Watcher Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 co do pierwszej partii to nie chodzi o rev tylko o partie produktu - jakieś 1000-2000 płyt które wyszło z fabryki jako pierwsze - jak poczytasz wczesne recenzje IC7 to okaże sie że miały lan a później testowane już nie. chodzi mi o to ze płyta o której mówie była sprzedana klientowi Z LANEM (maj 2003). W hutowni pisało że ma lan. Klient włączał i wyłączał ten lan w biosie, był rozpoznawany przez system operacyjny, a po upgradzie ta opcja znkinęła. Numer seryjny: IC7--C3E000001. Po wgraniu zapisanego starego biosu też jej już nie było. W miejscu pod wtykiem RJ na mobo nie ma układu sieciowego, jednakże jest to miejsce przeznaczone na układ gigabitowy 3coma (wersja G) wersja uboższa miała mieć kontroler 10/100 REALTEK. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 co do pierwszej partii to nie chodzi o rev tylko o partie produktu - jakieś 1000-2000 płyt które wyszło z fabryki jako pierwsze - jak poczytasz wczesne recenzje IC7 to okaże sie że miały lan a później testowane już nie. chodzi mi o to ze płyta o której mówie była sprzedana klientowi Z LANEM (maj 2003). W hutowni pisało że ma lan. Klient włączał i wyłączał ten lan w biosie, był rozpoznawany przez system operacyjny, a po upgradzie ta opcja znkinęła. Numer seryjny: IC7--C3E000001. Po wgraniu zapisanego starego biosu też jej już nie było. W miejscu pod wtykiem RJ na mobo nie ma układu sieciowego, jednakże jest to miejsce przeznaczone na układ gigabitowy 3coma (wersja G) wersja uboższa miała mieć kontroler 10/100 REALTEK. Te miejsce przenaczone jest na ukladu LAN - w zadnym innym miejscu nie znajdziesz ukladu LAN - jak nie ma ukladu w tym miejscu tzn ze nie ma LANu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jak pisał Mr.Martin jest to jedyne miejsce pod LAN - w IS7 mogłeś dostać lan 3Com lub Realtek obie pracujace na PCI i zgodne miedzy sobą wyprowadzeniami (więc jeżeli zamiast 3coma miałby być Realtek to też w tym miejscu) a w IC7 jest miejsce tylko pod karte współpracującą z CSA - najczęściej układ Intela. Kumpel miał IC7 i wtyk RJ45 jest fabrycznie zaklejony a co do biosu to możliwe że właśnie usunięto wpis żeby nie wprowadzał ludzi w błąd. Jeżeli uważasz że na płycie jest karta sieciowa to znajdź układ 3Com lub Realtek :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Watcher Opublikowano 6 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Lutego 2004 jak pisał Mr.Martin jest to jedyne miejsce pod LAN - w IS7 mogłeś dostać lan 3Com lub Realtek obie pracujace na PCI i zgodne miedzy sobą wyprowadzeniami (więc jeżeli zamiast 3coma miałby być Realtek to też w tym miejscu) a w IC7 jest miejsce tylko pod karte współpracującą z CSA - najczęściej układ Intela. Kumpel miał IC7 i wtyk RJ45 jest fabrycznie zaklejony a co do biosu to możliwe że właśnie usunięto wpis żeby nie wprowadzał ludzi w błąd. Jeżeli uważasz że na płycie jest karta sieciowa to znajdź układ 3Com lub Realtek :| nie ma takiego układu, lecz klient mówił że był widoczny w biosie i w systemie, jak to możliwe :?: system wykrył kontroler z SB mimo braku kodeka, dziwne :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Martin Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 jak pisał Mr.Martin jest to jedyne miejsce pod LAN - w IS7 mogłeś dostać lan 3Com lub Realtek obie pracujace na PCI i zgodne miedzy sobą wyprowadzeniami (więc jeżeli zamiast 3coma miałby być Realtek to też w tym miejscu) a w IC7 jest miejsce tylko pod karte współpracującą z CSA - najczęściej układ Intela. Kumpel miał IC7 i wtyk RJ45 jest fabrycznie zaklejony a co do biosu to możliwe że właśnie usunięto wpis żeby nie wprowadzał ludzi w błąd. Jeżeli uważasz że na płycie jest karta sieciowa to znajdź układ 3Com lub Realtek :| nie ma takiego układu, lecz klient mówił że był widoczny w biosie i w systemie, jak to możliwe :?: system wykrył kontroler z SB mimo braku kodeka, dziwne :? Skoro nie ma ukladu na plycie glownej to za zadne skarby nie mozna wlaczyc a ni wylaczyc go - niech ta osoba ktora widzaiala mimi to mozliwosc wlaczania i wylaczania Lanu przejdzie sie do okulisty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 dokonałem odczytów na SpeedFAN'ie oto wyniki- nie wiem natomiast co oznaczają konkretne temperatury a i opisu nie moge znaleźć... temp2 62 C temp3 50 C HD0 37 C - to domyślam się że jest dysk ;) temp1 36 C Jesli masz temperature procesora 50C lub 60C (nie napisales ktora jest dla CPU) to z pewnoscia masz zle zalozone chlodzenie. Ja mam teraz 40C w spoczynku i 50-55C w stresie. W lecie pewnie to sie troche zmieni :twisted: Tak swoja droga to P4 sie niezle grzeje w stresie. Pare sekund i temperatura skacze o 10-15 stopni i to przy orginalnym zasilaniu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelius Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Czy IS-7 i IS7-E roznia sie czyms pod wzgledem overclokingu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 IS7 ma 865PE a IS7-E można trafić na 865P - pierwszy ma obsługę FSB800 a drugi nie - wiec lepiej żebyś nie trafił na IS7-E opartego na 865P. IS7 można było dostać z bonusem w postaci karty sieciowej 3Com'a 1GBit. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 7 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 7 Lutego 2004 Polecam wszystkim chcacym wycisnac 7 poty z IC7/IC7-G/IC7 MAX3 ---> http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php. Za co sie tu zabrac....chyba zaczne od Vmem moda :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Polecam wszystkim chcacym wycisnac 7 poty z IC7/IC7-G/IC7 MAX3 ---> http://www.thelab.gr/reviews/ic7mods_en1.php. Za co sie tu zabrac....chyba zaczne od Vmem moda :wink: Jego sposoby są troszkę hardcorowe szczególnie z doborem miejsc punktów lutowiczych. Moje są inne ale efekt taki sam :) powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 abit rządzi :D - kto mi zrobi mody na ic7 i za ile ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 abit rządzi :D - kto mi zrobi mody na ic7 i za ile ;) Ja powaznie szukam kogos kto sie podejmie Vmodow na IC7, bo po ostatnim nieudanym Vdd modzie w Epoxie 8rda+ zwatpilem w moje umiejetnosci :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aragorn Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 abit rządzi :D - kto mi zrobi mody na ic7 i za ile ;) Ja powaznie szukam kogos kto sie podejmie Vmodow na IC7, bo po ostatnim nieudanym Vdd modzie w Epoxie 8rda+ zwatpilem w moje umiejetnosci :lol: Ja też się dołącze, najlepiej ktoś z śląska - info na priva (Z eopxem też mi kiedyś nie wyszło) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 :arrow: widze, ze jest zapotrzebowanie na Vmod'y do naszych Abit'ow ;) wykonalem Vmoda na swoim mobo i musze powiedziec, ze to fajna sprawa jest :D niestety nie podjalbym sie zrobienia takiego moda na innej plycie (innej osobie). za bardzo balbym sie uszkodzenia czyjejs plyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Witam, czy na Wasze płyty IC7-G również skwierczą i piszczą ? (myśle , ze to końdziołki). Objaw ten szczególnie nasila się podczas kopiowania przez karte intela oraz gdy proc jest w stresie, wkużające bo dość mocno to słychać :evil: MOBO nówka więc sie troche dziwie :? . I tak przy okazji, czy jakiś dobry człowiek może odpowiedzieć na pytanka które zadałem wcześniej ? Witam. przed chwilą odebrałem płyte Abit IC7-G rev. 1.1 , zamawiałem u sprzedającego revizje 1.2 jednak dowiedziałem sie iż takowej nie ma. Mam następujące pytanie czy najnowszą revizją płyty IC7-G jest rev. 1.2 ???? czy też rev 1.1 ??? Mam jeszcze jedno pytanko, jak długiej gwarancji udziela ABIT na swoje płyty główne, konkretnie na IC7-G Pozdro, Anon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 8 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2004 Po pierwsze Abity ic7 sa najnowsze w rev 1.1 Po drugie tak, płyta skwierczy przy obciążeniu Po trzecie mody moge robic ale to gwarancje sie traci i łapa sie może omsknąć 8) .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek_em Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 mam takie pytanie. czy jak opsadze 4 gniazda ramu to czy zmniejszy mi się wydajność na rzecz ze pat nie będzie działał??Czy to jest odczuwalne?? a moze jakoś idzie włączyć pat przy 4 kosciach?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymek Opublikowano 9 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2004 mam takie pytanie. czy jak opsadze 4 gniazda ramu to czy zmniejszy mi się wydajność na rzecz ze pat nie będzie działał??Czy to jest odczuwalne?? a moze jakoś idzie włączyć pat przy 4 kosciach?? pat nie dziala przy 4 obsadzonych bankach nie da sie na to nic poradzic poza tym przy 4 obsadzonych bankach nie ma co marzyc o jakimkolwiek podkrecaniu sprzeta Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3ritum Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Witajcie Od tygodnia mam na pokladzie IS7E z PIV 2,4 FSB533 bez HT, DDR Kingmax 256 (http://www.kingmax.com/product/pro_deskMPX...XB62D-68KX3.htm). Zrobilem upgrade bios-u do v.17. I zaczelo sie. Wczoraj sie okazalo ze AbitHQ nie pokazuje obrotow CPU FAN - jest OFF. Zabralem sie do rozbiorki obezjazlem wentylator(http://www.arctic-cooling.com/de/produkte/...er_silent_4_tc/)i wyszlo ze jest ok. Przy starcie obraca sie baardzo wolno czasem nawet staje. Bios pokazuje wtedy 0 natomiast po pelnym 3dmarku03 osiaga obroty w granicach 1200. Bios pokazuje 1200-1300 rpm i temperature proca ok ~55'C - czy to nie za duzo jak na PIV 2.4 ?? :? Przeinstalowalem ABIT HQ - to samo ... rece mi sie zalamuja. pozdroofka m3ritum Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 Zapodaj stary bios Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3ritum Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 nie dziala .... zapodalem 16 jakies inne koncepcje :? sprawdzilem kabel w coolerze i nic ... szlg mnie trafi zaraz i ta temperatura idle ~55* to nie za duzo jak na PIV 2.4 :? m3r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m3ritum Opublikowano 10 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2004 z tego co mi wiadomo to tak Właściwości płyty głównej ID płyty głównej 08/15/2003-i865PE-W83627-6A79AA1BC-16 Nazwa płyty głównej Abit IS7/IS7-E/IS7-G Właściwości magistrali FSB Typ magistrali Intel NetBurst Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 133 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 533 MHz Przepustowość 4267 MB/sek Właściwości magistrali pamięci Typ magistrali DDR SDRAM Szerokość magistrali 64-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 167 MHz (DDR) Efektywna częstotliwość taktowania 333 MHz Przepustowość 2667 MB/sek Właściwości magistrali mikroukładu płyty głównej Typ magistrali Intel Hub Interface Szerokość magistrali 8-bitowy(a) Rzeczywista częstotliwość taktowania 67 MHz (QDR) Efektywna częstotliwość taktowania 267 MHz Przepustowość 267 MB/sek Informacje fizyczne płyty głównej Liczba gniazd procesora 1 Liczba gniazd rozszerzeń 5 PCI, 1 AGP Liczba gniazd pamięci 4 DIMM Urządzenia zintegrowane z płytą główną Audio, LAN Współczynnik postaci ATX Rozmiar płyty głównej 240 mm x 300 mm Mikroukład płyty głównej i865PE Dodatkowe własności SoftMenu Producent płyty głównej Nazwa firmy ABIT Computer Corporation Informacje o produkcie http://www.abit.com.tw/page/en/motherboard...motherboard.php Uaktualnienie BIOS'u http://www.abit.com.tw/page/en/download/do...pFILE_TYPE=Bios Wszytko wrocilo do normy jak paluchami sie dorwalem do regedita. HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREABITHardwareMonitoris7_is7-g_is7-ePreferenceFAN1 ENABLED=1 a nie jak bylo =0 Dziekuje za pomoc m3r pozdrawia nio i leci male sprostowanie - przy zmianie spowrotem na bios 17 nie da sie wlaczyc monitoringu obrotow na fanie cpu :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bbc20000 Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 staram sie podkrecic swojego P4 na 270FSB. Dziala wlasciwie ok do czasu jak nie zaczne grac w gry bo wtedy to pada wlasciwie momentalnie. Jestem ciekaw czego to wina. GAME ACCELERATOR jest nastawiony na AUTO a pamiec na CAS3 i 2.8V (OCZ REV.2 jest super jesli chodzi o takie napiecia. Przez to ze jest chlodzona miedzia kompletnie sie nie grzeje przy tak wysokim napieciu). P4 mam ustwionego na 1.6V. Dosc ostro sie grzeje jak gram. Moze to przez to pada system ? Jaka jest MAXYMALNA BEZPIECZNA tempatura P4 przy ktorej P4 bedzie pracowac poprawine ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jelen Opublikowano 11 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2004 staram sie podkrecic swojego P4 na 270FSB. Dziala wlasciwie ok do czasu jak nie zaczne grac w gry bo wtedy to pada wlasciwie momentalnie. Jestem ciekaw czego to wina. GAME ACCELERATOR jest nastawiony na AUTO a pamiec na CAS3 i 2.8V (OCZ REV.2 jest super jesli chodzi o takie napiecia. Przez to ze jest chlodzona miedzia kompletnie sie nie grzeje przy tak wysokim napieciu). P4 mam ustwionego na 1.6V. Dosc ostro sie grzeje jak gram. Moze to przez to pada system ? Jaka jest MAXYMALNA BEZPIECZNA tempatura P4 przy ktorej P4 bedzie pracowac poprawine ?za wysoka temp... P4 wlasnie ma tą przypadłość niechybną ze przy full load strasznie skacze temp (gwałtownie i mocno) to między innymi przez IHSa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Witam All. po pierwsze agrrrrr :wink: A teraz do rzeczy, po kilkudniowej zabawie z P4 2,4C na abicie IC7-G i KHX'ami 3500 CL2 stwierdzam, że te ostatnie to totalny szit, albo poprostu mam coś z oczami :D . Wydałem kupe szmalcu na te badziewne (moim zdaniem) pamiątki, myślałem że polecą chociaż na 240 a tu zonk, pamięci nie chcą ruszyć poprawnie nawet na 233 z najgorszymi timingami czyli 3 8 4 4 , oczywiście napięcie to 2.8v. Próbowałem również różnych ustawień GATa wszystko na AUTO lub A A A D D . Na 2,8 GHz (FSB 233) komp tylko POSTuje a winda nie zdąży się załadować, tylko zalicza zwieche, zresztą kit z POSTami, ma działać pod windą. Generalnie procek potrafi iść stabilnie na około 3,1GHz po odpowiedniej kombinacji szyny proca i pamięci. Pamięci idą na 228 z najgorszymi timingami, (standard 217) więc proca mogę zapodać tylko na 2,74Ghz jak na razie wielka dolina :( Macie jakieś propozycje, komentarze i uwagi ? Co by tu zrobić żeby to wszystko poszło lepiej ? (pewnie zmienić memorki jeśli tak to na jakie? :? ) Dokładny podel pamiątek to: KHX3500/256 9905193-024.A01 1344574 2.6V ASSY IN USA Pozdro, Anon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
un_ix Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 [...] Macie jakieś propozycje, komentarze i uwagi ? Co by tu zrobić żeby to wszystko poszło lepiej ? (pewnie zmienić memorki jeśli tak to na jakie? :? ) [...] :arrow: no tak, zmiana wchodzi w rachube ;) jesli chcialbys zmieniac to tylko i wylacznie na Hynix'y. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 13 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2004 Dokładny podel pamiątek to: KHX3500/256 9905193-024.A01 1344574 2.6V ASSY IN USA Pozdro, Anon. Winbond CH-5 i wszystko jasne :( Poczytaj :arrow: http://www.ocforums.com/showthread.php?threadid=270144 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Ehh w pń dzwonie do sprzedawcy, mam nadzieje ze uda sie zrobić jakiś układ i uda mi się wymienić te memorki na hynixy, fajnie by było gdyby ktoś podał jakiś sprawdzony model, żebym się znowu nie przejechał. A nio i miałem dostęp do KHXów 3200 BEZ A czy wszystki KHXy 3200 bez A są na BH-5 ??. Nie wiem czy jeszcze moge je załatwić ale jeśli tak to czy warto ? (porównując do dobrych Hyniksów) THX za linka, kijowe memorki :? Pozdro, Anon. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
turzol Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 KHX 3200 byly na bank na BH-5 - nie wiem jak jest teraz. W kazdym razie na pewno sie oplaca ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> BH-5 - kreca sie pieknie, ale tez potrzebuja duzego Voltage'u. Jak nie to bierz Hynixy - u mnie ida 260Mhz synchro :D Szukaj z takimi oznaczeniami: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anon Opublikowano 14 Lutego 2004 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2004 Jeżeli BH-5 potrzebują wysokiego napięcia to raczej odpada, ponieważ moda nie zamieżam robić. Czy Musiałeś zrobić moda by te Hynix'y D43 poszły na 260 synchro ? Jednocześnie był bym wdzięczny gdybyś powiedział na jakich timingach pojadą na FSB 250 oraz +- ile $ trzeba na nie wydać, bo jezeli są tańsze lub równe w cenie KHXów 3500 to by było dobrze na mase 8) Pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...