Sunbeach Opublikowano Sobota o 19:13 Zgłoś Opublikowano Sobota o 19:13 Witam! Pytanko do tych co się znają lub mają podobne monitory i też mieli dylemat wyboru. Tak jak na dołączonym zdjęciu Samsung Odyssey 27" G6 360hz, Asus ROG OLED 27" 240hz czy może jeszcze coś lepszego? Jeśli tak to dlaczego? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano Sobota o 20:27 Zgłoś Opublikowano Sobota o 20:27 Fajna promka 😄 Aż mnie coś zabolało, że niedawno kupiłem monitor... https://www.x-kom.pl/p/1223059-monitor-led-27-265-284-msi-mpg-271qrx-qd-oled.html Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Sobota o 20:41 Zgłoś Opublikowano Sobota o 20:41 (edytowane) 21 minut temu, Micromachines napisał(a): Fajna promka 😄 Aż mnie coś zabolało, że niedawno kupiłem monitor... https://www.x-kom.pl/p/1223059-monitor-led-27-265-284-msi-mpg-271qrx-qd-oled.html Czyli mówisz że ten lepszy od dwójki którą wyżej podałem, dlaczego akurat ten? Jestem ciekawy bo w opiniach jest sporo wad.. Edytowane Sobota o 20:49 przez Sunbeach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano Sobota o 21:14 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:14 20 minut temu, Sunbeach napisał(a): Czyli mówisz że ten lepszy od dwójki którą wyżej podałem, dlaczego akurat ten? Jestem ciekawy bo w opiniach jest sporo wad.. Wszystko zależy od budżetu. Aktualnie to https://www.x-kom.pl/p/1325808-monitor-led-27-265-284-asus-rog-strix-oled-xg27ucdmg.html jest OLED 4 generacji, ale jak widać cena... Wchodzę na stronę, gdzie są inżynierowie i testują monitory, raczej mają więcej do powiedzenia https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/oled OLED to jest specyficzny sprzęt i nie dla każdego. Ludzie myślą, że kupią OLEDa, będą użytkować jak IPS i będzie git, a później złe oceny 😄 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Sobota o 21:19 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:19 (edytowane) 5 minut temu, Micromachines napisał(a): Wszystko zależy od budżetu. Aktualnie to https://www.x-kom.pl/p/1325808-monitor-led-27-265-284-asus-rog-strix-oled-xg27ucdmg.html jest OLED 4 generacji, ale jak widać cena... Wchodzę na stronę, gdzie są inżynierowie i testują monitory, raczej mają więcej do powiedzenia https://www.rtings.com/monitor/reviews/best/oled OLED to jest specyficzny sprzęt i nie dla każdego. Ludzie myślą, że kupią OLEDa, będą użytkować jak IPS i będzie git, a później złe oceny 😄 Ok ale ty podałeś mi inny monitor MSI który jak twierdzisz sam kupiłeś i wygląda na to że on ma tak samo dobre parametry jak ten Asus którego podałeś teraz.. Dlaczego wybrałeś akurat tego MSI i jakie wrażenia? Edytowane Sobota o 21:19 przez Sunbeach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano Niedziela o 09:28 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 09:28 12 godzin temu, Sunbeach napisał(a): Ok ale ty podałeś mi inny monitor MSI który jak twierdzisz sam kupiłeś i wygląda na to że on ma tak samo dobre parametry jak ten Asus którego podałeś teraz.. Dlaczego wybrałeś akurat tego MSI i jakie wrażenia? Podałem monitor MSI na promocji, który polecają ludzie, którzy siedzą codziennie w temacie, mają wiedzę, sprzęt, przerabiają różne monitory i dają recenzje. Wtedy wiadomo jakie plusy, minusy i co się kupuje. O ile dobrze ja patrzę, to ASUS ROG Swift OLED PG27UCDM jest niedostępny w PL albo cena kosmos. Każdy będzie miał inne odczucia z OLED. U mnie będzie w pokoju wielkie okno i mnóstwo światła. Ten Asus 4 generacji ma dla przykładu jasność 1000 cd/m², a MSI 250 cd/m² Dla mnie Asus do jasnego pomieszczenia by pasował, tylko odpada przez cenę i dlatego czekam jeszcze z rok zanim kupię OLEDa, bo mam już tymczasowy monitor, a może wyjdzie 5 generacja wtedy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kyle Opublikowano Niedziela o 10:25 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 10:25 55 minut temu, Micromachines napisał(a): w pokoju wielkie okno i mnóstwo światła Też mam podobnie i do tego rolety, którymi ustawiam sobie ilość światła, kiedy korzystam z komputera. Polecam takie rozwiązanie, a nie walkę przez mocarne wysterowywanie ekranu (który przez podniesioną jasność szybciej się zużywa, nie ważne czy OLED, czy LCD). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano Niedziela o 11:00 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:00 32 minuty temu, Kyle napisał(a): Też mam podobnie i do tego rolety, którymi ustawiam sobie ilość światła, kiedy korzystam z komputera. Polecam takie rozwiązanie, a nie walkę przez mocarne wysterowywanie ekranu (który przez podniesioną jasność szybciej się zużywa, nie ważne czy OLED, czy LCD). Zastanawiam się nad opcją 21:9 ale mam nieco obawy, bo to jednak głównie większość jest robione pod 16:9 4 Generacja dała wyraźniejszy tekst, wyższa jasność, to co oni mogą jeszcze w tych OLED zmieniać w kolejnych generacjach? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Niedziela o 11:14 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:14 (edytowane) Jak w temacie gdybyście mieli wybierać za taką cenę to MSI czy Asus? ASUS ROG Strix XG27ACDNG MSI MPG 271QR Edytowane Niedziela o 11:40 przez Sunbeach Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Niedziela o 11:53 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 11:53 (edytowane) @Micromachines Naprawić/poprawić "OLED Screen Flicker"... Wszystko do poczytania w internecie 🫣 Edytowane Niedziela o 15:27 przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Niedziela o 13:42 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 13:42 Jak w temacie gdybyście mieli wybierać za taką cenę to MSI czy Asus? ASUS ROG Strix XG27ACDNG MSI MPG 271QRX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B@nita Opublikowano Niedziela o 14:49 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 14:49 Msi ma fatalną, bardzo delikatną powłokę matrycy. Jest nowy oled od LG https://www.amazon.pl/LG-UltraGearTM-27GX790A-B-Gaming-Display/dp/B0DYVNZR13 przy czym wstrzymał bym się z zakupem, bo cena z 3200 poszybowała na obecną tuż po prezentacji stilgara. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Niedziela o 15:08 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 15:08 17 minut temu, B@nita napisał(a): Msi ma fatalną, bardzo delikatną powłokę matrycy. Jest nowy oled od LG https://www.amazon.pl/LG-UltraGearTM-27GX790A-B-Gaming-Display/dp/B0DYVNZR13 przy czym wstrzymał bym się z zakupem, bo cena z 3200 poszybowała na obecną tuż po prezentacji stilgara. Hmm ciekawy ten LG i muszę poszukać więcej opinii i recenzji. Chociaż trochę się boję, bo Samsung też ma swojego G6, G8 i 9, ale to są firmy które nie specjalizują się aż tak w monitorach jak właśnie Asus czy MSI.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano Niedziela o 16:06 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:06 Godzinę temu, B@nita napisał(a): Msi ma fatalną, bardzo delikatną powłokę matrycy. Jest nowy oled od LG https://www.amazon.pl/LG-UltraGearTM-27GX790A-B-Gaming-Display/dp/B0DYVNZR13 przy czym wstrzymał bym się z zakupem, bo cena z 3200 poszybowała na obecną tuż po prezentacji stilgara. I płacimy tutaj za 480 Hz? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Niedziela o 16:37 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 16:37 30 minut temu, Micromachines napisał(a): I płacimy tutaj za 480 Hz? Gdzie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitol321 Opublikowano Niedziela o 17:39 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:39 (edytowane) @Sunbeach Nie twórz więcej nowych tematów, bo moderator każdy kolejny będzie integrował z Twoim pierwszym, ponieważ są one tożsame i można w tym temacie dyskutować o kolejnych monitorach, które wpadły Ci w oko. Edytowane Niedziela o 17:40 przez pitol321 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micromachines Opublikowano Niedziela o 17:53 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 17:53 Godzinę temu, Sunbeach napisał(a): Gdzie? LG UltraGear 27GX790A-B 27" OLED Gaming PC Display - panel OLED o rozdzielczości QHD (2560x1440), 0,03 ms GtG 480Hz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunbeach Opublikowano Niedziela o 18:02 Zgłoś Opublikowano Niedziela o 18:02 18 minut temu, pitol321 napisał(a): @Sunbeach Nie twórz więcej nowych tematów, bo moderator każdy kolejny będzie integrował z Twoim pierwszym, ponieważ są one tożsame i można w tym temacie dyskutować o kolejnych monitorach, które wpadły Ci w oko. Zmieniłem tylko temat co do tego że chce wybrać jednak do 4000 zł 21 minut temu, pitol321 napisał(a): @Sunbeach Nie twórz więcej nowych tematów, bo moderator każdy kolejny będzie integrował z Twoim pierwszym, ponieważ są one tożsame i można w tym temacie dyskutować o kolejnych monitorach, które wpadły Ci w oko. Zmieniłem tylko temat bo jednak szukam i chce wybrać do 4000 zł QD-OLEDa. Jak na razie skłaniam się najbardziej ku Asusowi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...