Skocz do zawartości
bat

Richard's Burns Rally - Temat zbiorczy

Rekomendowane odpowiedzi

Motyw,faktycznie - wersja PL i to nie,ze koles gada stylem "windowsowskim" czyli glosem syntezatora mowy tylko 100% spolszczona gra,co prawda czasem zanika gloas pilota,ale teraz bez problemu przeszedlem szkole na klawie za pierwszym podejsciem podczas gdy w wersji ENG gralem jakies Pol H :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy bylo ale idzie przerobic gre na wersje pl wystarczy tylko zmienic jeden wpis w rejestrze i nawet gadaja po naszemu :)))  

Hkey_local_machinesoftwareSCI gamesRichard Burns Rallylanguage  

z english na Polish :)  jezeli tylko napisy beda pl to wystarczy zrobic nowy profil i juz :)

:!: :?: :!:

P.S.

Piłes? Nie jedź!

zanim wysmiejesz lepiej sprawdz ...

to dziala ja mam juz wersje polska :)

Dalbys do tego linka lepiej ,bo zeby komentarz byl po Polsku potrzeba jeden pliczek jeszcze. Po szczegoly odsylam tu:

http://racing-forum.pulse.pdi.net/viewtopi...?t=8866&start=0

PS. u mnie dziala idealnie :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie ostatecznie bo moge sie jeszcze wycofac.

Zolty logi czy M$ sidewinder (bez FF) ?

Cena logiego 90 + przesylka

Cena M$ ok 120 + przesylka

bierz M$ - mialem ja i jest rownie precyzyjna jak MOMO!

Wie ktos gdzie mozna dostac jeszcze tego sidewinder ? Kaeres jak bys sie jednak nie zdecydowal na M$ to daj jakies info o nim :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tez macie takie poziome kreski na drodze ??

(544kB) http://members.lycos.co.uk/scrath/RBRaa6anizo16.JPG

ma ktos tak ?

lece na Omegach 4.8!

Pozbyłes sie tych kresek? Jak wyłacze AA i AF to jest OK, ale czy jest mozliwosc pogrania z tymi "bajerami" zeby nie było tych pasków? :wink:

Tez lubi wam gra wychodzic do windozy? Mi przynajmniej miedzy lekcjami (po pokazie co trzeba zrobic) gra lubi "wyskoczyc"... :? Miał ktoś podobny problem? HELP!

Probowałem roznych sterow i ciagle to samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim kompie gierka chodzi płynnie w 1024x768 i wszystko na high detale. Jedyną trudność chwilowo mam z prowadzeniem samochodu, jakoś w co do tej pory grałem nie dawało takiego realizmu. I będe musiał przesiąść się z Logitech WingMan Rumble Pad-a na kiere Driving Force Logitecha (wyciągnąć z szafy) może to coś pomoże.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedzcie ostatecznie bo moge sie jeszcze wycofac.

Zolty logi czy M$ sidewinder (bez FF) ?

Cena logiego 90 + przesylka

Cena M$ ok 120 + przesylka

bierz M$ - mialem ja i jest rownie precyzyjna jak MOMO!

Nie, jednak sie nie zdecyduje na M$

Koles nie chce zejsc ponizej 130

Jest to o 40 pln wiecej niz za logiego (czyli prawie 50%), ktory defacto chodzi po okolo 130-150 na allegro.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mi nie wychodzi do pulpitu i chodzi bdb w 1024 max na maszynce z siga.

co do pl wersji to zednego piliczka nie potrzebowalem. czy mi sie wydaje czy Holek tam robi za pilota.

da ktos link to tego pliku w zalaczniku z tamtego forum, bo niezalogowani nie moga sciagac :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jednak sie nie zdecyduje na M$ .........

Z jednej strony dobrze z drugiej zle :wink:

M$ bez FF nie dziala wszystkim pod XP, bo stery sa tylko pod W98 i trzeba je odpalic w trybie zgodnosci z W98 pod XP, niektorym i tak to nie pomaga i nie chce sie ladowac, a jest to niezbedne zeby wlaczyc split axis, zle bo jest jednak lepsza od logiego (bardziej precyzyjna) no ale logi ma FF ktory w tej grze jest bardzo wazny i zostal zrobiony idealnie.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie wiem czy bylo ale idzie przerobic gre na wersje pl wystarczy tylko zmienic jeden wpis w rejestrze i nawet gadaja po naszemu :))) 

Hkey_local_machinesoftwareSCI gamesRichard Burns Rallylanguage 

z english na Polish :)  jezeli tylko napisy beda pl to wystarczy zrobic nowy profil i juz :)

:!: :?: :!:

P.S.

Piłes? Nie jedź!

zanim wysmiejesz lepiej sprawdz ...

to dziala ja mam juz wersje polska :)

Dalbys do tego linka lepiej ,bo zeby komentarz byl po Polsku potrzeba jeden pliczek jeszcze. Po szczegoly odsylam tu:

http://racing-forum.pulse.pdi.net/viewtopi...?t=8866&start=0

PS. u mnie dziala idealnie :twisted:

u mnie bez zadnego pliczka poprostu eng na pl i juz bez zadnego problemu ... znajomemu tez tak dziala :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Aaaaaaaaa nie wiecie przypadkiec co jest.... raz za czas z menu wychodzi mi do pulpitu :(

Dokładnie, tez to mam... raz na jakis czas grę mi wywala z menu np. miedzy odcinkami do windozy... i chyba nikt raczej tu nie pomoze... Mysle ze trzeba czekac na PATCHa... :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej kto ma z was Radeon 9600XT moze? Ja posiaadam i mi sie gra zacina na HIGH QUALITY i musze reset wciskać.

Na LOW jest dobrze.

Athlon 1800+,SOLTEK 75DRV5, 512 RAM

Ale u mnie w VIDEO OPTIONS nie ma do wybory AA i wlasnie sie dziwie.

Ale do pulpitu to mi nigdy nie wywaliło, jesli gralem na dobrym LOW.

High jak dam to musze dawac reset, bo gra sie zacina juz w opcjach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, jednak sie nie zdecyduje na M$ .........

Z jednej strony dobrze z drugiej zle :wink:

M$ bez FF nie dziala wszystkim pod XP, bo stery sa tylko pod W98 i trzeba je odpalic w trybie zgodnosci z W98 pod XP, niektorym i tak to nie pomaga i nie chce sie ladowac, a jest to niezbedne zeby wlaczyc split axis, zle bo jest jednak lepsza od logiego (bardziej precyzyjna) no ale logi ma FF ktory w tej grze jest bardzo wazny i zostal zrobiony idealnie.

Ale przeciez nie zolty... o czym ty do diaska sie tak rozpisujesz? :roll:

Kaeres, kupuj ze spokojnym sercem tego Logitecha. Mam ta kierownice na drugim kompie i gra sie OK (choc momo, naturalnie, to nie jest ;])

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gdzie sie wybiera AA w tej grze? Ja w Video Options nie mam tego do ustawienia.

W grze tego nie ustaisz! Tylko zewnetrznym programem typu "ATI tool"...

wrzucilem ten pliczek na server:

http://members.lycos.co.uk/scrath/misc.rbz

8)

Czy ktos jest mi wstanie wyjasnic do czego potrzebny i co zmienia jest ten pliczek, skoro gra dzieła w 100% (PL napisy, PL pilot) ze zmiana tylko w rejestrze? :idea:

Co mi sie wydaje ze on spelnia tylko wyłacznie role psychologiczną! :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czy ktos jest mi wstanie wyjasnic do czego potrzebny i co zmienia jest ten pliczek, skoro gra dzieła w 100% (PL napisy, PL pilot) ze zmiana tylko w rejestrze?  :idea: 

Co mi sie wydaje ze on spelnia tylko wyłacznie role psychologiczną!  :twisted:

w niektórych przypadkach po zmianie wpisu w rejestrze z English na Polish

gra jest spolszczona, ale pilot i szkółka nadal mówią po anglikanskiemu!

do tego sluzy wlasnie ten pliczek - podmieniasz go i w opcjach ustawiasz sobie polskiego pilota! - i masz wszystko po polsku

natomiast

jezeli po samej zmianie wpisu w rejestrze masz wszystko po polsku - to niemusisz kopiowac tego pliku !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to ja tez cos skrobne o tej gierce:

NIestety nie mam kierownicy wiec lece na klawiszach, powiem jedno jest to najlepszy symulator na PC rajdow WRC i Ci wszyscy co mowia ze colin jest lepszy i ze ma lepsza fizyke jazdy to albo nie wiedza o co chodzi albo robia to na przekro zeby bylo smieszniej, samochod prowadzi sie wysmienicie i to na klawiszach, wyobrazam sobie co jest na dobrej kierze, albo inaczej nie moge sobie tego wyobrazic, na klawach jest glupio bo nie moge stopniowac hamulca i gazu, ale i tak giera wymiata. Grafika jest super szczegolnie otoczenie bo samochody trszke gorsze.

No i plynnosc jest super na tym co mam gram w 1280x1024 8xAnizo i nie schodzi mi ponizej 45fps detale na maxa

Musze pozyczyc logitecha kiere od kumpla, musze sprawdzic jak wtedy sie jezdzi, mozecie mi powiedziec czy duza roznica na kierze bo w colinie nie bylo takiej

aha i tez mam poziome paski na drodze jadae na omegach 4.8

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aha i tez mam poziome paski na drodze jadae na omegach 4.8

Kreski sa narazie są naszym przekleństwem! :evil: Mam nadzieje ze najnowszy patch, da temu rade... Ja sobie z nimi poradziłem przez wyłaczenie AA i AF, ale przez zwiekszenie rozdziałki... narazie musi styknąć...

Druga wnerwiająca rzecza jest sporadyczne wywalanie do windozy i z tego co widze na forach to nie wina sprzetu tylko programu ktory jest bardzo kapryśny.

JEDNYM SŁOWEM POTRZEBNY "PATCH" :idea:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi