Skocz do zawartości
sector

win xp sp2 :o

Rekomendowane odpowiedzi

dzisiaj przegladam spis (na dc++) jakiegos kolesia i natrafiam na katalog win xp sp2 :o no i jest jakis plik podzielony na 9 czesci zajmuje razem ~150mb ale czy to jakis fejk ? chyba troche malo jak na sp2 ? co wy na to ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Napewno Beta, były linki na paru stronach już do dwóch wersji beta. Lepiej poczekać na oficjalną wersje która ma się ukazać za kilka miesięcy. Zresztą wszystkie poprawki zawarte w sp2 mozna pobrać też jako pojedyńcze łaty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm....... ale jakosc dziwnie ok 150mb sp 2 ? to moze z ta sp2 sie instaluje na sp1 ? lol dziwne jakies :/

Zawsze kolejny service packa zajmuje wiecej niż poprzedni bo zawiera również poprawki z poprzedniego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hm....... ale jakosc dziwnie ok 150mb sp 2 ? to moze z ta sp2 sie instaluje na sp1 ? lol dziwne jakies :/

Zawsze kolejny service packa zajmuje wiecej niż poprzedni bo zawiera również poprawki z poprzedniego.

no wiem dlatego sie dziwie ze zajmuje tylko 150mb :P wiec moze tak mysle ze skoro beta to moze nie ma w sobie sp1 i trza instalowac sp1 najpierw ! a potem ten (beta) sp2 !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no wiem dlatego sie dziwie ze zajmuje tylko 150mb :P wiec moze tak mysle ze skoro beta to moze nie ma w sobie sp1 i trza instalowac sp1 najpierw ! a potem ten (beta) sp2 !

Myslisz że jeżeli SP2 zawiera SP1 to ma być od razu nie wiadomo ile większy. Głupszej rzeczy w życiu nie słyszałem. Przecież poprawiono te same pliki. Róznica w wielkości jest tylko dlatego że SP2 wnosi poprawki do plików do których nie było poprawek w starszej wersji oraz instaluje pare nowych plików, ale tego wcale nie jest tak dużo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luknij sobie odpowiednio wielkosci poprawek do win 2k :P i faktycznie sp4 ma niewiele wiecej niz sp1 :P bo sp4 zajmuje tylko ~400mb :o

Ja wiem że słońce zaczęło mocniej grzać, ale żeby ze 129 MB(bo tyle żajmuje SP4 do win 2000) robic 400 to lekka przesada :D

400 MB to on chyba nawet po rozpakowaniu nie zajmie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje możliwość, że MS nie dołaczył do bety sp2 stabilnego sp1. To umożliwia wywalenie tejże bety w razie problemów, nie zmuszając jednocześnie dodeinstalacji stabilnego sp1...Istnieje możliwość, że MS nie dołaczył do bety sp2 stabilnego sp1. To umożliwia wywalenie tejże bety w razie problemów, nie zmuszając jednocześnie dodeinstalacji stabilnego sp1...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Istnieje możliwość, że MS nie dołaczył do bety sp2 stabilnego sp1. To umożliwia wywalenie tejże bety w razie problemów, nie zmuszając jednocześnie dodeinstalacji stabilnego sp1...Istnieje możliwość, że MS nie dołaczył do bety sp2 stabilnego sp1. To umożliwia wywalenie tejże bety w razie problemów, nie zmuszając jednocześnie dodeinstalacji stabilnego sp1...

Przy tylu MB ile ma SP2 nie ma mozliwości aby nie zawierał SP1.

jasne ze fake, jesli nie ma na www.windows.com to poprostu nie ma:P

Nie fake tylko jak już wyżej jest napisane jest to Beta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

luknij sobie odpowiednio wielkosci poprawek do win 2k :P i faktycznie sp4 ma niewiele wiecej niz sp1 :P bo sp4 zajmuje tylko ~400mb :o

Ja wiem że słońce zaczęło mocniej grzać, ale żeby ze 129 MB(bo tyle żajmuje SP4 do win 2000) robic 400 to lekka przesada :D

lol to gdzie ja go widzialem :D gdzies bylo na 100% napisane 400mb :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

lol to gdzie ja go widzialem :D gdzies bylo na 100% napisane 400mb :)

Sam chciałbym to wiedzieć ale napewno nie tutaj:

http://www.microsoft.com/Windows2000/downl...p4/download.asp

Najlepsze źródło info o SP :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi