Marlboro Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Że jednak te zasiłki wymiatają: http://angela.pl/index.php?action=Szukanie...IDKategorii=124 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2004 Witam. Mam pytanko dotyczące w/w Chiefteców(HPC360,HPC420-302) żeczywiście są daremne dla płyt abita :> ?Mam zamiar kupić jednego z nich ale przeczytałem że do abitów nie warto bo mają słąba linie +12 V. Ile w tym prawdy jest??? no i jeszcze jakby mi kto podpowiedział który lepszy, bo spotkałem testy w których 360 wypada lepiej (ponoć rzeczywista moc jaką może oddać to 393W a HPC-420 tylko 398W) No i dlatego mam problem którego wybrac bo jeśli tak jest w rzeczywistości to po kiego przepłacać? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Quam Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 JA ma zwykłego megabejt 350w i ie narzekam , kupiłem go razem z obudpwą podsiwietlaną za 210 pln i nie narzekam a jak zasi. siądzie to wtedy pomysle nad kupmem jakiegos firmowego ale jeszcze dokłednie nie wiem po co tak zasi. kosztuje 200 - 500 zl to wole co rok kopwac na gwar. np. megabajte 350 - 400 w No to chyba mamy podobne obudowy Tracer ?? jak sie nie myle :P Też był tam megabajt i już sie spalił... wystarczył Radek 9800SE@Pro + Doom3 ... a zasilacz miał całe 2 tygodnie :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Galileusz Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2004 Wlasnie firma 4MAX wprowadzila w swojej ofercie bezglosny zasilacz YESICO FL-350W -0 dBA. http://www.4max.com.pl/produkt.asp?g=&gg=&id=1032 Cena 709 zl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 19 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2004 hmmm jaki zasilacz bedzie lepszym wyborem, rowniez na przyszlosc: topower 400W czy neotec 420W ? Ponoc neotec wcale nie sa takie ciche , czy zatem topowery sa cichsze ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
noster Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 hmmm jaki zasilacz bedzie lepszym wyborem, rowniez na przyszlosc: topower 400W czy neotec 420W ? Ponoc neotec wcale nie sa takie ciche , czy zatem topowery sa cichsze ? Ja ze swojego neoteca v4200 jestem bardzo zadowolony, nie jest drogi. ma przemyślane kabelki, pięknie się prezentuje i co najważniejsze nareszcie mam cichutko. Napięcia - Mailina 8) mierzone miernikiem (pod Prime95 + 3DMark): +12: 12,02V +5V: 5.14V +3.3: 3.38V Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Witam Czy zasilacze tracera sa dobre?(chce uslyszec wasze opinie) Tracer=Codegen=Ropla=Megabajt=SZMELC=bomba z opóźnionym zapłonem : :wink: Polecam natomiast Tagana TG380-U01 :P Mam i tez polecam. To doskonały wybór. PS. A może Panowie z Neotec z tą kryptoreklama trochę by przychamowali? Przeciez to juz przesada. Gdy tylko ktoś pyta o zasilacz zaraz pojawia się nowy człowiek który mówi: KUP Neotec!!!! Troche umiaru i pokory. Jak się sprawują te Wasze zasilacze (które przecież wprowadzacie po tym gdy Wasza firma nie mogła się dogadać z HuntKey) to zobaczymy za rok (jeśli jeszcze będa w sprzedaży bo być może ich żywot bedzie tak samo krótki na rynku jak HuntKey'a) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
loobek Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Witam Czy zasilacze tracera sa dobre?(chce uslyszec wasze opinie) Tracer=Codegen=Ropla=Megabajt=SZMELC=bomba z opóźnionym zapłonem : :wink: Polecam natomiast Tagana TG380-U01 :P Mam i tez polecam. To doskonały wybór. PS. A może Panowie z Neotec z tą kryptoreklama trochę by przychamowali? Przeciez to juz przesada. Gdy tylko ktoś pyta o zasilacz zaraz pojawia się nowy człowiek który mówi: KUP Neotec!!!! Troche umiaru i pokory. Jak się sprawują te Wasze zasilacze (które przecież wprowadzacie po tym gdy Wasza firma nie mogła się dogadać z HuntKey) to zobaczymy za rok (jeśli jeszcze będa w sprzedaży bo być może ich żywot bedzie tak samo krótki na rynku jak HuntKey'a) a co cie to obchodzi :lol: :?: jak sa lole to niech te neteci kupuja wolny rynek :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 A jasne że niech kupują. Przeciez nikt im nie broni. Mnie tylko troszkę irytuje po przejrzeniu takie piep...nie głupot jak to najlepszy jest Neotec choć jeszcze sie go nie sprzedaje (i to nie tylko w tym temacie). A w paru miejscach to już było wręcz napisane że Chieftec to do d..., Tagan to odpady z Toppower etc. Dlatego to napisałem. Ale życze kupującym by im ich zasilacze działały wiecznie i by nie mieli z nimi problemów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 no co wy chłopacy dajcie no coś z siebie.podpowiedzcie jaki mam kupic(hpc 420 czy hpc 360?????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 20 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2004 bierz 420 ale nie licz że będzie cichy :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobrowisko Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 bierz 420 ale nie licz że będzie cichy :) Ok tak najłatwiej. No ale na pytanie dalej nie ma odpowiedzi. Czy rzeczywiście ta 420 jest wydajniejsza ??? Pisałem że czytałem testy i wynika z nich że są podobne........... Sam już nie wiem czy warto czy nie..... :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Podobne sa z budowy a nie z wydatkowania mocy. 360 to 360W a 420 to 420W. Nie do końca rozumiem gdzie mogłes wyczytac że sa podobne. podobne to może być hpc-360-202 do hpc-360-302 jeśli chodi o moc a nie do hpc-420 chyba że tak jak mówię to chodziło o wygląd. A to co Ci jest potrzebne oceń według poboru mocy. Większy zasilacz to większy zapas mocy i mozliwości rozbudowy kompa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Złoty Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 21 Sierpnia 2004 Kobrowisko - nie napisałeś nic o konfigu, jaki ma pociągnąć ten zasilacz. Jeżeli zastanawiasz się tylko nad szefami, to na moje oko nie opłaci się dopłacać do 420W bo w wypadku linii 12V ma on obciążalność większą tylko o 1A (czyli podaje całe 12W więcej mocy). Ciężko jest dostać na dzień dzisiejszy dobrą zasiłkę z mocną linią 12V poniżej 250zł. W tym przedziale cenowym chieftec to chyba najlepszy wybór. BTW Tak z ciekawości - jakby Ci się chciało, to napisz jak sprawuje się twój enlight. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Witam, Mam zamiar kupić obudowę z zasilaczem: CODEGEN (6013L-G4) 350W czy te CODEGENY to naprawde taki syf (dlaczego)? I czy warto dołożyc do Chiefteca 360W? Dziękuje za odpowiedź. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Tak to syf bo: 1. sa glosne 2. tylko na naklejce maja 350W 3. napiecia skacza jak dzieciaki na trampolinie A tak w ogole to mam pytanie czy oplaca sie kupowac zasilacz z wtyczka EPS ( 12v 8 pin ). To bedzie mialo byc stosowane w kartach graficznych ? Kiedy cos takiego bedzie wymagane ? Jak zasilacz nie bedzie mial tego to da sie zrobic przejciowke z molexa ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Tak to syf bo: 1. sa glosne 2. tylko na naklejce maja 350W 3. napiecia skacza jak dzieciaki na trampolinie Mają jeszcze tendencję do SAMOZAPŁONU przy trochę większym obciążeniu :twisted: . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dark Icon Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 A ten samozapłon nie dotyczy jedynie zasilacza tylko przy okazji i całej reszty hehehe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Dzięki za odpowiedzi to jednak dołoże do: - CHIEFTEC (ATX-1136H) 360W 155 zł Może być ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Też był tam megabajt i już sie spalił... wystarczył Radek 9800SE@Pro + Doom3 ... a zasilacz miał całe 2 tygodnie Quam, serio mówisz? U mnie też siedzi MGB 350W (był z obudową Focus), i zamierzam niedługo zaopatrzyć się w dooma 3... Heh, ale widzę, że to jednak nie jest dobry pomysł :D pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Jessu, megabajty to rzeczywiście syf! W testach na benchmark'u - porażka : "W testach okazało się, że MGB-400ATX nie jest w stanie poradzić sobie z utrzymaniem stabilnych napięć pod obciążeniem. Nawet przykładanie dużo mniejszego niż dopuszczalne obciążenia powodowało spadek napięć w dolne rejony granic tolerancji. Nie jest to model, który moglibyśmy komukolwiek polecić, nawet do najtańszego komputera. Podobnie jak model MGB-350, ku przestrodze "honorujemy" ten wyrób zasilaczopodobny najniższą oceną " No to lecę po Chiefteca :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kosiarz Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2004 Quam, serio mówisz? U mnie też siedzi MGB 350W (był z obudową Focus), i zamierzam niedługo zaopatrzyć się w dooma 3... Heh, ale widzę, że to jednak nie jest dobry pomysł :D pozdro Z Twoim Celeronem z podpisu DooM III będzie czkawką :wink: ....zasilacz to juz inna sprawa. :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
afrodyta Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Z Twoim Celeronem z podpisu DooM III będzie czkawką Doskonale wiem, że będzie czkawką, ale za to obejżę sobie znakomity pokaz slajdów :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nargil Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Dzięki za odpowiedziależ nie ma za co :) to jednak dołoże do: - CHIEFTEC (ATX-1136H) 360W 155 zł Może być ? moze, oczywiscie ma to tylko pasywne pfc i slabsza linie 12v niz inne zasilacze z gornej polki ale na dzien dzisiejszy w zupelnosci starczy do dobrego nie-extremalnie kreconego komputera Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
virtuomaniak Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Nie chce zakladac nowego topicu a ten jest zwiazany z zasilaczami.. nie wie ktos za ile moglbym sprzedac ten zasilacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość @ Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 --- Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rbtck1 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 A czym sie rozni pasywne PFC od aktywnego ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lspider Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 A czym sie rozni pasywne PFC od aktywnego ? http://www.neotec.pl/page.php?id=6 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitufo Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Skladam komputerek dla brata i potrzebuje szybkiej odpowiedzi na pytanie ktory zasilacz brac: Modecom ATX-350GTF (PFC) http://sklep.komputronik.pl/pelny.php?id=9592 czy moze Chieftec ATX-1136H 360W http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2254 Planowany komp to krecony bartek 2500@3200+ na abicie NF7-SL, grafika Radoslaw 9550@9600. Nie mam kasy na lepsza zasilke, wiec prosze nie wyskakiwac z czyms ponad 150 zeta. Liczy sie oczywiscie stabilnosc i cisza :) Podobno ten Chief do najcichszych nie nalezy? Ktos ma to cudo? Prosze o szybkie odpowiedzi, gdyz sprzet kupuje jutro. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
postal1 Opublikowano 23 Sierpnia 2004 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2004 :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...