mk1 Napisano 2 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2003 hey, Abit i 250 FSB non problem tylko czasami prime leci przez 1H i wyłączam a potem 10 minut i ZONK, ale myśle że to kwestia zależości proca i tempów (55-60 na AC) narazie lece na 9.5x245 bo kombinuje z ustawieniami biosu, napewno FSB i AGP spread włączam 0.5%, bo pomaga 8O, VDD 1.5 V 8O 8) :twisted: >>>> poczekam na pompe do WC i zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsjan Napisano 2 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2003 napewno FSB i AGP spread włączam 0.5%, bo pomaga 8O, VDD 1.5 V 8O 8) :twisted: >>>> poczekam na pompe do WC i zobaczymy Też zauważyłem, że włączenie Spread Spectrum poprawia stabilność, mimo, że teoretycznie powinno być odwrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkut Napisano 2 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2003 i zmniejsza wydajnosc, u mnie to jest spadek z 19500 ptk w 3dmarku do 14000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marsjan Napisano 2 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 2 Listopada 2003 i zmniejsza wydajnosc, u mnie to jest spadek z 19500 ptk w 3dmarku do 14000 U mnie spadek wydajności jest niezauważalny (jeśli jest). W każdym razie opłaca się włączyć Spread i podjechać wyżej z magistralą. Zauważyłem za to, że nie wszystkie FSB są stabilne (wg CPU-Z) i widać to w spadku wydajności mimo wyższego taktowania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1 Napisano 3 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2003 mimo walki z prime95, FSB 250 nie bedzie stabilne :( napewno nie jest to wina pamiątek, 245 leci stable :) czekam na kolejne biosy może tu jest problem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
boss Napisano 3 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2003 z co to daje?? moeze ja swoje wygrzeje za pomoca opalarki :twisted: Dokladnie! O co chodzi z tym wygrzewaniam??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Vip_ Napisano 3 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 3 Listopada 2003 z co to daje?? moeze ja swoje wygrzeje za pomoca opalarki :twisted: Dokladnie! O co chodzi z tym wygrzewaniam??????? odpowiedz na to nadwyraz nurtujace pytanie znajdziesz tu : http://forum.purepc.pl/search.php Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
yotomeczek Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 U mnie spadek wydajności jest niezauważalny (jeśli jest). W każdym razie opłaca się włączyć Spread i podjechać wyżej z magistralą. Zauważyłem za to, że nie wszystkie FSB są stabilne (wg CPU-Z) i widać to w spadku wydajności mimo wyższego taktowania. CPU-Z tak ma że faluje fsb ... było już o tym ;) Ten progs jest pod tym względem wkurzający ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucyfer1981 Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 hmm na moim Epox 8RDA rev 1.1 udało się stabilne 250Mhz ale asynchronicznie z pamięciami :twisted: 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
_Vip_ Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 hmm na moim Epox 8RDA rev 1.1 udało się stabilne 250Mhz ale asynchronicznie z pamięciami :twisted: 8) eeee jasne :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucyfer1981 Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 hmm na moim Epox 8RDA rev 1.1 udało się stabilne 250Mhz ale asynchronicznie z pamięciami :twisted: 8) eeee jasne :lol: hmm jakieś anonse ? .... orientujesz się pewnie że to rev 1.1 i NF2 U400 ... do tego mam pamięci Adata które nie chcą ruszyć powyżej 410Mhz :/ ale asynchronicznie z B2500 AQZFA chodzą asynchronicznie tylko jest jeden fix :D musi być na radiatorze chipsetu wiatrak 60mm :/ hmm możesz mi na słowo nie wierzyć ..i tak mnie to rybka obchodzi.. nie mam po co traktować to jako honorową sprawę ... pozdrawiam Niezłą budę masz apropo ... robiona samemu czy kupna ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1 Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 hmm na moim Epox 8RDA rev 1.1 udało się stabilne 250Mhz ale asynchronicznie z pamięciami :twisted: 8) NIE MA SZANS :lol: :lol: :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Demboch Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 poczekajcie tylko na mnie... jak zabuszcze fsb 250 .... poczekajcie tylko .... :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkut Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 pokaz nam screen'a z wcpuid z prime po kilku petlach a uwierzymy ; a ja mam 350mhz fsb na mom epoxie ale wam nie pokaze wierzcie mi na slowo ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucyfer1981 Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 pokaz nam screen'a z wcpuid z prime po kilku petlach a uwierzymy ; a ja mam 350mhz fsb na mom epoxie ale wam nie pokaze wierzcie mi na slowo ;] Bardzo udany sarkazm ... po pierwsze napisałem że jest asynchronicznie :evil: drugie to to że szyna fsb 249Mhz jest dostępna ale nie przechodzi benchmarków :/ to na tyle ... panowie fachowcy :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkut Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 co z tego ze 249 asynchro - jakby bylo stabilnie- jestes jednym z "wybrancow" bo tak do wcpuid to i mi 250mhz chodzi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lucyfer1981 Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 co z tego ze 249 asynchro - jakby bylo stabilnie- jestes jednym z "wybrancow" bo tak do wcpuid to i mi 250mhz chodzi... no to sam widzisz że jest to wykonalne ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
berkut Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 ale wciaz nie widze twojego wcpuid z zrzutem z 250mhz i prime... bo tak to conajwyzej wyskok ktory nic ci nie daje.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TuneReK Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 Jak ustawic tak duze FSB??? Ja nie moge przekroczyc 150 MHz :(. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1 Napisano 4 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 4 Listopada 2003 ja dam swój screen na 8x250 cpu interface enabled :) 9.5x250 cpu interface disabled :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sensei Napisano 5 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2003 Eh,dochodze do wniosku ze czytanie takich topicow doprowadzi mnie do bankructwa z powodu zjaranych podzespołów ale ... to było silniejsze ode mnie : jak i rowniez to : oczywiscie oba obrazki moga smialo startowac w konkursie pt. "Byłem stabilny przez 8 sekund" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1 Napisano 5 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2003 sensei - jaraj jaraj, tylko pokazuj wszystko z FSB 250 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaz Napisano 5 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2003 No brawo brawo mk1 :) Abicik NF7 na 250Mhz stabilnie synchro dziala? oczywiscie wykonales L12 mod, jakie vdd ? NB bardzo sie grzeje? Jak chlodzisz ? :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1 Napisano 5 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2003 L12 obowiązkowo :D bios 12 :D prime wywala po ~10min :evil: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gaz Napisano 5 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2003 No jak wywala to trzeba cos z tym zrobic ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mk1 Napisano 5 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 5 Listopada 2003 update 9.5x250 cpu interface enabled - sprawdźcie transfer w AIDA32 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kap00ch Napisano 8 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2003 hmm mam do was pytanko na jakich vcorach lecicie przy fsb > 233 ?? bo ostatnio podmeczylem moje twinmosy i jade 240x8 przy 2-2-2-11 vmem 2,9 z tym ze kazdy mnoznik powyzej 8 to u mnie zwis...nawet nie postuje...(testowalem narazie vcore do 1.8) , sam proc latal 2500 (200x12.5) przy 1.75 wiec cos tu jest nie tak;/ a btw bios 19-troche sie do oc nie nadaje , zara zmieniam na 10d :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piaskoon Napisano 8 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2003 Moje Elixiry 2x256MB DDR333@CL2,5 wyciągają DDR454 @ CL2,5 @ 2,8V. Myślę że to niezły wynik, jak na zwykłe OEM'y, prawda?? Sprawdzałem je na Solteku SL-KT600. Oczywiście w Prime95 były stabilne. Potestuje jeszcze TwinMosy i jak wyjdzie coś sensownego to dam znać. Co ciekawe, KingMaxy DDR400@CL2,5 nie chciały wogóle zapostować przy 454. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RuDi Napisano 8 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 8 Listopada 2003 No panowie chyba dolacze do grona FSB250 :D Zmiana mobo z Abita na EpoXa 8RDA3+ rev 2.1 i sukces hihihih. Narazie ciagle testy, postaram sie na dniach poskladac wszystko z blokami i jazda. Plytka z OCZ pieknie smiga czego nie moge powiedziec o hyperX'ach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ent Napisano 9 Listopada 2003 Zgłoś Napisano 9 Listopada 2003 No panowie chyba dolacze do grona FSB250 :D Zmiana mobo z Abita na EpoXa 8RDA3+ rev 2.1 i sukces hihihih. Narazie ciagle testy, postaram sie na dniach poskladac wszystko z blokami i jazda. Plytka z OCZ pieknie smiga czego nie moge powiedziec o hyperX'ach.8RDA3+ rev 2.1 ?? No, no no calkiem ladnie. Gratz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach More sharing options...