yogi186 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Witam Sprawa wygląda tak że byłem u znajomków dziś i posypał sie komp .. stary mega rupieć :> o cudowynch walorach w postaci procesora 486 - 50 Mhz ( bez koprocesora) i 8 Mb Ramu ... hehe ... i mam im coś z tym zrobić ;). Windowsa 3.11 PL na chacie nie mam ... wiec pomyślałem o 95 ... jak sądzicie da to rade ?? :) bo Microsoft niby twierdzi (zapewne sie mylą) że starczy 386 i 4 Mb Ramu ... ale nie wiem czy w to uwierzyć ;). Z góry thx :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Elmer Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Mozesz sprobowac go posadzic, ale nie spodziewaj sie mega predkosci (to pewnie juz wiesz ;) ). Sam mialem kiedys Win98 na 486 DX4 100MHz i 32RAM i nawet dobrze chodzilo :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 heh ... ide tam i posadze ... mam to gdzieś .. zobaczymy co wyjdzie ... pewnie bedzie mega ślimak :) ale przeżyją ... do tego co wyczyniają ... czyli pasjans plus word i excel to im starczy chyba. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 Spoko Win95 będzie chodził dobrze,chciarz przydało by się 16MB RAM-na tylu to żadnych problemów by nie było. Osobiście to instalowałem 95 na Pentium 75Mhz i 8MB to chodziło dobrze chociarz mówie jak odpalałem WORDA a później PAita to trzeba było troche poczekać aż dysk to przerobi.(przy 16MB RAM byłoby full wypas :lol: ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sir_Yaro Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 to co pisze mikrosoft nie jest przesada na 386sx mialem w95 i dopuki nie byl zasmiecony i ladnie skonfigurowany biegal sobie calkiem ladnie (nie jestem pewien ale mial wtedy chyba 8MB ram w Simm'ach). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Blue Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 będzie chodzic. :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireblade3 Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 U mnie na p 100 z 16mb ramu windows 98 se smigal (wywalilem z instaliki wiekszosc) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 U mnie na p 100 z 16mb ramu windows 98 se smigal (wywalilem z instaliki wiekszosc)To fajnie ale co to ma do 486sx50 i 8 mb ram + win95 :roll: A do pytania to, spokojnie powinno śmigać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Crash Opublikowano 29 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Lipca 2003 bez obaw uciagnie. a po odpowiedniej konfiguracji to bedzie to jeszcze nawet chodzic jako tako. 8) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 Sam system działa dosyć fajnie na... 386 i 4mb ramu, na prawdę. na 486 i 8mb będzie śmigał, ale do czasu zainstalowania pierwszej aplikacji :) Ja gdzieś w domu mam jeszcze win 3.11. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scibi Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 na tym sprzecie pojdzie bez problemu :) Ja sie chyba skusze i sprobuje na moim 386dx oraz 4mb ramu :) ciekaw co bedzie :D ile win95 potrzebuje miejsca na hdD?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 MIałem win 98 na ADM 133 i 8MB ramu i było spoko :) Wiec nei wiem co za problem z takim intelem ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 cze u mojej dziewczyny zainstalowalem win 95 na 486 sx 33 na poczatku mialem tam 12 mb ram ale teraz dorobila sie 20 aha dysk ma 170 mb calosc nawet niezle dziala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nem Opublikowano 30 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Lipca 2003 ile win95 potrzebuje miejsca na hdD?? Wersja podstawowa (nie OSR1!!!) zajmuje około 60 Mb. OSR1 już chyba ponad 100. Moim pierwszym komputerem, na którym stał Windows 95 był optimus 5p60 z pentium 60, 8mb ram i dyskiem 540 mb. Pracowałem na tym sprzęcie bez upgradeów przez rok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yogi186 Opublikowano 31 Lipca 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Lipca 2003 Ale [gluteus maximus] ... komp nie pozwala sobie podłączyć CD .. a dysk ma 123 MB ... sam windows chce minimum 94,5 :( ... a gdzie tam jeszcze office ... paranoja ... . Trza zrobićwin 3.11 NO I TERA PROBLEM ... POSIADA TO CUDO KTOŚ ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ATLON Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 poszukaj dzies w sklepach ze czesciami ajkiego starego hd u mnie za 50 zl sprzedaja 500 mb Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ee tam powinno dzialac czemu nie moj kumpel zainstalowac na 8 mb ramu windowsa 98 i sie jakos trzymal........ jakos..... hehe :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ale <font color="#FF0000">[ciach!]</font> ... komp nie pozwala sobie podłączyć CD .. a dysk ma 123 MB ... sam windows chce minimum 94,5 :( ... a gdzie tam jeszcze office ... paranoja ... . Trza zrobićwin 3.11 NO I TERA PROBLEM ... POSIADA TO CUDO KTOŚ ?? U mnie na 486DX/2 80 16MB RAM 540MB Win95 pierwsza wersja jaka była zainstalowana w wersji minimalnej zajęła około 50MB ze swapem. U ciebie też powinno pójść. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimlock Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ile win95 potrzebuje miejsca na hdD?? Wersja podstawowa (nie OSR1!!!) zajmuje około 60 Mb. OSR1 już chyba ponad 100. Moim pierwszym komputerem, na którym stał Windows 95 był optimus 5p60 z pentium 60, 8mb ram i dyskiem 540 mb. Pracowałem na tym sprzęcie bez upgradeów przez rok. Wersja postawowa z OSR1 zajmuję parę MB więcej niż wersja podstawowa. Zresztą jak OSR2 może zajmowac mniej miejsca od OSR1 :?: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Ja instalowałem Win 95 OSR2 na P75 8MB ram i HDD 128 MB to po instalacji zajmował niecałe 100 MB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
niunio Opublikowano 1 Sierpnia 2003 Zgłoś Opublikowano 1 Sierpnia 2003 ee smialo instaluj przy malej instalacji nie wjedzie to wiecej niz jakies 80-90 mega :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...