Skocz do zawartości
Michnik

Pamięć KINGMAX DDR 400-433MHz

Rekomendowane odpowiedzi

OT - szukam kogoś z kraka u kogo mógłbym sprawdzić jak pójdą moje TwinMosy DDR400 - niestety na intelu (i spieprzonych async) oraz aktualnym procu nie moge sprawdzić jak sie kręcą - jak ktoś będzie miał chwile czasu w przyszłym tygodniu to niech da znać na PW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podpowiem. Kup Kingstona PC400 value ram CL3 na kostkach Microna - oznaczenie MT. :) Mam takie 2, działają w Dual Channel @ 450 MHz CL2-2-2-6. :) A myślałem, że nawet na CL2.5 nie pójdą, bo nie widziałem, że oznacznie MT to Mircon. :)

http://www.frostytech.com/Ramfinder.cfm#micron - tutaj masz zdjęcia kostek (nie tylko Microna). Maks z tych pamięci to jakieś 490 MHz z CL3-4-4-8, niżej z timingami nie schodziłem.

Tyle ode mnie ;>

A gdzie je zakupiles? I naprawde tyle wyciagaja 8O az mi sie nie chce wiezyc ze tyle ida??? 8O Aha i czy to sa 2x256 czy 2x512 ??

A najlepiej to napisz cos wiecej o tych pamieciach he?

Aaa i jakie maja czasy dostepu? chyba nie powiesz ze takie jak na tej stronce ( 7,5 ) :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jestem już i mam Kingmaxy DDR433 takie czerwone ;)

Szkoda gadać, badziew! Nie kupujcie tego. Nawet mi na 200MHz w dualu nie idą, od razu niebieski ekran powitalny w windows (nie ida na żadnych timingach!!!). Bez duala tez bida 210MHz....i koniec!. Toz to nawet poniżej specyfikacji. Może się jeszcze wygrzeją, ale wątpię. Kolejna porażka i wyrzucone pieniądze.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po co wyrzucać kasę w błoto lepiej qpic HyperX. Moje PC3000 (DDR370) idą w dualu na i875P (dzielnik 1:1) - 225mhz 2.5-6-3-3  :wink: 

Na dzielniku 5:4 jade teraz na 210mhz 2-6-2-2. W sandrze mam int5551/float5500

Tak tylko że dual u Intela a dual na NForce to dwie inne sprawy. Na Nforce jest dużo trudniej dobrać dobre pamiatki do duala.

Ale nic to , może jeszcze spróbuje Kingstona.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

OT : A jak sie komus nudzi to moge podeslac pelna specyfikacje hynix'ow 4.3ns na ktorch Corsair robi swoje XMS4000 (DDR500) - normalnie kosmos  :lol:

:twisted:

zdadzę Ci, że nowe OCZ PC4200 są na hynix'ach 4.0ns, ale ich premiera będzie za jakieś 2 tyg. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panowie! Chyba sie pospieszyłem z ta oceną pamięci!

Otóż, co się okazuje. Każda pamiątka 256Mb chodzi z osobna bez problemu na 220MHz(dalej nie sprawdzałem). Przechodzi memtesta bez problemu. Gdy są dwie wywala błedy memtest na tych samych ustawieniach(nie w dualu). Podejrzewam, że zasilacz już nie wyrabia. W stresie 12V spada do poziomu 11.497V, a to niby chieftec. Także czeka mnie wymiana. Ale się zastanawiam czy na chiefteca 420W to jest sens? Czy znowu za pół roku nie okaże się za słaby? Ja mam 360W bez Active PFC i może to też ma wpływ na napięcia....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam coś takiego: Kingmax MPXB62D-38KT3R-PEA

Chodzą mi w dualu 200MHz: 7-3-3-2,5. Nie mam problemów z nimi.

Trójek nie dało się zamienić na 2 a 7 na 6: bo płyta robi: )))))))))))))))))))) ))))))))))))))))) )))))))))))))))). :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ja polece ocz z podpisu, pamiec rewelka

A testowane w Dualu na Nforce?

Chodzą na np 220Mhz?

w dualu testowal zanfist i robily 238 przy 2-3-3-11. ja na swoim durnym epoxie zrobilem 215 przy 2-2-2-6, ale dla tego egzemplarza plyty to wyczyn na miare rekordu guinessa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...