metal Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Chciałbym się dowiedzieć czegoś o tych pamięciach bo chciałbym sobie takie kupić bo te 256ddrów co mam to już za mało. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 To chyba potrzebujesz 512MB a nie 256 :P; cala recenzja: http://www.tweak.pl/artykul/ram_ocz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metal Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 dobra... a ktoś na forum ma może takie pamięci? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 http://forum.purepc.pl/viewtopic.php?t=404...=asc&highlight= w wyszukiwarce znajdziesz kilka moich postow o tych pamieciach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 J.W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 J.W. :? jakie J.W. pytalem w watku o tych OCZ'tkach na jakich sa obecnie kosciach OCZ 2700 rev 3.2 (bo kiedys byly na Wonbondach BH-6) i nie uzyskalem odpowiedzi a szukalem i tez nic konkretnego nikt o tym nie pisal wiec jake J.W. :? skoro na forum nie ma podstawowej informacji PS jak ktos wie to niech da znac to dopisze WOLAMI i tak zeby inni mogli kiedys to szybko odszukac :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dijkstra Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 Jak tak, to trzeba było wątek otworzyć, ja tam uznałem, że Niemiec wie, co mówi ;] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 nigdzie na forum nie ma podanego na jakich kosciach sa te pamieci i nie sadze, zebys sie dowiedzial, bo chyba nie bedzie chetnych na utrate dozywotniej gwarancji. poza tym to czego sie moze dowiedziec o tych pamieciach jest w temacie podanym wczesniej i w 2 czy 3 innych tematach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 nigdzie na forum nie ma podanego na jakich kosciach sa te pamieci i nie sadze, zebys sie dowiedzial, bo chyba nie bedzie chetnych na utrate dozywotniej gwarancji... niestety nigdzie w necie nie znalalzem swiezego info bo wszedzie odslylaja tu http://www.overclockers.com/articles645/ a to sam sobie znalazlem :P problem w tym ze ta recka ma juz rok a obecnie BH-6 to przeszlosc i nie wiem co siedzi w tych OCZ'tkach a ze jestm wscibski to chcialbym wiedziec itd :P Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 to mam swietny pomysl: porozmawiaj z ZenFistem, zeby Tobie sprzedal tanio jedna kosc 256mb i ja rozbierzesz i bedziesz wiedzial co tam jest lub wyslij maila do ocz ;) ja tych co mialem nie bede rozbieral z powodu przedstawionego wczesniej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 hehee sam chciałbym wiedzieć ;-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 to mam swietny pomysl: porozmawiaj z ZenFistem, zeby Tobie sprzedal tanio jedna kosc 256mb i ja rozbierzesz i bedziesz wiedzial co tam jest lub wyslij maila do ocz ;) oba pomysly do bani - 1 bo mi na razie styka moje 512MB Twinmos (BH-5), 2 bo dostane zdawkowa informacje jakch to kosci (ogolnie) uzywa OCZ ja tych co mialem nie bede rozbieral z powodu przedstawionego wczesniejja nikomu nie kaze rozbierac sprawnych - ale wiesz wypadki chodza po pamieciach i jak ktos ma upalona z wlasnej winy (gwarancja raczej tego nie obejmuje) to moglby rozebrac ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 a moze zenfist rozbierala jakies, moze warto go zapytac?! rozne rzeczy dzieja sie w serwisach. mi przyjeli do serwisu zalana grafe (nawet jej nie czyscilem i byly slady po wodzie) i dodatkowo miala lutowane "takie prostokatne cos" :) i dostalem na wymianie to co mam w podpisie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 7 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Grudnia 2003 hehee sam chciałbym wiedzieć ;-)zenfist ty jako manager powinieneś wiedzieć, bo pamiątki sie dobrze sprzedają i cena rosnie w sklepie :?, więc możesz <span style='color: red;'>ORT: wziąść</span> jedną 256 i rozkleić do testów, może wtedy zrobisz lepszą reklamę :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 To że jestem PM, nie zmienia faktu, musiałbym sobie tak rozklejone kostki kupić, bo nie sprzedam już ich potem bez gwarancji :/ A znam lepsze sposoby niż na wydanie kasy niż zakup zapasowych pamięci. Postaram się zdobyć inaczej takie info ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 proszę może Proline mnie zatrudni :D odpowiedz na pytanie o OCZ 2700 rev 3.2 Hi, We use OCZ 5.0 ns chips for this module. For detail of other specifications, please visit us at http://www.ocztechnology.com/products/memo...PC-2700+Rev+3.2. pozdro ziomy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ... odpowiedz na pytanie o OCZ 2700 rev 3.2 ... wszystko fajnie a odpowiedzi jak nie bylo tak nie ma :P ja tam nigdzie (nawet w odnosnikach) nie znalalzem producenta kostek uzywanych obecnie do produkcji tych modulow :!: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ... odpowiedz na pytanie o OCZ 2700 rev 3.2 ... wszystko fajnie a odpowiedzi jak nie bylo tak nie ma :P ja tam nigdzie (nawet w odnosnikach) nie znalalzem producenta kostek uzywanych obecnie do produkcji tych modulow :!: Hi, We use OCZ 5.0 ns chips for this module. For detail of other specifications, please visit us at http://www.ocztechnology.com/products/memo...PC-2700+Rev+3.2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
benek Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 ... OCZ 5.0 ns chips ... OK wszystko fajnie ale jak dzis szukalem to znalazlem info ze te moduly moga byc tez na Hynix'ach (poza dawnymi BH-6) wiec troche to dziwne :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Niemiec Opublikowano 8 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2003 OCZ 5.0 ns chips gdzies czytalem, ze ocz kupuje od kogos kosci i je tylko firmuje, tzn ta firma sprzedaje im swoje kosci z nadrukami ocz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hanu Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Tak, też gdzieś czytałem o kupowaniu przez OCZ kosci. Potem robią własny nadruk na kościach. Ale niestety również nie wiem u kogo kupują... :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Ja tam do niczego nie potrzebuje na jakich kosciach one sa. Kupilem na szczescie jeszcze jak byly chyba po 279 a na drugi dzien 299 :D , czyli 40 do przodu. Chodza mi w dualu na 211 choziaz zenfist mowil ze powinny chodzic wiecej to niestety nie chodza. Na 216 sypia juz bledami w prime a na te srodkowe czestotliwosci nie mam czasu aby potestowac. Mam jednak pytanie: dlaczego Abit pokazuje mi ze na 211 mam 420 na pamiatkach a na 216 mam 430? dlaczeo zaniza? procek pokazuje normalnie chyba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zenfist Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 proszę może Proline mnie zatrudni :D odpowiedz na pytanie o OCZ 2700 rev 3.2 Hi, We use OCZ 5.0 ns chips for this module. For detail of other specifications, please visit us at http://www.ocztechnology.com/products/memo...PC-2700+Rev+3.2. pozdro ziomy hehe tyle to ja zawsze wiedziałem, ale z tego co ja się dowiedziałem to są preselekcjonowane hynixy 4.5ns Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
generalCT Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Witam Chce dzisiaj kupić te OCZ tylko nie wiem czy mam kupić 1x512 czy 2x256? Co będzie lepsze? Będą chodzić na NF7. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volteq Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 Witam Chce dzisiaj kupić te OCZ tylko nie wiem czy mam kupić 1x512 czy 2x256? Co będzie lepsze? Będą chodzić na NF7. IMO 1x512, pozniej lepiej dokupic kolejne 512MB niz sprzedac te 2x256. A roznica wydajnosci na korzysc dual channel jest mala. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mk1 Opublikowano 9 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2003 proszę może Proline mnie zatrudni :D odpowiedz na pytanie o OCZ 2700 rev 3.2 Hi, We use OCZ 5.0 ns chips for this module. For detail of other specifications, please visit us at http://www.ocztechnology.com/products/memo...PC-2700+Rev+3.2. pozdro ziomy hehe tyle to ja zawsze wiedziałem, ale z tego co ja się dowiedziałem to są preselekcjonowane hynixy 4.5ns uwielbiam hasła w stylu " wiedziałem, ale nie powiedziałem" :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...