Skocz do zawartości
2002JSQ

Dodatkowa opcja SZUKAJ

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio zajrzalem na takie jedno forum i spodobala mi sie pewna opcja. W kazdym z dzialow, miedzy "Idz do strony 1,2,..."

a "Oznacz wszystkie tematy jako przeczytane" znajdowala sie opcja Szukaj, przeszukujaca aktualnie ogladany dzial...

z reszta przedstawie to na screenie:

Dołączona grafika

Moze by tutaj cos takiego zapodac?

Co o tym myslicie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem za :)

prosciutkie do wykonania, nie obciazy strony, bla bla bla :P

tylko jak juz to niech wysyla szukaj-wszystkich-slow a nie tak jak jest domyslnie, ale to tez da sie zrobic ;]

mma jeszcze jednego pomysla - dorzucic do search.php skrypta js automatycznie przerzucajacego kursor do pola wpisywania hasla.

ot: jak nikomu nie kce sie robic to poprosze shella ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego funkcja X nie jest dostępna?

To oprogramowanie jest dziełem i własnością Grupy phpBB. Jeżeli sądzisz, że jakaś funkcja powinna zostać do niego dodana odwiedź stronę phpbb.com i zobacz co w tej sprawie ma do powiedzenia Grupa phpBB. Prosimy nie pisać próśb o nowe funkcje na forum z phpbb.com. Grupa wykorzystuje system SourceForge do zarządzania tymi prośbami. Poszukaj na forum opinii Grupy phpBB na temat danej funkcji, jeśli taka już tam się znajduje, a w przeciwnym wypadku postępuj zgodnie z podaną tam procedurą zgłaszania prośb.

Czy to jest przeszkoda?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

siem chyba nie rozumiemy ;)

to nie jest dodanie absolutnie-maksymalnie-skomplikowanej-funkcji-wewnatrz-forumowej tylko dopisanie kilku bajtow, co mozna zrobic z dwoma palcami w nosie o ile umie sie pisac nogami ;)

z Twoim podejsciem to nie mozna ruszac kodu i nalezaloby sie trzasc ze strachu przy instalowaniu jakiegokolwiek theme, bo to by zburzylo pieknego Silvera :P

(peace ofkorz)

zerknij na inne fora, niektore maja tyle dodatkow, ze nawet grupa phpbb by sie zdziwila ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z Twoim podejsciem to nie mozna ruszac kodu i nalezaloby sie trzasc ze strachu przy instalowaniu jakiegokolwiek theme, bo to by zburzylo pieknego Silvera :P 

(peace ofkorz)

Nie mam takiego podejscia, jak wyzej napsiales. Gdybym to ja obslugiwal to forum, dawno bym wprowadzil te opcje i inne, nie patrzac na jakies prawa phpBB.

Zastanawialem sie, dlaczego zaden Administrator do tej pory nie wypowiedzial sie na ten temat... a przy okazji zastanawiajac sie tak, znalazlem w FAQ ten tekst.

Moze skieruje swoje poprzednie pytanie inaczej:

CZY TO JEST DLA WAS PROBLEM?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie mam takiego podejscia, jak wyzej napsiales. Gdybym to ja obslugiwal to forum, dawno bym wprowadzil te opcje i inne, nie patrzac na jakies prawa phpBB.

Zastanawialem sie, dlaczego zaden Administrator do tej pory nie wypowiedzial sie na ten temat... a przy okazji zastanawiajac sie tak, znalazlem w FAQ ten tekst.

a, no to rozumiem ;) myslalem ze to bylo Twoje zdanie ;]

pewnie nikt nie odpowiada, bo to by wymagalo 10 minut roboty ;) ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

<form action="search.php?mode=results" method="POST"><input type="text" style="width: 100px" class="post" name="search_keywords" size="30" /><input type="hidden" name="search_terms" value="1" /><input type="hidden" name="search_author" /><input type="hidden" name="search_forum" value="-1" /><input type="hidden" name="search_time" value="0" /><input type="hidden" name="search_fields" value="all" /><input type="hidden" name="search_cat" value="-1" /><input type="hidden" name="sort_by" value="0"><input type="hidden" name="show_results" value="topics" /><input type="hidden" name="return_chars" value="-1"><input class="liteoption" type="submit" value="Szukaj" /></form>
nudzilo mi sie [;

// pewnie mozna usunac wiekszosc pol

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak by jeszcze dodać google to już by było idealnie, ale i tak pewnie nie powstrzymało by to fali bezsensownych tematów.

Na http://f.heh.pl jest dodany taki bbcode, tzn wpisujesz fraze miedzy odpowiedni znacznik i tworzy sie link do wyniku wyszukiwan w google, czyli w praktyce wyglada to tak: znajdz mnie. Post zawiera wtedy taki link znajdz mnie

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

[

Na http://f.heh.pl jest dodany taki bbcode, tzn wpisujesz fraze miedzy odpowiedni znacznik i tworzy sie link do wyniku wyszukiwan w google, czyli w praktyce wyglada to tak: znajdz mnie. Post zawiera wtedy taki link znajdz mnie

:)

http://eric.best-1.biz/viewtopic.php?p=3596#3596

;]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Dopisze sie tutaj.

Przeszukałem wątki i nie znalazłem takiej propozycji.

Ponieważ na forum Tweak'a jets wiele wątków posiadających kilkadziesiąt stron, ich przeszukiwanie staje się wręcz absurdalne!

Dla przykłądu, chciałem obecnie sobie znaleźć trochę info o pamięciach twinmos i nf7-s w wątku o radach dot. płyty nf7-s i zwątpiłem... ponad 140 stron bez możliwości prostego przeszukiwania!

Czy moglibyście dodać opcję przeszukiwania w danym wątku?

Takie coś istnieje w vbb, do którego mam dostęp i na pewno coś takiego spłodzili w phpbb. Dodanie takiej opcji na pewno ułatwi przeszukiwanie forum, bo w obecnej chwili przeglądanie 140 stron zajmie mi tydzień /eh ta praca/.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm ParanoiK ale nie mozna po postach w ramach danego topicu faktycznie ;)

Wiem!

Zatrudnimy programiste od phpBB. Wynagrodzenie - flaszka i konto e-mail. Kandydaci proszeni o zglaszanie sie od teraz (jesli zadzwonisz w ciagu 5 minut od przeczytania tej reklamy dostaniesz tez wspanialy alias pocztowy zupelnie gratis). Zadzwon, zglos sie. Sily programistow tweak.pl czekaja na Twoje zgloszenie ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nieee no, rzeczywiście świetny sposób. Rozumiem, że samochód tankujesz nie przez wlew paliwa tylko przez silnik albo bezpośrednio do baku, a żeby napić się piwa to robisz odwiert od spodu butelki.

No ale co tam, przecież wszystko można zrobić na kilka sposobów ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi