MaleM Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Witam. Szukam switcha pod 8 gniazd rj45 i dwa routery. Dodam tylko że do jednego z routerów będzie podpięty oculuc(podmsiadam też konsole i pc więc routery stricte pod gaming). Proszę o polecenie zestawu nie za miliony 😅 Dzięki. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cochin Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Możesz wyjaśnić po co ci 2 routery? Masz dwa łącza internetowe? Czy może chcesz tylko 2 urządzenia wifi i potrzebujesz access pointów zamiast routerów? I jaki masz budżet na to, bo nie za miliony tzn, ze 200zł, 2000zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleM Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Cena do max 1,3k. Jakoś access pionty mnie nie przekonują. Mam teraz jeden i średnio się na nim gra itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radiergummi Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Czyli nie masz zielonego pojęcia o tematyce sieciowej.Wysłane z mojego CPH2399 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleM Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Po to dałem temat tutaj by ktoś mi doradził... Dzięki za zbędny komentarz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Ile placisz tak masz. Napisz jaki miales AP i jaki router jakie masz lacze. 1,3K to mala kwota. Drugie urzadzenie podlaczone po kablu sieciowym, czy bezprzewodowo? Jaka powierzchnia? Sam to konfigurujesz? Switch: prosty, tani i niezarzadzalny: TL-SG108 Router: TP-Link Archer AX90 AP: tu albo wzmacniacz sygnalu mesh albo access point 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaleM Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 Czy polecisz jakiś switch zarządzalny(może być droższy)? Internet 1Gb/s. Mam podstawowy router z Orange a dom +/-200m2(góra i dół). Switch jak i całe rozgałęzienie pod dom jest w piwnicy o tam będzie switch. Polecisz jakiś zestaw do 2k+/-? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chloru Opublikowano 31 Maja 2023 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2023 A czym chcesz zarządzać na tym switchu?(To kolejny zbędny post bo ma 99% nie potrzebujesz zarzadzalnego switcha. Na 200 metrach za 2000 pln to da się pewnie zrobić AXowego mesha. Tak czy inaczej wypadałoby mieć o tym jakiekolwiek pojęcie. Narysować sobie plan, zastanowić się w którym miejscu możesz mieć kabel żeby podłączyć APki oraz poprosić Orange o ONT żeby zastąpić ich router. Nie wiem czy jest taka opcja już po instalacji usługi. Zamiast samemu robić listę zakupów narysuj plan, zaznacz na nim informacje o których napisałem wyżej i może coś się skleci.) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
masin Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Cisco seria Catalyst (taki droższy) aurat pod dwa routery i vlany będziesz sobie mógł zrobić oddzielnie dla PC i oddzielnie dla konsoli ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saalataa Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2023 Zwykły switch wystarczy. Jak terminal ONT jest niedostępny, to zamiast routera można użyć 2 ap, a jako router zostawić Funbox czy jak to się to nazywa. AP powinny byc spięte skrętka z routerem. Wpięcie routera do drugiego spowoduje podwójne NATowanie przez co będą inne problemy. Inny router wymaga ONT od orange i na tym bym się skoncentrował. Jest jeszcze fritzbox 5530, ale nie wiem czy zadziała z Orange. Oni mają dobre extender i mesh. https://pl.avm.de/produkty/fritzbox/fritzbox-5530-fiber/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...