killingtime Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 Witam Spaliła mi się dotychczasowa karta gtx 460 se. Muszę kupić kartę z wejściami d-sub, dvi, hdmi (2 monitory i projektor). Mam budżet do 550zł. Zastanawiam się nad gtx 750 ti. Tylko która wersja będzie najlepsza? A może inna alternatywa? Zastowanie: filmy, rzadziej gry typu World of tanks. Aktualny sprzęt : asus m4a88t-v evo /usb3, procek bodajże amd 955(do potwierdzenia). Dziękuję za sugestie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Bierz nową GTX1050 Sorry nie doczytałem, ze potrzebny Ci d-sub Edytowane 15 Stycznia 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 No właśnie. Mam 3 urządzenia do wyświetlenia obrazu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 15 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2017 (edytowane) Jeśli koniecznie musisz mieć D-Sub, to możesz zainteresować się choćby takim modelem GTX 950: http://allegro.pl/gigabyte-geforce-gtx-950-wf2-oc-2gb-ddr5-gwarancja-i6670347829.html#thumb/1 (nie wiem czemu sprzedawca wspomina tylko o 2-letniej gwarancji od daty zakupu). Ma złącze DVI-I, więc sprawę podłączenia do monitora z D-Sub załatwisz zwykłą niedrogą przejściówką. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez Bull3tproof Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KAX_ Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 (edytowane) Wyjście DVI-D wysyła tylko sygnał cyfrowy i pod nie nie podłączy zwykłej przejściówki na D-SUB tylko DVI-i daje taką możliwość. Edytowane 16 Stycznia 2017 przez KAX_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bull3tproof Opublikowano 16 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2017 Masz rację, pomyłka z mojej strony. Miałem na myśli wyjście DVI-I, które zresztą posiada zaproponowana przeze mnie karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
killingtime Opublikowano 17 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2017 Dzięki za wszelkie sugestie, ostatecznie kupiłem gtx 1050 i adapter displayport->d-sub Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_Walczak Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 (edytowane) Jestem ciekaw Twojego zakupu, bo płyta która masz, posiada złącze PCI Express 2.0 a gtx1050 jest na złącze 3.0. Jestem ciekaw jak bardzo ta karta nie rozwija skrzydel. Bo przepustowość między 2.0 a 3.0 jest dość duża. Daj znać jak chodzi w grach, w które grasz? Tzn, przy jakich ustawieniach ile fpsów? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Edytowane 22 Stycznia 2017 przez Karol_Walczak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rzymo Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 @up - różnica w przepustowości PCIe przy tej karcie nie ma kompletnie żadnego znaczenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Karol_Walczak Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Mozesz mi wytłumaczyć na podstawie czego tak sądzisz ? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adashi Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zapewne na podstawie posiadanej wiedzy. Karta jest zbyt wolna aby wysycić przepustowość PCIe 2.0 nawet w momentach najintensywniejszego używania magistrali. Nie jest przesyłana na tyle duża ilość danych aby dociągać do granicy poprzedniego standardu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Mozesz mi wytłumaczyć na podstawie czego tak sądzisz ? Pewnie na podstawie testów, które są dostępne w sieci. Nawet znacznie szybsze karty, tracą tyle co nic na 2x wolniejszym złączu. Oczywiście pewnie przy przepełnieniu pamięci VRAM sytuacja wygląda już inaczej, ale nawet na PCI-E 3.0 x16 spowolnienie bywa tak spore, że lepiej do takich sytuacji nie dopuszczać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tobexor Opublikowano 22 Stycznia 2017 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2017 Jestem ciekaw Twojego zakupu, bo płyta która masz, posiada złącze PCI Express 2.0 a gtx1050 jest na złącze 3.0. Jestem ciekaw jak bardzo ta karta nie rozwija skrzydel. Bo przepustowość między 2.0 a 3.0 jest dość duża. Daj znać jak chodzi w grach, w które grasz? Tzn, przy jakich ustawieniach ile fpsów? Wysłane z mojego HTC One przy użyciu Tapatalka xdd GTX 1080 na pci 16 1.0 ma identyczna wydajność co na 3.0 ba nawet na 8 ma tylko 5% niższą wydajność Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...