Skocz do zawartości
???????

pod napieciem - "dresiarze"

Rekomendowane odpowiedzi

Ehh jak to widze to sobie mysle ze mozna by zrobic jakies obywatelskie grupy porzadkowe i zaczac sprzata nasze miasta z tego syfu

I smutne jest to ze to juz nie sa dresiarze teraz zmienili swoje dresy na szerokie spodnie :/ (respect dla prawdziwych hh)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pewnie poniżej zera hehe

Gdyby policja była surowsza w działaniu to by tego gufna nie łaziło tyle po ulica, czemu 10 lat temu było spokojniej ? Mają matoły za dużo wolności ale chcieliśmy demokracji to ją mamy. Nie żebym byla za komunistami hehe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coraz mniej powodów widzę aby w przyszłości mieszkać w tym kraju.

Podatki

Politycy

Dresiarze

Zostałem "skrojony" w zeszłym roku i straciłem Nokię 6310.

Później bałem się jeździć na angielski, zdarzało się nawet, że jeździłem taksówkami na zajęcia dodatkowe. Teraz w tym roku zastanawiam się do którego liceum pójść i chyba wybiore jakieś co jest blisko albo jakieś dobre prywatne gdzie chodzą ludzie, którzy nie potrzebują kraść.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja tylko w kwestii formalnej :)

Pomijam pozim pojawiających się tam form życia (do inteligencji pantofelka to im daaaaaleeeeko :) ) i wogóle zjawisko jakim są te pasiate debile.

Mieszkam na Zaspie w Gdańsku i chciałem tylko powiedzieć że są duuużo gorsze dzielnice niż moja :( a teraz wielu osobom Zaspa się bedzie z drechem kojazyć :( zachciało im się na największym blokowisku krecić Program i trafiło do nas. Owszem jest u nas trochę tego cholerstwa i wogóle trzeba to wyplenić, ale naprawe Zaspa nie jest stolica drechów w Gdańsku :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dla takich to powinni getta budować i niech w nich się rządzą swoimi prawami (kradną gwałcą, zabijają, etc... :twisted: ) ale jak jakiś wychyliłby łep poza mury getta to na odstrzał :evil:

P.S. Dres (jako ubranie) jest dobre na siłowni albo podczas jakiegoś innego sportu, ja sam w domu chodzę w dresach bo to ubranie jest wygodne ale to co jest zwane dresiarzami to [ciach!] ich :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rozumiem ze dam mu nokie6310 w zamian za "bezpieczenstwo" na tej ulicy?

pogielo cie?!, takim ludziom trzeba sie przynajmniej probowac przeciwstawiac, starac sie nie doprowadzac do bezposrednich spotkan.

oczywiscie uogolniam, wszystko w zaleznosci od sytuacji, takze kwestia wieku i postury ma znaczenie - przy 5na1 bedzie nieciekawie ale przy konfrontacji z 2dresikami naprawde wole zaryzykowac uzycie gazu i piesci niz stracic jakikolwiek przedmiot.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

noo ostre matoły są z dresów :) znam swoich osiedlowych frajerzy i pajace :D ,wbrew pozorom nie groźni ,wiem bo mam to na codzień mieszkam w najniebezpieczniejszej dzielnicy w Polsce! w Nowej Hucie. Naszczescie nie mam z nimi problemu :) bo w sumie to najniżej położona rasa przysłowiowej ulicy... Takie życie ,w sumie mi nie przeszkadzają (czasem można coś tanio kupić bo osły sie nie znają...) chociaż wolałbym żeby ich nie było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ehh latwo powiedziec "bronic sie" ja sie raz bronilem nwet z poczatku mi niezle szlo ale niestety bylo ich 2 i jak sie bilem z jednym to drugi mnie kopnal z tylu w nerki skonczylo sie na tym ze nic nie zabrali ale poobijali (w sumie lekko udalo mi sie wyrwac)

ale nie to jest wazne - po tym incydencie tamta czesc miasta byla dla mnie zamknieta przez ponad pol roku - nieroztropnie przechodzilem tamtedy i chcieli mnie pobic znowu tylko ze tym razem w 8 i ogolnie jak mnie ktorys zauwazyl na miescie to zaraz biegli z koegami - bylo nieciekawie jednak od prawie roku juz ich nie widuje (czyzby siedzieli :P) niestety najlepsza obrona jest ucieczka - nawet jak cie maly smark chce skroic to najczesciej gdzies za rogiem czaja sie koledzy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po prostu policja musi sie przestac ich bac i zaczac lapac bo takie sqrwiele to pewne siebie sa w grupach a jak im kogos zamkna to miekna.. no ale poki policja bedzie dostawac jako wyposazenie modlitewniki to my tez mozemy sie pomodlic jedynie przed wyjsciem z domu... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

zgodze sie z przedmówczynią modlitewniki :( grrrrrr na serio człowiek jest spokojny a oni ci bagno z życia zrobią :( gliny powinny sie na poważnia zabrać za złodziei komórek niech wpadną do lombardów ciekawe co w nich znajdą ? szlak mnie trafia i polska wkurza a co do cs i i gaz ok a jak oni też zaczną stosować podobne rzeczy ?? ty sie boisz że im coś możesz zrobić ale oni nie myślą i będą mogli naprawdę krzywdę zrobić ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde tacy to sa silni w grupach :D jak ja widze takich 13 letnich dresiarzy co przy kolegach sie kozacza to mnie smiech ogarnia :D nie mam co prawda 190 i 130kg a w lapie 5.0 :D ale wiele razy mnie zaczepiali jak sobie wracalem ze szkoly czy spacerowalem noca :D i co siedzialo takich 3 jeden poprosil mnie o portfel :D eheheh to powiedziaem mu zeby sobie kupil na bazarze :D a jak nalegal to powiedzialem zeby podszedl i sobie go wyciagnol :D no sprobowal skonczylo to sie ladowaniem na betonie :D myslalem ze tamtych 2 ruszy na mnie bylem gotowy na wszystko :D taka adrenalinke dostalem ze mala poezja :D aa no i jeszcze w szkole 1 dostalem to juz w ogole :D hehehe i wiecie co az trudno bylo mi uwierzyc ale po tej kacji patrze a z boku z taksowki wysiada gosc mowie o taksowkarzu i staje w mojej obronie :D chlopaki nawet nie wiecie jak sie zdziwilem :D i to mi sie podoba :D hehehe i tak to sie zakonczylo :D normalnie wsiadlem do taxi i dalem facetowi zarobic :D bo sie nalezalo chyba :D pozdrowka :D nie ma co gadac na ten temat kazdy wie jak to wyglada ubierze dres i mysli ze jest nie do pokonania :D ahhh

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeśli chodzi o komórki to mogly by sie nasze wspaniałe 3 polskie sieci wreszcie dogadać i blokować numery IMEI skradzionych telefonów. Ale przeciez im wszystko jedno czy z telefonu dzowni prawowity wlasciciel czy drech ale wazne ze zarabiaja sianko :evil: oczywiscie niby ten numer IMEI mozna zmienić i tu jusz powinna wkroczyc policja np. wlatywac do lombardow po cywilu i do ciupy wszystkich :P !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie przed chwilą wróciłem do domu no bo była taka akcja:

Szedłem na 2 lekcje wiec jechałem później na którymś przystanku wsiadły jakieś 2 łosie, akurat dziś zapomiałem wyłaczyc dzwieku w telefonie no i dostałem sms-a i zaraz po tym te 2 łosie stały juz za mną i taki tekst: "chyba dostał sms-a" a drugi: "ooo... polifoniczne dzonki"... mniej wiecej juz było wiadomo o co chodzi. Więc wysiadłem na najblizszym przystanku patrze a oni za mna i pytaja sie czy mam fajka, nie zastanawiając sie zaczełem uciekac, na szczescie zdobyłem taka przewage ze ze udało mi sie przebiec na 2 strone ulicy przed jadącymi samochodami a oni musieli czekac.... ale zaraz po tym zaczeli mnie dalej gonić, dobiegłem na pierwsze lepsze osiedle i schowałem sie w klatce czekałem z 5 minut i akurat wychodzac z klatki miałem takie szczescie ze oni wracali i musiałem dalej spieprzać, ale za chwile ich zgubiłem i wróciłem do domu.... Nie byli ubrani w żadne dresy ale jakies tępaki, nie miałem szans im sie stawiać bo obaj byli sporo wyżsi i jeden był masywny....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi