Astec Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Witajcie, słyszałem, że Ryzeny w niektórych grach lepiej radzą sobie po wyłączeniu SMT, choć nie wiem czemu. Osobiście doświadczyłem tego w Forzie Motorsport 7. W CP2077 były problemy z wykorzystaniem tej technologi. Na Intelach nie słychać o żadnych problemach czy to z HT, czy z czymś innym. Nie wiem jak jest z innymi grami, ale kupując Ryzena (już kolejnego) nie mam zamiaru szukać po wyjściu gry jakiś fixów, hacków itd. Kupując procesor chcę mieć wysoką wydajność i święty spokój. Nie chcę co rusz napotykać się na błędy nieznanego pochodzenia. Jak to jest w końcu z Ryzenami? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 Na Intel też bywa że po włączeniu SMT jest spadek wydajności: https://www.purepc.pl/test-procesora-intel-core-i7-8700k-premiera-coffee-lake?page=0,42 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Astec Opublikowano 21 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 21 Grudnia 2020 1 godzinę temu, Kyle napisał: Na Intel też bywa że po włączeniu SMT jest spadek wydajności: https://www.purepc.pl/test-procesora-intel-core-i7-8700k-premiera-coffee-lake?page=0,42 Dzięki za uświadomienie mi tego faktu. Czyli AMD nie jest odosobnione z tym problemem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 21 hours ago, Astec said: Witajcie, słyszałem, że Ryzeny w niektórych grach lepiej radzą sobie po wyłączeniu SMT, choć nie wiem czemu. Osobiście doświadczyłem tego w Forzie Motorsport 7. W CP2077 były problemy z wykorzystaniem tej technologi. Na Intelach nie słychać o żadnych problemach czy to z HT, czy z czymś innym. Nie wiem jak jest z innymi grami, ale kupując Ryzena (już kolejnego) nie mam zamiaru szukać po wyjściu gry jakiś fixów, hacków itd. Kupując procesor chcę mieć wysoką wydajność i święty spokój. Nie chcę co rusz napotykać się na błędy nieznanego pochodzenia. Jak to jest w końcu z Ryzenami? skoro w jednych aplikacjach SMT/HT działa jak powinno a w innych nie tzn że programiści dali ciała , ogólnie mam załączony SMT cały czas , nawet przez myśl mi nie przyszło żeby go wyłączyć , Intel miał problemy z HT już po samym wprowadzeniu procków z tą technologią 2002 rok / niektóre programy chodziły szybciej bez HT niż HT i tak jest do tej pory. polecam Zwróć uwagę na HITMAN Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
umcacz Opublikowano 22 Grudnia 2020 Zgłoś Opublikowano 22 Grudnia 2020 3.5 roku śmigam na Ryzenach i nigdy nie musiałem wyłączać SMT żeby pograc. Bylo kilka takich akcji że było do zyskania parę procent ale gra i tak zawsze chodziła normalnie. W Forze 7 akurat nie grałem ale Horizon 3 i 4 tak ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...