TatKan Posted November 2, 2016 Report post Posted November 2, 2016 Witam Serdecznie w tym temacie jestem kompletnie zielony poszukuję solidnego monitora do ceny 2000 zł, przede wszystkim pod gry FPS głównie oraz Photoshop i oglądanie filmów i podstawy internet etc. glównie FPS Photoshop, czekam na waszą pomoc drodzy forumowicze im większy tym lepiej (chyba ;p ) Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TatKan Posted November 2, 2016 Report post Posted November 2, 2016 (edited) W tej cenie to będzie najlepszy wybór? I jeszcze pytanko pod ten monitor PS4 spokojnie podłączę? Zapomniałem też dodać że szukam monitora również pod PS4 :) Więc nie wiem coś większego w tej cenie się nie znajdzie? Edited November 2, 2016 by TatKan Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Olo_85 Posted November 2, 2016 Report post Posted November 2, 2016 Ten monitor ma tylko display port - będziesz zmuszony bawić sie przejściówkami aby podłączyć go do PS4. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TatKan Posted November 2, 2016 Report post Posted November 2, 2016 Ten monitor ma tylko display port - będziesz zmuszony bawić sie przejściówkami aby podłączyć go do PS4. To może jakiś inny do 2000 zł się znajdzie i może coś 27 cali czy w tym przedziale cenowym ten będzie najlepszym wyborem? Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dammeron Posted November 2, 2016 Report post Posted November 2, 2016 Dell U2717d, lub mniejszy, ale o lepszych parametrach Dell UP2516d. Pierwszy jest większy, ale drugi ma większą paletę barw i poszerzony gamut. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
TatKan Posted November 2, 2016 Report post Posted November 2, 2016 Dell U2717d, lub mniejszy, ale o lepszych parametrach Dell UP2516d. Pierwszy jest większy, ale drugi ma większą paletę barw i poszerzony gamut. Dell U2717d chyba lekko ponad budżet :P Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dammeron Posted November 2, 2016 Report post Posted November 2, 2016 Może być też poprzedni model U2715. Niewiele je tak naprawdę różni. Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Setnik Posted November 3, 2016 Report post Posted November 3, 2016 A jaką posiadasz kartę graficzną Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Olo_85 Posted November 3, 2016 Report post Posted November 3, 2016 (edited) Ciekawa propozycja wydaje sie byc tez model AOC Agon AG271QX - nieznacznie przekraczajacym budzet ale ma 27" WQHD, 144hz, czas reakcji 1ms z jednej strony, ale z drugiej jest na matrycy TN, ktora nie wiem jak sie sprawdzi przy obrobce zdjec w Photoshopie i przy ogladaniu filmow (podobno kolory i katy nie sa za ciekawe) a i tyh 144hz nie wykorzystasz przy konsoli (a i pytaniem jest czy na komputerze rowniez?). Musisz zadać sobie jedno ważne pytanie: na czym mi tak naprawde zalezy? Czy na kolorach, katach, input-lagu, odswiezaniu itp. i skupic sie na tym bo w tym przedziale cenowym to trzeba isc niestety na kompromisy. Edited November 3, 2016 by Olo_85 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Dammeron Posted November 3, 2016 Report post Posted November 3, 2016 Duża matryca TN to zbrodnia dla oczu i nawet nie traciłbym czasu na zastanawianie się nad nim. 1 Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...
Kyle Posted November 4, 2016 Report post Posted November 4, 2016 TN, ktora nie wiem jak sie sprawdzi przy obrobce zdjec w Photoshopie Jest moim zdaniem tragedia w przypadku dowolnej TN, przy pracy z kolorem, bo charakterystyka kątowa jest tak kiepska, że przy patrzeniu na wprost ekranu, widać na dole inny kolor niż na górze. By samemu się przekonać: uruchom sobie Microsoft Paint, pokryj obraz pomarańczowym kolorem ze standardowej palety, a następnie wyświetl to na 100% ekranu - zobaczysz zamiast jednego koloru pionowy gradient między różnymi kolorami Quote Share this post Link to post Share on other sites More sharing options...