Skocz do zawartości
Niemiec

nowe grupy

Rekomendowane odpowiedzi

Pare dni temu napisałem posta - śmiesznego wg. mnie - skasowałeś go. I widać było po prive że byłeś mocno zbulwersowany. Rozumiem, trochę mnie poniosło.

Jeżeli to był żart, to chyba mamy nieco inne poczucie humoru.

Stary, jesteś naczelny - łeb i szyja całego Tweak.pl. Właśnie rozkręca się kolejna bitwa na forum, a Ty [ ostatnio modne określenie, chodź wiem że starszy jesteś] jak 15 letni <font color="#FF0000">[ciach!]</font>. Zamiast chłopców uciszyć [ bez banów ] wytykasz błędy ortograficzne. Czy tak się zachowuje poważny redaktor naczelny ???

Więc według Ciebie co mam zrobić, skarcić ich? Rozumiem, że jeżeli wg. Ciebie dzieje się coś nie tak (czyli kolejna bitwa) to już nie mozna sobie zażartować? I liczę na to że "chłopcy" się sami uciszą zanim zrobią to za nich moderatorzy. I pamiętaj, że jeżeli czegoś wg. Ciebie nie widać to nie znaczy że nic się nie dzieje.

Wyluzuj trochę, bo to do niczego nie doprowadzi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niedobrze sie dzieje chłopy. IMHO wszystko przez rosnącą pozycję forum Tweak'a na arenie kompów. Nie wiem jak statystyki, ale wydaje mi się , że napływa coraz więcej ludziska. O forum piszą wszędzie, z Chipem, Enterem i PC World włącznie. Zdarzy się, że trafi ostatnio tu ktoś wartościowy merytorycznie, jednak co by dużo nie mówić większość to mniejsi bądź więksi amatorzy. A w rosnącym tłumie jeśli się nie umie zyskać jakiegoś szacunku to trzeba imać się i innych sposobów, co w przekonaniu niektórych znaczy tylko jedno - muszę być moderatorem. No bo jak to - moderator to przecież cool gość i jak nim będę to respect. I w tym miejscu zgodzę się z wypowiedzią MeHow ( oprócz wątku z lamerem :wink: ). Szczerze powiedziawszy PRZYKŁAD Niemca wydaje mi się kliniczny. Owszem udziela się często, mądrze wypowiedzieć się potrafi, doświadczenie ma, nie ogranicza się do pojedynczych kategorii tematycznych....ale jak gdzieś o moderowaniu słychać to pierwszy. No bo jakie wrażenie można odnieść po tych dopiskach? A jak ktoś "ośmieli się " zwrócić uwagę to pojawia się syndrom "baletnicy teatru Bolszoj". Choćbyś i na kolanach tłumaczył, że podałeś to w "celach informacyjnych" to i tak każdy to odbieże zupełnie inaczej. Stary nie tędy droga. Zresztą miał byc to tylko przykład, bo forumowiczów z analogicznymi upodobaniami jest jeszcze kilku. To samo z reakcjami na wybór nowego modera. Słychać - " gratuluję, winszuję, wspaniale dokonanie". Pomyślmy, przecież to słowa które wypowiada się jak ktoś odniesie jakiś sukces, a w tym kontekście brzmi to jak " udało ci się a mi nie".

Są takie dni w robocie, że kiedy pracownicy firmy nic nie psują, a sieć działa jak powinna to praktycznie cały czas spędzam na Tweaku. Przegląda sie tematy, tu i tam odpowie, kogoś się pouczy. Godzina, dwie, trzy i w końcu staje się nieco nużące. Po raz n-ty ten sam temat, na pięć wypowiedzi trzy to stękania i wygłupy i jak tu się nie zniecierpliwić. Userowi się znudzi to wyjdzie,a moder? Trzeba doprowadzić wszystko do porządku, poustawiać w szeregu, porobić korekty itp.. Nie ma zmiłuj się. Pytam w tym miejscu wszystkich potencjalnych "chełpliwych" - TEGO WŁAŚNIE CHCECIE CZY MOŻE TYLKO ZALEZY WAM NA ETYKIECIE?

Piszę te słowa,bo jak długo mają jeszcze trwać te przepychanki. Nie wiem, może by tak jakimiś wielkimi literami dac ostrzeżenie, że temat związany z moderowaniem jest tabu i Sybir za złamanie zasady.

Do moderów - zastanówcie się nad tym raczkującym na razie problemem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiesz, ogólnie to my - admini w porozumieniu z moderami wybieramy kto do nas dołączy. I raczej nie dajemy się wpływom. A userzy czy dostaną bana - czy nie - będą chcieli mieć status modera. Wielu z nas po dołączeniu do zespołu zdziwiło się jaka to jest trudna robota. Swoją drogą było już kilka przypadków - np. osławiony już B3TON który chciał zostać moderem - nawet wysyłał linki do Liska. Po tygodniu zaczął szaleć i skończył z owocem. Więc kandydat musi mieć też odpowiednią psychikę.

p.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie wiem, może by tak jakimiś wielkimi literami dac ostrzeżenie, że temat związany z moderowaniem jest tabu i Sybir za złamanie zasady.

Do moderów - zastanówcie się nad tym raczkującym na razie problemem...

Czytasz w moich myślach. W nowym regulaminie, który właśnie powoli zbliża się do wersji finalnej będzie zaznaczone, że moderatorzy są powoływani 'odgórnie' i kwestia ta nie będzie poruszana na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niemiec... Hanu powiedzial prawde. Szczerze mowiac znalazlem tam duzo prawdy. Wielki respekt dla Ciebie. Byl taki jeden smieszny pan Grzesio, ktory niby byl mily, niby chcial byc tak surowym moderatorem jak reed. Ale wyszlo mu troche inaczej. Po prostu postapil zle. O ile dobrze pamietam zmienil w obrazliwy sposob posta "Feluke". Prosze nigdy nie postapcie tak jak on. Jest naprawde wielu, ktorzy bardzo dobrze spelniaja swoja role. Jesli sie powiekszy ich grono, to tym lepiej. Jesli wsrod moderatorow bylby Niemiec, to spoko. Spoko oczywiscie jesli bedzie swoja prace wykonywal rzetelnie, a nie w 50% postow pisal "ban" "owoc?" "głodny?". Wkurza mnie to juz powoli. Zamknac temat opierdzielic na PW i w topicu (tak zeby potomni zrozumieli) i gotowe. Domyslam sie jak trudna musi to byc praca. Nie jestem moderatorem, ale staram sie czasami wam pomaga, :> z reszta chyba wiecie, ze od czasu do czasu naciskam guziczek "zglos".

Prosze tez, abyscie nie uwazali, ze staram sie siac jakis ferment na forum lub zaczynac kolejna wojenke. Wojen bylo wiele, forum wyszlo wyniszczone. Stwierdzam nawet, ze im wiecej uzytkownikow, tym gorzej.

Wyrazam tez wielki zal, ze mlodzi stazem uwazaja sie po pol roku za znawcow tweaka. Szczerze mowiac, to moglbym napisac powazna rozprawke na temat zmian forum, ktore odbyly sie w czasie mojej tutejszej obecnosci.

Pozdrawiam i powtarzam, ze szerze pokoj, a nie wrogosc.

PS:. Niemiec, twoj post jest ... no hmm... nie wiem jak to ujac. Czy ty naprawde nie rozumiesz? Moze intuicyjnie napisales, ze zostaniesz moderatorem. Czlowieku... naprawde administracja musi uwazac, kogo wybiera. Wazne, zeby to byli ludzie, dla ktorych nie jest tylko wazna mozliwosc usuwania z forum.

PS2:. Czy ktos wie, czy XON jeszcze do nas powroci? Wielokrotnie z nim rozmawialem na gg i twierdzi, ze porzucil moderowanie bezpowrotnie. Moze jednak komus zdradzil sekret, czy bedzie znowu z nami?

PS3:. Co sie dzieje z Miope? Jakos dawno jej nie widzialem :(

PS4:. Prosba do wszystkich zachowujmy sie tak jak stanowia reguly. My bedziemy miec mniej nieprzyjemnosci, a moderatorzy mniej pracy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

powiem tylko Dołączona grafikaDołączona grafikaDołączona grafika i na koniec Dołączona grafika

a jak wam ten tekst tak bardzo przeszkadza to go zmienie, zebyscie nie mieli klopotow trawiennych.

Nie zrozumiales widac "przekazu"

Nam nie przeszkadza ten text, on po prostu zle swiadczy o Tobie i tyle.

Al;e to Twoja strona i Twoj text, wiec nikt nie ma prawa kazac Ci cokolwiek zmieniac.

BTW, nie martw sie naszymi zoladkami, damy sobie rade, najwyzej lykniemy RANIGAST :lol: :lol: :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jzu teks zostal usunety skoro sprawia tyle problemow, wlasnie sie uploaduje na serwer. nie chce, zeby ktos na Manti czy inny Ranigast musial wydawac kase.

W jaki sposob ten tekst zle swiadczy o mnie?? mialem zostawic ouste miejsce przy nazwie forum a moze napisac czerwonym fontem "to jest zart i nie bierzcie tego serio".

:?: :?: :!: :?:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o boze macie sie o co kłucić chba kazdy se moze na swojej stronce pisać co chce

czy jak bede pisał swoja stronke bede mysiał dac wam tekst czy wyrazacie zgode na opublikowanie tego... no bądzmy ludzmi

wydaje mis sie ze troche przeginacie i cała gadka jest bez sensu

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o boze macie sie o co kłucić chba kazdy se moze na swojej stronce pisać co chce 

czy jak bede pisał swoja stronke  bede mysiał dac wam tekst czy wyrazacie zgode na opublikowanie tego... no bądzmy ludzmi 

wydaje mis sie ze troche przeginacie i cała gadka jest bez sensu

Czy Ty tez masz klopoty ze zrozumieniem tego co napisalismy ??

Przeczytaj jeszcze raz posty w tym watku bo jakos o co innego chodzilo niz piszesz.

Poza tym moze juz skonczymy ten temat ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyzby ta cala rozmowa byla z mojej "winy" ? :?

powiem tyle ze ja sie o mod'a nie prosilem - paranoik zaproponowal wiec sie zgodzilem - czy ktos widzi w tym jakis problem ?

jest adminem w porozumieniu z innymi moderami doszli do wniosku ze chca mnie do swojego grona - nikomu doopy nie lizalem i lizac nie mam zamiaru ...

tyle z mojej strony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czyzby ta cala rozmowa byla z mojej "winy" ? :?

powiem tyle ze ja sie o mod'a nie prosilem - paranoik zaproponowal wiec sie zgodzilem - czy ktos widzi w tym jakis problem ?

jest adminem w porozumieniu z innymi moderami doszli do wniosku ze chca mnie do swojego grona - nikomu doopy nie lizalem i lizac nie mam zamiaru ...

tyle z mojej strony.

akurat tutaj nie chodzi o ciebie ale jak by przeczytać wszyskie tematy to mozna by spotakć nawet poczujaceko zawdnika który domaga sie admina na forum

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gie-eN-Zet => to nie przez Cibie, ale chyba przeze mnie :roll:

Noose => dokladnie tak bylo i dziekuje za wsparcie

reszta => textu nie ma i problemu mam nadzieje tez.

z mojej strony EOT. jak ktos cos chce tozapraszam na gg lub pm

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w końcu .... to na czym skończyliśy :) 

mam takie pytanko ile jest adminów a ile moderów  ??

nie chce mi sie liczyc :P

A nam się ma chcieć? :

http://forum.purepc.pl/groupcp.php

Popatrz sobie sam - z czego Lis, Marco i Paranoik to admini. Uprawnienia admina (w sensie dostęp do bazy) ma chyba jeszcze MKa11, ale to już nei jestem pewien.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Spox, dla mnie od tego momentu EOT. Niemiec, nie miej do mnie urazy, ot posłużyłeś TYLKO za przykład. IMHO dobrze, że parę spraw zostało wyjaśnionych, to dobrze robi atmosferze na forum.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam takie pytanko ile jest adminów a ile moderów  ??

nie chce mi sie liczyc :P

cos ten link od dijkstry taki nieciekawy ;)

pod dzialem "podstawowe zagadnienia" masz wypisane wszystkie grupy moderow - jak klikniesz to pokaze sie kto do jakiej nalezy ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gie-eN-Zet moderatorem?? WOW Coraz wiecej user-ow przechodzi na ciemna strone mocy :-)

kosztowalo mnie to 4 obiady w miejskiej stolowce + "twarzowe" :mad:

glowodalem prawie tydzien ale warto bylo ...

;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gie-eN-Zet moderatorem?? WOW Coraz wiecej user-ow przechodzi na ciemna strone mocy :-)

kosztowalo mnie to 4 obiady w miejskiej stolowce + "twarzowe" :mad:

glowodalem prawie tydzien ale warto bylo ...

;)

powiem Ci ze wole ciebie jakos usera ;-) a nie jako zgryzliwego/czepiajacego sie do wszystkiego modera

PS:Ale mi sie zrymowało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi