strasznie mnie zmartwił na szczęście znalazłem go nim kupiłem kartę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R3jn Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2016 Ale z GTA V jest problem z nowymi kartami nawet z 1080 są mega skoki fps Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Hm na zwrot już chyba za późno :D jeśli już na gwarancje. Ale Dynig Light za to chodzi bez problemowo, bo wcześniej nie dąło się grać, więc reinstal jednak pomógł. W GTA V może to wina Windowsa 7 nie wiem już sam. Wypróbuj testową wersję Windows 10, na pewno masz na czym zainstalować, wtedy będziesz wiedzieć czy to wina W7. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartomiszcz Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Czy jest jakiś tutorial odnośnie podkręcania gtx 1060 msi gaming x? Coś słychać w kwestii alternatywnego biosu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Do obsługi dwóch suwaków na krzyż potrzebujesz pomocy? 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 a czy ktoś mający 1060/1070/1080 + win8/8.1 i grający w wyżej wymienione gry ma podobne problemy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Czy jest jakiś tutorial odnośnie podkręcania gtx 1060 msi gaming x? Coś słychać w kwestii alternatywnego biosu? http://www.guru3d.com/articles-pages/geforce-gtx-1080-overclocking-guide-with-afterburner-4-3,1.html Na razie się nie bawiłem tymi słupkami bo sprawdzam co można podstawowym OC osiągnąć. Na razie przy wentylku na 50% widzę, że rdzeń w boost ponad 2100 trzyma, a memki minimum 9200. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartomiszcz Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Do obsługi dwóch suwaków na krzyż potrzebujesz pomocy?Nie, po prostu myślałem że jest jakiś tutorial opisujący te suwaczki ale widzę że z kogoś zaczyna wychodzić cebula. Nabiłeś kolejny post - gratulacje, chwała Ci za to. Rozluźnij pośladki internetowy mądralo. @up W jakiej kolejności podkrecałeś kartę najpierw rdzeń później pamięć? O jaką wartość podbijałeś taktowanie w obu parametrach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ale tu nie ma co opisywać, wystarczy poświęcić minutę na google i chociaż trochę pomyśleć, serio :) Po co się tak burzysz ? :) Walnij od razu + 180 na rdzeń, testuj 3D Mark FiresStrike / Ungine Heven 4.0 i w grach. Nie baw się w Furmarka (jak by Ci ktoś polecał). Furmark nie testuje stabilności GPU tylko je zbędnie wygrzewa. Będzie ok, to leć wyżej z OC, będą arty, zwiechy itd, zjeżdżaj o 20 mhz. Jak znajdziesz stabilne ustawienia rdzenia, bierz się za pamięci. Potem zbalansuj wszystko i będzie ok ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartomiszcz Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Ja się burzę na prostactwo :-) jestem totalnie świeży w kwestii podkręcania podzespołów itd. Gdybym od razu otrzymał taka odpowiedź byłbym usatysfakcjonowany i obyłoby się bez zbędnych postów. Na zagranicznych forach tego nie ma niestety studiowanie nieznanej materii w nieznanym języku wymaga dużej ilości wolnego czasu którego po prostu nie mam. Serdecznie dziękuję za odpowiedź - uprzejmość i życzliwość nie bolała? :-) Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez bartomiszcz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gosu Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Rozumiem :) Nie ma co brać różnych postów do siebie, czasem wychodzi tak, że człowiek nie miał złej intencji a wyszło nieciekawie ;-) To forum i tak ma bardzo dobry poziom i wysoką kulturę, w czeluściach internetu istnieje niejakie forum pclol - Tam jest dopiero patologia, szkoda gadać :D Działaj, podkręcaj. Dawaj znać co i jak no i powodzenia :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
epoxer Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 W jakiej kolejności podkrecałeś kartę najpierw rdzeń później pamięć? O jaką wartość podbijałeś taktowanie w obu parametrach? Zacząłem OC z wentylatorem na AUTO. Dałem od razu 9000 na pamięci i rdzeń +100, a potem zwiększałem rdzeń. Na koniec dodałem pamięci na 9200. Rdzeń obecnie mam +187. Dla utrzymania większego boost w grach lepiej zbić temperaturę rdzenia. Przy 50% wentylatora jest cicho i boost przy +187 lata między 2114 a 2139 jak dobrze pamiętam. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emkacafe Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Mam MSI GTX 1070 Gaming X i też mi przycina w GTA 5, na Win 7 przy włączonym vsync były skoki nawet do 40 fps, po przejściu na Win 10 problem w dużej mierze został zmniejszony, ale nadal czasami są szarpnięcia podczas spadku do ~50 fps. Czy to może być kwestia wadliwych kart, czy należy jedynie czekać na nowe sterowniki? Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez emkacafe Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 a czy ktoś mający 1060/1070/1080 + win8/8.1 i grający w wyżej wymienione gry ma podobne problemy? Według tego co mi wiadomo to problem w dużej mierze leży po stronie W7 w W8.1 jak i w W10 występuje bardzo rzadko. Szarpanie i przycięcia to dopiero zobaczy sie na Deus Ex. Tam karta pokroju GTX1070 potrafi mieć 42 fps z 71 fps, bez odpowiedniego monitora tragedia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MesJasZ Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2016 a Panowie jak z wydajnością kodowania do hevc w nowych pascalach? Kombinuję właśnie z 1060 wersja 3 GB zotac i jak się uda będę ją miał w cenie 185 usd. Zastanawiam się czy wprowadzili jakieś usprawnienia do kodera video? zmieniać będę z 960, która już całkiem sprawnie kodowała ale nowa generacja powinna coś fajnego dodać lub przyspieszyć kodowanie. ten inno3d podobno najlepszy z kart mini, ze względu na cooler, który jest rozbudowany względem evga i zotaca. 1170 pln niezła cena. ja też kupuję wersję mini, bo kiedyś jak będę miniaturyzował peceta to będzie jak znalazł.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...