Antari801 Opublikowano 13 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Listopada 2019 Karta była kupiona, kupiłem od x-kom rok temu. Nie mam wirusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 14 Listopada 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2019 Zainstaluj MSI Afterburner i tam ręcznie ustaw odpowiednie obroty wiatraków przy odpowiedniej temperaturze. Wiatraki przecież mogą się cały czas kręcić, a tego i tak nie będzie słychać, a karta nie będzie się tak grzać. To rozwiązanie MSI jest chyba do idealnie cichych komputerów, gdzie mnie na żadnego wiatraka. U mnie na poprzedniej MSI 1070 miałem również takie wysokie temperatury. Ustawiłem j.w. i było trochę lepiej. Ale w końcu poszła któraś z kości pamięci i wymienili mi na inną kartę - taką samą, lecz używaną. I tutaj przeżyłem szok, bo karta w IDLE ma tylko 28 stopni przy OC i wiatrakach ustawionych na 30%, a w czasie gry nie przekracza 65 stopni. Nie czuć też żaru, który poprzednio wydobywał się z górnej części obudowy, gdzie mam dwa wiatraki. Skąd taka różnica, tego nie wiem. Kolegi 1060 MSI też jest gorąca jak diabli. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kryllex Opublikowano 5 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2019 (edytowane) Opłacą mi się wymiana aorus gtx 1060 6 gb xtreme edition 9 gbps + gtx 1050 2 gb na gtx 1070 8 gb evga ftw gaming acx 3.0 za te 2 karty + 100 zł z gwarancją producenta 6 miesięcy. gtx 1060 6 gb ma 12 miesięcy producenta. gtx 1070 8 gb na, który chcę się wymienić ma 6 miesięcy producenta. Edytowane 5 Grudnia 2019 przez Kryllex Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2019 1060 + max 200 zł, ale 1050 i jeszcze 100 zł to do wersji przynajmniej Ti. Sprawdź sobie ceny tych używanych kart i sam dokładnie będziesz wiedzieć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TearfulRhino Opublikowano 30 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2019 Cześć, Od ok. miesiąca posiadam kartę graficzną GTX 1080. Początkowo było wszystko OK, ale od kilku dni mam problem - kilka minut po uruchomieniu bardziej obciążającej gry dostaje czarny ekran. Na monitorze jest "Brak sygnału", komputer dalej działa, słychać dźwięki z gry, ale nie pozostaje nic innego jak twardy reset, aby ekran powrócił. Specyfikacja: Ryzen 5 3600, MSI B450M PRO-VDH MAX, 2x8GB G.skill Aegis 3000MHz, GTX 1080 od HP (z komputera HP Omen). Long story short: wymieniłem zasilacz na nowy (beQuiet 600W), przeinstalowałem system, przeinstalowałem sterowniki, zmieniłem kabel DisplayPort na HDMI, ponownie podłączyłem kartę graficzną (testowane na dwóch zasilaczach od beQuiet, jeden 530W, drugi 600W), sprawdzałem zarówno na nowych sterownikach jak i na czystym systemie ze sterami z Windows Update. Zawsze to samo - zarówno w grach jak i w benchu Unigine Heaven po paru minutach czarny ekran. Temperatury: w spoczynku 26-29 stopni, pod obciążeniem 60-65 stopni. Boost zegara podbijał do ok. 1940-1975MHz. Zawsze jak dochodziło do tych 65 stopni i najwyższego boosta, to wywalało. Aż przypomniałem sobie o jednej rzeczy... Ja przez całe życie na kartach NVIDIA ustawiałem opcje zasilania na "Preferuj maksymalną wydajność". W ostatnim tygodniu reinstalowałem sterownik na czysto więc moje ustawienia były zresetowane. I faktycznie, w ustawieniach NVIDIA tryb zasilania był na "Optymalny". Gdzieś w sieci wyczytałem, że niektórym zmiana na "Preferuj maksymalną wydajność" pomogła na problem czarnego ekranu. Jako że i ja zawsze tak miałem to ustawione, to zmieniłem, zrestartowałem komputera, jeszcze upewniłem się, że Windows też mam w trybie "Wysoka wydajność" i... działa. 30-40 minut w Unigine bez zająknięcia, temperatura maksymalnie 68 stopni, natomiast boost zegara nie przekracza 1885MHz (jest więc niższy niż w trybie "Optymalna moc". Okazuje się, że przyczyną czarnych ekranów jest tryb "Optymalny" w ustawieniach NVIDIA. I tu moje pytania: 1. Jakim cudem w trybie "Preferuj maksymalną wydajność" karta boostuje niżej niż w trybie "Optymalna moc"? Na trybie maksymalnej wydajności mam przez większość czasu stabilne 1873MHz z okazjonalnym wzrostem do 1885MHz, natomiast w trybie optymalnym leci grubo powyżej 1940-50MHz, co prawdopodobnie powoduje czarny ekran i być może przegrzanie sekcji VRM, ale nie mam jak tego zmierzyć. 2. Czy moje rozwiązanie w postaci trzymania tej karty w trybie maksymalnej wydajności jest słuszne, poprawnie obchodzi ono błędny boost z trybu "Optymalna moc", czy raczej karta jest uszkodzona i powinna być zwrócona sprzedawcy? 3. Jak na moje oko, to NVIDIA w trybie "Optymalnej mocy" próbuje tą moją kartę za mocno boostować, prawdopodobnie ze względu na to, że temperatury mają jeszcze zapas, więc próbuje cisnąć dalej, żeby było jak "najoptymalnej" - stąd wzrost nawet do 1975MHz. Z jakiegoś powodu tryb "preferuj maksymalną wydajność" tego nie robi i trzyma raczej stabilny boost, przeskakując między bazowym 1607 MHz a 1873/1885MHz, nigdy nawet na sekundę więcej. Co ciekawe, te wartości z trybu maksymalnej wydajności są bardziej zgodne z tym, co widzę np. u innych osób w testach kart na YouTube czy też w specyfikacji różnych modeli GTX 1080 na stronach producentów. Na czym polega różnica między tymi trybami? Czy dobrze rozumiem, że tryb "Optymalny" działa bardziej dynamicznie, opiera się na temperaturze i po prostu dopóki nie dostaje czerwonego światła próbuje boostować znacznie wyżej niż fabryka dała, natomiast tryb maksymalnej wydajności odczytuje z VBIOSU lub czegoś innego sugerowane wartości producenta i trzyma się ich, nigdy wyżej? Bo taki efekt u mnie właśnie występuje, i ewidentnie podwyższone taktowanie z trybu optymalnego wykrzacza moją kartę. Pytanie, czy jest to podstawa do zwrotu i obaw. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 31 Grudnia 2019 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2019 Nigdy nie zawracałem sobie głowy tymi trybami w ustawieniach NVIDIA. Jeśli jednak ilość MHz wykracza ponad to, co powinno być standardowo, to może ktoś wcześniej bawił się biosem karty i go edytował podwyższając taktowanie? Ja bym ustawił tak, jak jest domyślnie w sterowniku NVIDIA i ustawił w programie MSI Afterburner poprawne taktowanie. Tym programem możesz kontrolować kartę najlepiej, a nie opcjami w ustawieniach sterownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszu Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 Mam pewien problem z moim komputerem otóż to zakupiłem 2 dni temu kartę graficzną Asus GTX 1070 dual OC z pamięciami Samsunga i zauważyłem że podczas benchmarku jak i grach klatki strasznie skaczą od 100 do 5. Dotarłem również do tego że gdy port pcie jest ustawiony na 3 generacji to karta przy obciążeniu nie przełącza się na 3 generację tylko stoi na 1.1 gdy ręcznie przełączę w biosie na 2 generację ten błąd nie występuje lecz od czasu do czasu częstotliwości pamięci wideo karty graficznej blokuje się na 404 MHz (gdy w tym momencie częstotliwość rdzenia jest prawidłowa 1800MHz) i fps'y spadają. Po chwili się odblokowują i wszystko wraca do normy. Czy to jest wina portu płyty głównej czy raczej karty? Pozostała specyfikacja Procesor I5 9400f Płyta Gigabyte H310M DS2 2.0 Ram HyperX Fury 12 GB 2666MHz Zasilacz chiftec 550W 80plus Dodam jeszcze że na tej specyfikacji działały takie karty jak MSI Armor GTX 1060 6GB Asus strix RX 570 4GB i GTX 660 2GB i z żadną nie było problemu i jeszcze jeśli tego było mało to GTX 1070 włożyłem do komputera brata i u nie go żadnych problemów z tą kartą nie było Sterowniki instalowałem najnowsze jak i starsze z miesiąca jak i z 6 miesięcy Windows 10 64bity po formacie CMOS czyszczony Płyta główna ram i procesor na gwarancji. Karta niestety nie. Dziękuję bardzo i pozdrawiam liczę na szybką pomoc. Przesyłam 4 zrzuty ekranu na drugiej generacji z obciążeniem i bez jak i na 3 generacji z obciążeniem i bez. Jak widać pod obciązeniem na 3 generacji port nie przełącza się na 3 generacje tylko zostaje na 1.1. Czym to może być spowodowane? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszu Opublikowano 10 Stycznia 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2020 (edytowane) Zasilacz odpada testowałem na zasilaczu brata Silentium Pc vero L2 600W bronze i to sam Płyta idzie na gwarancję dzisiaj zauważyłem że słuchawki charczą i piszczą przełożyłem do brata i tak nie było coś jest nie tak jeszcze z audio zobaczymy czy błąd będzie wystepował jak płyta wróci z gwarancji. Edytowane 10 Stycznia 2020 przez Myszu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leox Opublikowano 4 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 4 Lutego 2020 (edytowane) wersja karty Gtx 1080 ti Zotac AMP- ZT-P10810D-10P W grach na standardowych zegarach występują błędy Direct3d, Shader , gry się zawieszają, występuje „zamrożenie ekranu „ i trzeba restartować PC - losowo może wystąpić po 1h lub 15 minutach. Karta na standardowych referencyjnych zegarach nie jest w stanie zakończyć testu 3Dmark – testy graficzne Time Spy , Fire Strike. Dopiero ręczne obniżenie częstotliwości zegarów GPU o ok - 100 mHz oraz pamięci Vram Gpu o ok – 50 MHz w programie MSI Afterburner skutkuje ukończeniem testu 3Dmark. W grach również po drastycznym obniżeniu taktowań zegarów – karta nie wysypuje błędów , i nie ma „zamrażania’” ekranu. Temperatury karty bez obciążenia ok 46-50 st w obudowie Fractal Design R5 dobrze wentylowanej, ale w grach dochodzi do 85st. Celsjusza . Dodatkowo co jakiś czas podczas pracy na pulpicie- gdzie karta nie jest obciążona włączają się wentylatory – słychać ostre rozkręcenie i szum, i po 2-3 sek. się wyłączają. Specyfikacja komputera: Win 10 -ver 1909. Sterowniki 441.87 instalowane na czysto- wcześniejsze usunięte przez DDU PROC I5 8600k Płyta główna ASUS PRIME Z370-A Zasilacz Thermaltake Smart Se 630W 80+ Bronze Pamięć - DDR 4 Corsair 16GB 3200MHz Vengeance LPX Black CL16 (4x8GB) - kod producenta: CMK16GX4M2B3200C16 Co może być przyczyną tego dziwnego zachowania ? Karta jeszcze na gwarancji . Reklamować ? Edytowane 4 Lutego 2020 przez leox Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciekawa_osoba Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Musisz zdjąć te wiatraki od grafiki, odkurzyć porządnie. Nigdzie nie mogę znaleźć czy pod wiatrakami jest radiator, jeśli jest to zdejmij i wymień pastę. Ja bym jeszcze rozkręcił wiatrak i go na oliwił. Ja tak naprawiałem wiatraki klientom. Edytowane 5 Lutego 2020 przez ciekawa_osoba Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 Jak rozbierze, to straci gwarancję. A skoro jest na gwarancji, to jak najbardziej kwalifikuje się. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras52 Opublikowano 5 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 5 Lutego 2020 (edytowane) Witam Mam problem otóż podczas gry (World of Warcraft) czasem zdarzy się fakt takowy że jest miodzio 60+FPS i nagle bam FPS drastycznie lecą w dół do 9-12 po czym następuje zwis gry. Nie jest to zależne od ustawień graficznych mogę mieć na Low, mogę mieć na Ultra, a i tak to występuje. Karta stockowa Zotac 1080Amp Extreme (zresztą w stopce jest wszystko) temperatury w normie 64-73st, proc też kręci się w granicach 50st. Stery najnowsze, Winda aktualna. Ma ktoś pomysł co jest nie tak ? Edytowane 5 Lutego 2020 przez maras52 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 Zasilacz ok? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Setnik Opublikowano 6 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2020 Dysk pada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras52 Opublikowano 7 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2020 (edytowane) Zasilacz i dysk mają miesiąc, zasilacz trzyma napięcia pod obciążeniem. Dodam że ratunek na wszelakie zło (czyt. format) nie pomógł, jak i wgranie starszych sterów. Z początku myślałem że afterburner świruje i zrzuca zegar na chwilę lecz po wyłączeniu dalej to samo. Więc odpaliłem logowanie w gpuz i nie było żadnych anomalii ani na zegarach, ani na temperaturach. Edit2 Nawet kiedyś filmik nagrałem Edytowane 7 Lutego 2020 przez maras52 Dopiska Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2020 A tak na marginesie, to czy sprawdzałeś zachowanie kompa na innej grze? Bo piszesz tylko o World of Warcraft. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tooly Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2020 5 godzin temu, wysio napisał: A tak na marginesie, to czy sprawdzałeś zachowanie kompa na innej grze? Bo piszesz tylko o World of Warcraft. Bo to zapewne problem z WoW właśnie. Po patchu 8.3. Na różnych Windowsach i konfiguracjach sprzętowych... https://eu.forums.blizzard.com/en/wow/t/83-memory-leaks/119266 https://eu.forums.blizzard.com/en/wow/t/fps-drop-since-your-‘’perfect’’-hotfixes/125114 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras52 Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2020 W sumie to nie grywam w nic innego więc nie mam porównania. 35 minut temu, Tooly napisał: Na różnych Windowsach i konfiguracjach sprzętowych... Hmm mógłbym do testu wsadzić starego R9 270x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wysio Opublikowano 10 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2020 Ściągnij sobie jakieś demo bardziej wymagającej gry i zobacz, jak będzie działać. Przetestuj 3dMark. Jeśli przejdzie, to sprzęt jest ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maras52 Opublikowano 11 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2020 https://www.3dmark.com/3dm/43840808https://drive.google.com/open?id=1hqsEg6Y2CIG4VIKV8Uq-ewT7HFURu5nG Czyli Bugzard dał doopy (znów) na szczęście ... Dzięki za pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PlayerOne Opublikowano 17 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2020 Witam. Karta to Msi 1080ti mam ja dwa lata od wczoraj mam pewien problem. PC odpala sie bez problemu. Żadnych artow nic z tych rzeczy. Na pulpicie wszytsko ok. Wystarczy odpalić grę jakąkolwiek lub benchmark i po nieraz 5 nieraz 10 sekundach mam czarny ekran i brak sygnału na monitorze. Pomaga tylko restart kompa. Wracałem do strasznych sterowników brak efektów. Zawsze tak samo. Ma ktos pomysł co mozna jeszcze sprawdzić i czy to jest objaw uwalonej grafiki ? Dodam ze od ponad roku mam blok wodny na niej pracowała w temp. nie większej niz 50C. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrcszyman Opublikowano 19 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 19 Lutego 2020 Zasilacz w porządku? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Donci Opublikowano 20 Lutego 2020 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2020 Witam, wie ktoś jakiej grubości termopady ma ta karta ? Inno3D iCHILL GTX1080Ti Ultra. pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leox Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 Żeby zamknąć temat- po 41 dniach - reklamacja uznana - zwrot kasy. Nie wiem dokładnie co było z nią nie tak. Pewnie nie opłacalna była naprawa i zapewne Zotac już gtx 1080ti nie posiadał na magazynie. No powiem że jestem zadowolony . Wybrana już nowa - rtx 2080 super. Tylko przesyłki z xkomu teraz trochę się wydłużają . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Nemayu Opublikowano 27 Marca 2020 Zgłoś Opublikowano 27 Marca 2020 W sumie ciekawe, bo mogli ci dać RTX2070 Super jako zamiennik o lepszej jakości, ale to też zależy ile za nią zapłaciłeś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ameiz Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2020 Jakieś 4 dni temu kupiłem gtxa 1080 ti strix rog na allegro za 2200 zł (z prawdopodobnie demontażu) Niby wszystko fajnie, ale karta nie utrzymuje norm o jakich czytałem w intenecie czyli coś w stylu "oho 1900 Mhz w 68 stopniach na luzie" może jestem głupi czy coś no ale u mnie tak dobrze nie ma. Grałem w Metro Exodus (puki co tylko w tej grze się dzieją takie rzeczy) i podczas rozgrywki (przy wyłączonym v-syncu) karta rzadko kiedy osiągała 99% wydajności często wahała się w granicach od 70-99% warto też dodać, że pojawiał się też jeden czynnik, który uniemożliwiał komfortowej rozgrywki. Chodzi o spadki użycia GPU do 0% procent (kwestia sekundy, która lubiła się powtarzać co chwilę) (moja stara karta gtx 1070 od gigabyte miała tak samo w tej samej grze) Robiłem parę testów i takich tam i nie wiem czy to normalne (bo się nie znam), ale w fur marku temperatury lubiły osiągać 85 stopni Celcjusza co oczywiście szło za obniżeniem zegarów do skromnych 1480 Mhz warto też dodać, że wyniki nie były rewelacyjne. W Time Spy najwyższy wynik jaki udało mi się osiągnąć na karcie to około 8500-9000 pkt. (często wydajność sobie skakała) inne testy też wychodziły poniżej norm. W niektórych grach nie miałem żadnych zarzutów co do wydajności (oczywiście nie były one rewelacyjne no ale). Jednak dostrzegłem jedną rzecz, która mogła wpływać na wydajność - (OSTRZEGAM NIE ZNAM SIĘ NA TYM) przy obciążeniu napięcie spada do 0,790 V za każdy razem. Nie wiem czy napięcie robi tu różnice, ale tak czy inaczej nie wiem dlaczego moja karta jest gorsza od innych. Proszę o pomoc i odpowiedzenie na pytanie - Czy karta może być uszkodzona? w załącznikach screen shoty z MSI afterburner podczas gry i z HWMonitora po 10 min grania oraz CPU-Z (bios płyty gł. zaktualizowany) Trochę o specyfikacjach: procek- I5-8600K - turbo 4,1 Mhz karta- GTX 1080 TI STRIX ROG płyta gł. -MSI TOMAHAWK Z390 Ram- 3X4GB DDR4 2666 Mhz Zasilacz- CS750M Chłodzenie- Arctis 120 (chyba) 2x hdd 500gb, 1 ssd 240gb Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novice Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 (edytowane) jak wygląda sytuacja bez v-sync ? testuj kartę na innym komputerze. Edytowane 7 Kwietnia 2020 przez Novice Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ameiz Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 jak już pisałem v sync wyłączony poza tym nie mam jak przetestować gdzie indziej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S!nY Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2020 Przetestuj komponenty programem OCCT, jeśli coś wywali błędy będziesz miał winowajce. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ameiz Opublikowano 8 Kwietnia 2020 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2020 (edytowane) W dniu 7.04.2020 o 16:56, S!nY napisał: Przetestuj komponenty programem OCCT, jeśli coś wywali błędy będziesz miał winowajce. Sprawdzałem, żadnych rezultatów mogę za to dać ss z 20 min rozgrywki w Metro Exodus może to coś da. dodam, że przy każdym spadku uzycia GPU FPSy spadały do 1 Edytowane 8 Kwietnia 2020 przez Ameiz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...