Ramzes Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Qrde, sprawa jest naprawde poważna i na bank wielką panike wywołała. Ale u mnie jak na razie cisz i spokój. Jakby ktoś coś wiedział o rozpoczęciu akcji na wschodzie Polski to niech szybko cynk daje bo trzeba pochować wszystko :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość lukk Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Kumpel mi mówil że przetrzepali jakąś sieć, i na 96 kompów skasowali 90. Czemu tak mało ? Bo użytkowników tych 6 nie było w tym czasie w domu. Słyszałem też od kolegi ,że jego koledzy wykupili neo tylko do ssania. Po 2 miesiącach mieli rewirzyn bo ciągneli non-stop i panom z tepsy chyba się to niepodobało :/ U mnie na osiedlu zarekwirowali 2 kompy ? Czemu tylko tyle ? - niewiadomo. Albo do kieszeni se windoze dam i jak bede mial rewirzyn to mi przypadkowo wypadnie przez balkon. Możliwe że obejscie na 220 v i spale je po prostu :/ Znalezli niezły sposób na dziure budzetową. !@#$$% HWDP => Honor w duszy Polaka %$$#@! takkk....a ja slyszalem od wujka mojej cioci, ktory ma kochanka(koledzy jego bylej zony mowia ze jest gejem :lol: :lol: ), a on z kolei dziadka ktory ma siostre ze jej wnuk tez mial nalot....LOLLL...chyba na zebach :lol: :lol: :lol: LUDZIE!!!! wiecej luzu....specjalnie jest wszystko podkrecane aby nas przestraszyc... a btw. mast666: myslisz ze po co ludzie biora neo+????aby siedziec na chatach??? albo przegladac 2 razy dziennie tweaka i onet.pl???? chyba nie bo do tefgo starczy modem...a TPSA leje na to co robisz w sieci...najwazniejsze ze placisz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly, wszystko <span style="color:red;">[ciach!]</span>ly... dzisiaj moj admin napisal posta wszystkim ludziom z sieci, zeby uwazali :) :) :) mamy duzo kazowiczow :) poza tym :P jesli zobaczylbym za oknem smurfy, to bym im tylko pomachal raczka :) :) :) Nie sadze, zeby cokolwiek sie dzialo. Zna w ogole ktos kogos zlapanego? Tak z first handu ? Bo to zaczyna byc denerwujace :) aaa i jeszcze sie musze z niektorych posmiac :) , ktorzy pisza, ze musza swoje piraty pochowac :) jestescie strasznie smieszni :) napiszcie to wszedzie, ze piracicie :) na pewno bedzie lepiej BIG :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mortyfikator Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Jezdzcy apokalipsy Jada czarne wolgi z przyciemnionymi szybami Suna bezszelestnie miejskimi ulicami W kazdej woldze czterech ich siedzi Geby bezwzgledne o ustach zacisnietych ich sa! Wszedzie dotra, kazdego dorwa, wiedza kto winny jest! Z przodu dwoch policjantow, oni z ramienia prawa sa I prokurator ktory ramieniem owym kieruje, gniew temidy sprowadza! Oraz cichutenko informatyk siedzi, co przed nim nic nie uchowa sie! Suna czarne wolgi, suna, po kolei wszystkich odwiedza Pod plaszczem prokurator maszyne do pisania swa diabelna ma Jedna chwila i nakaz kontroli twojego mieszkania ma! I bagaznik jest nielada, ile komputerow w nim, az biada! Juz pod twoim domem sa, juz drzwi wolgi otwieraja sie Suna po schodach, do drzwi pukaja, opary mgly otaczaja ich! Gdy wejda to juz biada, nic nie pomoze, nie ma ratunku! Palic dyski, formatowac, [brzydkie określenie na linuksa]a instalowac i na msze dawac! To jedyna rada,by przed strasznymi fantomami ustrzec sie! Wszak wszedzie juz byli, a nikt ich jeszcze nie widzial! Jada czarne wolgi, jada... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Na stronie www.cdrinfo.pl przedchwileczka przeczytalem ze jest jakis kolo ktory sie podaje za kontrolera BSA lecz nim niejest, tu sa linki do tego: http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/005109.php#005109 http://www.cdrinfo.pl/newsy/archiwum/005107.php#005107 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilobajt Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 A propo zeknijcie jak cos bedzie sie dzialo w Opolu, bo jush raz bylem na policji gospodarczej a drugi raz niezamierzam :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 aaa i jeszcze sie musze z niektorych posmiac :) , ktorzy pisza, ze musza swoje piraty pochowac :) jestescie strasznie smieszni :) napiszcie to wszedzie, ze piracicie :) na pewno bedzie lepiej BIG :lol: HAHAHA, No to się już pośmiałeś, ja tam się tego nie boje ani nie wstydze, bo to jest po prostu w tym kraju normalne. Może 1 na 10000000 trafi się sprawiedliwy i nieskalany piractwem. A poza tym to na bank pały siedzą i czytają co ludzie o tym piszą na forach w całej Polsce, i jutro do mnie przyjdą i zabiorą mi kompa i wszystkie cd-ki, już mam pełno w gaciach. I kto tu jest LOL :D Ale ty lepiej nic nie pisz i lepiej w ogóle nie udzielaj się na tym forum bo cię wyśledzą i złapią......... i dopiero będzie klops. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrOOve Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Ej to moze odrazu kazdy zaniesie kompa i plyty na policje przynajmniej beda mieli zaco bron kupic na "normalnych" zlodziei :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daleth Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 uffff. nieczytalem calego watku, sam unikam od dluzszego czasu piratow. wczesniej byl linux ale teraz jest win2003eval niemam softu u siebie pirackiego (zara dokladnie hdeka oblloooookam cobym na 100% byl pewien ;) ) jak gram to w nwn (dostalo mi sie od mej wymen) lub warrior kings (od qmpla :) ) albo w battle isle iv (ten to sam kupil) mam jeszcze pare innych (transport tycoon, freelancer.... itp...) no i w americas army :):) wyrabana giera w kosmos jak za free :) poza muza nile, slayer orginalu; a wszystko po tym jak jakis dupek przerobil moje wypociny (miesiac pracy nad strona) i dal jako wlasna ........ (piiiiii) TO JEST ZLODZIEJSTWO I JUZ (sa evaluatee np flasha, win2003, paintshop pro) one maja kase wiec udostepniaja za free i z tego trza sobie pouserowac pozdro 4 all Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jancom Opublikowano 28 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2003 Choroba wściekłych psów "BSA" zaatakowała większą część pl ineciarzy czy jesteś już zarażony sprawdź na stronie http://komornik.szuka.u.jasia.laptopy.org :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 mnie tez juz zaczyna grac na nerwach ta masowa histeria :-). Z tego co wiem, to jezeli robią wjazdy to na sieci, no i jezeli taka siec dysponuje serwem z filmami, grami itd. to wtedy moga bycproblemy. Ale nikt nikomu do domu bezpodstawie nie wejdzie!!. Czysta propaganda :-), a ludize , sami widzicie co robią. Policja specjalnie [gluteus maximus] nie musi ruszac, wystarczy ze poszla plota :-). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemo Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Prawda jest taka ze trzeba uwarzać a to trzepanie sieci to wielka ściema. Można mieć miliony piratów i nie wpaść a można mieć winde i kilka gierek i mieć "życzliwego" kolege i wpaść. Trzeba po prostu uwarzać. Na razie zwykli userzy są bezpieczni, chyba że CHWDP dostanie donos i wtedy jest nalot, nie stać ich na przeszukianie każdego mieszkania. Po drugie trwa to kilka godzin zanim takiego klienta przeszukają, skonfiskują sprzęt, spiszą protokoły, nie ma co popadać w paranoje ale itrzeba po prostu uwarzać i nie chwalić się co się posiada. Temat chyba już można zamknąć bo nie wnosi nic nowego każdy gada że jakiś nowych nalotach a wygląda to na jedną wielką ściemę, przydały się chociaż wypisy prawne ale reszta to nieporzebna panika, poczytajcie art który podał ktoś wyrzej z jakiegoś radia. I przestańcie się już nakręcać. Nie dziwię się ludziom że panikują bo jak ktoś wywala całą zarobioną kasę na kompa i później ma to stracić to jest na prawdę wielka klęska i dół psychiczny. Amen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ramzes. Po prostu trzeba miec troche jakiejs kultury. Wyglupiles sie i tyle. Wiadomo, ze wiekszosc z nas ma jakies kopie zapasowe gier, ale musisz tez uwazac co mowisz. A tak apropos :) gdyby Cie chcieli wysledzic, to by Cie wysledzili. Ale zadnej akcji nie ma. Ale co ja Ci tam bede mowil. Pewnie jestes osobnikiem w wieku lat 15 :) . Przykro mi :) , ale nasuwa mi sie tylko jedno stwierdzenie: "Marnosc, wszystko marnosc" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Beziu Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Od znajmego, z cs.pl sprawa przedstawia sie z tego co wyczytalem na przynajmniej troche wiarygodnych zrodlach (i na podstawie kumpli) tak: - naloty odbywaja sie, jest to coraz wiecej miast na terenie calej polski. - sklad "jury" byl rozny, jeden spec z agencji zajmujacej sie walka z piractwem + policja, prokurator - listy abonentow brane byly rzekomo od administratorow sieci, oczywiscie, mozna tak zrobic. ale w przecietnej sieci jest 600 userow, troche dziko to wyglada.. ale jednak, mam kolege, ktory stracil kompa.. nie wiem co o tym myslec ale przyszedlem i kompa faktycznie nie bylo :F - policja zarzeka sie, ze chodzi jej glownie o wielkie hurtownie/sklepy/kafeje, jednak wiadomo, iz odbywaja sie najazdy na prywatne mieszkania - nakaz, ktory ma policja uprawnia ich do sprawdzenia zawartosci komputera, nie maja nawet prawa zajrzec nam do prawej kieszeni kurtki. - nie wiadomo mi nic o mocy prawnej nakazu, to znaczy o tym, czy uprawnia on policje do wejscia do mieszkania. moze byc to nakaz uprawniajacy do przeszukania komputera. jak wiadomo jest takie cos jak haslo. oczywiscie bios odpada, jednak inny program, ktory monituje o haslo przed pojawieniem sie panela logowania windows jest dobrym rozwiazaniem. przeciez nikt nie zezwolil pałom na torturowanie nas w celu zdobycia hasla, moga wlaczac kompa. wlaczaja i wychodza. proste. - wedle prawa, nawet bodajze noodle wklejal, posiadanie oprogramowania nie jest karalne. gorzej juz np. z udostepnianiem mp3 w kaziee. - uzytkownicy sieci lokalnych w ktorych duze jest zjawisko udostepniania roznych plikow niech maja sie na bacznosci. podobno na to wlasnie patrza. - gdy zapukaja do drzwi nikt nie kaze nam ich wpuszczac.. prosimy aby przyszli z nakazem sadowym i juz. do tego mozna poprosic o okazanie wszystkich niezbednych papierow, ktorych troszku jest. nie wspomne juz o mozliwosci obecnosci osoby o wiekszych uprawnieniach przy przeszukaniu. mozemy zglosic wniosek o przeszukanie mieszkania tylko w obecnosci takowej osoby, to nam da czas. - nikt nie wyklucza takze calkowitego siedzenia po cichu gdy zapukaja - nastepna sprawa, odlaczamy twardy dysk i jestesmy kompletnie bezpieczni... ogolem akcja jest prowadzona, nie na taka skale jak jest to opisywane. mozna sie przed tym latwo zabezpieczyc a panika nikomu nie pomoze. jednak przypominam o darmowym linuxie lub 180dniowej edycji win2003 server: www.windows2003.pl do kupienia takze z magazynem PC WORLD KOMPUTER, wydanie 12/2003. polecam, bardzo dobry sys. po wylaczeniu servera dziala jako nieograniczony normalny OS. podobno . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 ehhh panowie.... wiekszosc z was bylaby swietnymi "dekownikami" w czasie wojny, panike potraficie siac jak nikt :D http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=5...52766&a=9341202 2. Czy używanie nielegalnych kopii prawnie chronionych programów komputerowych jest w Polsce przestępstwem? Nie. Polski ustawodawca nie przyjął takiego rozwiązania (zalecanego przez rekomendację Rady Europy nt. Przestępstw Komputerowych z 1989 r.). Zdecydował się natomiast na objęcie zakazem karnym szeregu innych form naruszeń autorskich praw majątkowych w odniesieniu do programów komputerowych, takich jak ich nieuprawnione: zwielokrotnianie [art. 117 ustPrAut], kopiowanie [art. 278 § 2 k.k.], rozpowszechnianie [art. 116 ustPrAut] oraz paserstwo [art. 118 ustPrAut , art. 293 k.k.]. Dozwolony użytek prywatny obejmuje przegranie płyty od kolegi nawet w do postaci MP3, tak długo jak dokonywane jest to prywatnie i na własny użytek Zakres własnego użytku obejmuje krąg osób pozostających w związku osobistym, w szczególności pokrewieństwa, powinowactwa lub stosunku towarzyskiego. sugeruje zapoznac sie z prawem jakie obowiazuje w Polsce a dopiero potem wypowiadac sie. Bac sie powinni w zasadzie tylko ci co handluja piratami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Od szefa dowiedziałem się, że nasza i moja (sam też mam sklepik z kompami hihi) konkurencja, a konkretnie sklepy GAMP i SEVEN w Zielonej Górze padły!! Powodem ma być "nalot" antypiratów. Oczywiście zapewne chodzi tu o zakup kontrolowany, podstawionych klientów, itp. W każdym razie żyć nie umierać! Największa konqrencja z głowy!! Łooooo! :)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Jakiś koleś o nicku "mongothealien" pisał o nalocie w COM-promisie w katowicach i nawet podał numer dla uprawdopodobnienia swojej wersji. W związku z tym, że jestem już dość wkurzony podobnymi idiotyzmami - chwyciłem za telefon i pytam się, czy ta kontrola to prawda: Gość z Com-promisu (prawd. właściciel) - dotarły do nas plotki, że gdzieś w polsce są takie kontrole, ale u nas nie ma i nie ma żadnych informacji że będzie. Na razie są to bezpodstawne plotki, a w naszej sieci oczywiście żadnej kontroli u prywatnych użytkowników nie ma.... Więc apeluję do wszystkich idiotów, baranów i głąbów - jeśli przyjdzie wam do głowy zaśmiecenie forum podobnym kretyństwem - to strzelcie sobie kupkę i dajcie sobie siana !!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 A lisiak z ktorym pewno gadales - szef compromisu :) pewno by jeszce podal adresiki na tacy userów gdyby do niego paly przyszly :D. Pamietam , jak sie z nim wyklocalem zeby odblokowa porty na wiecej niz 1 kb , bo wszystko bylo za<span style="color:red;">[ciach!]</span>em nawet port z gg przylbokowany :D- w w odpowiedzi uzyskiwalem, CZEMU MAMY POPIERAC PIRACTWO!?!?. Poza tym nie bardzo mieliby czego szukac w sieci compromisu, bo pewno jakby przyszyli to bylaby awaria :D jak ciagle :>. dodatkowo ciezko miec podstawy do przeszukiwan mieszkan userow tej sieci. Wiecie 4 dsle na 250 osob, otwierający sie onet do 30 sekund, gg po 10 sekundach za 70 zł /miech, ciezko sie pracuje ;P :D...ahhh te stare dobre czasy :D jak dobrze ze juz mnie tam nie ma :P. Szefu pewno tez zaluje :> Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ciekawy artykul w dzisiejszej gazecie lubuskiej http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...TYDNIA/31128020 Od szefa dowiedziałem się, że nasza i moja (sam też mam sklepik z kompami hihi) konkurencja, a konkretnie sklepy GAMP i SEVEN w Zielonej Górze padły!! Powodem ma być "nalot" antypiratów. Oczywiście zapewne chodzi tu o zakup kontrolowany, podstawionych klientów, itp. W każdym razie żyć nie umierać! Największa konqrencja z głowy!! Łooooo! :)) Skad masz takie info bo ja nic nie szlyszlaem i z tego co wiem to firmy nadal dzialaja i wiedzie im sie bardzo dobrze !! Bo napewno takie znane firmy nie robily by czegos tak glupiego zwlaszcza w obecnej sytuacji :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AsTeX Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 dobra przeczytajcie i przestańcie się martwić , bynajmniej mi to pomogło ;) http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=5...52766&a=9341202 http://www.radio.com.pl/jedynka/sygnaly/de...t.asp?ivID=2019 http://republika.pl/podstep/naloty/ czyli bynajmniej ja niemam się czym martwić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piaskoon Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ciekawy artykul w dzisiejszej gazecie lubuskiej http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...TYDNIA/31128020 Od szefa dowiedziałem się, że nasza i moja (sam też mam sklepik z kompami hihi) konkurencja, a konkretnie sklepy GAMP i SEVEN w Zielonej Górze padły!! Powodem ma być "nalot" antypiratów. Oczywiście zapewne chodzi tu o zakup kontrolowany, podstawionych klientów, itp. W każdym razie żyć nie umierać! Największa konqrencja z głowy!! Łooooo! :)) Skad masz takie info bo ja nic nie szlyszlaem i z tego co wiem to firmy nadal dzialaja i wiedzie im sie bardzo dobrze !! Bo napewno takie znane firmy nie robily by czegos tak glupiego zwlaszcza w obecnej sytuacji :) Pozory mylą! :wink: Z Gampa wynieśli już regały, sevena jeszcze nie oglądałem 8) Poza tym Sevena trochę znam i nie mów mi że ta firma nie robiłaby czegoś tak głupiego, bo jeśli wierzyć ich klientom z którymi rozmawiałem, to w przeszłości mieli podobny kłopot. Mam pytanie do licznie tutaj zgromadzonych expertuff: czy w razie kontroli muszę posiadać płytkę (dajmy na to pożyczoną), jeżeli zgrałem sobie muzę do *.WMA za pomocą WindowsMedia Playera (oczywiście legalnego)? Jak wiadomo MediaPlayer posiada opcję przechowywania muzyki uniemożliwającą kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie, itp. i o taki właśnie rodzaj przechowywania mnie się rozchodzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arthi Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 ...Wiecie 4 dsle na 250 osob, otwierający sie onet do 30 sekund, gg po 10 sekundach za 70 zł /miech, ciezko sie pracuje ;P :D...ahhh te stare dobre czasy :D jak dobrze ze juz mnie tam nie ma :P. Szefu pewno tez zaluje :> podobno od grudnia nie bedzie neta na paderewie, przyjamniej u mojego kumpla w bloku, bo bylo tak duzo skarg typu, internet jest do bani, z-aj-ebiscie wolny, raz dziala raz w ogole, ze spoldzielnia rozwiazala z nimi umowe... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szymon Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 lol oby tak dalej, zeby pan L. sam został z tym swoim syfem, moze wtedy czegos sie nauzcy - chociaz watpie to niereformowalna jednostka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ramzes Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ramzes. Po prostu trzeba miec troche jakiejs kultury. Wyglupiles sie i tyle. Wiadomo, ze wiekszosc z nas ma jakies kopie zapasowe gier, ale musisz tez uwazac co mowisz. A tak apropos :) gdyby Cie chcieli wysledzic, to by Cie wysledzili. Ale zadnej akcji nie ma. Ale co ja Ci tam bede mowil. Pewnie jestes osobnikiem w wieku lat 15 :) . Przykro mi :) , ale nasuwa mi sie tylko jedno stwierdzenie: "Marnosc, wszystko marnosc" } No 15 lat nie mam tylko 18 kończe za kilka dni, ale tu nie chodzi o wiek. I co ma wspólnego kultura z przyznaniem się do posiadania pirackich kopii gier i oprogramowania? :) Pewnie że mnie mogą wyśledzić, a z tą akcją to już wszyscy się chyba pogubili. Mi nie jest przykro :) ale nie mam zamiaru się kłocić. PEACE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Ciekawy artykul w dzisiejszej gazecie lubuskiej http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...TYDNIA/31128020 Od szefa dowiedziałem się, że nasza i moja (sam też mam sklepik z kompami hihi) konkurencja, a konkretnie sklepy GAMP i SEVEN w Zielonej Górze padły!! Powodem ma być "nalot" antypiratów. Oczywiście zapewne chodzi tu o zakup kontrolowany, podstawionych klientów, itp. W każdym razie żyć nie umierać! Największa konqrencja z głowy!! Łooooo! :)) Skad masz takie info bo ja nic nie szlyszlaem i z tego co wiem to firmy nadal dzialaja i wiedzie im sie bardzo dobrze !! Bo napewno takie znane firmy nie robily by czegos tak glupiego zwlaszcza w obecnej sytuacji :) Pozory mylą! :wink: Z Gampa wynieśli już regały, sevena jeszcze nie oglądałem 8) Poza tym Sevena trochę znam i nie mów mi że ta firma nie robiłaby czegoś tak głupiego, bo jeśli wierzyć ich klientom z którymi rozmawiałem, to w przeszłości mieli podobny kłopot. Mam pytanie do licznie tutaj zgromadzonych expertuff: czy w razie kontroli muszę posiadać płytkę (dajmy na to pożyczoną), jeżeli zgrałem sobie muzę do *.WMA za pomocą WindowsMedia Playera (oczywiście legalnego)? Jak wiadomo MediaPlayer posiada opcję przechowywania muzyki uniemożliwającą kopiowanie, przetwarzanie, rozpowszechnianie, itp. i o taki właśnie rodzaj przechowywania mnie się rozchodzi. Sevena to nie jestem az tak pewien .. Ale Gamp zawsze mi sie kojarzyl z porzadna firma . A ja i tak nie korzystam z tych firm. Wiec sie nie przejme za bardzo jak znikna... Wszystko kupuje w innej ale nie bede robil reklamy ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
akagi Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Pracowałem w tym roku przez 3 mies. w USA. Zarabiałem netto ok 6 $/h - to jedna z najniższych stawek godzinowych, a pracowałem 8 h/dziennie. Dla przykładu: cena nowej gry w USA zazwyczaj waha się między 20-30 $ (sam kupiłem A.D. 1503 za 20 $, oczywiście w sklepie). Wydałem więc pół dnia pracy na grę, ciekaw jestem ile musiałbym wydać dni pracy w Polsce, żeby legalnie ją kupić (kupiłem pod koniec lipca b.r.). Biadolenie że to piraci są wszystkiemu winni jest ślepotą na rzeczywistość. Polska MA naprawdę ceny ŚWIATOWE, a zarobki POLSKIE. Producenci oprogramowania mogliby obniżyć ceny, ale im na rękę będzie walka z piractwem rękami policji za pieniądze podatników, zamiast obniżenie cen. Jeśli ktoś uważa że będzie raj na ziemi po siłowym zlikwidowaniu piractwa, ten się myli - producenci poczują się na tyle pewnie że zaczną dyktować ceny wg. własnego widzimisię - nie mówię tu o grach, które do życia niezbędne nie są, ale o programach użytkowych, od których uzależnione jest funkcjonowanie wielu firm. Tylko ślepym lub głupim wydaje się że producenci są uczciwi i nie chcą monopolu a tylko konkurencji. Dla nich liczy się TYLKO i WYŁĄCZNIE ZYSK WYCISKANY Z WSZYSTKIEGO do granic absurdu, a użytkownik jest nieistotny. Zysk ten najłatwiej osiągnąć przez monopolizację rynku (vide ostatnie umowy Micro$oftu z naszym rządem) i nieswoimi rękami - najlepiej żeby wyręczyło ich prawo. Mam nadzieję że się na tym przejadą - "chciwy traci podwójnie" P.S. Mareczek był łaskaw stwierdzić iż: "...Po drugie nikt dla "biednych" Polaczków nie będzie obniżał cen, które i tak są DUŻO niższe niż na zachodzie (tam przeciętna gra kosztuje 40-45USD, u nas 15-20USD)." Śmiem zaryzykować twierdzenie że kłamie lub rżnie głupa. Przeciętna gra kosztuje w USA 20-30$, lepsze gry "złote" i "kolekcjonerskie" edycje NAJNOWSZYCH HITÓW kosztują od 30 nawet do 70 (wielopłytowy hit z dodatkami typu t-shirt, czy elektroniczny gadżet) więc twierdzenie że mamy taniej niż w USA jest brednią. Poza tym jakoś trudno mi było znaleźć przeciętną grę (oprócz totalnych staroci) w cenie max 20$. Radziłbym Mareczkowi zejść już na ziemię. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artizpol Opublikowano 29 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 29 Listopada 2003 Czy komunikat policji ostatecznie rozwieje Wasze wątpliwości? http://www.lubuska.policja.gov.pl/# Co prawda nie napisali, ze sprzęt jest zabierany każdemu, ale przyznali, ze kontrole w prywatnych mieszkaniach są. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bronek2000 Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 To też jest ciekawy tekst ( http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...TYDNIA/31128020 ): "(...)I tak popularny program operacyjny Windows XP Home Edition w Niemczech kosztuje 99,99 euro (ok. 470 zł), a w Polsce ok. 1 tys. zł. W cenie zbliżonej do niemieckiej można kupić tylko wersję tzw. OM, czyli wraz z komputerem. Program antywirusowy Symantec 2004 w Niemczech wyceniono na ok. 35 euro (nieco ponad 164 zł), a w Polsce – ok. 260 zł. (...)" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M79 Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Anyway, jesli ktos uwaza ze zalozeniem tego postu sieje panike to sorry, zreszta nie spodziewalem sie ze bedzie taki odzew. Gdy go zakladalem policja wpadala tu i tam, faktem jest ze weszla do tych 46 mieszkan, co jest wydarzeniem dosc bezprecedensowym, szczegolnie ze ZielonaG to nie Warszawa i 46 to calkiem spora liczba. Panika, paniką, ale kilku gosci uratowalo swe tylki wynoszac dyski, wiec...? Poza tym, ja sam (ale to bylo za granica), przez dwa lata sciagalem duzo roznego stuffu i wcale bym sie nie zdziwil, ze gdybym to robil tutaj (tyle ze tu nie ma takich lacz 8) ) to wpadly by do mnie paly, bo by stwierdzili ze pewnie jestem jakims hurtownikiem i znalazlbym sie na czarnej liscie. :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 30 Listopada 2003 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2003 Jak to fajnie nie sciagac nic poza sterami itp za free 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...