nietykalny86 Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Witam! Co lepiej kupić? Combo LG 52/24/52/16 czy LITE-ON 48/24/48/16? Które jest lepsze i wytrzymalsze? A może lepiej kupić samą nagrywarkę LG 52/24/52 albo LITE-ON 52/24/52? Co jest wytrzymalsze combo czy nagrywarka i dlaczego? PROSZĘ O ODPOWIEDZI KONKRETNE I NA TEMAT, ponieważ nie znam się na napędach optycznych i dlatego proszę o szczegółową poradę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Moje zdanie jest takie: NIGDY COMBO! NIGDY LG! Ale jezeli juz sie upierasz, to napewno Lite-On... Jezeli bedziesz mial Combo, bedziesz potrojnie eksploatowal jeden sprzet. Bedzie pracowalo jako CD-ROM, CD-RW oraz DVD. Poza tym konstrukcja jest bardziej "nabita" w porownaniu do pojedynczych urzadzen, co moze miec wplyw na jakosc i dlugosc pracy takiego urzadzenia. Jezeli chodzi o Lite-On'a, to sam mialem juz 3 nagrywarki i zadna z nich nie sprawila problemow. Dwie poprzednie sprzedalem i do dzis chodza u ludzi bez zarzutow, a sam mam najnowsza - czyli 3. Co do LG - to nie chce sie wypowiadac, ale mam takie zdanie: SHIT. Najlepiej kup sobie oddzielny DVD-ROM oraz nagrywarke. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nietykalny86 Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Miałem już nagrywarki LG 24. potem 40 i teraz też 40 i są super!!!!! Napewno nie shit!! I gdyby nie to, że były razem z zestawami które sprzedawałem to bym sobie jedną z nich zostawił. I miałem jedną LITE-ON 40 i było to [ciach!]o. Ale kompletnie nie znam się na nowych modelach i combo dlatego pytam. A combo u mnie byłoby używane praktycznie tylko do wypalania płyt (filmy na DVD oglądam raz na dwa miesiące). A do odtwarzania CD by był oddzielny CD-ROM. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Stan Opublikowano 19 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2003 Ja od tygodnia mam combo Lite-ONa i narazie jestem zadowolony. Gwarancja jest 2 lata więc spox. Ja często nie używam napędu więc powinien starczyć na długo. Wypalam najwyżej 5 płytek w tygodniu, na razie jeden film zgrałem z dvd i troche jako cd-rom używam, ale niewiele. Raczej mi będzie służyć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 20 Grudnia 2003 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2003 Ja mam to co w podpisie i chodzi spox.Jezeli mówisz ze w sumie bedzie tylko do nagrywania to bierz ja tylko nagrywam na tym i bardzo zadko cos w nim czytam i mysle ze długo mi wytrzyma. masz tutaj 2 recki http://www.cdfreaks.com/article/123 http://www.pinoypc.net/articles/viewarticl...icle=301&page=2 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 4 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Stycznia 2004 a jaki poziom "halasu" ? przy plycie CD / DVD i nagrywaniu ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milo Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 W porównaniu z mojim LG z podpisu troszku cichszy ale szum jest jak by taki przyjemniejszy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 NIGDY LG! Powstrzymaj sie od takich GŁUPICH komentarzy i czacznij czytać to i inne fora na temat lg( wypalarek oczywiscie nie cdromow) Jesli potrzebujesz DVD to lepiej kupic oddzielnie DVD-TOSHIBA CD-RW -LG Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 lukasrz, wez ty mi tu nie pi3rdol. Moje zdanie jest takie i raczej sie nie zmieni jezeli chodzi o te firme. Mialem okazje pracowac na roznych produktach tej marki. NIGDY! Nigdy nic co ma logo LG. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 lukasrz, wez ty mi tu nie pi3rdol. Moje zdanie jest takie i raczej sie nie zmieni jezeli chodzi o te firme. Mialem okazje pracowac na roznych produktach tej marki. NIGDY! Nigdy nic co ma logo LG. Nie pirdole tez mialem do czynienia z prodytami LG i co prawda to prawda cedek ito strasznie hu... są gorszych niema a wypalarki sa miodzio-wszystkie powyzej 32x !!!!!!!!!!!! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Clavius Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 wypalarki LG miodzio ??? kumpel ma 52x i .... wole nie popelniac przy zakupie tego samego bledu :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakac Opublikowano 8 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2004 Combo bym nie kupował a co do wyboru firmy to mialem Liteona 48x12x48 teraz Lg 52x32x52 i wolę tą 2gą firmę. Napęd jest cichszy, tacka elegancko chodzi, w liteonie tacka to traktor. Chociaż jedyny plus dla Liteona to jakby miał mniejsze problemy z nośnikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 wypalarki LG miodzio ??? kumpel ma 52x i .... wole nie popelniac przy zakupie tego samego bledu :lol: Hmm a niby co jest w niej takie złe ?? Mi sie co jedynie w x52 niepodoba to troche zmieniony wygląd i jakby w stosunku do 48x chodzi minimalnie głośniej ale i tak ciszej od liteon. Osobiście polecam wszystkie LG od 32x do 48x / 52x jak komuś nie zalezy na wygladzie to też i nieznacznie głośniejsza 2% Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Mam takie wrażenie, jakbyś Daewoo reklamował i wpieral, ze jeździ jak Audi czy Volkswagen. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Mam takie wrażenie, jakbyś Daewoo reklamował i wpieral, ze jeździ jak Audi czy Volkswagen. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: 1. Zapamietaj sobie ja nic nie reklamuje :!: nie zalezy mi na firmie i nie patrze na nakleiki -testuje/sprawdzam/tesuje i jescze raz sprawdzam /porównuje , oceniam i kupuje to co najlepsze w danym przedziale cenowym i tyle Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Nigdy Combo a nagrywarke - sam poczytaj testy i bedziesz wiedzial, nagrywarki czesto sie roznia drobiazgami a wlasnie te drobiazgi moga wiele znaczyc - jedna ma lepszą korekcje błędów, druga wypala najszybciej, trzecia najlepiej sobie radzi z zabezpieczeniami, czwarta najszybciej ściaga DAE itd itp ale na pewno nagrywarka, a nie combo, a czy LiteOn czy LG a moze zupelnie co innego to juz sam dojdziesz w trakcie czytania testow, kazdy swoje chwali... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 a czy LiteOn czy LG a moze zupelnie co innego to juz sam dojdziesz w trakcie czytania testow, kazdy swoje chwali... Chwali sie dobry produkt a testów sie juz naczytałem i to aż do znużenia, przed kupnem nagrywarki sam wczesniej niebylem w 100% zdecydowany co wezme wiec zabrałęm sie za testy przerobiłem kilka nagrywarek i stosunek jakosc/cena wygrał mój LG-ik gdyby wygrał Liteon chwaliłbym liteona-proste ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrtnt Opublikowano 9 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2004 Lukasrz to bylo raczej skierowane do zalozyciela topicu :lol: nie proponowalbym chyba czytania testow komus kto juz ma nagrywarke :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snaj* Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Kupujesz Combo i otrzymujesz wszystkie komponenty w jakosci co najwyzej SREDNIEJ !! Sprzet ktory jest zbitka kilku komponentow nigdy nie bedzie lepszy od kazdego z nich oddzielnie. Dlatego kupilem Pioneera DVD i Lite-Ona nagrywarke i nie polecam Combo. LG dobre jest w robieniu lodowek ale nie nagrywalem. Te oczywiscie nagrywaja dobrze ale zwykle przez pierwsze kilka miesiecy potem to juz zalezy od pogody :twisted: . Kumplowi wlasnie minely te "kilka miesiecy" i jedyne plytki jakie mu teraz LG nagrywa to Akossy - wszystkie pozostale maja bledy !! Kupienie nagrywarki czy czytnika LG to jeden z grzechow glownych przy kupowaniu kompa :twisted: (ale to nie moje pieniadze, wiec mi to styka - a opisuje tylko to co na wlasne oczy widzialem). Wsrod nagrywarek rzadza i beda nadal rzadzic : Plextor, TEAC, LiteOn - reszcie do nich bardzo daleko (a testy to nie wszystko - zawsze znajdzie sie jakas czarna owca (nawet wsrod LG) ktora bedzie pracowac dobrze i sprawnie) ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukasrz Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Lukasrz to bylo raczej skierowane do zalozyciela topicu :lol: nie proponowalbym chyba czytania testow komus kto juz ma nagrywarke :wink: :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krycho Opublikowano 10 Stycznia 2004 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2004 Na Twoim miejscu nie kupowalbym Combo!Tak jak juz zostalo napisane, eksploatuje sie o wiele szybciej! A jesli chodzi O DOBRE NAGRYWARKI - to kup Teac'a albo Plextora! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudzio Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Od 3 lat mam nagrywarke LG 32x/10x/40x i nie miałem z nią absolutnie zadnych problemow. Nagrywam okolo 7 płyt tygodnioiwo i oprócz tego służy jako CD-ROM (nie mam 2 napedu). Wszystko elegancko czyta i wypala, na kazdych cedekach. Nie wiem jak combo ale nagrywarki LG polecam ! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 Przez moje łapy przeszly 4 nagrywarki LG. Obecnie posiadm LG GSA-4120B i złego słowa nie powiem o tych urzadzeniach. Wszystkie nagrywarki sluzyly mi bezproblemowo, zero awarii. Pozniej je tylko sprzedawalem i wymienialem na szybsze. CdRomy tej firmy moze najlepsze nie sa ale tez mam takowy i działa juz u mnie 2 lata. Co prawda czasami ma problemy z odczytem porysowanych plyt ale ogolnie oceniam go na 4+ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 25 Lipca 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2005 hmmm. Gru 19 2003, 16:00 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...