marcellus Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Czy jest to mozliwe i jak to wyglada w praktyce? ;) Czy mozna sobie podzielic desktop environment na dwie czesci tak jak ma to miejsce w przypadku jednej karty z dwoma wyjsciami video? Czy ktos z forumowiczow ma przyjemnosc pracowac na dwoch monitorach (na jednym kompie) ? Jak wrazenia? ;) Bede pakowal monitor LCD zamiast/obok mojej obecnej 19" CRT i zal mi troszke tej 19 bo mam dopiero rok i calkiem fajna jest :roll: Karte na PCI zawsze moge kupic za prawie darmo... bo nie chce mi sie wymieniac GeForce'a (na karte z dual video) ktory jak do tej pory ciagle spelnia moje wymagania wzgledem fps w grach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Nigdy nie widzialem takiego rozwiazania i prawde mowiac nie wiem, czy przejdzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Wg mnie nie przejdzie. Bowiem w biosie musisz ustalać której karty ma najpierw używać i jeśli wybbierzesz najpierw pci to moim zdaniem tylko ta karta będzie "aktywna", ale zawsze można sprawdzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kat_666 Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Moge to sprawdzic ale zbytnio mi sie nei chce :P Mysle ze to raczej nie przejdzie :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 pod w98 da sie na 100% nie wiem jak pod winxp ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dario_t Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Ewentualnie karta graficzna + akcelerator (jakis vodoo or something ;) ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Dwie grafy AGP + PCI (GF4 + jakieś stare ATI Mach64) działały u mnie bez problemów pod XP, chociaż sprawdzałem to kiedyś z czystej ciekawości i nie używam tego praktycznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Souler Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 bez problemu pojdzie xp obsluguje chyba do 14 wirtualnych pulpitow, 98 do 9 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 oczywiscie ze pojdzie, i pod 9x i pod 2k/xp. praktycznie mozesz wlozyc tyle kart ile masz wolnych slotow i wszystkie beda dzialac. kazda karta bedzie miala swoja czesc pulpitu - dowolnie mozna je ukladac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 ooo to super! :) Bo juz sie martwilem, ze bede musial wyrzucic kase na karte z dual out :) a jesli chodzi o praktyczne pytanie... wybiera sie wtedy rozumiem jakas karte primary czy cos? bo jak sie odpali jakas gre to chcialbym miec wplyw czy obraz bedzie renderowac GeForce czy jakis staaaary smiec na PCI :twisted: Zalezy mi tylko zeby miec na obydwu monitorach ta same rozdzialke a boje sie, ze to cos starego nie wyrobi... Czy ktos moze mi doradzic jaka karte graficzna kupic na PCI tylko do zastosowania biurowego? I kolejne pytanie... Jakie sa minusy takiego rozwiazania (PCI+AGP) w porownaniu do wersji z jedna karta AGP z dual out ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosmo Opublikowano 29 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Października 2003 Robilem tak, stara 14' i stara karta PCI, ale dzialalo bardzo dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pshem Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 ooo to super! :) Bo juz sie martwilem, ze bede musial wyrzucic kase na karte z dual out :) a jesli chodzi o praktyczne pytanie... wybiera sie wtedy rozumiem jakas karte primary czy cos? bo jak sie odpali jakas gre to chcialbym miec wplyw czy obraz bedzie renderowac GeForce czy jakis staaaary smiec na PCI :twisted: Zalezy mi tylko zeby miec na obydwu monitorach ta same rozdzialke a boje sie, ze to cos starego nie wyrobi... Czy ktos moze mi doradzic jaka karte graficzna kupic na PCI tylko do zastosowania biurowego? I kolejne pytanie... Jakie sa minusy takiego rozwiazania (PCI+AGP) w porownaniu do wersji z jedna karta AGP z dual out ? w biosie ustawiasz opcje "primary graphics adapter" pci/agp (lub cos w tym stylu). z doswiadczenia wiem ze tsengi et6x00 nie maja w xp sterownikow - a szkoda bo to dobra karta. pozostaje jakeis s3trio lub jakas riva. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 kurde... moze juz w piatek go dostane :) wreszcie mi to troszke (tak zakladam) ulatwi kodowanie :) jak juz wszystko podlacze to napisze wrazenia :roll: ...szkoda, ze w Totala nie bede mogl pykac na dwa screeny, to dopiero bylaby rzeznia :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Na tym forum to już wszystko było ;) http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=24903 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 30 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Października 2003 Czy ktos moze mi doradzic jaka karte graficzna kupic na PCI tylko do zastosowania biurowego? polecam takie rozwiazanie: :arrow: swojego gf podlaczasz pod 19'' CRT i masz gry super :) :arrow: nowa karte na PCI podlaczasz pod LCD i masz do prac biurowych, netu, itp... przyklady kart na PCI: ta jest troszke droga http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17150242 tu masz tez radeonka, ale tanszego :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17020979 tutaj masz matroxa, ale cienkiego :( http://www.allegro.pl/show_item.php?item=17301554 poszukaj na allegro.pl jest ich tam sporo, znajdziesz taka jak Ci potrzeba aha wzialem przyklady takie zeby mialy jakosc obrazu wporzadku, tylko nie wiem jak z tym matroxem, ale co firma to firma :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 aha wzialem przyklady takie zeby mialy jakosc obrazu wporzadku, tylko nie wiem jak z tym matroxem, ale co firma to firma :) Wielkie dzieki za pomoc :) a cos z nowych kart na PCI do tak 200-250 zl? bo do allegro mam utrudniony dostep, wiec wolalbym nowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 250zł za kartę PCI :?: :!: Człowieku :!: kup sobie normalnego np.S3 virga 4mb na pci za groszę :!: ALbo jakiegos innego ati rage :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcellus Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 250zł za kartę PCI :?: :!: Człowieku :!: kup sobie normalnego np.S3 virga 4mb na pci za groszę :!: ALbo jakiegos innego ati rage :!:ok ok... podawalem gorna granice :) a czy sa karty z wyjsciem DVI na PCI? :D ja nie siedze dokladnie w tych sprawach... jest jakas roznica w jakosci obrazu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S.Youth Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 ja mam matroxa millenium na pci z wyjsciem dvi (karta ma 8mb) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paprotek Opublikowano 31 Października 2003 Zgłoś Opublikowano 31 Października 2003 aha wzialem przyklady takie zeby mialy jakosc obrazu wporzadku, tylko nie wiem jak z tym matroxem, ale co firma to firma :) Wielkie dzieki za pomoc :) a cos z nowych kart na PCI do tak 200-250 zl? bo do allegro mam utrudniony dostep, wiec wolalbym nowa. ale te sa nowe :) a w sklepach to trudno teraz o grafike na PCI, aha te co ci podalem maja DVI ale sa drozsze niz byc chcial :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...