Gość Opublikowano 12 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2017 Od Gigabyte moim zdaniem najbezpieczniej bo z tych trzech to najbardziej znana i renomowana. Sam miałem kartę od nich i żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujan07 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2017 Szczerze polecam modele firmy ASUS, szczególnie serię Strix. Dobre wykonanie, bardzo dobre chłodzenie, do tego podświetlenie (jak ktoś ma okno w obudowie to świetnie to wygląda) :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chachel23 Opublikowano 23 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Maja 2017 Palit jest świetny i cichy. No i nie ma piszczenia cewek jak w asusach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bujan07 Opublikowano 24 Maja 2017 Zgłoś Opublikowano 24 Maja 2017 Palit jest świetny i cichy. No i nie ma piszczenia cewek jak w asusach Wydaje mi się że z problemem piszczących cewek to boryka się każdy producent i nie ma reguły na to że akurat ASUS piszczy a Palit nie ;) Sam miałem kartę najpierw od EVGA a później od ASUSa i obie piszczały. Kumpel miał Palita bodajże 780 GTX i tak samo piszczała że hej. Kwestia bardziej w ilu klatkach grasz, bo przy 60 fpsach żadnej z tych kart nie było słychać, ale gorzej było gdy chciałeś pograć w 144 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trisska Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Palit jest świetny i cichy. No i nie ma piszczenia cewek jak w asusach Ja mam ASUS GeForce GTX 1060 STRIX i nie zauważyłam żadnych problemów z piszczącymi cewkami. Nawet w wymagających grach czy programach. Jest cicho. Z kolei kiedyś Palit znajomego piszczał jak szalony. A odpowiadając na pytanie tematu, polecam 1060 do Asusa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2017 Na dzień dzisiejszy to żadnego nie powinno się polecać. Brak w sklepach, a jak już są to 180-200% ceny sprzed miesiąca / dwóch. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robertsup Opublikowano 18 Lipca 2017 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2017 piszczace cewki to bardziej kwestia kupowania tandetnych zasilaczy niz kart w 7/10 w zestawie 1070/1080 i psu za 200-300 u mnie cewki piszcza tylko w 10 letnim monitorze pewnie napuchly Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trisska Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2017 Na dzień dzisiejszy to żadnego nie powinno się polecać. Brak w sklepach, a jak już są to 180-200% ceny sprzed miesiąca / dwóch. Nie no, ceny kart już chyba wracają powoli do normy.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dart9 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Nie no, ceny kart już chyba wracają powoli do normy.. Na dzień dzisiejszy owszem, zbliżają się normalnego pułapu. Tyle, że post pisany był 23 czerwca :) gdzie ceny były kosmiczne. 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jabar83 Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2017 Ale to pewnie kwestia czasu aż problem znów się pojawi. Trzeba przeczekać jeszcze trochę, a potem tylko wysyp kart na Allegro. Chociaż ja bym takiej używki nigdy nie kupił. Sam mam zamiar dokupić drugi 1080Ti i cenowo nie jest najgorzej. Nie wiem jak z dostępnością. Raczej średnio to wygląda. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atol Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Kupiłem PALIT'a kiedy jeszcze ceny były poniżej 4 cyferek i nie robi żadnych problemów Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
culmen Opublikowano 17 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2017 (edytowane) To ja właśnie zakupiłem nówkę zotaca 1080 mini. 2249 z przesyłką. I tak raczej nie zamierzam cisnąć, prędzej mały undervolt by nie podgrzewać temp w pokoju. EDIT Chce może ktoś Palita SJS 1060? Cena do uzgodnienia. Edytowane 17 Sierpnia 2017 przez culmen Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość rdzawy intel guj Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2017 Tylko zotac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin3411 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 Jeśli chodzi o najtańsze GTX 1060 6gb to który jest lepszy? Interesuje mnie niska cena. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2017 (edytowane) Nie ma najlepszego i najtańszego ! Jest po prostu najtańszy: http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=66541 p.s. widzę , że już podrożał o 50 zł od przedwczoraj ... lepszy: http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=73543 http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=73248 http://www.esc.pl/product_info.php?manufacturers_id=&products_id=73164 ... hmm ceny ~~jak w dniu premiery GTX 1060 ... przy obecnych cenach brałbym chyba Palita z w/w. Edytowane 27 Grudnia 2017 przez Phill76 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin3411 Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2017 Znalazłem wersję od MSI, a dokładnie MSI GeForce GTX1060 Aero ITX OC 6GB. Jest nawet tania, a jeden wentylator może mi wystarczy. Mam tylko jeden problem: Czemu karta ta ma maksymalną rozdzielczość tylko 2560x1600, a nie jak inne GTXy 1060 7680x4320 ? Czy jest to błąd, czy są to gorsze wersję z niższą ceną ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 31 Grudnia 2017 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2017 https://pl.msi.com/pdf/presale_v2/GeForce-GTX-1060-AERO-ITX-6G-OC Brak info nt rozdzielczości, będzie więc jak w przypadku każdego innego gtx1060 6GB. Na to co sklepy piszą nie patrz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 5 Stycznia 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Stycznia 2018 archiwum x wraca...jedenasty sezon ponoć ostateczny. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RUUJ Opublikowano 5 Marca 2018 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2018 Od pięciu miesięcy używam GTX 1060 Palit Dual 6GB. Podczas grania, przy limicie 60 FPS, bez OC, jest w miarę chłodna (max 70-72 st. C) oraz cicha (gram w słuchawkach, PC stoi 50 cm od uszu, praktycznie nie słyszę tej karty). Po zdjęciu limitu FPS lub wyłączeniu vsync, i nadal bez OC, karta robi się trochę głośna, ponieważ oczywiście temp. lecą w górę, dodatkowo przy około 100-120 FPS delikatnie piszczą cewki (ale to trzeba już ucho przyłożyć do obudowy). Przy czym ja mam monitor 60Hz, gram zawsze z adaptacyjnym vsync. I w takich warunkach, przy tych max 60 FPS, karta sprawuje się dobrze, bez problemów. Nie podkręcałem jej jeszcze (nie mam potrzeby), jak również pomiary temperatury odbywały się zimą, podejrzewam, że upalnym latem temp. będą dobijały do 80 stopni... chyba, że ustawie inaczej profil wentylatorów, a w moich warunkach jest jeszcze pewien zapas, zanim karta będzie wyraźnie słyszalna, także nie powinno być problemów (obieg powietrza w mojej obudowie jest całkiem dobry, jak na mini tower). Temp. w spoczynku, to 25-30 stopni, minimalna prędkość wentylatora w procentach, to 25% (~800 RPM, nie pamiętam dokładnie, nie siedzę teraz przed swoim PC). Konstrukcja chłodzenia tej karty jest trochę dziwna, kości pamięci nie są bezpośrednio chłodzone :| tzn. nie mają styku z radiatorem. Ogólnie jestem zadowolony, zmieniam karty graficzne ze średniej półki raz na 4-5 lat, aby móc bezproblemowo grać w gry sprzed kilku lat, i w takim przykładowym Wiedźminie 3, wszystko działa elegancko na bardzo wysokich detalach. Jednak dzisiaj nie kupiłbym ponownie tej karty... oczywiście ze względu na absurdalnie chorą cenę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmo27 Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2018 Mam od pół roku 1060 od Gigabyte, z resztą poprzednią 660 też miałem od nich i jest całkiem spoko, aczkolwiek czasami mam wrażenie, że karta jest po prostu głośna, albo to mój egzemplarz. Tak to wszystko okej, mam porównanie z MSI, które też było u mnie i zdecydowanie Gigabyte wygrał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcinas83 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Pytanie... czy opłaca się teraz kupować 1060 6gb czy czekać na premierę nowych kart 2060?? Znając życie, to takie czekanie może trwać bez końca... nie jestem PCMR, i kartę graficzną kupuję raz na 5 lat. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 Jeszcze warto poczekać, ceny powolutku ale spadają.Do tego warto szukać jakiś promocji. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 4 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2018 (edytowane) Marcinas83 Jak karta na dłużej zastanowiłbym się nad: https://proline.pl/gigabyte-radeon-rx-580-8gb-256bit-pci-e-gddr5-gv-rx580aorus-8gd-freesync-p952195 8GB pamięci, u mnie "memki" robia ok. 9000 bez dotykania napięcia.... lekki UV rdzenia jednak zalecam... CZY NA TYM FORUM TYLKO MINUSY POTRAFICIE JE.AĆ ? Edytowane 5 Września 2018 przez Phill76 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MichalZ Opublikowano 13 Września 2018 Zgłoś Opublikowano 13 Września 2018 Msi Gaming X+ 6G. Mam ją Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szawel Opublikowano 14 Października 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2018 Dnia 4.09.2018 o 14:09, B@nita napisał: Jeszcze warto poczekać, ceny powolutku ale spadają.Do tego warto szukać jakiś promocji. Spadaniem bym tego nie określił. Na tą chwilę wróciły do poziomu z początku 2017. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 18 Stycznia 2019 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2019 (edytowane) Obecna/dzisiejsza promocja GTX 1060 6GB poniżej 1k : https://proline.pl/zotac-geforce-gtx-1060-amp-6gb-gddr5-zt-p10600b-10m-p1319398 Edytowane 18 Stycznia 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkowal Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 co powiecie o tej karcie? https://www.ceneo.pl/45774144 obecnie jest fajna cena w proline... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) Cicha będzie , ale za +150 masz wydajniejszą propozycję : https://www.x-kom.pl/p/480232-karta-graficzna-nvidia-msi-geforce-gtx-1660-ti-ventus-xs-oc-6gb-gddr6.html Edytowane 13 Marca 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilkowal Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) @Phill76 nie ma kasy na 1660ti limit miał być 1100zł na graike co zdecydowało że wybór padł na 1060 6gb... tylko nie wiem która.... zauważyłem tą za 1150 (utne na czymś innym ) https://www.ceneo.pl/45774144 i zastanawiam się czy warto brać ją.. chodzi o kulturę pracy ,cewki wydajność itp.. Edytowane 13 Marca 2019 przez kamilkowal literki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phill76 Opublikowano 13 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2019 (edytowane) Strixy to jedne z najcichszych GTX 1060 . Podobną wydajność ma RX 580 , którego kupisz już za 800 zł XFX , jednak tu kultura pracy pozostawia trochę do życzenia ; można to poprawić stosując lekki UV. https://www.morele.net/karta-graficzna-xfx-radeon-rx-580-gts-xxx-oc-8gb-gddr5-dvi-d-hdmi-3xdp-box-rx-580p8dfd6-1225605/ Za 8 stów jednak raczej warto , dopłacanie 350 zł do 1060 nie ma sensu . P.S. Brzęczenie cewek w karcie - przy wysokim fps-ie ( najczęściej ) bywa czasem winą zasilacza o dużych "tętnieniach" napięć . Edytowane 13 Marca 2019 przez Phill76 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...